Am nevoie de sex! 13 semne că libidoul ridicat te-a făcut dependent de sex

dependenta de sex

Sexul este fantastic. Este un lucru pe care nu il putem ignora. Cu toate acestea, atunci cand dorinta de a face sex se transforma in „Am nevoie de sex”, te confrunti cu o problema reala. Cu toate ca multi considera ca este un mit, dependenta de sex exista și chiar e o problema sexuoara.

Sexul este cu adevărat important in orice relatie importanta. Cantitatea variaza in functie de o serie de lucruri diferite: genetica, apetitul sexual al partenerului și dependenta sexuala. Dar cum iti poți da seama daca libidoul tau s-a transformat in ceva inocent care spune „Am nevoie de sex”?

Uneori este foarte greu de spus daca ai un libidou ridicat sau ai o problema reala. Multi oameni isi dau seama abia după mult timp ca au, de fapt, o problema.

De ce este un lucru bun sa ai o viata sexuala sanatoasa

Stiu ca sunt oameni care ii invinovatesc pe cei care iubesc sexul. Dar, de fapt, sexul este foarte sanatos. Exista o multime de beneficii, atat psihologice, cât și fizice. Nu numai ca iti îmbunătățește sistemul imunitar și chiar iti face inima mai sanatoasa, ci te ajută să creezi o legatura mai profunda cu partenerul. Intimitatea, atat emotionala cât și fizica, creste atunci cand faci sex mai des. Dar cand devine sexul o problema?

Am nevoie de sex! Cand dorinta sexuala devine o nevoie nesanatoasa?

Multi oameni nu cred ca sexul este, de fapt, ceva de care poți deveni dependenti. Desigur, se simte grozav și vrei sa ai parte de el cat mai des. Dar exista oameni care sunt dependenti de sex.

Poate nu suna rau, dar daca ai probleme cu dependenta de sex, asta te poate afecta mai mult decat crezi. Deci, cum stii daca esti dependent de sex sau daca ai doar un libido anormal de ridicat? Din fericire, noi avem raspunsurile. Iata cum iti poți da seama daca esti dependent de sex.

Vibratoare de lux, ce te ajută să ții sub control libidoul ridicat

Esti cel care spune „am nevoie de sex” tot timpul

Este in regula sa-ti placa sexul și sa vrei sa faci din ce in ce mai des, dar da simti ca ai nevoie de el, atunci s-ar putea sa fie o problema. Sexul ar trebui sa fie ceva care se adauga vietii tale. Niciodata nu ar trebui sa fie in centrul acesteia.

Cand simti ca sexul este ceva de care ai nevoie pentru a supravietui – cum ar fi somnul și mancarea – s-ar putea sa fii dependent. Exista o linie subtire intre dorinta și nevoie. Cand devine o „nevoie”, atunci ar putea fi o dependenta de sex.

Relatiile tale au fost distruse de nevoia ta

Cate relatii au fost distruse din cauza sexului? Daca majoritatea relatiilor tale serioase s-au sfarsit din cauza dorintei și nevoii tale frecvente de a face sex, ar trebui sa iei in calcul ideea ca ai devenit dependent de sex. Sexul ar trebui sa faca o relatie mai buna, nu mai rea.

Iti inseli partenerul doar pentru sex

inselatul datorită dependentei sexuale

Daca relatiile respective au fost distruse din cauza faptului ca iti inselai partenerele, atunci ai o problema reala. Acest tip de infidelitate este diferit atunci cand ai o dependenta sexuala.

Te simti vinovat pentru ca vrei in permanenta sa faci sex

Vinovatia este un semn imens ca ai o dependenta. O viata sexuala sanatoasa nu ar trebui sa te faca sa  te simti vinovat. Singura exceptia este daca ai convingeri religioase profunde care te fac sa te simti rau in privinta sexului. Cu toate acestea, in orice alta situatie, vinovatia asociata cu nevoia de a face sex reprezinta un motiv de ingrijorare.

Minti oamenii in legtura cu viata ta sexuala

Un alt semn urias ca esti dependent de sex, pe langa faptul ca spui mereu „Am nevoie de sex” este ca ii minti pe ceilalti. Cand te simti atat de vinovat incat trebuie sa le spui oamenilor ca nu faci sex atat de des, atunci nu este bine.

Acesta este un semn major ca libidoul ridicat este de fapt o dependenta sexuala. Nu ar trebui niciodată sa simti nevoia sa minti atunci cand esti intrebat cat de des faci sex.

Trebuie sa te masturbezi in plus pentru a-si satisface nevoia sexuala

Multi oameni au nevoie doar de masturbare sau sex pentru a se simti satisfacuti. Daca in schimb, tu te masturbezi și faci sex in aceeasi zi – s-ar putea sa fii dependent de sex.

Nu poți sa-ti stapanesti pofta sexuala

Dependenta de sex este foarte greu de controlat. Chiar și cand simti ca o tii sub control, aceasta te poate „coplesi” atunci cand se iveste oportunitatea.

Dependentele se refera la incapacitatea de a tine in frau o anumita dorinta. Daca experimentezi o plăcere intensa cand faci sex, urmata de nevoia de a face sex cat mai des, nu este un semn bun.

Sexul ar trebui sa te faca sa te simti multumit și satisfacut. Daca nu te simti niciodată satisfacut cand faci sex, chiar daca te simti grozav, s-ar putea sa fii dependent.

Iti ignori prietenii și jobul pentru a face sex

Gandeste-te la dependenta sexuala ca la dependenta de droguri. Daca spui „Am nevoie de sex”, cum ar spune un toxicoman „Am nevoie de droguri”, atunci este un semn ca esti dependent.

Acest lucru este valabil mai ales daca renunti la locul de munca sau la prieteni pentru a face sex. Sexul nu ar trebui sa fie prioritatea numarul unu in viata. Daca este, atunci ai o problema uriasa.

Nu-ti pasa de consecinte

Daa lipsesti de la serviciu prea multe zile, vei fi concediat. Daca inseli, iti vei distruge relatia. Cand iti ignori prietenii, ii pierzi. Aceste consecinte nu înseamnă nimic pentru tine?

Atunci s-ar putea sa ai o dependenta sexuala. Dependentii nu vad consecintele actiunilor lor. Pentru ei important este doar un singur lucru. Si daca tie nu-ti pasa decat de sex, atunci s-ar putea sa fii dependent.

Simti ca nu-ti poți controla impulsurile

Daca simti ca sexul te controleaza și dorinta de a ajunge in pat cu cineva te determina sa faci lucruri care te surprind chiar și pe tine, atunci probabil esti dependent. In mod normal, oamenii au anumite dorinte sexuale, dar nu trebuie sa actioneze intotdeauna. Acolo dependenta preia controlul.

cum stii ca esti dependent de sex

Ce trebuie sa faci

Este dificil sa te descurci cu o dependenta sexuala. Deoarece exista o stimga nagativa atasata de aceasta dependenta specifica, este posibil sa nu stii de unde sa incepi. Iata ce poți face.

Cauta ajutor profesional

Exista numeroase modalitati prin care poți primi ajutor ca dependent de sex. Nu-ti fie rusine sa cauți ajutor. O dependenta sexuala este la fel ca orice alta dependenta și uneori ai nevoie de ajutor profesional. Vorbind cu un profesionist iti poți schimba viata. Multe persoane care insista pe ideea „am nevoie de sex” au reusit sa treaca peste aceasta dependenta cu ajutorul unui specialist.

Comunica cu partenerul tau

Nu poți trece printr-o dependenta sexuala singur atunci cand te afli intr-o relatie. Partenerul tau ar trebui sa fie implicat. Deschide-te in fata lui și comunica cu el. Merita sa vorbesti cu el daca doresti sa-l pastrezi in viata ta. Chiar te poate ajuta.

Aminteste-ti ca poți depasi aceasta dependenta

Dependenta de sex nu este ceva cu care trebuie sa traiesti pentru totdeauna. Exista multe modalitati de a o depasi. Aminteste-ti intotdeauna ca poți trece peste aceasta dependenta cu ajutorul potrivit.

Dependenta sexuala este la fel de rea ca orice alta dependenta nesanatoasa. Daca esti o persoana care spune frecvent „Am nevoie de sex” iar lucrurile prezentate mai sus ti se par cunoscute atunci ar trebui sa ceri ajutor pentru a scapa de dependenta de sex.

Dependent de sex: 11 întrebări directe

Dependenta de sex incepe de obicei ca ceva inofensiv, dar devine problematic. Am adunat câteva intrebari care te vor ajuta sa-ti dai seama daca esti un iubit perfect sau un dependent de sex. Daca și tu iti spui mereu „am nevoie de sex”, pune-ti aceste intrebari pentru a te asigura daca chiar suferi de aceasta dependenta.

Nimic in exces nu este bun. De fapt, daca faci un lucru de prea multe ori, iti poate face rau.

La fel se poate spune și despre sex.

Intreaba pe oricine – a face sex este minunat. Cu toate acestea, exista acei oameni care exagereaza – și aici nu ne referim la sexul cu partenerul tau in primele luni de la inceputul relatiei. Unii oamenii pot fi cu adevărat dependenti de sex, in acelasi mod in care altii pot fi dependenti de droguri sau alcool.

Lupta este reala

Fie ca sunt cu adevărat dependenti de sex sau nu, dependenta sexuala este reala. Si s-ar putea sa te ocupi tu de asta. Pune-ti aceste intrebari pentru a afla daca esti dependent de sex.

Ai intentia de a-ti insela partenera?

Lucrurile astea nu se intampla doar la Hollywood ci și in viata reala. Atat femeile cât și barbații isi insala partenerii. Unii pot fi pur și simplu nemultumiti de relatiile lor, dar daca te afli mereu in pat cu o alta persoana, doar de dragul de a face sex, acesta ar putea fi un semn. Dependenta de sex este o problema serioasa ce poate destrama relatii (si adesea o face)

Ai relatii sexuale cu mai multi parteneri decat ai planificat initial?

Poate ca iesi cu cineva și viata ta sexuala este misto. Cu toat acestea, altcineva ti-a atras privirea și incepi sa flirtezi…apoi lucrurile se  incalzesc și ajungeti in dormitor. Dupa ceva timp, faci din nou sex cu un alt partener. A avea mai multi parteneri sexuali simultan sau in serie ar putea insemna ca esti dependent de sex.

Te angajezi în mod obisnuit in intalniri aleatorii cu parteneri sexuali anonimi?

Este important să știi cu cine te culci, dar daca te situezi pe o pozitie in care te angajezi in relatii sexuale cu persoane aleatorii și anonime, atunci nu esti acolo doar pentru emotie ci și pentru sex. Facand sex cu oameni pe care nu-i cunosti, arunci intimitatea și conexiunea pe fereasta.

problemele dependentei sexuale

Te angajezi în mod compulsiv in sex telefonic?

Multe persoane fac asta cu partenerii lor. La urma urmei, nu se compara cu nimic mesajele obraznice trimise partenerului in mijlocul zilei, pentru a condimenta lucrurile. Cu toate acestea, daca te inscrii pe diferite site-uri și vorbesti la telefon intr-un mod sexual cu persoanele pe care le inalnesti acolo, chiar daca le vezi sau nu in viata reala, ar trebui sa-ti revizuiesti comportamentul.

Te implici in intalniri sexuale nesigure?

Desigur, o partida de sex rapida intr-un loc public poate fi distractiva – și hai sa fim seriosi, toata lumea s-a gandit la asta la un moment dat – dar făcând acest lucru foarte des poate fi periculos. Sexul in spații publice iti poate aduce probleme cu legea, il poate rani pe cel iubit sau poate duce la o multime de consecinte negative. Din acest motiv, dependenta de sex nu doar ca este inconfortabila, dar poate fi chiar periculoasa.

Mergi la prostituate?

A merge la prostituate pentru a fi multumit sexual este ceva ce barbații fac din cele mai vechi timpuri. La urma urmei, este una dintre cele mai vechi meserii din lume. Cu toate acestea, daca apelezi în mod obisnuit la prostituate, s-ar putea sa fii dependent de sex. A te prostitua pentru a primi mai mult sex este, de asemenea, un alt semn.

Te angajezi in comportamente sexuale care pot interfera cu munca, viata de familie și scoala?

La fel ca dependentii de alcool sau droguri, care nu pot rezista fără droguri sau alcool, cei care sunt dependenti de sex isi vor reorganiza intreaga viata și o vor face sa se invarta in jurul obtinerii de relatii sexuale. Acest comportament te poate costa in cele din urma munca, studiile, prietenii și familia.

Esti nervos, furios și nelinistit daca nu faci sex?

Daca nu faci sex o anumita perioada de timp sau nu ai parte de el atat de des pe cat ti-ai dori, te superi? Acesta ar putea fi un semn. A fi privat de sex este un lucru obisnuit pentru unii. Insa, daca o persoana este dependenta de sex, atunci cand nu face sex devine nervoasa, nelinistita.

Familia și prietenii tau vorbesc despre hipersexualitatea ta?

Daca esti mereu angajat in acte sexuale, oamenii apropiati vor observa asta. Cei care gasesc un motiv de ingrijorare pot incerca sa vorbeasca cu tine despre asta, și ar fi bine sa ii asculti. S-ar putea sa te trezesti chir certandu-te cu partenerul după ce acesta va vedea abonamentele tale porno.

Simti un sentiment de vinovatie sau de remuscare după ce ai un comportament hipersexual?

Sexul este menit sa fie placut, dar daca simti ca te-ai dus prea departe sau te simti rau pentru ceea ce ai facut, este ceva in neregula. Daca simti ca ai mers prea departe, poate ca asa este. Daca te simti vinovat ca ai făcut sex cu o alta persoana desi esti casatorit, atunci este normal sa te simti asa. Cu toate acestea, in ciuda acestor sentimente, s-ar putea sa-ti dai seama ca faci sex fără retineri.

Cele mai noi stimulatoare de clitoris, perfecte pentru femeile care îți doresc sex non stop

Inerci adesea sa te abtii de la sex dar esuezi?

La un moment dat, iti poți da seama ca ai o problema sexuala. Deci, incerci sa o rezolvi. Adesea, acest lucru se intampla după ce te alegi cu o infectie sau ai probleme cu sotia sau legea. Iti spui ca este ultima data, sau ca nu o vei mai face niciodată, dar mai tarziu, dorinta de a face sex devine mai mare decat vinovatia si, astfel, te trezesti ratacind din nou. Acesta este un indiciu destul de semnificativ al dependentei sexuale.

In afara de propagarea speciilor noastre, sexul nu este conceput pentru a fi placut. Daca totusi, placerea și legatura pe care o ai cu partenerul tau este umbrita de dorinta de a face sex cu altcineva, poate deveni o problema.

De ce femeile dependente de vibrator sunt cele mai rele in pat?

Sper ca ti-am atras atentia cu acest titlu. O sa-ti impartasesc acum câteva lucruri, care probabil te vor face sa renunti la vibratorul tau. De-a lungul timpului am avut parte de multe femei și am descoperit ca femeile care depind de vibrator sunt cele mai proaste iubite pe care le poți avea. Permite-mi sa explic de ce. Am descoperit ca femeile care iubesc vibratorul sunt nerabdatoare, sunt iubite grabite. Iata care este motivul: un vibrator nu are nicio senzualitate. Nu exista nimic erotic. Este foarte ușor de folosit. Il pui pe clitoris, il pornesti și ai un orgasm intens.

femeie sexy care si-a dat jos sutienul și se pregateste pentru sex

Multe femei aleg o bagheta magica, Hitachi Magic Wand. Esti și mai rapida. Te poate face sa ejaculezi in cinci secunde daca atingi locul potrivit. Nu exista preludiu. Femeile care sunt dependente de vibrator tind sa devina foarte nerabdatoare atunci cand vine vorba de preludiu sau cand vine vorba de a-i permite unui barbat sa le satisfaca. Dar, in realitate, corpurile lor nu sunt concepute in acest mod. Nimeni nu este proiectat sa-si dea drumul in 5 secunde. Nimeni. Deci femeile care folosesc prea mult vibratorul tind să se simtă intotdeauna frustrate in timpul sau după sex. Femeile care depind de un vibrator se vor bloca adesea in primele minute de sex oral.

„Va dura mult. O sa dureze mult. Nu se va termina niciodată. Daca nu voi avea orgasm…”

Trupurile lor sunt dresate sa atinga orgasmul rapid și nu au rabdare sa primeasca toata placerea le care le-o pot oferi unii barbati. Asta nu înseamnă ca sunt impotriva vibratoarelor. Cred ca au timpul lor, locul lor. Dar iata o sugestie: gandeste-te ca femeile care isi fac timp pentru a se masturba folosindu-si mainile, atingandu-se, fără a se teme sa intre in interior și sa exploreze, sa gaseasca locul in care se afla punctul G, sa se joace cu clitorisul lor – tind sa fie uimitoare in dormitor. Ele nu se grabesc in pat. Isi permit sa ajunga orgasmul intr-un mod natural. Nu sunt nerabdatoare. Daca ajung incet la orgasm atunci cand un barbat le face sex oral, nu se ingrijoreaza. Se vor relaxa și se vor bucura de moment, pentru ca isi antreneaza corpul sa fie atins. Isi antreneaza corpul sa fie explorat intr-un mod natural nu vibrational.

Se gândesc bărbații la sex mai des decât femeile? Bărbații suferă mai des de dependența de sex decât femeile?

Am mers in vacanta intr-un oras plin de tineri, asa ca imi prinde bine sa ies noaptea și sa comunic cu oamenii noi pe care ii intalnesc. Noaptrea trecuta am iesit cu un grup de prieteni și am intalnit câteva femei foarte cool cu care ne-am petrecut seara. O femeie pe care am intalnit-o, care era in oras cu afaceri, era o persoana incredibil de distractiva, foarte plina de viata și plina de energie.

Era, de asemenea, o persoana foarte sexuala. Am discutat ceva timp și apoi am ajuns la subiectul care ne placea amandurora la fel de mult. Am intrebat-o ce-i place și mi-a spus „Sunt foarte pasionata de sexul oral.”

Am inceput sa rad cand am auzit asta, și m-am gandit ca este minunat ca ea este atat de deschisa cu mine. Asa ca am vorbit despre masturbare și despre sex. Apoi a ridicat putin vocea și mi-a spus ca s-a masturbat de doua ori in acea zi in camera de hotel – o data dimineata și inca o data inainte sa iasa afara. La sfarsitul noptii, ne-am dat seama ca am petrecut foarte mult timp vorbind despre lucruri sexuale – toate acele lucruri de care era pasionata – incat, practic, era pregatita sa primeasca corpul oricarui tip in bratele ei. Atunci i-am spus „voi face un articol minunat despre asta”. Iar ea a fost foarte incantata deoarece spera ca barbații sa inteleaga ceva din acest articol.

barbat dependent de sex și femeie care nu doreste

O multime de barbati nu isi dau seama cu adevărat cat de sexuale sunt femeile și cat este de important este sexul pentru ele. Acestia cred – și este o o conceptie destul de comuna – ca barbații sunt dependenti sexuali iar femeile nu doresc niciodată, sau foarte rar sex. Totusi, femeile sunt foarte sexuale și adora sa vorbeasca despre sex! Daca vei asculta vreodata doua femei care sunt prietene apropiate, vei observa ca vorbesc foarte mult despre sex. Mult mai mult decat barbatii. Femeile pot vorbi despre sex toata ziua. In schimb barbații vor vorbi despre cat de sexy sunt prietenele lor.

Barbatilor le place sa se gandeasca la sex, dar multora le este greu sa se exprime – mai ales in jurul altor barbati sau al unei noi femei pe care tocmai au cunoscut-o. Unei femei ii va fi greu sa se excite in timp ce poarta o conversatie cu un astfel de barbat și nu pentru ca nu stie ce sa faca sau ce sa spuna. Asta se datoreaza faptului ca el s-a lasat acaparat de dorintele sexuale și de propriile ganduri.

Barbatii petrec atat de mult timp gandindu-se la relatiile sexuale caci practic nu mai au timp sa se gandeasca la ce înseamnă sexul cu adevărat. Ce ii face de fapt sa se aprinda. Deci, pana la urma, nu au cum sa-si exprime propriile dorinte sexuale pentru ca nu stiu ce sa spuna. Nu au fost niciodată deschisi și nu au vorbit niciodată despre asta. Asa ca, in timp ce vei iesi in acest weekend sau vei sta acasa, relaxandu-te, ia-ti un minut și fii deschis cu tine. In aceasta seara nu te mai uita la filme porno ci gandeste-te la toate acele lucruri care-ti plac.

Iti place senzatia moale a pielii unei femei care aluneca pe palmele tale? Iti place sa-i admiri curba din spatele inferior? Iti place sa-ti asezi fata in parul ei lung și sa inspiri adanc? Poate iti place sa te saruti cu o femeie, sa primesti imbratisari, poate iti place sa privesti adanc in ochii femeii cand faceti dragoste. Orice ar fi, gandeste-te la asta. Descrie senzatiile. Scrie totul pe o foaie daca vrei.

Daca vrei sa afli mai multe despre dependenta de sex, uite aici un video interesant:

Intrebari indiscrete despre barbati

  1. De ce un barbat adoarme aproape intotdeauna după consumarea actului sexual ?
    Dupa orgasm, sistemul lui nervos secreta adrenalina, hormonul stresului. Barbatul intra, intr-o asa numita perioada refractara, intr-o stare de non-receptivitate, atat psihologica, cât și senzitiva. Majoritatea lor devin iritati la orice incercare de atingere. Exista, totusi, și barbati – foarte putini, ce-i drept – care reusesc sa-si arate tandretea. In multe cupluri, acest interval de timp devine obiectul unor neintelegeri, pentru ca majoritatea femeilor il atribuie – în mod gresit – dezinteresului și lipsei de dragoste: barbatul si-a luat portia de placere, femeia nu mai conteaza.
  2. De ce majoritatea barbatilor se trezesc din somn in erecție ?
    Erectia este controlata de sistemul nervos superior. In afara fazelor de excitatie, un mecanism specific anuleaza erectia. In timpul somnului, aceasta actiune de inhibitie inceteaza, astfel ca, la trezire, erectia se produce intr-in mos automat. Dar ea se mentine numai daca barbatul este obiectul unei stimulari erotice. Este bine se stiut: erectia matinala este refluxul unei stari bune de sanatate a sistemului erectil.
  3. Barbatii au mai multa nevoie de sex decat femeile ?
    Dupa parerea specialistilor, in aceasta privinta, nu exista nici o diferenta intre barbati și femei. Ideea ca barbații ar fi mai dornici de acuplare vine dn faptul ca femeia, fiind nascatoare de copii, trebuie sa se dedice mai degraba maternitatii decat iubirii, in vreme ce barbatul practica sexul mai degraba ca pe un sport. Cert este ca femeia “normala” din punct de vedere sexual poate avea la fel de multe dorinte și nevoi sexuale ca un barbat.
  4. Care sunt zonele lui erogene cele mai sensibile ?
    Fiecare barbat isi are zonele lui erogene predilecte legate de alcatuirea lui biologica, temperament, educatie, de tabuuri sau de fantasme. In general, tot ce se apropie de de zona genitala este sursa de excitatie: dar asta nu exclude ca alte parti ale corpului sa fie receptive la stimuli erotici: gatul, abdomenul, urechile etc. Totusi, la inceputul unei relatii, fiecare mangaiere trebuie sa fie prudenta, pentru ca unii barbati – in functie de ideea pe care si-o fac despre virilitatea lor – nu accepta anumite stimulari.
  5. Placerea femeii este proportionala cu marimea organului sexual masculin ?
    Barbatii asa cred, și sunt multi cei care se tem ca au fost vitregiti de natura, mai ales ca partenera lor de viata are o relatie extraconjugala. In realitate, marimea organului sexual n-are nimic de-a face cu virilitatea și cu placerea pe care o poate produce un barbat. Elasticitatea vaginala este mare, asa ca vaginul se adapteaza. In orice caz, este important sa i se spuna unui barbat ca nu exista probleme legate de simbolul barbatiei sale, pentru ca astfel puterea lui de excitatie se multiplica.
  6. Ejacularea este intotdeauna sinonima cu placerea ?
    Cu exceptia unor cazuri rarisime, ea este insotita intotdeauna de placere, desi nu toate ejacularile produc senzații egale. Cu cat e mai puternică excitatia dinaintea ejacularii, cu-atat mai puternic este orgasmul.
  7. Si volumul ejacularii este reprezentativ pentru placerea pe care-o simte barbatul ?
    La un barbat tanar, acest volum depinde de intensitatea excitatiei și de perioada de timp in care n-a avut raporturi sexuale. Cu cat sunt mai apropiate ejacularile, cu-atat este mai redus volumul lor.
  8. Barbatul poate sa simuleze un orgasm ?
    Nu poate simula excitatia, fiindca nu poate simula erectia! In schimb, simularea plăcerii nu este doar o specialitate a femeilor. Si barbații se prefac la perfectie, simulând o senzatie exagerata pentru a-si stimula partenera.
  9. Se spune ca circumcizia sporeste placerea actului sexual. Esteadevărat ?
    Explicatia este anatomica: faptul ca organul sexual este decalotat mareste suprafata de excitatie.
  10. De ce le place unor barbati ca partenera sa vorbeasca in timpul actului sexual ?
    Barbatul cauta in permanenta sa-si sporeasca excitatia, astfel ca vorbele – in special cele din registrul sezual – ii permit sa-si amelioreze aceasta stare. Cat priveste barbații pe care vorbele ii inhiba, ei fac parte din categoria indivizilor cerebrali, nepasionali, pentru care actul sexual are mai degraba un caracter mecanic, o necesitate ce trebuie implinita din cand in cand.
  11. Stresul ii poate face impotenti pe barbati ?
    O problema profesionala, familiala sau afectiva poate efectiv sa-i suprime unui barbat dorinta sau sa-l impiedice de a avea sau de a-si mentine erectia. Aceasta se datoreaza faptului ca secretia adrenalinei – hormonul stresului – il face refractar fiziologic la orice stimulare. Numita și “impotenta psihica”, aceasta disfunctie vizeaza in zilele noastre din ce in ce mai multi barbati. Daca acest lucru se intampla doar o data, nu are nici o importanta, dar daca se repeta, barbatul este susceptibil sa intre in ceea ce se cheama “angoasa performantei”: este obsedat de erecție și cu cat se gandeste mai mult, cu-atat devine mai frustrat de problema sa. Intr-atat, incat, uneori, isi poate pierde capacitatea de a intra in erectie.
  12. Ce atitudine trebuie sa adopte o femeie confruntata cu o “pana” sexuala ?
    Inainte de toate, sa faca astfel incat partenerul ei sa nu se mai gandeasca la erectie, utilizand mai degraba gesturi de tandrete, decat cuvinte ce poți fi interpretate gresit și i-ar putea adanci suferinta. Timpul este și in cazul acesta un sfetnic bun. Lasati-l sa treaca, vorbind despre altceva, ascultand muzica buna sau band un pahar de alcool. Cand criza se va sfarsi, demersul va porni de la el.Dar nu uitati: fără vorbe!
  13. Si daca lucrurile se repeta, cand și cine trebuie consultat ?
    In medie, trebuie sa intrati in alerta, după al patrulea sau al cincilea esec. In 80% dintre cazuri, situatia se datoreaza unei angoase de performanta, care nu trebuie lasata sa se instaleze. In stadiul acesta, este suficient sa fie consultat un medic generalist, specializat in sexologie. Dar sa fie cineva in care partenerul sa aiba incredere. Chiar daca este vorba despre o anxietate de performanata, in prezent exista medicamente care rezolva problema, restabilind – intr-o perioada anume de timp – functionarea erectila normala. Mai grave sunt cazurile de impotenta psihica, aparute frecvent in cazul barbatilor “terorizati” de femei, mai ales in mariajele in care nu mai functioneaza, din cauza unor infidelitati descoperite. Tipetele, certurile, reprosurile continue, amenintarile cu sinuciderea provoaca paralizie sexuala. In cazul acesta, viata in doi devine un chin.
  14. Multe femei se plang de graba barbatilor, de lipsa momentelor preliminare…
    In general, femeile sunt mai dornice de asemenea momente de preludiu erotic, pentru ca ele intra mai incet decat barbații in faza de excitatie. Se produce un decalaj neprielnic actului amoros și femeile nu ajung la orgasm. Pe de alta parte, un barbat care consacra timp fazei preliminare trebuie sa-si amane pentru moment propria excitatie și sa acorde atentie trupului partenerei, imprejurare care, in unele cazuri, duce la pierderea erecție sau la un orgasm prematur. In cuplurile rodate, “jocurile erotice” creeaza insa plăcere ambilor parteneri și actul sexual castiga ca intensitate. Si inca ceva: multi barbati nu stiu cum functionează sexual femeile. De aceea, ele nu trebuie sa se jeneze sa se exprime verbal sau sa-si ghideze partenerii, aratandu-le cum le-ar placea sa fie mangaiate și dezmierdate. Dar atentie: dorintele sa nu sune ca niste porunci.
  15. Un barbat poate dori multa vreme aceeasi femeie?
    Depinde foarte mult de imprejurari: potrivire temperamentala, fidelitate, inventivitate. Sincer vorbind, aceasta durabilitate este, uneori, pretentioasa. Cand se formeaza un cuplu, ideal ar fi ca cei doi sa constientizeze de la inceput faptul ca dorinta trebuie intretinuta, ca trebuie gasite mijloacele care sa o ajute sa dureze. Acest lucru presupune o anumita vointa și multa energie de-o parte și de alta. Fiecare cuplu va gasi o solutie in momentele de “oboseala”. Va trebui sa aduca schimbari in viata cotidiana, sa imagineze ceva neasteptat, pentru a trezi dorinta si, fireste, sa-si imbogateasca viata erotica. De altfel, exista cupluri care supravietuiesc fără sa aiba neaparat o viata sexuala de top. In cazul lor, exista perioade cand dorinta se reaprinde.
  16. Dorinta sexuala scade odata cu varsta?
    In timp ce, in general, performanțele sexuale masculine se diminueaza odata cu trecerea anilor, din cauze fiziologice, dorinta nu are motice fizice sa se atenueze. In schimb, este un mecanism fragil, influentat – printre altele – de afectivitatea din sanul cuplului, dar și de psihismul barbatului. Intr-un anumit moment din viata lor, unii babrbati renunta sa mai aiba o viata sexuala normala și sa mai simta placere, de aceea, cu cat avanseaza in varsta, “comanda” erotica trece in sarcina femeilor. Asta nu înseamnă ca nu exista barbati care la 70-80 de ani sa duca o viata sexuala normala, ba chiar și sa aiba copii.
Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.