Ce este clitorisul, unde se află și cum se stimulează? Totul despre Clitoris.

femeie-mlf

Cu totii stim clitorisul ca fiind acea zona mica din corpul unei femei care provoaca plăcere atunci cand este stimulat. De fapt, acesta este un organ mare și foarte complex, care este insa in mare parte dezvoltat pe interior.

Clitorisul este organul femeilor care are rolul sa le ofere plăceri intense. Acesta este principala lor sursa de plăceri sexuale, fiind cea mai sensibila zona erogena datorită concentratiilor mari de terminatii nervoase aflate aici. Stimuland-ul, vei reusi sa oferi plăceri incredibile unei femei.

Clitorisul face parte din vulva, zona externa a organelor genitale feminine. Iata cum arata vulva și unde este localizat clitorisul:

vulva

Stimularea clitorisului se poate face direct pe acesta, intern (prin intermediul vaginului) sau prin stimularea altor zone ale vulvei.

Multe femei, cu toate ca simt plăceri in timpul sexului, nu reusesc să obțină mereu orgasm. De cele mai multe ori, este necesat sa stimulezi clitorisul pentru a obtine un orgasm.

Din acest motiv, multi barbati care ignora aceasta zona erogena atat de importanta și se concentreaza in mare parte de stimularea vaginului prin penetrare nu reusesc sa satisfaca sa aduca o femeiee la orgasm.

Ce este, de fapt, clitorisul?

Clitorisul nu este doar o parte a vulvei precum un buton mic. Acesta este compus din doua parti:

  • glandul
  • corpul clitoridian
  • bulbi vestibulari

din ce este format clitorisul

Partile externe ale clitorisului

Glanda clitoridiana este numele partii externe ale clitorisului, căreia majoritatea oamenilor ii spui „clitoris”. Aceasta are marimea unui bob de mazare și este localziat deasupra uretrei. Datorita faptului ca in aceasta zona se gasesc nenumarate terminatii nervoase, este extrem de sensibil la atinere.

Spre deosebire de restul clitorisului, glandul nu se umfla și nu creste atunci cand este stimulat, deorece nu contine tesut erectil.

Chiar deasupra glandului se afla capota clitorala, care este formata din din cele doua parti care conecteaza labiile mici. Aceasta parte poate fi de marimi diferite in functie de persoana.

Partile interne ale clitorisului

Cea mai mare parte a clitorisului nu este vizibila deoarece este pe interior.

Corpul clitoridian este partea conectata la gland, aflata pe interior. Acesta este indreptat in sus, inspre pelvis și se ataseaza prin ligamente de osul pubian.

Corpul clitoridian se imparte in doua in varf, formand asa numita „crura clitorisului” și bulbii vestibulari. Acesti bulbi se extind prin spatele labiilor, tragand pe langa uretra și vagin, inspre anus.

Acest bulb și crura clitoridiana contin tesut erectill, așadar se maresc atunci cand clitorisul este stimulat, umplandu-se cu sange. Aceasta expansiune a tesutului clitoral poate aplica de asemenea presiune pe interior asupra canalului vaginal.

Cum se stimuleaza clitorisul

Fiecare persoana este diferita și are diferite nevoi sau dorinte pentru a se stimula, așadar nu exista o cale miraculoasa prin care poți satisface orice femeie.

Sfat: Incearca Satisfyer High Fashion – Stimulatorul pentru clitoris fără atingere care ofera cele mai intense orgasme

Aluminium Satisfyer High Fashion – Stimulator pentru Clitoris de Lux

Din acest motiv, este indicat sa afli care sunt dorintele sexuale ale partenerei și cum sau unde ii place sa fie atinsa daca vrei sa o satisfaci cu adevărat. Cu toate astea, exista câteva metode foarte comune care te pot ajuta sa o stimulezi:

1. Ai grija să se simtă confortabil. Daca nu se simte in largul ei, ii va veni foarte greu sa se stimuleze

Daca esti cu un partener, poți incerca sarutari, preludiu și sa va explorati corpul unul altuia. Aceste lucruri va pot ajuta pe amandoi sa va degajati, sa va simtiti mai confortabil, astfel ca va fi mai ușor sa o stimulezi.

Daca vrei sa te stimulezi de una singura, incepe sa iti explorezi corpul. Atinge zonele erogene (cum ar fi sfarcurile) și vezi cum iti place as fii a tinsa. De asemenea, niste povesti erotice sau filme porno te pot ajuta sa te exciti mai ușor

2. Stimuleaza zona din jurul clitorisului intai

Foloseste orice doresti: degetele tale, ale partenerului, sau limba/gura partenerului, precum și orice jucarii erotice. Stimuleaza zona din jurul clitorisului inainte sa ajungi la acesta. Fiind atat de sensibil, clitorisul se poate simti inconfortabil daca incepi sa il stimulezi direct: trebuie sa incepi progresiv, prin stimularea zonei dimprejur.

3. Incepe ușor, prin atingeri blande

Clitorisul nu este un buton magic care face minuni, așadar apasarea pe aceta nu produce orgasm instant. Trebuie sa ai grija de el, sa incepi prin atingeri usoare și placute. Niciunei femei nu ii va placea sa incepi sa o stimulezi tare de la bun inceput.

4. Poti experimenta cu diferite jucarii erotice

Femeile care nu stiu cum sa isi satisfaca clitorisul și nu reusesc sa simta plăcere oricat ar incerca, ar putea incerca diferite jucarii sexuale pentru a-l stimula. Cele mai recomandate jucarii sunt stimulatoarele pentru clitoris. Acesta sunt special concepute pentru stimularea acestei zone și garanteaza orgasme intense, oricat de „mofturos” ar fi clitorisul tau.

Stimulatoare pentru stimularea intensă a clitorisului

5. Nu te grabi

Este o zona mica și sensibila, așadar poate parea foarte intimidant. „Cum pot stimula o zona atat de mica? Daca apas prea tare? Daca apas prea incet?” Aceste intrebari sunt adesea in mintea celor care incearca sa stimuleze clitorisul.

Daca esti singura la atinge acasa, ofera-ti timp, nu te grabi! Asculta-ti corpul și ofera-i ceea ce ii place. Poti incepe prin miscari usoare inainte-inapoi, miscari circulare sau chiar cu apasari usoare. Daca iti place, continua și creste gradat intensitatea. Daca nu, opreste-te și incearca alta metoda. Astfel vei reusi sa iti cunosti ma bin ecorpul și clitorisul.

Stimuleaza de asemenea capota clitorala. Tine minte: are multe terminatii nervoase, așadar iti poate oferi orgasme puternice daca este stimulat corespunzator.

Daca esti cu partenerul, indruma-l, spune-i cum iti place sa tii atinsa și stimulata. Daca nu discuti cu acesta, el nu are de unde sa stie cum sa te satisfaca. Este important sa va simtiti amandoi confortabil și degajati, sa puteti vorbi deschis despre ceea ce va place, altfel orgasmele vor fi foarte greu de obtinut. Comunicarea este cheia catre orgasme intense!

cum-stimulezi-clitorisul

6. Foloseste un lubrifiant

Atunci cand persoanele se excita, acestea produc un lichid alunecos, un lubrifiant antural. Acesta are rolul de a face stimularea mai confortabila. Daca acest lubrifiant nu este destul, poți folosi un lubrifiant de la sex shop care asigura o lubrifiere de lungă durată.

Cei mai buni lubrifianți pentru stimularea clitorisului

7. Poti stimula clitorisul folosind un vibrator

Stimularea pe interior a clitorisului este posibila de asemenea cu un vibrator, in cazul in care esti singura. Nu oricine reuseste să obțină orgasm prin stimularea externa a clitorisului: unele femei pur și simplu trebuie stimulate pe interior. Degetele, penisul partenerului sau un vibrator, toate acestea te pot ajuta sa stimulezi intern clitorisul.

Cele mai bune vibratoare pentru stimularea interna a clitorisului

Studiile asupra clitorisului și a punctului G

Anatomia și functionalitatea clitorisului sunt un subiect care inca se studiaza, asadar  e posibil ca acesta sa aiba alte roluri pentru organism de care noi nici nu stim inca. Datorita tabuurilor legate de sexualitatea feminina, nu au existat foarte multe studii.

Totusi, in ultimul timp din ce in ce mai multe persoane si-au deschis mintea și au inceput sa imbratiseze sexualitatea și placerea, astfel ca studiile vor reusi sa clarifice in viitorul apropiat ce este, de fapt clitorisul.

Vibratoare pentru punctul g, pentru domnișoarele ce doresc plăceri extreme

Existenta sau functionalitatea punctului G nu este 100% clara. Unele studii sustin ca acesta poate fi asociat cu ejacularea feminina, in timp ce alte studii sustin ca punctul G nu este neaparat o zona fizica, ci o zona in care se afla niste bulbi vestibulari ale clitorisului. Daca acest studiu este corect, „orgasmul vaginal” poate fi strans legat de clitorisul, așadar cu fiecare penetrare, clitorisul este de asemenea stimulat.

Ce mărime are clitorisul?

Partea externa a clitorisului formata din gland și capota clitorala poate varia foarte mult de la o persoana la alta.

Expunerea la androgeni poate face clitorisul sa se mareasca in orice stadiu al vietii, chiar și in timpul atunci in viata intrauterina. Daca un clitoris este mai mare decat prevad strandardele medicale, aceasta afectiune se numeste „clitoralomegalie”.

Clitorisul și penisul – Cum se Aseamănă?

Penisul și clitorisul au o structura foarte asemanatoare. de fapt, acestea provin din acelasi tesut de dezvoltare.

Atunci cand fatul are 8 saptamani, cromozomul Y din ADN-ul masculin va incepe sa formeze penisul, incepand sa difere de clitoris, insa pana in acel moment, clitorisul este practic penisul lor. Asdar, penisul este un clitoris modificat de ADN-ul masculin iar din acest motiv are acelasi tesut.

Multe parti ale clitorisului sunt similare cu cele ale penisului, insa difera în formă și marime, fiind dea asemenea localizate in zone diferite.

Daca vrei mai multe informatii „tehnice”, uite un video interesant ce te poate ajuta

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

One thought on “Ce este clitorisul, unde se află și cum se stimulează? Totul despre Clitoris.

  1. Pingback: Satisfyer Pro Traveler - Recenzie Produs. Este Silențios?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.