Bile vaginale ✔️ Ce sunt, care este rolul lor și cum te pot ajuta în tonifierea mușchilor vaginali

cum se fac exercitii kegel si rolul acestora

Bilele vaginale Kegel, numite și bile Ben Wa sunt folosite de sute de ani pentru a întări musculatura vaginala. Aceste bile au în interiorul lor alte bile numite „bile de greutate”. Bilele Kegel sunt recunoscute pentru îmbunătățirea experiențelor sexuale ale ambilor parteneri. În timp ce te miști, bilele vaginale kegel vibrează datorită bilelor de greutate din interior. Astfel, mușchii vaginului se încordează și devin mai puternici și tonifiați.

In continuare iti voi spune tot ce trebuie să știi despre aceste bile pentru sex. Haideti sa incepem.

Bile Vaginale de Top

Partea cea mai interesanta la acest tip de bile vaginale este ca se imbina utilul cu placutul. Lasand gluma la o parte, foarte multe femei din intreaga lume folosesc bile Kegel in scopuri medicinale (intarirea muschilor vaginali sau strâmtarea vaginului cum se spune in limbaj popular) dar și mai multe le folosesc pentru placere. Nu este un secret faptul ca aceste bile provoaca un nivel foarte ridicat de plăcere atunci cand sunt utilizate.

Pont: vezi aici care sunt TOP ⭐ cele mai vândute bile vaginale.

Când trebuie să folosesc bile vaginale?

Cred ca raspunsul cel mai corect la aceasta intrebare este: cand vrei tu! Asta deoarece nu exista o recomandare speciala cand ai sau nu nevoie de aceste bile. Totusi, iti prezint câteva situatii in care bilele vaginale te-ar putea ajuta extraordinar de mult:

  1. Dacă ai trecut printr-o naștere naturală sau un avort, vaginul este mult mai dilatat. Deși acesta se reface în mod natural, procesul este de lungă durată și de multe ori nici nu va ajunge la forma sa inițială. Aici intervin bilele vaginale Kegel care refac musculatura vaginului și o aduc la forma inițială. Astfel, dacă vei face o perioadă de timp exerciții kegel zilnic, te vei putea bucura de aceeași experiență sexuală pe care o aveai și înainte de dilatarea vaginală.
  2. Dacă suferi de incontinență urinară sau dacă nu te poți buccura prea îndeajuns de mult de sex. Bilele Kegel se mai numesc și bile pentru orgasm deoarece îmbunătățesc experiențele sexuale ale femeii și o ajută să atingă orgasmul mai repede. Totodată, intensifică și prelungește climaxul.
  3. Daca ai un partener care are penisul mic. Nu, nu este o gluma! Daca ai un partener care a fost dotat de la mama natura cu un penis de dimensiuni mici și simti ca acest lucru face rau vietii voastre sexuale, utilizand aceste bile, ti-ai putea intari muschii vaginali astfel incat dimensiunile sale reduse sa nu mai constituie o problema. Vezi de asemenea și articolul in care am notat cele mai bune pozitii pentru sexul cu un partener cu penisul mic.
  4. Daca nu ai orgasm in timpul sexului. Lipsa orgasmului in timpul sexului este o problema cu care se confrunta foarte multe femei. De foarte multe ori este posibil ca „vina” să aparțină partenerului (penis mic, ejaculare precoce, lipsa preludiului, lipsa lubrfierii corespunzatoare, lipsa experienței etc etc). Totusi, un anumit procent al esecurilor dpdvd sexual este datorat anumitor probleme pe care femeia le are. In acest caz, s-a dovedit faptul ca utilizarea bilelor vaginale poate aduce imbunatatiri considerabile.

Sfat: daca va regasiti in oricare din aceste situatii, incercati bilele vaginale. Preturile lor sunt mici și incep de la 10 lei, deci nu trebuie sa faceti o investitie foarte mare. Totusi, beneficiile pe care vi le pot aduce sunt extraordinare.

Recomandare personala: bilele Kegel Luna Beads II sunt considerate a avea raportul calitate pret cel mai bun la momentul acesta. Va recomand sa aruncati o privire peste ele și sa le incercati. Daca vreti sa mergeti din prima pe ceva mai profesional, recomand bilele kegel Hold Me Tight – Bile Kegel de la Rocks Off

bile-kegel-luna-beads-2

Cum se folosesc CORECT bilele vaginale Kegel?

Înainte de utilizare, sunt câteva reguli pe care ar trebui să le respecți:

  • Golește-ti vezica sau mai pe românește, mergi și fă pipi.
  • Spală-te pe mâini și în zona genitala. Igiena este foarte importanta și tine cont de faptul ca bilele vaginale trebuie spălate înainte de fiecare utilizare.
  • Folosește un lubrifiant pe bază de apă pentru o inserție mai ușoară. Iti recomand cu mare caldura oricare din lubrifiantii de la Bioglide.
  • Respiră adânc pentru a relaxa mușchii vaginali
  • Dacă le folosești pentru prima dată, stai întinsă pentru o inserție mai ușoară. La un moment dat, vei reuși să le introduci stând în picioare.
  • Dacă le introduci stând în picioare, ridică un picior pentru a ușura inserția bilelor vaginale
  • Introdu bilele încet, pe rând și voila … bucura-te de niste senzații pe care sigur nu le-ai mai experimentat pana acum 🙂

Bilele kegel se pot folosi și cu exerciții zilnice, numite exerciții kegel. Acestea constau în introducerea bilelor timp câteva minute în fiecare zi în vagin. La început, trebuie să începi cu bile vaginale cu șnur.

Lubrifianți eficienți, ce fac inserarea bilelor foarte ușoară

Când va fi momentul să le scoți, pur și simplu tragi de acel fir și bilele vaginale vor ieși. Totuși, este important ca atunci când le scoți, mușchii vaginali să fie relaxați. Acesta reprezintă un antremanent foarte bun pentru mușchii vaginali care te ajută ca la un moment dat să obții performanța de a le scoate fără să ai nevoie de fir. După o perioadă de antrenament, vei putea să renunți la bilele cu șnur deoarece mușchii vaginali vor fi îndeajuns de formați pentru a reuși să elimine bilele vaginale fără probleme.

În fiecare zi trebuie să crești perioada de exerciții kegel, până când veți ajunge să le purtați chiar și câteva ore. La început, este recomandat să începeți cu bile mai ușoare iar treptat, când simți că bilele pe care le ai nu mai sunt la fel de antrenante, să treci la alte bile mai grele.

Important: Nu folosiți bilele kegel atunci când vă odihniți. Acestea trebuie folosite atunci când faci sport sau chiar și activitățile de zi cu zi. Uite aici demonstrație video cum se folosesc. Nu trebuie să știi engleză, pur și simplu uită-te cum le introduce sa-ti poți face o imagine și să te convingi că nu greu / incomod / dureros etc.

Iata un video despre cum se folosec bilele vaginale

Cât timp se țin bilele vaginale kegel in vagin?

Este recomandat ca la început să ții bilele în interior o perioadă scurtă, undeva la câteva minute pe zi. Recomandat este între 5 și 10 minute. Trebuie să crești perioada gradat, cu câteva minute pe zi. Vei ajunge la un moment dat să le ții și câte 5-10 ore pe zi. Va dura câteva săptămâni sau chiar luni să ajungi la această „performanță„, în special dacă mușchii vaginali sunt slăbiți.

Este total nerecomandat să le ții prea mult din prima zi deoarece mușchii se pot tonifia exagerat de mult, efect numit hipertonie musculară.

Dacă simți că bilele provoacă disconfort, este recomandat să mergi la medic să afli cauza, deoarece acestea ar trebui să fie confortabile. Fiecare organism reacționează diferit așadar pentru a te asigura că nu există urmări neplăcute în urma utilizării bilelor vaginale, nu le purta prea mult din prima zi.

O scurtă istorie a bilelor vaginale, numite și bile Ben Wa

Bilele vaginale au foarte multe denumiri. Acestea se numesc bile pentru orgasm, bile kegel, bile Ben Wa sau chiar bile gheișe. Toate aceste denumiri au scopul lor de-a lungul istoriei.

Se spune că acestea au fost create prima dată prin anii 500 AD, in China. Acestea erau folosite de amantele regelui, numite gheișe (de aici vine și denumirea de bile gheișe). Ele purtau aceste bile pentru a avea mereu mușchii vaginali tonifiați. Astfel, regele avea mereu parte de sex de calitate. Dupa aceea bilele vaginale au început să fie din ce în ce mai populare, ajungând să fie folosite și de femeile de rând pentru a satisface nevoile partenerilor dar și pentru propria satisfacție.

bile-kegel-luna-beads-2-poze

Efectele bilelor kegel asupra vaginului

Bilele vaginale au efecte deosebite asupra mușchilor vaginali. Aceștia devin tonifiați, mai puternici iar vaginul va deveni mai stramt. Astfel, tu și partenerul tău veți simți plăcere mai mare în timpul sexului. Însă acestea nu sunt folosite doar din motive sexuale. Persoanele care suferă de incontinență urinară sau pur și simplu doresc mai mult control asupra mușchilor vaginali, pot folosi bilele.

Totuși exercițiile kegel pot avea și efecte negative. De exemplu, purtate prea mult din prima zi pot supra-tonifia musculatura vaginală, provocând o afecțiune medicală numită hipertonie musculară. Este recomandat să folosiți bile vaginale doar o perioadă scurtă de timp, în fiecare zi.

De asemenea, nu este recomandat să fie folosite de femeile însărcinate deoarece exercițiile kegel funcționează se bazează pe contracțiile musculare vaginale. Aceste contracții pot fi deosebit de periculoase pentru bebe, putând provoca chiar avort spontan. Asadar, daca detii deja un set de bile vaginale sau planuiesti sa le cumperi, dar esti insărcinată, folosește-le doar după naștere. Atunci vei beneficia la maxim de efectele acestor bile!

Important: dacă bilele vaginale nu sunt spălate înainte de folosire, acestea pot purta bacterii care pot provoca infecții vaginale. Așadar asigură-te că speli mâinile și bilele vaginale kegel înainte de a le introduce. Spalarea se face cu apă caldă și săpun.

Ce sunt exercitiile kegel la bărbați?

Exercițiile kegel la bărbați se referă la introducerea bilelor kegel in anus pentru exerciții kegel, numite și exerciții pelvice. Aceste exerciții trebuie făcute de 2-4 ori. Scopul acestor exerciții este de a preveni sau a trata incontinența urinară.

La bărbați, incontinența urinară poate fi provocată de mușchi sfincteri slăbiți care pot fi rezultatul operațiilor de cancer de prostată sau a vezicii hiperactive. Exercițiile kegel pentru bărbați ajută la tonifierea mușchilor sfincteri și îi întărește. Astfel, bărbații vor avea mai mult control asupra sistemului urinar. În unele cazuri, pot chiar să vindece complet incontinența urinară.

Având în vedere efectele benefice ale exercițiilor kegel la bărbați și faptul că ajută la oprirea incontinenței urinare într-un mod 100% natural, aceste exerciții sunt foarte recomandate.

Acest articol este strict despre beneficiile bilelor Kegel in randul femeilor, insa am scris un scurt paragraf informativ și pentru barbati, urmand ca saptamana viitoare sa scriu un articol complet, despre utilizarea bilelor in cazul lor.

Mădălina

Am testat bilele Luna Beads II – Bile Ben Wa

Acesta a fost unul dintre primele seturi de bile pe care l-am cumparat și trebuie sa recunosc ca l-am folosit destul de putin. Bilele Ben Wa vin ambalate intr-o cutie dragute, perfectă pentru depozitare.

Bilele sunt de dimensiuni acceptabile, nici prea mari, nici prea mici. Sunt suficient de netede, deci se pot introduce ușor fără a folosi prea mult lubrifiant. Le poți impinge suficient de mult, astfel incat sa ramana acolo. In timp ce te misti, poți simti cum bilele jongleaza in interiorul tau.

luna-beads-albastru
Bile Kegel Luna Beads II

Deoarece snurul este imbracat in plastic, poți pune bilele in masina de spalat vase atunci cand trebuie sa le curati. Eu am făcut asta și nu am avut nicio problema, stratul de plastic este inca pe snur, iar bilele se curata foarte bine.

Mi se pare ca acest snur este mult mai bun decat cel din silicon, pe care il au majoritatea bilelor. Setul Luna Beads II – Bile Ben Wa poate fi folosit de foarte multe ori, iar pretul pe care il are este acceptabil. Per total, mi se pare ca acesta este un produs minunat, care te ajută să iti intaresti muschii pelvisului și sa cresti intensitatea orgasmelor.

Mădălina / București

Cum să folosești bilele vaginale Luna Beads?

Cele mai multe dintre voi au auzit despre bilele vaginale concepute pentru a creste puterea muschilor kegel. Acesti muschi sunt localizati in podeaua pelviana și controleaza orgasmul, penetrarea, intestinul subtire și multe altele. Acum, vrem sa vorbim despre Luna Beads – bile unice realizate de Lelo. Exista multe bile pentru sex ce sunt folosite vaginal, dar acestea sunt unele din cele mai importante.

Luna-Beads-Noir-continut

Lelo este probabil cel mai bun brand pe care ar trebui sa-l iei in considerare atunci cand cauți un produs de acest fel.

Bilele Lelo Luna Beads vin intr-un set compus din 2 unitati diferite precum cel din imagine. Ele sunt interschimbabile și pot fi folosite de femei de toate varstele. Un avantaj este ca au și un manual de utilizare bine editat, care te ajută să intelegi totul despre produs, cum sa-l utilizezi și ce beneficii poți obtine. Desigur, exista și o garantie, de aceea Luna Beads este o alegere sigura.

Asa cum am mentionat, fiecare set de bile vine cu un manual unic de instructiuni și te ajută să intelegi totul despre ele, inclusiv cum sa fe folosesti. Acesta este un lucru minunat, considerand ca majoritatea jucariilor sexuale nu au un manual de utilizare. Din fericire, marca Lelo include un manual in fiecare pachet. Nu uita ca acest produs mai este cunoscut și sub numele „milano breads”.

Ideea este de a le introduce intr-un vagin și de a le lasa acolo pentru o anumita perioada de timp. Unor femei le place sa le pastreze in interior o perioada lunga de timp, pe cand altele prefera sa le foloseasca frecvent pentru o perioada mai scurta de timp. Cand aceste bile se misca, vibreaza, făcând muschii kegel sa fie mai puternici.

bile-vaginale-Luna-Beads-Noir

O bila vaginala poate fi considerata o jucarie sexuala avansata. Potrivit site-ului oficial Lelo, ele pot fi folosite in timpul mersului, dansului sau pur și simplu in timp ce te misti. Ideea este sa primesti plăcere ori de cate ori doresti. In opinia multor femei, aceste bile chiar functioneaza, iar efectul este uimitor.

Motive pentru a utiliza bilele vaginale

Dupa cum ati presupus, exista multe motive pentru care ar trebui sa iei in considerare utilizarea bilelor vaginale Lelo Beads. Am dezvaluit deja ca acestea sunt folosite ca ajutor pentru sex și ca instrument de exercitiu, dar al doilea aspect va fi mai important in acest scenariu.

Puterea și elasticitatea muschilor kegel incepe sa scada odata cu inaintarea in varsta. Unele femei experimenteaza acest lucru inca de la 20 de ani, in timp ce altele se confrunta cu aceasta problema cand ajung la 40 de ani. Atunci cand folosesti bilele Luna Beads vei contracta și vei extinde muschii kegel. In schimb, vei obtine un orgasm mai „puternic” și cu sigurata vei putea sa te bucuri mai mult.

Bilele Luna Beads NOIR pot fi folosite și cu partenerul tau. Ele sunt o sursa excelenta de distractie și multe femei spun ca le-au folosit cu partenerii lor pentru o lunga perioada de timp.

Luna-Beads-Noir-negre

Folosirea corecta a bilelor Luna Beads

Primul lucru pe care trebuie sa-l cunosti este cum sa utilizezi corect bilele Luna. Asigura-te ca ai citit manualul de utilizare. In cazul in care doresti sa-l citesti inainte de a achizitiona produsul, poți accesa site-ul oficial Lelo și sa descarci manualul de utilizare sau ni-l poți solicita noua, deoarece il avem tradus inclusiv in limba Romana.

De asemenea, te voi sfatui sa folosesti lubrifiant pentru a elimina riscul de frecare. Lubrifiantul poate fi gasit la aici și este extrem de accesibil.

Nu sunt dificil de indepartat din vagin. Snurul este standard pentru fiecare bila și este ușor de eliminat.

Cand vine vorba de achizitionarea noului set de bile Luna Beads ai câteva optiuni. Poti sa le comanzi de pe site-ul justlove.ro

Trebuie sa mentionam ca achizitionarea unui produs de acest fel nu va fi dezvaluita in raportul cardului de credit. De exemplu, nu vei vedea scris „jucarie sexuala” sau ceva de genul. Toate bilele sunt vandute ca „instrumente pentru exercitii” și sunt livrate în mod discret. Nicio persoana nu va sti ca tocmai ti-ai cumparat bile vaginale.

Una dintre cele mai grave probleme cu care se intalnesc oamenii atunci cand cumpara echipamente pentru exercitarea muschilor kegel este lipsa de ajutor in ceea ce priveste modul de utilizare. Din fericire, acest lucru nu se intampla și in cazul bilelor Luna. Asa cum am mentionat de mai multe ori, producatorul include in pachet manualul de utilizare și toate celelalte elemente de care ai nevoie pentru a le folosi în mod corespunzator.

In cazul in care ai nevoie de mai multe informatii, gasesti o multime de resurse suplimentare disponibile online. Acestea te vor ajuta sa descoperi toate secretele bilelor vaginale. De fapt, chiar poți gasi videoclipuri utilie pe Youtube. Acest lucru este posibil datorită faptului ca acest produs nu este considerat a fi o jucarie sexuala, ci mai degraba o piesa medicala.

Sanatatea vaginala

Majoritatea femeilor nu-si pun niciodată intrebari cu privire la sanatatea vaginala. De ce? Raspunsul este de fapt foarte simplu. Majoritatea femeilor cred ca vaginul va avea grija de el intreaga viata și nu ar trebui sa se ingrijoreze cu privire la sanatatea lui. In mare parte, acest lucru este corect, insa asta nu este tot.

Un vagin va avea grija de el intreaga viata, dar numai atunci cand vine vorba de nivelul pH-ului, de curatare și de lubrifiere partiala. Este incapabil sa aiba grija de sanatatea muschilor kegel. Aici vom putea vedea ca o bila vaginala este mult mai importanta decat ai putea crede.

Este esential sa te asiguri ca muschii kegel sunt în formă perfecta. Vei obtine diverse beneficii pe care le-am mentionat deja in acest articol. Dar, in esenta, sanatatea vaginala va fi in stare perfecta.

Luna-Beads-Noir-ambalaj

Un alt lucru de care ar trebui sa fii constienta este ca exercitarea muschilor kegel este esentiala daca ai nascut, ai avut o interventie chirurgicala reconstructiva sau treci pur și simplu printr-o perioada in care muschii kegel incep sa fie afectati. Pe scurt, bilele Luna Beads sunt raspunsul la intrebarea ta.

Pentru mai multe informatii…

Simte-te libera sa imi adresezi orice intrebare cu privire la bilele Luna Beads. Un lucru bun este ca poți utiliza motoarele de cautare pentru a obtine majoritatea raspunsurilor care nu au fost explicate aici. Cu toate acestea, noi credem ca ai primit o multime de raspunsuri despre aceste bile vaginale.

Este esential sa-ti amintesti ca trebuie sa ai grija de sistemul de reproducere și de sanatatea vaginala. Exista o multime de posibilitati prin care poți face asta, dar bilele vaginale și exercitiile kegel sunt cele mai utile.

Adreseaza-te medicului

Dupa cum stii deja, vizita la medicul ginecolog, o data la 6 luni, este obligatorie. Cand il vizitezi data viitoare, intreaba-l despre bilele vaginale Lelo Beads. Datoritati popularitatii pe care o are acest produs, este probabil ca medicul sa fie familiarizat cu producatorul și cu efectele pozitive ale folosirii acestui instrument.

Acum poți intelge cum și de ce fiecare femeie ar trebui sa inceapa să folosească aceste bile vaginale cat mai curand posibil.

Intrebari frecvente cu privire la bilele vaginale

Da, nu vei avea nicio problema daca esti virgina. Nu mai este nevoie sa mentionez ca nu-ti vei pierde virginitatea daca vei utiliza bilele vaginale ba mai mult de atat, te vei putea bucura atat tu cât și viitorul tau partener de toate beneficiile pe care utilizarea acestor bile le aduc.

Este chiar recomandat sa le folosesti după naștere. Unii spun ca aceste bile vaginale sunt concepute special pentru femeile care se recuperezeaza după nastere, deci da, le poți folosi.

Nu! Exista un snur de siguranta care face ca bilele sa fie indepartate cu usurinta fără nici un fel de risc sau problema. Daca nu ați mai utilizat bile vaginale până acum, știu ca doar gândul la ideea de bile va poate crea griji cu privire la: introducerea bilelor în vagin, scoaterea lor sau situatia în care ele ar putea să cadă … din senin. Ei bine, nici una dintre aceste situații nu este problematică și asta nu o spun doar producatorii de bile vaginale, o spun și eu, care sunt o fană a lor 🙂

Pe siteul nostru (vezi aici catalogul cu toate modelel de bile) există o gamă foarte variată de modele și tipuri de bile kegel. Prețurile încep de la 10 lei (da, avem câteva tipuri de bile vaginale care costa 10 lei și ajung până la 450 de lei. Diferențele dintre ele constau în:

  • Funcționalitățile și tehnologiile care stau în spatele lor – daca un set de bile cum este Duotone costa doar 15 lei și sunt doar niște bile vaginale din ABS, bilele Luna Beads Noir despre care am vorbit și mai sus in articol (și care din punctul meu de vedere au un raport/calitate pret excelent)  sunt confecționate din SILICON, firma producatoare are un istoric și o experiență de vreo 16 ani in domeniu și au niște funcționalități foarte atent gândite, iar prețul lor este 250 de lei.
  • Brandul – știu că discuțiile despre BRAND devin adesea polemici, însă, dacă vreți să mă credeți pe cuvânt, cel puțin in domeniul jucăriilor erotice de prea puține ori se întamplă să plătești SIGLA cum se spune. Sa fim on-topic și să vorbim despre bilele kegel, brandul LELO care sta in spatele bilelor Luna Beads NOIR vine cu peste 16 de ani de experiență în domeniu, produse fabricate din materiale de TOP și ultimele tehnologii, deci, cumva, diferență de câteva sute de lei dintre produsele lor și niste produse fabricate pe vapor, este 100% justificată.

Incontinența urinară – o problemă foarte comună! Ce putem face?

Un studiu realizat recent a aratat ca femeile care sufera de incontinenta urinara și au intre 43-65 de ani au mai multe sanse sa fie depresive decat femeile cu varste cuprinse intre 65-89 ani.

Cercetatorul Jody Avery spune ca femeile tinere sunt mai afectate de incontinenta urinara decat femeile in varsta care tind sa accepte mai mult starea lor de sanatate. Multe aspecte ale vietii femeilor tinere sunt afectate de incontienta, inclusiv relatiile sexuale, de familie, sportul și activitatile de agrement.

Nefiind capabile sa mearga la sala, sa faca sportul preferat, sau sa mearga la plimbare fără teama de a fi departe de o toaleta, femeile cad in depresie.

Studiul a aratat ca 20% dintre cei care sufera de incontinenta au depresie. Suferinzii sunt adesea prea jenati pentru a solicita ajutor și prefera sa sufere in tacere. Atitudinea fata de incontinenta urinara se schimba, deoarece starea poate fi atenuata fie prin exercitii pentru pedeaua pelvina, fie prin interventie chirurgicala. Atunci cand li se prezinta o femeie care se confrunta cu incontienta urinara, profesionistii din domeniul sanatatii trebuie sa fie constienti de impactul pe care acest lucru il are asupra starii ei mintale și sa gaseasca modalitati de a atenua problema.

Aceasta problema poate fi ameliorata cu ajutorul exercitiilor kegel. Datorita faptului ca nu toate persoanele sunt dispuse sa acorde timp acestui tip de exercitii, iti recomand sa incerci bile kegel, care fac toata treaba in locul tau. Tot ce trebuie sa faci tu este sa le introduci in vagin și sa iti vezi de alte treburi. Important este atunci cand le folosesti, sa nu stai pe loc pentru ca nu mai au niciun efect pozitiv in acel moment (in cazul in care nu sunt bile kegel cu vibratii, care au efect chiar și atunci cand stai pe loc). Trebuiri casnice, jogging, exercitii fizice, plimbari, orice faci este ok, important este sa te misti.

Bilele kegel intaresc muschii vaginali și creste capacitatea de control asupra acestora. Astfel, efectele incontinentei urinare sunt drastic reduse. Cu alte cuvinte, cu ajutorul unor bile pentru sex, poți ameliora problemele de incontinenta urinara.

Femeile care au nascut au un risc mai mare de a se confrunta cu incontinenta urinara. Incontinenta urinara afecteaza aproximativ 35% din populatia feminina, in special pe femeile care au dat nastere unui copil. Femeile care dezvolta aceasta afectiune după ce a nascut au cu 50% mai multe sanse sa dezvolte depresie post-partum, o afectiune care are impact asupra mamei, copilului, partenerului și a altor copii din familie.

Cercetarile facute de profesorul Wendy Sword de la McMaster University School of Nursing (2011) au aratat ca incontienta urinara după nastere a fost unul dintre cei cinci predictori ai depresiei post partum. Tipul nasterii nu are impact asupra dezvoltarii depresiei.

Cum se rezolva problema?

Royal College of Midwives (RCM) și the Chartered Society of Physiotherapists isi propune sa se asigure ca toate femeile primesc sfaturi despre sanatatea pelvina in timpul și după nastere. Aceasta actiune este condusa de fizioterapeuti pentru sanatatea femeilor care considera ca este nevoie de o abordare mai proctiva a sanatatii pelvine.

Potrivit lui Mary Steen, profesoara la University of Chester, multe probleme de continenta se rezolva de la sine in primele saptamani de la nastere – dar moasele ar trebui sa verifice intestinul și functia urinara a pacientei in timpul controalelor prenatale pentru a se asigura ca problemele nu apar postnatal. Daca o femeie considera ca functia vezicii urinare/a intestinului este anormala, ar trebuie sa discute acest lucru cu moasa și sa fie trimisa la medicul competent.

Unele dintre problemele care apar in timpul sarcinii sunt considerare a fi normale, insa daca femeile se simt foarte rau, ar trebui sa solicite ajutor. Interventia timpurie poate preveni problemele pe termen lung după nastere.

Daca suferi de incontinenta urinara datorită faptului ca ai o podea pelvina slaba, ar trebui sa investesti intr-un set de bile Kelge care iti antreneaza muschii. Daca nu esti sigura cu privire la modul in care se fac exercitiile pentru podeaua pelvina, cere ajutorul unui medic fizioterapeut.

Întrebări:

cele mai bune bile vaginale

Pot folosi bile vaginale dacă am vreo afectiune precum un prolaps uterin sau în timpul recuperării post-natale?

În cazul anumitor afecțiuni de sănătate precum prolapsul uterin, sau în timpul perioadei de recuperare post-natală, utilizarea bilelor vaginale ar trebui discutată în prealabil cu medicul tău intrucat fiecare situatie este diferita, iar in unele situatii este permisa utilizarea bilelor iar in altele este interzisa cel putin temporar.

Prolapsul uterin poate face ca utilizarea bilelor vaginale să fie neconfortabilă sau chiar dureroasa. În cazul recuperării post-natale, este important să aștepți suficient timp pentru ca organismul să se vindece înainte de a începe exercițiile Kegel cu bile erotice. De asemenea, este recomandat să discuți cu medicul sau cu un fizioterapeut specializat în sănătatea pelviană înainte de a începe orice nou program de exerciții după naștere.

Cum pot alege cel mai potrivit set de bile vaginale pentru mine?

In principiu am descris in articol toate lucrurile de care trebuie sa tii cont. Poti vedea aici catalogul nostru de bile vaginale și utiliza sortarea pentru a vedea care sunt cele mai cumparate modele. Alegerea setului de bile vaginale potrivit pentru tine depinde de mai mulți factori, printre care nivelul tău de confort, experiența ta și obiectivele pe care le ai. Iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta în acest sens:

  1. Material: Optează pentru bile vaginale fabricate din materiale non-poroase și ușor de curățat, cum ar fi siliconul de calitate medicală.
  2. Dimensiune și greutate: Dacă ești începătoare, s-ar putea să preferi bile mai mici și mai ușoare. Pe măsură ce mușchii pelvieni devin mai puternici, poți trece la bile mai mari și mai grele.
  3. Design: Unele bile vaginale vin cu o șnur sau cu o buclă pentru extragere, care poate fi utilă, în special pentru începătoare. De asemenea, există bile simple sau bile duble (sau chiar seturi cu mai multe bile), depinde de preferințele și experiența ta.
  4. Recomandările medicului sau ale fizioterapeutului: Dacă ai anumite probleme de sănătate sau dacă ai născut recent, este important să discuți cu un profesionist înainte de a alege și a începe să folosești bile vaginale.

În general, este o idee bună să citești recenziile produselor și să te informezi cât mai mult posibil înainte de a face o achiziție. Asigură-te că înțelegi cum să îngrijești și să întreții bilele vaginale pentru a asigura igiena și durabilitatea lor.

Există vreun risc sau vreun efecte secundar asociat u utilizarea bilelor vaginale?

Ca orice dispozitiv pe care îl introduci în corp, bilele vaginale vin cu un anumit nivel de risc mai ales daca sunt folosite intr-un mod necorespunzator. În general, ele sunt considerate sigure pentru utilizare, dar este important să le utilizezi în mod corect pentru a minimiza potențialele riscuri.

  1. Disconfort sau durere: Dacă bilele sunt prea mari sau prea grele, ele pot cauza disconfort sau durere. De asemenea, dacă nu sunt utilizate corect, pot provoca presiune pe anumite părți ale vaginului sau pot cauza leziuni mai ales daca nu folosesti un lubrifiant.
  2. Infecții: Utilizarea unor bile vaginale care nu sunt curățate corespunzător poate duce la infecții, inclusiv infecții cu transmitere sexuală sau infecții urinare. Așadar, foloseste un toy cleaner sau spala-le cu apa calduta și săpun conform indicatiilor producatorului.
  3. Prolaps vaginal: În cazuri rare, utilizarea excesivă sau greșită a bilelor vaginale poate contribui la dezvoltarea unui prolaps vaginal. Acesta este un motiv pentru care este important să te consulți cu un medic înainte de a începe să utilizezi bile vaginale, mai ales dacă ai avut probleme de sănătate pelviană în trecut.
Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

6 thoughts on “Bile vaginale ✔️ Ce sunt, care este rolul lor și cum te pot ajuta în tonifierea mușchilor vaginali

  1. Dana P says:

    Super detaliat articolul, cam asa am folosit si eu bilele mele kegel cu telecomanda si stimulare clitoris!

    Nu stiam ca le pot folosi si barbatii 🙂

    • Maria says:

      Multumim pentru feedback! Da, multe persoane sunt surprinse să afle că bărbații pot beneficia de asemenea de exercițiile Kegel și de unele dispozitive adaptate nevoilor lor.

      E important să ne informăm și să descoperim modalități noi de a îmbunătăți sănătatea și confortul în viața de zi cu zi. Dacă ai orice alte întrebări sau curiozități, nu ezita să întrebi!

  2. Corina says:

    Care credeți că sunt cele mai bune bile vaginale de folosit după sarcina? Mentionez ca ma intereseaza mai mult tonifierea muschilor vaginali decat placerea in sine.

  3. Pingback: Cum Să Te Masturbezi?! Tehnici 2023 ✔️ Orgasm De Feicare Dată!

  4. Pingback: Stramtarea Vaginului - Metode, Sfaturi & Produse pt Vagin Stramt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.