14 beneficii incredibile ale sexului care te vor face să vrei mai mult!

beneficii ale partidelor de sex

Stai departe de boli, imbunatateste-ti starea de spirit, simte-te bine in pielea ta – nu trebuie sa cumperi sau sa iei nimic pentru a obtine aceste beneficii pentru sanatate. Ce trebuie sa faci? Sex, desigur.

Daca se simte atat de bine, trebuie sa fie bun, nu-i asa? Cand vine vorba despre sex și despre beneficiile organismului, trebuie sa recunoastem ca sexul este bun.

beneficii ale partidelor de sex

Exista un alt motiv pentru care trebuie sa facem sex mai des: beneficiile pentru sanatate. Serios, sexul este pur și simplu bun pentru organism. De la autosatisfacere, pana la rasucirea cearsafurilor cu altcineva, in special cu cineva drag, sexul are numeroase beneficii pentru sanatate.

14 beneficii pentru sanatate ale sexului

Da mai departe aceasta pastila – nu ai nevoie de droguri pentru a te simti bine și a alina durerea. Doar fa sex!

Arde, iubito

Sexul este un mod minunat, distractiv și placut de a obtine doza zilnica de exercitii fizice. Sexul arde calorii, te mentine activ, iti creste rimul cardiac și foloseste muschii din tot corpul. De fapt, o partida de sex poate arde intre 85 și 250 de calorii, asa ca nu te ingrijora daca nu sari peste desert in ziua in are faci sex. Si asta nu e tot – la fel ca exercitiile fizice, iti creste puterea, flexibilitatea și echilibrul. Asadar, daca faci sex în mod regulat, poți arunca abonamentul scump de la sala de sport.

Corp subtire și tonifiat

Din moment ce sexul este un exercitiu minunat, te poți astepta sa ai un corp slab, subtire, bine tonifiat. Sexul poate mentine nivelul hormonului care controleaza foamea astfel incat sa nu mai ai pofta de alimente nesanatoase, și prin urmare sa nu te mai ingrasi.

Mai putine zile in care te simti bolnav

Te-ai intrebat vreodata de ce colegul tau nu pare sa se imbolnaveasca niciodată și are mereu cea mai buna prezenta? Probabil are parte de mai mult sex. Acest lucru se datoreaza faptului ca persoanele active sexual au un sistem imunitar mai puternic, astfel incat acestea sunt mai capabile sa isi apere organismul impotriva virusilor. Un studiu a aratat ca oamenii care fac sex cel putin o data pe saptamana au niveluri mai mari de imunoglobulina A cu 20%, ceea ce stimuleaza sistemul imunitar.

beneficii sex

Îmbunătățește somnul

Te intrebi vreodata de ce te simti intotdeauna mai visator după un orgasm rasunator? Asta se datoreaza fatpului ca aceleasi endorfine care sunt eliberate in timpul sexului te relaxeaza și iti permit sa ai un somn bun. In afara de asta, un studiu sustine ca hormonul numit prolactina (asociat cu somnul) este, de asemenea, eliberat. Sexul iti poate oferi mai multa energie. Asadar, daca vrei sa folosesti sexul pentru a dormi, atunci opteaza pentru o partida lenesa, nu pentru acrobatii intense.

Mai putin stres

Fiind aproape de cineva pe care-l iubesti te poate scapa de stres și anxietate. De fapt, potrivit multor studii, stresul și libidoul merg mana in mana. Daca ai o stare de spriit neplacuta, libidoul tau pare sa fie la un nivel destul de jos, insa o buna dispozitie duce la o activitate sexuala mai mare.

Totusi, cand te simti jos, sexul iti poate imbunatati starea de spirit. Acest lucru se datoreaza faptului ca sexul mentine nivelurile de cortizol sub control, in timp ce elibereaza oxitocina și endorfina….te face sa te simti relaxat și sa zambesti.

Previne incontinenta urinara

Sexul le poate ajuta pe femei sa-si imbunatateasca controlul vezicii urinare. Acest lucru este important pe masura ce imbatranesti sau ai mai multi copii, deoarece incontinenta urianra incepe sa devina o problema. Totusi, relatiile sexuale pot intari deseori muschii podelei pelvine, care te ajută să ai un control mai bun asupra vezicii tale. Acest lucru se datoreaza faptului ca multiplele orgasme in timpul sexului, sau chiar in timpul masturbarii, stimuleaza contractiile; functionează in esenta ca antrenamentele Kegels.

Menstruatii mai usoare

Un alt motiv pentru care sexul este excelent pentru sanatatea și bunastarea femeilor este acela ca amelioreaza crampele musculare. In timpul orgasmului, uterul se contracta și scapa corpul de compusii care provoaca crampe. De asemenea, contractiile pot ajuta la expulzarea sangelui și a tesutului mai rapid, astfel incat menstruatia ta sa se termine mai repede. Asadar, in timp ce sexul la menstruatie pare sa nu fie atat de atragator, eu zic ca merita incercat.

Scade tensiunea arteriala

Sexul poate scadea tensiunea arteriala, diminuand riscul de boli coronariene, atac de cord, accident vascular cerebral și chiar boli de rinichi. Un studiu a aratat ca cei care fac sex de cel putin doua ori pe saptamana au un risc redus de a face infarct, comparativ cu cei care fac sex mai putin de o data pe saptamana.

Amelioreaza durerea

Sexul elibereaza hormoni precum oxitocina și endorfinele care reduc durerea din diferite parti ale corpului, cum ar fi spatele și picioarele. Poate ameliora durerile menstruale, precum și disconfortul articulatiilor cauzate de artrita. Intr-un studiu, s-a descoperit ca sexul amelioreaza partial – sau complet – simptomele migrenelor.

Risc mai mic pentru cancerul de prostata

Multe studii au aratat ca ejacularea poate ajuta barbații sa isi pastreze starea de sanatate. S-a stabilit, de asemenea, ca barbații care ejaculeaza de peste 21 de ori pe luna, indiferent daca o fac prin sex sau masturbare, prezinta un risc mai mic de cancer de prostata.

Creste apetitul sexual

Daca vrei sa ai un apetit sexual ridicat…fa mai mult sex! Cu alte cuvinte, mai mult sex va duce la o viata sexuala mai buna, deoarece îmbunătățește libidoul. Pentru femei, relatiile sexuale cresc lubrifierea vaginala, fluxul de sange in sistemul reproducator și elasticitatea. Drept urmare, sexul se simte mai bine și tu iti vei dori mai mult. Intre timp, barbații care fac sex mai des isi imbunatatesc performanțele sexuale și rezista mai mult la pat.

Creste stima de sine

Unul dintre numeroasele motive pentru care oamenii fac sex este ca stimuleaza stima de sine. In timp ce persoanele cu o stima de sine ridicata fac sex, admit ca sexul ii face să se simtă mai bine.

care sunt beneficiile sexului

Creste sentimentul de bunastare

Intrucat sexul ii apropie pe oameni de partenerii lor și ii face să se simtă bine cu ei insisi, ceea ce faci in dormitor iti poate oferi un sentiment general de bunastare. Fiind conectati cu persoana iubită sau cu o alta persoana importanta, oamenii devin mai sanatosi, mai increzatori și mai fericiti.

Fantana tineretii

Esteadevărat. S-a demonstrat ca oamenii chiar arata mai bine după ce fac sex. De fapt, sexul ii face să pară mai tineri. Acest lucru se datoreaza faptului ca ritmul cardial al organismului creste, deoarece sangele circula prin tot corpul. In plus, eliberezi substante chimice care te fac sa te simti mai relaxat și mai fericit. Sexul este cu adevărat unul dintre cele mai bune lucruri pe care viata le are de oferit.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

2 thoughts on “14 beneficii incredibile ale sexului care te vor face să vrei mai mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.