Nu știi dacă ești gay? Dacă te simți atras de o persoană de același sex, nu înseamnă automat că ești gay.

afla daca esti gay

Cum îmi pot da seama dacă sunt gay?

Intrebarile legate de orientarea sexuala sau de identitatea sexuala pot fi dificile și e posibil sa-ti foarte foarte greu sa-ti dai seama daca esti gay, deoarece raspunsurile nu vin foarte repede, dar in mare parte acestea depind de sentimentele pe care le-ai avut de-alungul vietii. Daca te-au atras doar persoanele de sex opus, cel mai probabil esti heterosexual.

Cu toate astea, atractiile sexuale se pot schimba la orice varsta. Este posibil sa simti plăcere fata de o persoana de acelasi sex chiar și daca toata viata ai fost atras și ai avut relatii doar cu persoane de sex opus.

In orice caz, indiferent ca esti gay, bisexual sau heterosexual, nu exista absolut niciun motiv pentru care sa nu fii mandru și increzator de ceea ce esti. Cel mai sanatos lucru pe care il poți face este sa te accepti pe tine insuti asa cum esti. Esti heterosexual? Felicitari! Esti bi/gay? Felicitari!

Ce înseamnă de fapt cuvantul „sexualitate”

Sexualitatea nu este doar despre sex, este de asemenea și despre emotii, atractii și dorinte pe care le ai. Evident, include și atractia sexuala, dar include multe alte aspecte pe langa acesta.

Gandurile sexuale legate de persoane de acelasi sex nu te fac neaparat homosexual/bisexual. Este posibil sa ai anumite ganduri, care chiar sa te excite fata de o persoana de acelasi sex. Cu toate acestea, daca nu te vezi indragostit de acea persoana, daca nu te poți imagina langa acea persoana la bine și la rau, atunci nu esti gay.

Masatoare pentru prostată, perfecte pentru bărbații care doresc o stimulare anală puternică

Impulsurile sexuale vin și pleaca, mintea noastra iar atractia sexuala nu tine cont de sexul persoanei respective.  Cu toate astea, emotiile și gandirea noastra rationala tin cont de aceste aspecte, așadar daca ai dubii in privinta orientarii tale sexuale deoarece te simti atras de colegul de tau de acelasi sex sau de o persoana noua in grupul de prieteni, atunci incearca sa te pui in ipostaza in care esti casatorit cu acea persoana. Te vezi locuind cu acesta? Te vezi langa acea persoana chiar și atunci cand vremurile sunt grele sau doar pentru o noapte de sex?

doi barbati care se iubesc mai presus de sex

Gandurile sexuale sunt o parte normala din viata noastra. Acest lucuru este adevărat indiferent de sexul persoanei de care te simti atras. Unele persoane nu sunt interesate prea tare de sex, iar acest lucru este normal de asemenea. Persoanele care nu se simt atrase nici de femei, nici de barbati se numesc asexuali și exista foarte multe. De fapt, exista și o comunitate a persoanelor asexuale pe reddit.

Cand vei sti exact daca esti gay, heterosexual sau bisexual?

Necesita timp sa iti dai seama de cine esti din punct de vedere sexual, asa cum necesită timp orice alt aspect al vietii noastre. Cel mai important lucru este sa actionezi sa fii sincer cu tine mereu in legatura cu sentimentele tale și sa ii respecti pe cei din jurul tau.

Prietenii din jur care ma cunosc bine sustin ca sunt gay/bi – eadevărat?

E grozav ca ai prieteni care te cunosc și care sunt interesati de orientarile tale sexuale, dar nu ar trebui sa te bazezi foarte mult pe parerile acestora. Doar tu stii ce simti pe interior, nimeni altcineva!

Incearca sa meditezi, sa te cunosti și sa iti dai seama ce simti cu adevărat. Ofera-ti timp și nu te impacienta daca nu esti inca sigur. Se intampla uneori sa traim toata viata intr-o comunitate in care homosexualitatea sa fie foarte rau vazuta iar mintea noastra sa nu poata concepe ca facem parte din acea comunitate. Ofera-ti timp sa te obisnuiesti cu toate variantele iar la final iti vei da seama cu siguranta cine esti cu adevărat!

Daca sunt gay/bi – ar trebui sa le spun celorlalti? Cum vor reacționa ceilalți când vor afla că ești gay?

Parerea mea la acest punct ti se va parea putin ciudata, deoarece, după cum ai vazut, sustin libertatea de exprimare. Cu toate acestea, iti sugerez sa nu spui tuturor ca esti gay, mai ales daca traiesti intr-o comunitate de persoane cu o mentalitate conservatoare deoarece ar putea fi spre dezavantajul tau. Este important sa iti cunosti și sa iti aperi drepturile dar in acelasi timp este important sa iti cunosti și interesele. Daca nu te avantajeaza sa spui cuiva ca esti gay/heterosexual, atunci nu ii spune.

Iti sugerez sa cauți anumite ghiduri prin care sa spui celorlalti de orientarea ta sexuala, pentru a-i face sa inteleaga ca esti exact ca ei, doar ca ai alte placeri. Asa cum doua persoane de acelasi sex pot prefera arome diferite de inghetata, la fel pot prefera și alte tipuri de persoane. Sunt persoane care prefera diferite tipuri de jucarii sexuale. Unele prefera jucariile din silicon, in timp ce altele prefera jucariile din metal. Unii prefera sexul normal in timp ce altii prefera anal/oral. Exista foarte multe aspecte care ne diferentiaza și ar trebui sa fim constienti ca gusturile nu se discuta.

cum iti dai seama daca esti gay

De altfel, sunt destul de des intalnite cazurile in care o persoana este indragostita lulea de alta persoana care tie ti se pare și celorlalti prieteni vi se pare urata. Dupa cum spune și un proverb foarte vechi „beauty is in the eye of the beholder” – traducere: frumusetea este subiectiva. Este foarte OK daca tu vezi frumusetea intr-o persoana de acelasi sex. Cu toate ca tu stii asta, e posibil ca ceilalti sa aiba alte conceptii, așadar iti recomand sa inveti cum ar trebui sa procedezi inainte sa le dai vestea cea mare.

Am avut un vis erotic cu o persoana de acelasi sex – înseamnă ca sunt gay?

In niciun caz, se intampla adesea. Nu controlezi visele. Totusi, este indicat sa meditezi putin asupra acestor vise – e posibil ca subconstientul sa doreasca sa-ti transmita ceva.

M-am gandit la o persoana de acelasi sex in timp ce ma masturbam și mi-a placut – sunt gay?

Dupa cum spuneam, impulsurile sexuale nu ne reprezinta neaparat identitatea sexuala. Daca te gandesti la o persoana de acelasi sex in timp ce te masturbezi e posibil sa iti placa gandul, la urma urmei vorbim de un orificiu.

Chiar și daca ai un act sexual cu o persoana de acelasi sex, asta tot nu înseamnă ca esti gay. Un singur act sexual nu iti defineste identitatea sexuala. Cu toate astea, e bine sa reflectezi asupra acestei experiențe – e posibil sa fii gay sau bi la urma urmei. Intre timp, lasa lucrurile sa mearga de la sine, sa vina totul natural. Lasa-te ghidat de sentimente atat timp cat nu faci rau persoanelor din jur.homosexuali care se saruta

Ce sa fac daca ma identific cu sexul opus?

Persoanele care se identifica ca făcând parte din cealalta categorie (de exemplu o femeie se simte ca fiind barbat sau un barbat se simte femeie), se numeste transgender. Transgenderii la randul lor se pot simti atrasi de persoane de acelasi sex sau de sex opus. Sexualitatea lor și identificarea lor sexuala poate fi foarte diferita.

Unele persoane trans aleg sa traiasca viata asa cum le-a fost oferit in timp ce altele aleg sa traiasca după cum simt. Fa ceea ce te face pe tine fericita, traieste asa cum doresti!

Teste moderne să afli dacă ești gay

Noua cercetare făcută de Essex University sugereaza ca forma mainilor poate determina orientarea sexuala a oamenilor. Studiul a analizat 18 perechi de gemene, fiecare pereche avand o geamana lesbianca. S-a descoperit ca lesbiencele aveau tendinta de a avea maini „tipic masculine” spre deosebire de surorile lor.

Dimensiunea degetului

Care sunt „mainile tipic masculine” te-ai putea intreba? Ei bine, exista o diferenta intre lungimea degetului aratator și lungimea degetului inelar. La femei, dimensiunea degetului inelar și aratator este, de obicei, aceeasi. Oamenii de stiinta spun ca acest lucru se datoreaza faptului ca au fost expuse la hormonul masculin in uter.

afla daca esti gay

De asemenea, au fost analizate și 14 perechi de gemeni masculini. Gemenii masculini gay aveau mainile tipic masculine, dar diferenta era mai putin pronuntata decat la femei.

Deci, ce înseamnă asta? Asta sugereaza ca daca esti gay, degetul inelar și aratator vor avea dimensiuni diferite. In schimb, daca iti plac femeile, degetele tale vor avea aceeasi lungime.

Diferente genetice

Cercetarile sugereaza ca sexualitatea noastra este determinata in uter și depinde de cantitatea de hormon masculin la care suntem expusi sau de felul in care corpurile noastre individuale reactioneaza la acel hormon. Cei expusi la niveluri mai ridicate de hormonul masculin au mai multe sanse sa fie bisexuali sau homosexuali.

Vibratoare anale, pentru o stimulare anală atât a femeilor cât și a bărbaților

Ce jucarii sexuale sunt potrivite persoanelor gay?

Din fericire, sunt cativa producători care s-au gandit și minoritatea gay cand au produs jucariile. Astfel, exista pe piat diferite jucarii, de la stran on-uri, la dildo-uri și chiar masturbatore pentru persoanele gay.

Este important de retinut faptul ca majoritatea jucariilor pot fi folosite atat de gay, cât și de cuplurile heterosexuale. De altfel, exista multe jucarii concepute pentru cuplurile gay care sunt folosite deseori de cuplurile heterosexuale. Cu toate acestea, exista câteva jucarii care nu ar putea fi folosite decat de cuplurile gay/bi. Jucariile pentru persoanele gay sunt concepute astfel incat sa poata fi folosite de doua persoane de acelasi sex. De exemplu, dildo-urile duble sunt au cate un varf la ambele capete. Astfel, acestea pot fi folosite de ambele partenere odata. Unele dildo-uri duble de calitate cum ar fi Shi Shi este foarte flexibil, așadar femeile il pot folosi in orice pozitie doresti.

Shi Shi – Vibrator Dublu Negru, 36 cm

De asemenea, exista strap on-uri perfecte pentru persoanele gay/bi. Acestea pot fi purtate de femei pentru a penetra o alta femeie sau un barbat care, de regula, este bisexual. Pentru barbații care vor sa vada cum e sa faci sex anal cu un barbat, le recomand sa incerce un masturbator in anusului unui barbat, cum ar fi Allen King Majestic Fleshjack.

Allen King Majestic Fleshjack – Masturbator Realistic in Forma de Anus Masculin, 25 cm

 

Puțină istorie gay

În anul în care în statele Massachusetts și California începeau dezbaterile politice și sociale oficiale privitoare la drepturile mișcării gay, filmul Brokeback Mountain cu Jake Gyllenhaal și Heath Ledger a cîștigat Oscarul. Era 2005. În același an, Felicity Huffman a fost nominalizată la premiul de cea mai bună actriță pentru rolul de transexual din Transamerica. Oricare a fost deschiderea către comunitățile gay în SUA, totul a dispărut odată cu apariția isteriei SIDA. Prima îmbolnăvire din Sate a fost raportată în 1981 și foarte repede a fost stigmatizată ca o boală gay, limitînd vocea unei comunități care abia făcea ochi.

Douazeci și doi studenti de la Brigham Young University din SUA, sponsorizata și condusa de catre Biserica Mormona, au făcut un videoclip pentru proiectul „It gets better”, în care acestia vorbesc despre credinta și sexualitate.

Campania a fost lansata initial de un militant pentru drepturile homosexualilor Dan Savage și partenerul sau Terry Miller în 2010, după o serie de sinucideri în rândul tinerilor LGBT din SUA. Proiectul are în prezent aproximativ 40.000 de clipuri video pe YouTube.

Clipul contine mai multe persoane, homosexuali și lesbiene de la Universitatea Brigham, care împreună cu sustinatorii lor heterosexuali vor sa atraga atentia asupra necesitatii schimbarii atitudinilor în campus fata de comunitatea LGBT.

Miercuri, aproximativ 600 de studenti înghesuiti într-o camera in care incapeau doar 260, au ascultat discursul a patru elevi. Elevii povestea despre ce înseamna sa fii gay și mormon, în Biserica Sfintilor Ziua din Urma unde au fost invatati ca atractia pentru persoane de acelasi sex este un mare pacat. Acest mesaj a fost transmis pana acum câtiva ani cand Codul de Onoare al scolii a fost modificat pentru a admite și elevii homosexuali, care nu iti ascund sexualitatea. Exista totusi o condtie și aceasta este sa evite intimitatea fizica cu alte persoane din campus. Castitatea înainte de casatorie este o cerinta definita ca parte a Codului.

Adam White, de 21 de ani, a aparut atât pe panoul campaniei cât și în videouri pe YouTube. El a declarat pentru Salt Lake Tribune: „Incercam sa ne acceptam și sa cream noi spații a fi gay și Mormon și sa fim activi în biserica … Asta înseamnă „It gets better”.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.