19 Motive pentru care nu mai ai chef de sex și cum să îți revii

lipsa chef de sex

Lipsa chefului de sex reprezinta un motiv din ce in ce mai comun atât în randul femeilor cât și al barbatilor. Exista nenumarate motive pentru care poți sa nu mai ai chef de sex. In acest articol, iti voi vorbi despre cele mai importante 19 dintre acestea.

1. Libido scazut

Cand iti intalnesti partenera pentru prima data, exista o chimie, o pasiune intre voi și mult sex – foarte mult. Acum, ti se pare greu chiar și sa iti amintesc cum e sa fiti dezbracati sub patura, amandoi. Majoritatea relatiilor trec printr-o perioada in care nu mai fac sex, după aproximativ 6 luni – 1 an. Conform statisticilor, 75% dintre cupluri care au după 30 de ani, raporteaza un declin al activitatilor in dormitor datorită libidoului scazut.

Cu toate ca exista nenumarate motive pentru lipsa chefului de sex, adevarul este ca sexul este sanatos pentru corp și minte și ajuta la construirea relatiei.

chef de sex scazut

Un studiu a aratatt ca femeile care sunt satisfacute sexual au o stare de bine mai ridicata decat femeile care nu primesc nivelul de satisfactie dorit. Exista multe motive pentru care acest lucru se intampla și este bine sa le recunosti, pentru a le preveni.

2. Esti mereu pe telefon

Telefonul tine oamenii conectati intre ei, mai putni cuplurile. Cand suntem pe telefon, calculator sau laptop, suntem deconectati de persoana iubită. Chiar daca stati in aceeasi camera, contactul dintre voi este 0 – fiecare este atent la cu totul altceva. Intr-un studiu pe 150 de femei casatorite, se pare ca 70% dintre acestea sustin ca tehnlogia interfereaza cu viata lor sexuala.

Stimulente de calitate superioară

Sfatul specialistilor este sa inchizi telefonul sau dispozitivul care te distrage pentru a avea parte de momente romantice alaturi de partener. Ideea spontaneitatii este excitanta dar daca vrei sa faci sex mai des și pur și simplu nu se intampla, nu e nimic rau daca programati din timp partidlele.

Cantha-S Drops – Daca nu mai ai chef de sex, acesta este un afrodiziac puternic pentru cuplurile ce doresc satisfacere fără limite

Cantha-S Drops – Afrodiziac pentru Cuplu, 15 ml

3. Esti ocupat cu multe lucruri

Cand vine vorba de prioritatile zilnice, sexul ajunge mereu sa fie jos in aceasta lista. Avem tendinta sa prioritizam alte lucruri care ne streseaza mai mult, chiar daca voribim doar de spalarea vaselor.

Este indicat sa petrecem 20 de minute din viata noastra super incarcata cu partenerul, pentru niste timp liber. Accepta faptul ca vasele și hainele vor fi inca acolo iar lumea nu se va sfarsi daca petreci 20 de minute pentru a intari relatia dintre tine și partener, ceea ce cu siguranta îți va oferi mai multa satisfactie decat sa pui vasele sau rufele la spalat.

4. Lasi stresul sa castige

Stresul este o un motiv foarte important pentru care viata sexuala are de suferit, mai ales la femei. In America, un studiu a confirmat ca femeile raporteaza nivel mai mare de stres decat barbații și sunt mai predispuse să se simtă stresate. Ceea ce este mai important este cum il gestionam.

Unele persoane pot gestiona stresul și crizele din viata lor, și sa se linisteasca. Cu toate astea, sunt multe persoane care lasa stresul sa castige iar cheful de sex ajunge sa fie aproape de 0, ceea ce afecteaza atat sanatatea individuala a partenerilor cât și relatia in sine – cuplurile care nu au parte de activitati sexuale nu sunt la fel de apropiate.

5. Lipsa exercitilor fizice

Pe langa amelioarea stresului și imbunatatirea starii generale, exercitiile fizice cresc fluxul de sange și stimuleaza hormonii care ofera o stare de bine. Intr-un studiu, femeile care faceau exercitii fizice pe bicicleta stationara timp de 20 de minute aveau parte de activitati sexuale mai dese și mai intense decat femeile care nu aveau parte de astfel de activitati.

Alt studiu stustine ca barbati beneficiaza de asemenea de exercitiile fizice, asadar, daca nu faci miscare, ai de pierdut.

Expertii sustin ca este important sa facem miscare cel putin 30 de minute pe zi, cel mai bine inainte de sex daca vrei sa ne imbunatatim performanțele sexuale (bineinteles, este esential sa faci dus după exercitiile fizice și inainte de sex). Este foarte bine daca faceti exercitiile fizice împreună.

6. Esti obsedata de greutatea ta

Femeile care sunt complexate in ceea ce priveste fizicul lor au activitati sexuale mlt mai rar. Fie ca iti dai sau nu saema, imagina corpului tau (sau cel putin cea care consideri tu a fi imaginea corpului tau) te afecteaza enorm, scazand radical cheful de sex.

Persoanele care nu sunt sigure de nivelul lor de atractie pot evita sexul, ceea ce afecteaza relatia de cuplu enorm. Atunci cand nu exista comunicare, partenerul poate avea impresia ca este vina lui, ceea ce duce la probleme serioase in cuplu.

7. Tot ce stii despre sex ai invatat din fulme

Prima oasa se saruta, apoi mainile lor se intalnesc iar barbatul o penetreaza adanc pana ce aceasta ajunge la orgasm. Acest lucru poate functiona pe marele ecrane, dar nu functionaeza la fel in realitate. Crezand ca sexul se intampla doar in anumite moduri poate fi intimidant.

In loc sa urmareasca sa obtina orgasm, femeile ar trebui sa se bucure de toate senzatiile din timpul sexului. Este indicat sa te bucuri atat de plăcerile penetrarii cât și pur și simplu de apropierea de persoana iubită. Aceasta apropiere iti poate oferi plăcere chiar mai mare decat orgasmul in sine, deoarece femeile sunt mai predispuse sa se bucure și de plăcerile psihice pe care le ofera sexul, nu doar de cele fizice precum orgasmul.

Paradoxal, cu cat te concentrezi mai putin pe obtinerea orgasmului și pe plăcerile din timpul sexului, cu atat obtii orgasme mai puternice.

Asadar, daca vrei sa te bucuri de orgasme mai puternice și de momemnte mai romantice alaturi de persoana iubită, concentreaza-te pe toata partida de sex nu doar pe orgasmul de la final.

lipsa sexului in cuplu

8. Sexul devine plictisitor – nu se schimba nimic

Folosind aceeasi pozitie iar și iar poate face sexul neinspirat și chiar plictisitor. Cuplurile tind sa urmareasca ceea ce ce rapid și ușor in loc  de ceea ce e satisfacator și aventuros. Pe de alta parte, e placut sa te simti cunoscut și inteles de partenerul tau sexual, dar folosind aceeasi rutina sexuala poate deteriora calitatea sexului.

Un studiu a aratat ca daca iti doresti și faci eforturi sa iti satisfaci sexual partenera, aceasta va fi recunoscatoare pentru interesul pe care i-l arati.

Femeile tind sa fie recunocatoare barbatilor care depun eforturi pentru a le satisface, chiar inconstient.

9. Esti foarte confortabil

Siguranta, predictabilitatea și stabilitarea fac parte din frumusetea mariajului sau a relatiilor pe termen lung. De la rochii de la Louis Vuitton la un restaurand defite atunci cand te intalnesti cu partenerul, ajungeti sa stati in pat in pantaloni de trening, uitandu-va pe Netflix sambata seara.

Guarana Zn Special – Afrodiziacul unisex numarul 1 pentru cuplurile ce pur și simplu nu mai au chef de sex

Guarana Zn Special – Afrodiziac Exotic Unisex, 100 ml

Nu e nimic rau in acest lucru, dar toata aceasta siguranta poate afecta viata sexuaal. Si acest lucru se intampla doar pentru ca sunteti prea confortabili. Estte important ca din cand in cand sa fiti aventurosi, sa va bucurati de o noapte spontana și sa schimbati pozitia sexuala și experienta sexuala in general.

In general confortul intr-o relatie nu este un lucru rau neaparat – orice relatie stabila ajunge in acest punct. E natural, dar nu trebuie sa ajungi atat de confortabil incat sa nu mai ai chef de sex. Este ok sa va simtiti bine unul in prezenta celuilalt, dar nu trebuie sa lasati atractia dintre voi sa dispara.

10. Pur și simplu nu esti interesata

Majoritate vizitelor la terapeutii sexuali sau la medicii care se ocupa de sanatatea sexuala sunt datorate libidoului scazut. Cu toate acestea, libidoul scazut poate avea multe cauze. Hipoactivitatea sexuala și lipsa chefului de sex pot face partida dureroasa deoarece organul genital nu se lubrifiaza corespunator.

Atunci cand o femeie are probleme cu libidoul, aceasta poate avea multe dificultati.

11. Erectia pur și simplu nu mai exista

Pe masura de imbatranim, nu e nimic anormal ca barbații sa aiba din ce in ce mai des probleme cu erectia datorită medicamentleor sau a problemelor de sanatate cum ar fi hipertensiunea, colesterol ridicat și diabet.

Orice afecteaza fluxul de sange, poate afecta capacitatea barbatului de a obti și a mentie o erecție puternica. Erectiile nu mai sunt la fel de puternice și de incredere pe masura ce imbatranim. Acest lucru poate deveni o sursa de anxietate și poate face sexul mai mult oblgiatoriu decat distractiv. Mergi la un medic și convinge-te ca problema lipsei erectiei nu este una serioasa.

Dragon Power – Capsule care imbunatatesc radical erectia barbatilor.

Dragon Power – Capsule Pentru Potență, 3 cps

12. Nu va simtiti supre conectati

In aceasta societate in care lucram 40-50 de ore pe samtana, este imposibil sa ramanem conectati mereu. Pentru multe persoane, intimitatea și conectarea este esentiala pentru sex de calitate. Majoritatea femeilor au nevoie să se simtă conectate cu partenerul pentru a avea sex romantic ce impica atingeri, sarutari, imbratisari etc. Doar atunci se pot bucura cu adevărat de sex.

Dar pentru barbati, este exact invers. Actukl sexual ii face să se simtă conectati, ceea ce duce la imbratisari, sarutari și atingeri afectuoasa. Cu toate astea, legatura, conectarea dintre doua persoane este importanta pentru ambii.

Produse de potență. Un ajutor de nădejde al bărbaților

Gesturile mici asigura o conectare profudna intre parteneri. Asigura-te ca nu trece mult timp fără sa arati persoanei iubite ca inca esti acolo pentru ea, inca o iubesti și inca depui eforturi pentru a-i arata acest lucru.

13. Esti nervoasa

Tensiunile și certurile pot distanță cuplurile. In dormitor, se intampla adesea ca cplurile as nu mai aiba chef de sex datorită certurilor. Este natural sa se intample astfel, dar asigura-te ca certurile nu dureaza prea mult. Nu doar din punct de vedere sexual este rau, ci va poate distanță din toate punctele de vedere. Comunicarea este importanta in timpul sexului.

14. Esti depresiva

Daca te simti obosita, indecisa sau pur și simplu deconectata de la lumea ce te inconjoara, e posibil sa suferi de depresie. Nenumarate persoane sufera de depresie. Este o problema ce afecteaza un procent urias de persoane. Cheful de sex este la pamant atunci cand se instaleaza depresia.

Mai mult de atat, chiar și medicamentele antidepresive scad cheful de sex, ceea ce reprezinta o problema. Exista insa tratamente. Un medic iti poate recomanda un medicament potrivit pentru a-ti imbunatati apetitul sexual. De asemenea, poți gasi și in sex shop nenumarate afrodiziace ce iti cresc cheful de sex.

15. Dormitorul tau nu este chiar un loc romantic

Atmosfera face diferenta. Toate lucrurile din camera, pozele de familie, noptiera veche și luminile puternice fac sexul mai neplacut. Este important sa creezi o atmosfera romantica daca vrei sa te bucuri de o partida de sex mai intensa.

Spanish Drops – Picaturi afrodiziace care imbunatatesc radical viata sexuala, readucand cheful de sex

Spanish Drops – Picaturi Afrodiziace, 15 ml

Lumanarile, perne colorate și o lumina mai scazuta pot ajuta la crearea unei atmosfere romantice, ce te ajută să te bucuri de o partida de sex mai intensa.

16. Copiii

Este natural sa iti pierzi interesul pentru sex după ce ai un copil. Micutii tai adorabili iti mananca o buna parte din zi și din resurse. Dupa o zi in care trebuie sa ai grija de copii, nu ai acelasi chef de sex precum un cuplu inainte de copii. Se stie ca copiii intr-o familie duc la schimbari radicale in ceea ce priveste comportamentul sexual al acestora. Te simti de parca ai fi adolecent, in casa parintilor tai: sexul trebuie sa fie făcut mai ușor, pe furis, fără ca ceilalti sa te auda.

Este important ca din cand in cand sa va amintiti ca nu sunteti doar mama și tata ci și sot și sotie. Incercati sa va bucurati de prezenta unul altuia după o zi obositoare. Lasati sexul sa va ajute sa va relaxati. Nu considerati partidele de sex ca fiind un efort in plus, ci ca o metoda prin care va puteti relaxa după o zi grea. Bucurati-va împreună cu partenera de o noapte romantica.

17. Nu ai orgasm ușor

Lipsa orgasmului poate fi nu motiv de stres pentru multe persoane. nu e anormal ca femeile sa nu poata avea orgasm. Multe dintre acestea insa au impresia ca corpul lor este de vina. Nu e insa delocadevărat. Se intampla pur și simplu ca unele femei sa nu aiba orgasm ușor: asta nu înseamnă ca e ceva in neregula cu corpul tau.

Ofera-ti mai mult timp sa obtii orgasm și cel mai important, nu te concentra pe acesta. Lasa orgasmul pe plan secundar. Bucura-te de atingerile partenerului și de apropierea dintre voi. Romantismul și senzualitatea te vor satisface mai mult. Vei observa ca orgasmul va veni mai ușor, în mod natural asfel.

motive pentru lipsa chefului de sex

18. Medicamentele pot fi de vina

Daca nu ai chef de sex, medicamentele pot fi un motiv. Antidepresivele, anxioliticele și chiar și antihistaminicele (medicamentele pentru alergii) pot sa iti influenteze apetitul sexual.

Raspunsul la lipsa chefului de sex poate fi gasit pe masa in dulapul cu medicamente. Antodepresivele și multe alte medicamente cum ra fi anxioliticele, betablocantele, medicamentele pentru hipertensiune, pentru durere, anticonceptinalele, steroziii sau chiar natibioticele, antihistaminele sau direticele pot afecta serios cheful de sex.

Acestea au efect negativ asupra apetitului sexual și te pot face mai putin doritor de partide romantica alaturi de partener.

Afrodiziace de top, pentru persoanele ce doresc să își îmbunătățească viața sexuală

Nu este nevoie insa sa alegi intre a fi sanatos sau a avea chef de sex. Vorbeste cu medicul despre schimbarea medicatiei. Alge alternative și alte doze. Orice schimbare faci in tratament insa, trebuie sa fie neaparat cu acordul medicului.

Mai mult de atat, cheful de sex va reveni cel mai probabil după o perioada. La inceput nu iti vei dori sa mai faceti dragoste, dar vei oberva ca cu timpul iti va reveni cheful.

Daca a disparut cheful de sex, afrodiziacul Spanish Love Drops il poate readuce. Acestea cresc radical dorinta sexuala și atractia intre parteneri.

Spanish Love Drops, 30 ml – Picături Afrodiziace pentru Creșterea Dorinței Sexuale

19. Nu te simti bine

Multe persoane pur și simplu nu se simt suficient de bine. Cheful de sex nu poate exista daca nu te simti in stare sa te bucuri de acesta. De la simple raceli pana la problme medicale mai serioase, orice afectiune iti poate afecta cheful de sex.

Daca nu te simti bine, nu e nimic rau sa iei o pauza de la sex pana iti revii. Partenerul ar trebui sa fie intelegator. Cu toate astea, nu uita sa revii la obiceiurile sexuale de-ndata ce te simti mai bine!

Concluzie

Lipsa chefului de sex poate avea nenumarate motive, printre cele mai importante fiind precizate mai sus. Sunt insa foarte multe alte motive pentru care o persoana poate avea lipsa de chef de sex.

Majoritatea insa pot fi prevenite sau tratate. Necesita efort din partea partenerilor, dar cheful de sex poate fi pus pe picioare daca se doreste cu adevărat acest lucru. Este important ca atunci cand viata sexuala are de suferit, sa incerci sa o repui pe picioare, altfel iti poate afecta foarte tare viata de cuplu. Succes!

Daca vrei sa afli mai multe informatii despre motivul pentru care e posibil sa nu ai chef de sex, uite aici un video interesant:

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

5 thoughts on “19 Motive pentru care nu mai ai chef de sex și cum să îți revii

  1. Andu says:

    Salut. Am nevoie de un sfat. Sunt un adult de 20 de ani. Am vrut sa fac sex pentru prima dată cu prietena mea și nu am avut erectie. Precizez că de 1 an de zile nu mai am erectie in fiecare dimineață sau când am câteodată nu este grozavă. Să consult un urolog ? Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.