Despre Transvestism – Fenomenul Cross Dressing. Persoanele care se îmbracă în haine ale sexului opus

cross dressing

Transvestismul, numit și fenomenul cross dressing se refera la persoanele care se imbraca in haine care sunt destinate sexului opus pentru a obtine satisfactie sexuala. Deseori, acesta reprezinta un fetish care stimuleaza sexual persoanele care pun in practica aceasta activitate.

De exemplu, un barbat poate simti placere sexuala atunci cand poarta haine de femei cum ar fi sutien sau fusta. De asemenea, o femeie poate fi stimulata atunci cand poarta o geaca larga, barbateasca. Cross dressing-ul este o activitate ce are loc de obicei in privat. Daca ambii parteneri au acest fetish, poate fi o activitate de preludiu.

Cross dressing-ul este o activitate care are loc in cazul persoanelor heterosexuale. Atunci cand un transexual imbraca hainele sexului cu care se identifica, nu putem vorbi de cross dressing. Cu toate acestea, fetishurile legate de cross dressing sunt adesea intalnite și in cazul persoanelor homosexuale.

Marathon – Spray pentru intarzierea orgasmului la barbati. Perfect pentru o partida de amor de neuitat alaturi de persoana iubită

Marathon – spray pentru întârzierea orgasmului la bărbați, 50 ml

Subcategoriile transvestismului

Atunci cand vorbim de transvestism și cross dressing, exista 3 mari categorii: transvestism nuclear, transvestism marginal și transvestism fetishistic.

Transvestismul nuclear se refera la persoanele care se imbraca hainele destinate persoanelor de sex opus, dar nu fac și alte schimbari pentru a se feminiza sau masculiniza. De exemplu, un barbat care practica transvestism nuclear se imbraca in haine de femeie, dar nu se machiaza și nu isi face manichiura pentru a arata mai mult fizic precum o femeie.

Transvestismul marginal se refera la persoanele care se imbraca in haine destinate persoanelor de sex opus, insa fac și alte schimbari pentru a se feminiza sau masculiniza cat mai mult. Cu alte cuvinte, un barbat care practica transvestism marginal, se va machia, isi va face manichiura, se va barbieri și in unele cazuri va folosi creme pentru stralucirea parului sau va purta peruca pentru a semana cat mai mult cu o femeie.

Jocuri erotice pentru intensificarea sexului în cupluri

In cazuri extreme, unele persoane ce practica transvestism marginal vor apela la implante sau terapie hormonala.

A treia categorie, transvestismul fetishistic este similar cu a fi transexual, insa, o persoana din aceasta categorie se simte excitata sa se imbrace ca o persoana de sex opus.

De exemplu, o persoana transexuala care este barbat în mod natural dar se identifica precum o femeie și se considera a fi o femeie, se poate simti excitata atunci cand se imbraca in haine de barbat.

Cel mai comun dintre aceste 3 categorii este transvestismul nuclear.

ce este transvestismul

De ce se practica cross dressing?

Transvestismul poate fi foarte placut iar fiecare persoana are propriile motive pentru care practica aceste activitati. Unele persoane pasionate de cross dresing adora senzatia de tabu. Fiind o activitate „de subsol”, multe persoane adora senzatia de a „musca din fructul oprit”.

Deseori, persoanele care practica cross dressing sunt heterosexuali foarte activi sexual care doresc sa incerce ceva nou, sa iasa din tipar.

Alte persoane care practica cross dressing adora jocurile de role play și doresc sa diversifice jocurile in dormitor. Altii ar putea pur și simplu sa isi doreasca sa scape de responsabilitatea sexului impus de societate.

De exemplu, in societate se spune ca barbații trebuie sa fie fermi și puternici iar femeile finute și foarte ingrijite. Unele persoane pot sa-si doreasca pur și simplu sa scape de aceste responsabilitati.

Unii ar putea pur și simplu sa practice cross dressing doar din pura curiozitate, sa simta cum ar fi sa fie o persoana de sex opus. Pot fi nelimitate motive pentru care o persoana ar putea practica cross dressing.

Jucării erotice speciale pentru jocurile BDSM - Tot ce ai nevoie pentru o aventură de neuitat

Barbatii sunt mult mai predispusi sa practice cross cressing daca daca motivul acestei activitati este stimularea sexuala. Alt motiv pentru care barbații practica mai des aceste activitati este faptul ca acestia pun mult mai mult accent ce imbracaminte. O femeie imbracata sexi poate excita mai tare un barbat decat ar putea o imbracaminte sexi sa excite o femeie.

De asemenea, exista mult mai multe oportunitati pentru barbati sa practice cross dressing deoarece exista mult mai multe tipuri de imbracaminte specifice femeilor decat exista pentru barbati. Un barbat se poate simti stimulat atunci cand poarta fustite scurte, sutien, chilotei tanga, pantofi cu talpa inalta sau cu toc etc.

Acest lucru ar putea fi datorat faptului ca femeilor li se permite sa poarte haine de barbati. In ultimii ani, chiar și costumele specifice barbatilor au devenit comune in randul femeilor.

Lucky Love Dice – Cel mai distractiv joc erotic pentru cupluri

Lucky Love Dice – Joc erotic în cuplu cu zaruri

Modul in care o persoana practica cross dressing poate fi diferit. Unii barbati pot incerca doar sutienul sau doar o fusta sau ar putea incerca toate accesoriile feminine deodata. Cu toate ca nu este foarte des intalnit, unii barbati pot duce la extrem activitatile de cross dressing și sa inceapa sa administreze tratament hormonal sau chiar sa-si puna implanturi pentru a semana cat mai mult cu o femeie.

Cat de rau este vazut cross dressing-ul de societate?

Poate fi foarte dificil pentru un transvestit sa vorbeasca deschis cu partenerul sau cu prietenii despre aceste fetish-uri. Multe persoane pasionate de cross dressing sunt casatorite iar partenerul este de acord cu aceste activitati, nisa pentru altii, frica de a fi judecati ii faca sa ascunda aceste fetishuri și sa nu le aplice niciodată.

Uneori, acestia incep sa creada ca ar trebui sa se schimbe și simt un sentiment de vina și disconfort. Altii pot merge chiar și la specialisti cum ar fi psiholog sau psihiatru.

Cei care cauta tratament pentru fetish-ul de cross dressing sunt se simt e obicei rusinate de dorintele pe care le au și incerc sa le reprime. S-a aratat insa ca de obicei acest tratament nu are efect și face pacientii să se simtă lipsiti de speranta.

Studiile recente au descoperit ca cea mai buna metoda de tratament este discutia deschisa cu aceasta persoana fără a o judeca. In loc sa reprime aceasta dorinta, se considera mutl mai eficient sa ajute pacientul sa accepte faptul ca ii plac aceste activitati.

Totusi, este indicat ca o persoana sa nu practice cross dressing decat in anumite circumstante. De exemplu, se por practica aceste activiati acasa sau intr-un club, dar nu la un interviu.

O mod important prin care poți ajuta o persoana care se simte vinovata deoare are asemenea dorinte este sa ii amintesti ca nu e  nimic anormal. Este o diferenta intre ceea ce este „normal” și ceea ce este „conventional”.

De exemplu, o persoana care practica cross dressing este o persoana normala care are un obicei neconventional. Acest mod de gandire ii face să se simtă mai bine in pielea lor și sa nu se simta dezumanizati.

Concluzie

Transvestismul, numit și cross dressing este o activitata foarte vaga și cu toate ca deseori are rolul de a excita o persoana, acest lucru nu e intotdeauna valabil. Indiferent de motivul pentru care se practica aceste activiati, cross dressing-ul poate fi un mod extraordinar prin care o persoana se poate explora mai bine și sa isi extinda restrictiile sociale.

Cu toate ca inca este considerat un tabu, fenomenul de cross dressing fiind relativ nou, acesta devine din ce in ce mai acceptat de societate și este vazut ca pe un mod prin care unele persoane se exprima.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.