Ce Sunt Ftalații și De Ce Se Găsesc În Jucăriile Pentru Adulți?

ce sunt ftalatii

Avand in vedere ca industria de jucarii erotice nu este cea mai bine controlata din lume, exista unele produse ce pot contine materiale sau substante toxice. Unul din aceste substante sunt, ati ghicit: ftalatii.

Din pacate, nu exista foarte multe informatii despre acestia pe internet, ceea ce face greu sa-ti dai seama daca o jucarie este sau nu sigura de folosit. In continuare, iti voi spune tot ce trebuie să știi despre ftalati, de ce sunt periculosi dar și de ce sunt utilizati in anumite produse pentru adulti.

Ce sunt ftalatii și care este rolul loc in jucariile erotice?

Ftalatii sunt esteri și sunt folositi pe post de plastifianti in jucariile erotice și au rolul de a creste flexibilitatea, transparenta și durabilitatea materialului. Cu toate acestea, ei nu fac parte din structura chimica ci sunt adaugati, așadar cu timpul, incep sa se „scurga”.

Conform expertilor, „consumam” ftalati mai ales atunci cand mancam deaoarece sunt multe mancaruri grase cum ar fi laptele, grasimea sau carnea care contin ftalati, deoarece grasimea ii dizolva. Avand in vedere ca nu au miros sau culoare, nu avem cum sa ii detectam.

Colecție Nouă De Vibratoare. Cele Mai Apreciate Modele

Acestia se afla de fapt in ambalajele alimentare, dar și in unele alimente. Pot migra foarte ușor din ambalaje in alimente avand in vedere ca se dizolva in grasime. Cu toate acestea, se considera ca ftalatii aflati in ambalaje sunt in cantitati foarte mici, așadar nu prezinta risc in cazul consumului obisnuit.

Exista mai multe tipuri de ftalati:

  • Dietil Ftalat (DEP) este unul din cele mai populare tipuri ftalati monoetil. Sunt gasiti adesea in produsele cosmetice și sunt folositi pe post de solvent dar și ca substituent pentru alcool.
  • Di-p-butil ftalati (DPB) sunt de asemenea folositi in cosmetice, fiind cei mai comuni in lacul de unghii.
  • Di-2etilhexill ftalat (DEHP) sunt cei mai comuni plastifianti, avand un pret mic și fiind adesea folositi ca aditiv in polivinil clorida, spuma PVC sau alte materiale . Este de asemenea folosit in parfumuri.

Cum influenteaza ftalatii jucariile erotice?

Ftalatii pot imbunatati textura jucariilor erotice. Acestia inmoaie materialul de cauciuc și ajuta utilizatorii să obțină o jucarie cu o textura „pufoasa”, plăcută. Sunt folositi in multe jucarii erotice, cu toate ca exista foarte multe care nu contin ftalati.

Sunt periculosi pentru sanatate?

ftalatii periculosi pentru sanatate

Nu exista suficiente informatii pentru a spune exact, dar studiile care s-au făcut au demonstrat ca sunt periculosi pentru sanatate. Anumite organizatii s-au exprimat serios impotriva ftalatilor. Exista insa din ce in ce mai multe studii care dovedesc ca sunt periculosi pentru sanatate, in special pentru sanatatea sistemului reproducator al barbatilor (asupra penisului).

Studiile din laborator pe rozatoare au aratat ca atunci cand acestia sunt expusi la doze mari de ftalati, pot afecta ficatul, rinichii, testiculele și pot cauza dezechilibru hormonal. Studiile pe oameni au aratat ca pot afecta calitatea spermei.

Despre toxicitatea lor se stie de mult timp, avand in vedere ca in 2002, FDA a emis o atentionare ca bebelusii baieti care erau bolnavi și sub tratament ar putea fi afectati de ftalati atunci cand sunt expusi la dispozitivele medicale din vinil.

The Neighbour

The Neighbour este un vibrator conceput de You2Toys, făcut din silicon ce nu contine ftalati. Are 20 cm lungime și diametrul de 4 cm in grosime, fiind suficient de mare pentru a satisface orice femeie. Incredibil de ușor de folosit și prevăzut cu 7 funcții de vibrație

Vibrator Realistic The Neighbour – Din Silicon, Culoare Flesh, 20 cm

In 2006, Programul National de Toxicitate din America sustinea ca expunerea bebelusilor baieti la anumite dispozitive medicale poate afecta dezvoltarea tractului reproducator masculin.

Exista de asemenea ingrijorari și in ceea ce sanatatea tractului reproducator masculin prin expunerea la ftalati DEHP a femeilor insarcinate sau care alapteaza.

Moleculele de ftalati nu sunt ca cele de plastic: se pot inmuia foarte repede și pot sa se detaseze de plastic, cauzand degradarea cauciului sau a jucariilor din jelly in timp. Unele studii au indicat faptul ca estrogenul – un hormon feminin poate fi imitat de ftalati.

Cu toate acestea, conform ultimelor studii facute de Agentia Daneza Pentru Protectia Mediului, utilizarea jucariilor erotice cu ftalati pnetru mai putin de o ora pe zi nu impica riscuri decat daca pentru femeile insarcinate sau cele care alapteaza.

Masturbatoare de Top - Din Materiale Premium

In acelasi timp, exista multe miscari in Europa și SUA care doresc ca liderii din domeniul sanatatii sa incurajeze utilizarea produselor ce nu contin ftalati.

Avand in vedere toate acestea, putem spune ca nu e nimic rau in in a evita cu totul produsele cu ftalati. Daca poti, iti recomandam sa cumperi mai degraba o jucarie erotica fără ftalati.

De ce sunt utilizati ftalatii in jucariile erotice?

Exista anumite rapoarte care sustin ca expunerea unui nou născut la ftalatii neonatali nu au niciun efect asupra acestora. Industria care utilizeaza ftalati sustine ca in studiile facute pe soareci in laborator s-au folosit cantitati mult mai mari decat cele in care ne expunem in realitate in viata de zi cu zi.

Principalul motiv pentru care producatorii de jucarii erotice prefera să folosească ftalati insa ca e ieftin. Din pacate,dupa cum spuneam, aceasta industrie nu este foarte bine regularizata și celor ce folosesc astfel de substante toxice nu prea le pasa de clienti, reactionand urat atunci cand se pune presiune pe ei sa schimbe modul de prelucrare a acestora.

Cum aflu daca exista ftalati in jucaria mea?

jucarii ce nu contin ftalati

Cu toate ca aceasta industrie nu este foarte controlata, foarte multi producători prefera sa sustina tare atunci cand jucariile concepute de ei nu contin aceasta substanta, așadar daca vrei sa cumperi o jucarie netoxica din acest punct de vedere, pur și simplu cauta una care afirma ca nu contine ftalati.

Din fericire, din ce in ce mai multe produse au renuntat la aceasta substanta. In zilele noastre, foarte multe sunt concepute din silicon, o alternativa de calitate, prietenoasa cu pielea.

Ca regula de baza, cu cat o jucarie miroase mai tare a plastic, cu atat contine mai multi ftalati. Exista câteva materiale care nu  contin ftalati, cum ar fi:

Cum poți preveni utilizarea de ftalati?

Cum poți preveni utilizarea de ftalati

Cea mai simpla și evidenta metoda este de a folosi una din jucariile listate mai sus.  Cat timp nu contine ftalati, nu are cum sa te afecteze. De exemplu, jucariile din silicon au o textura asemanatoare decat cele din plastic, chiar mai plăcută decat oferă ftalatii, insa pretul lor este mai mare.

Dual Layered Nature Cock

Un vibrator de asemenea conceput din silicon, de culoare maro, prevăzut cu testicule. Are design realistic, o lungime de 21.5 cm și o grosime de 4 cm. Este prevăzut cu testicule și ventuza, avand tot ce iti trebuie pentru o experiență confortabila.

Dual Layered Silicone Nature Cock Brown – Dildo Realistic, Maro, din Silicon, cu Testicule, 21.5 cm

Insa ce poți face atunci cand deja ai cumparat o jucarie care are, sau nu stii sigur daca contine astfel de substante? Cel mai probabil nu vrei sa o arunci. In acest caz, expertii recomanda utilizarea acesteia cu un prezervativ pe deasupra.

Nota: JustLove este un magazin erotic care comercializeaza jucarii erotice fata ftalati, din ce mai buna calitate. Indiferent ca doresti un vibrator, un masturbator sau orice alta jucarie, aici poți gasi produse concepute din materiale de cea mai inalta calitate.

Intrebari frecvente

In continuare am conceput o lista cu intrebari frecvente, așadar daca ai o intrebare legata de acest subiect, cel mai probabil vei gasi aici raspuns.

Ftalatii se afla in orice plastic?

Nu, nu toate produsele din plastic contin ftalati. Cu toate acestea, cel mai probabil este sa fie gasiti in jucariile erotice concepute din plastic sau materiale ce derivate ale acestuia, așadar informeaza-te bine inainte sa faci o achizitie.

Exista plastic in sticlele de apa?

Cu toate ca unele sticle de plastic pot contine ftalati, cantitatea lor in ceea ce priveste riscurile este neglijabila, așadar PET-urile sunt sigure de utilizat din acest punct de vedere.

Exista ftalati in lumanari?

Se poate ca in unele lumanari (in special cele cu arome sintetice) sa existe ftalati. Pe masura ce lumanarile ard, ftalatii se elibereaza in aer și pot fi inhalati sau absorbiti prin piele.

In ce produse este cel mai probabil sa gasim aceasta substanta?

Principalele produse in care se pot gasi ftalati sunt:

  • Cosmeticele sau produsele cu uz personal cum ar fi parfumurile, lacul de unghii, spray-ul pentru par, sapunul, samponul și produsele pentru hidratarea pielii
  • Detergenti
  • Lubrifianti
  • Adezive
  • Solventi
  • Finisajele de lemn

Uite un clip in care se discuta despre care sunt cele mai sigure materiale pentru jucariile erotice

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.