Dorința Sexuală Scăzută – De ce Unele Femei Nu Vor Sex Mai Des?

dorinta sexuala scazuta

Scăderea secreției hormonale, problemele din cuplu și stresul sunt doar câteva dintre problemele care afectează viața sexuală. Dorința sexuală scăzută, cunoscută și sub numele de tulburare hipoactivă (pierderea interesului pentru sex) este una dintre cele mai întâlnite forme de disfuncție sexuală care le afectează pe femeile de toate vârstele.

Potrivit unui studiu realizat de curând, o treime dintre femeile care au între 18 și 59 de ani își pierd interesul pentru sex. Această problemă apare în urma unei combinații de factori fizici și psihici și nu se tratează doar cu medicamente.

Sexololgul Sheryl Kingsberg spune: „Sexualitatea femeilor tinde să fie multifațetată și destul de complicată. Deși încercăm să o simplificăm, astfel încât să existe un tratament standard, nu prea este posibil acest lucru.” În prezent, femeile își pot redobândi dorința sexuală prin terapie.

Despre dorința sexuală scăzută

Potrivit experților, frecvența rapoartelor sexuale nu are niciun impact asupra dorinței sexuale.

Jan Shifren afirmă: „Unul dintre primele lucruri pe care le comunic femeilor care vin cu probleme sexuale, este acela că nu există o frecvență sexuală normală sau un sex de comportamente, iar anumite lucruri se schimbă cu trecerea anilor… Dacă merge pentru ea și partener, atunci nu este nicio problemă.”

Dacă femeia se confruntă cu o scădere profundă a interesului pentru sex, iar acest lucru îi afectează viața și o face să devină din ce în ce mai stresată, atunci am putea spune că aceasta suferă de o tulburare sexuală.

Citește și despre: ClitoriSex –  Crema pentru stimularea clitorisului

ClitoriSex – Crema clitoris pentru intensificarea orgasmului

Sexololul Sheryl Kingsberg spune: „Organismul însuși semnalează că vrea să fie sexual. Chiar dacă există sau nu intenția de a acționa, toți avem un anumit nivel de dorință sexuală.”

Odată cu trecerea anilor, dorința sexuală scade. Tot Kingsberg mai afirmă și următoarele: „Înainte și după excitația sexuală este simțul intimității în cadrul relației. Dacă ești înnebunit după soția ta, ai putea fi excitat, dar nu vei vrea să fii sexuală cu acea persoană în particular.”

de ce unele femei au dorinta sexuala atat de scazuta

Toate aspectele dorinței sexuale ar trebui examinate pentru a se putea descoperi cauza problemei.

Dorința sexuală scăzută – De ce scade dorința sexuală?

Pierderea interesului sexual în rândul femeilor poate fi cauzat de:

Probleme în cuplu

Lipsa satisfacției emoționale, venirea pe lume a unui copil ori grija excesivă pentru persoana iubită ar putea duce la pierderea dorinței sexuale. De asemenea, stresul de la locul de muncă poate influența dorința sexuală.

Stimulente De Top - Ideal Pentru Cupluri

Probleme medicale

Depresia, endometrioza, fibromul uterin sunt doar câteva dintre afecțiunile medicale care pot afecta comportamentul sexual al unei femei, din punct de vedere fizic și psihic.

Scăderea secreției de hormonul masculin

La femei, secreția de hormonul masculin atinge cel mai ridicat nivel, pe la vârsta de 20 de ani, apoi scade treptat. La menopauză, scăderea secreției de hormonul masculin scade considerabil.

Medicamente

Unele antidepresive, antihipertensive și contraceptive orale ar putea afecta comportamentul sexual în mai multe moduri. Aceste medicamente pot să scadă nivelul de hormonul masculin și, de asemenea, pot afecta fluxul de sânge.

Vârsta

Pe măsură ce femeile înaintează în vârstă, nivelul sangvin de androgeni scade.

Restabilirea dorinței sexuale

Deoarece pierderea dorinței sexuale în rândul femeilor se produce din cauza unei combinații de factori fizici și mentali, este nevoie de un tratament mai complex pentru remedierea problemei. „Pentru femei este mult mai complex. Ele nu se plâng numai de o singură problemă, deci trebuie să fim mai atenți asupra modalității de tratamente aplicate.”

X Vulva – Crema pentru Stimularea Clitorisului

X Vulva – Cremă stimulentă pentru clitoris, 30 ml

După ce s-au descoperit factorii care au dus la pierderea dorinței sexuale, se pot folosi următoarele opțiuni terapeutice:

  • Estrogeni vaginali – în cazul femeilor aflate la postmenopauză, un tratament ce constă în creme vaginale cu estrogeni poate crește secreția vaginală
  • Schimbarea medicației – dacă medicamentele administrate sunt de vină pentru scăderea dorinței sexuale, atunci se recomandă schimbarea tratamentului medicamentos sau folosirea unor terapii alternative. În cazul în care un contraceptiv oral duce la scăderea secreției de hormonul masculin, femeia ar putea fi nevoită să folosească o altă metodă contraceptivă.
  • Terapie sexuală – disfuncția sexuală afectează atât femeia cât și bărbatul dintr-un cuplu, de aceea este important ca ambii parteneri să discute cu un specialist.
  • Tratarea afecțiunilor asociate – unele boli pot duce la scăderea dorinței sexuale. Pentru tratarea lor se poate apela fie la tratament medicamentos, fie la intervenție chirurgicală (de exemplu pentru îndepărtare fibroamelor dureroase).
  • Terapie cu hormonul masculin – mulți medici ginecologi le recomandă femeilor cu dorință sexuală scăzută, terapia cu hormonul masculin pentru restabilirea nivelului normal al acestui hormon. Trebuie menționat că Asociația Drogurilor și Alimentelor nu a aprobat aceste medicamente sau hormoni pentru tratarea problemelor sexuale cu care se confruntă femeile. Totuși, în momentul de față se studiază mai multe terapii pe bază de hormonul masculin pentru tratarea problemelor sexuale și se așteaptă aprobarea Asociației Drogurilor și Alimentelor.

tratament pentru a creste dorinta sexuala

Nu există licori miraculoase pentru dorința sexuală scăzută

Experții sunt de părere că există un efect placebo bazat pe așteptările pe care pacientul le are de la tratamentul pe care îl urmează. Acesta este motivul pentru care medicamentele se testează cu un placebo.

Unele suplimente promit să ajute la tratarea problemelor de ordin sexual, cum ar fi libidoul scăzut, bazându-se tot pe efectul placebo. Deoarece așteptările joacă un rol important în ceea ce privește dorința sexuală, unele produse naturiste pretind că oferă rezultate semnificative, când de fapt, pacienții se bucură doar de efectul placebo. Shrifen susține: „Este foarte important pentru femei să înțeleagă că orice tip de produs naturist pe care îl folosesc, nu a fost testat pentru eficacitate și siguranță.”

Afrodiziace Din Sex Shop - Ideale Pentru Cupluri

Cercetări în curs de desfășurare

Președintele Societății de Sănătate a Femeii, Phylis Greenberger susțin că femeile se plâng mult mai des de probleme sexuale comparativ cu bărbații, însă momentan nu există foarte multe cercetări și tratamente pentru aceste probleme cu care se confruntă femeile.

Dîn anul 1990 și până în 1990 s-au publicat în jur de 5000 de studii ce au analizat funcția sexuală masculină și doar 2000 de studii despre funcția sexuală feminină. Totuși, experții susțin că în ultimul timp au început să se facă din ce în ce mai multe cercetări privind funcția sexuală feminină.

Shifren spune:”Aceasta este unul dintre primele momente când vedem studii de calitate pentru disfuncția sexuală la femei”.Potrivit lui Shifren, până acum ceva timp studiile despre problemele feminine aveau o durată scurtă și nu erau bine proiectate. Aceasta concluzionează: „Cred că este foarte reconfortant faptul, nu numai că sperăm să avem mai multeproduse disponibile pentru femei, dar mai ales faptul că există studii în desfășurare și că sunt bine proiectate.”

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.