Asfixierea erotica – Tehnică extremă pentru creșterea plăcerilor sexuale

cuplu ce practica asfixiere erotica

Asfixierea erotica este o tehnica sexuala extrema practicata de persoanele ce doresc un plus de plăcere ce implica restrictia nivelului de oxigen care ajunge la creier prin diferite metode ce implica reprimarea organismului de oxigen. Cu alte cuvinte, este o tehnica prin care o persoana se sufoca pentru creste nivelul de plăceri sexuale pe care le simte.

UNele persoane au observat ca reducerea fluxului de aer prin strangulare sau sufocare poate creste nivelul de plăceri și satisfactie sexuala. Asfixierea erotica poate fi făcută cu un partener, insa cel mai adesea este făcută in timpul masturbarii.

Sfaturi de siguranta in timpul asfixierii erotice

Actul de asfixiere erotica poate fi extrem de periculos, in unele cazuri chiar fatal, daca nu este făcut luand in considerare anumite precautii. Blocarea oxigenului la creier poate duce la deteriorarea permanenta a creierului, hemoragii sau chiar moarte.

Daca o persoana este interesata de asfixiere erotica, este important sa invete despre siguranta și riscurile ce le implica aceasta activitate inainte de a practica aceasta activitate sexuala.

Asfixierea erotica necesită cunostinta puternice despre siguranta deoarece este o formă de jocuri sexuale ce implica riscuri mari. Este recomandat ca aceasta practica sa fie evitata in cazul in care nu esti sigur ca ai toate cunostintele necesare.

De asemenea, este important sa existe și o alta persoana care sa supravegheze persoana care practica aceste activitati. Daca persoana respectiva se stranguleaza și lesina, acest lucru poate fi fatal. Daca este o persoana ce supravegheaza activitatea, ar putea ajuta persoana respectiva prin eliminarea factorilor ce blocheaza respiratia.

Istorita asfixierii erotice

Practica de asfixiere erotica este făcută de secole. Primele referinte la acest act au fost gasite pe relicurile maiasilor dar și in arta Renascentismului. Alte referinte pot fi gasite in literatura istorica, cum ar fi cea a lui William Shakespear, scrisa in secolul 16 și in literatura medicala a secolelor 18-19.

Aceasta tehnica sexuala era folosita in trecut pentru a intensifica plăcerile sexuale și era chiar recomandata uneori pentru tratarea disfunctiei erectile. Teoria din spate era faptul ca restrictia de oxigen și fluxul urias de oxigen care vine pe urma ajuta la stimularea vaselor de sange de la nivelul penisului.

Behave Retrain Me – Soară perfectă pentru jocurile BDSM în cuplu

Behave Retrain Me – Sfoară BDSM, 10 metri Lungime, 0.9 cm grosime

Existand multe publicari in secolul 18 al acestei tehnici dar și diferite texte medicale ce recomandau asfixierea erotica, acaeasta a crescut in popularitate.

Studiile moderne nu sustin ca asfixierea erotica este un tratament potrivit pentru disfunctia erectila.

In zilele noastre, asfixierea erotica este considarata un tabu in societate și este făcută doar in spații private. Din acest motiv, multe persoane care ajung să folosească aceasta tehnica nu au cunostintele necesare și ajung sa isi faca mai mult rau. Asfixierea erotica poate duce la o asfixiere completa daca nu sunt luate in considerare masurile de protectie.

De ce este atat de plăcută asfixierea erotica

Motivul exact pentru care oamenii pun in practica aceasta activitate inca nu sunt stiute in totalitate. Cu toate astea, unele raspunsuri fiziologice ai reducerii oxigenului la corp și creier pot explica placerea actestei activitati sexuale.

tehnici de asfixiere erotica

Profesorul John Curra spune:

„Arterele carotide (de pe ambele parti ale gatului) transporta sangele bogat in oxigen la inima. Atunci cand arterele sunt compresate, asa cum se intampla in timpul strangularii, lipsa brusca de oxigen la nivelul creierului și acumularea de dioxid de carbon poate intensifica senzatiile de plăcere și produce o senzatie de ameteala. Acestea pot intensifica senzatiile din timpul masturbarii.”

Specialistul George Shuman sustine:

„Atunci cand creierul nu primeste oxigen, acesta induce o stare semi-halucinogenica numita hipoxie (o conditie in care care tot organismul sau o anumite parte a orxanigmului este lipsit de sange). Impreuna cu orgasmul, poate oferi senzații la fel de puternice precum cocaina, ce provoaca dependenta.”

Asfixierea erotica este o practica comuna in comunitatea BDSM. Aceasta este pusa in practica in special de persoanele care practica sadomasochism sau care adora sa detina placerea. Faptul ca o persoana alege cat oxigen primeste partenetul poate provoca plăcere psihologica in timpul acestor activitati.

Aceste jocuri pot fi diferite de la privarea usoara de oxigen pana la lipsa completa a oxigenului.

Cum se practica asfixierea erotica moderna

Cu tote ca metoda de asfixiere erotica prin spanzurat devinde din ce in ce mai putin populara, exista alte forme de asfixiere erotica ce sunt practicate. Sugrumarea este un exemplu comun prin care o persoana se priveaza de oxigen pentru a creste placerile din timpul actului sexual.

Din punct de vedere fiziologic, lipsa oxigenului poate creste senzatiile; eliberarea presiunii după sugrumare face ca fluxul de sange și oxigen s circule iar, ceea ce poate da un flux ridicat și brusc de adrenalina și placere.

Din punct de vedere psihologic, sugrumarea este folosita pentru a oferi putere partenerilor. Este in general aplicat de persoana dominanta in timpul activitatilor BDSM asupra persoanei supuse. Astfel, persoana dominanta detine puterea și alege cat oxigen poate primeste partenerul.

Kit complet de BDSM – Călus, Mască și Puf. Perfect pentru o noapte de neuitat

Deluxe Bondage Kit – Set pentru BDSM din Calus, Masca si Puf

Exista diferite tehnici care sunt aplicate pentru a bloca fluxul de oxigen. Unele includ spanzurarea dar și sufocarea cu o punga de plastic pe cap, auto strangularea sau presiunea la nivelul pieptului. uneori sunt folosite o combinatie de mai mult etehnici pentru a obtine efectul dorit.

Atunci cand se face asfixiere erotica, aprtenerii adesea invata anumite mecanisme de siguranta prin care pot ajuta o partenerul in cazul in care isi pierde cunostinta.

Siguranta tehnicilor de asfixiere erotica

Asfixierea erotica prin sugrumare intre cel putin 2 persoane poate fi o alternativa mai sigura decat sa fie practicata de partener in timpul masturbarii. Ar trebui sa existe o comunicare continua și consimtamant reciproc pentru a practica astfel de activitati.

Comunicarea include discutarea despre limitele de care trebuie partenerii trebuie sa tina cont. Trebuie sa se ia in considerare faptul ca cuvintele de siguranta nu pot fi de ajutor deoarece persoana sugrumata nu poate vorbi. Din acest motiv, trebuie folosite alte metode de comunicare, cum ar fi utilizarea anumitor semne cu mana sau cu piciorul.

Complicatiile asfixierii erotice

Datorita riscurilor ce le include deprivarea de oxigen, asfixierea erotica este o formă riscanta de jocuri sexuale ce necesită experienta și cunostinte de practici sigure. Asfixierea erotica este o practica cu atat mai periculoasa daca este facua prin spanzurare.

Este indicat ca atunci cand partenerii pun in practica astfel de activitati sa cunoasca mecanisme de resuscitare. C u toate astea, uneori acestea nu functioneaza. In aceste cazuri, complicatiile pot duce la daune periculoase la nivelul creierului sau chiar la moarte.

Zgardă și lesă din piele sintetică, pentru cei ce doresc jocuri BDSM intense

Bondage Couture Collar & Leash – Zgardă și Lesă, din Piele Sintetică, Mărime Ajustabilă

Avand in vedere ca moartea cauzata prni asfixiere erotica este aproape mereu raportata ca suicid, exista foarte putine studii pe acest subiect. Informatiile sunt atat de putine incat este dificil a se face o statistica despre rata fatalitatii ce om plicita aceasta activitate.

riscurile asffixierii erotice

Conclzuie

Asfixierea erotica este considerat un act sexual foarte riscant ce poate fi pus in apicari prin diferite metode și poate fi de diferite nivele de intensitate. Unii il pot aplica prin spanzurare, altii prin sugrumare sau alte metode. Complicatiile ce pot aparea sunt hemoragii, leziuni cerebrale sau chiar moarte.

Asfixierea erotica prin spanzurare este mai periculoasa decat cea prin sugrumare. Cea prin sugrumare este mai des aplicata cand sunt mai multi parteneri impicati in actul sexual.

Surse de informare

  1. Uva, J. L. (1995). Review: Autoerotic asphyxiation in the United States. Journal of Forensic Sciences, 40(4): 574–581.
  2. Curra, J. (2017). The relativity of deviance (4th ed.). Los Angeles: SAGE.
  3. Tarr, C. C. (2015). Pleasurable Suspension: Erotic Asphyxiation in the Nineteenth Century. Nineteenth-Century Contexts, 38(1), 55–68.
  4. Shuman, G. D. (2008). Last breath: a Sherry Moore novel. New York: Pocket Star Books.
  5. Coluccia, A., Gabbrielli, M., Gualtieri, G., Ferretti, F., Pozza, A., & Fagiolini, A. (2016). Sexual Masochism Disorder with Asphyxiophilia: A Deadly yet Underrecognized Disease. Case Reports in Psychiatry, 2016, 1–4.
Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.