Hormonul Masculin: Ce este și cum îți afecteaza acesta viața

dezechilibrul hormonal

Cand te gandesti la hormonul masculin, ce iti vine in minte? Barbatii macho? Agresivitate, masculii alba? Violenta?

Rolul hormonul masculin nu este sa te faca mai agresiv, asa cum se crede. Acesta, de fapt, joaca un rol foarte important in sanatatea noastra (sexuala și nu numai). De exemplu, stiai ca hormonul masculinul este extrem de important pentru prevenirea cancerului de prostata? Sau ca femeile, de asemenea, au nevoie de hormonul masculin?

Cu toate ca hormonul masculinul se gaseste in cantitati mai mari la barbati, acesta este nu hormon esential și pentru femei.

Rolul hormonul masculin in viata unui barbat

hormonul masculin este hormonul sexual care joaca cel mai important rol pentru barbati. Acesta contribuie la:

Baietii adolescenti care au un nivel de hormonul masculin scazut, e posibil sa nu aiba parte se dezvolte normal. De exemplu, adolescentii baieti care au nivelul de hormonul masculin scazut vor avea penisul mai mic, parul de pe fata și de pe maini va fi mai mic iar vocea lor nu se va maturiza în mod normal.

hormonul masculin ajuta de asemenea la mentinerea unul flux sangvin normal. Pe langa acestea, exista cu siguranta și alte funcții importante ale acestui hormon care inca nu au fost descoperite. Se considera ca hormonul masculinul îmbunătățește și starea generala, insa sunt necesare mai mult studii pentru a concluziona aceasta afirmatie.

Produse pentru o erecție puternică - Perfecte pentru bărbații ce vor să satisfacă orice femeie

Creierul trimite semnale glandului pitular de la baza creierului care controleaza productia de hormonul masculin la baieti. Acestea pe urma trimit semnale catre testicule pentru a produce hormonul masculin. Cand nivelul de hormonul masculin este prea ridicat, creierul trimite semnale pentru reducerea productiei acestuia.

Daca esti de parere ca hormonul masculinul este important doar pentru baieti, te inseli. hormonul masculin este produs chiar și in ovare și are efecte importante in organismul unei femei, cum ar fi:

  • Îmbunătățește functia ovarelor
  • Îmbunătățește rezistenta oaselor
  • Îmbunătățește libidoul și functiile sexuale (cu toate ca sunt inca necesare studii pentru aceasta afirmatie)

Echilibrul dintre hormonul masculin și estrogen este important pentru ca ovarele sa functioneze normal. De asemenea, acesta joaca un rol important in functiile creierului.

hormonul masculin este sintetizat in organism din colesterol. Totusi, avand un colesterol ridicat nu înseamnă ca și nivelul de hormonul masculin va fi mai ridicat. Nivelul de hormonul masculin este controlat cu grija de glandele pitulare din creier.

Ce se inampla daca ai prea mult hormonul masculin?

Daca ai un nivel ridicat de hormonul masculin in organism în mod natural, de regula nu este o problema. De fapt, pe parcursul zilei, nivelul de hormonul masculin difera drastic.

Multi oameni considera ca nervii și violenta barbatilor este direct proportionala cu nivelul de hormonul masculin al acestora. Acesta este un mit.

Simptomele pe care multi le considera ca sunt cauzate de excesul de hormonul masculin, nu au de fapt nicio legatura cu acesta.

De fapt, este foarte greu sa obtii un nivel prea mare de hormonul masculin. In mod natural, nu se poate obtine un nivel prea mare de hormonul masculin, acesta putand fi atins doar in cazul hormonilor sintetici. De exemplu, un nivel neobisnuit de crescut de hormonul masculin este intalnit la atleti sau labody builderii care consuma steroizi.

Problemele asociate cu nivelului anormal de mare de hormonul masculin in organism pot fi:

  • Scaderea cantitatii de sperma, micsorarea testiculelor și impotenta
  • Probleme cu mușchii inimii și risc crescut de infarct
  • Marirea prostatei și dificultati de urinare
  • Boli ale ficatului
  • Acnee
  • Retentia de fluite și umflarea picioarelor
  • Luarea in greutate (cauzata de o crestere anormala a apetitului)
  • Hipertensiun și nivel ridicat de colsterol
  • Insomnie
  • Dureri de cap
  • Creste riscul formarii cheagurilor de sange in organism
  • Opreste cresterea adolescentilor in inaltime
  • Schimbari de comportament

In randul femeilor, cea mai comuna problema cauzata de nivelul ridicat de hormonul masculin este sindromul ovarelor polichistice. Aceasta problema este foarte comuna, afectand intre 6% și 10% din toate femeile care inca nu sunt la menopauza.

Datorita acestui sindrom, ovarele femeilor contin mai multe chisturi. Simptomele includ:

  • Menstruatii neregulate
  • Fertilitate redusa
  • Cresteri excesive de par pe fata sau in alte zone
  • Piele mai groasa și mai intunecata
  • Cresteri in greutate
  • Depresie și anxietate

Femeile cu un nivel crescut de hormonul masculin, cauzat de o boala sau de consumul anumitor suplimente/medicamente pot experimenta mai multe probleme printre care scaderi in dimensiuni ale sanilor, ingrosarea vocii și multe alte simptome specifice și cazurilor de exces de hormonul masculin la barbati.

Prea putin hormonul masculin – Ce se intampla cand nivelul de hormonul masculin este prea mic?

In ultimii ani, oamenii de stiinta s-au concentrat foarte mult pe efectele deficientei de hormonul masculin, mai ales in cazul barbatilor.

S-a dovedit ca, pe parcurs ce barbații inainteaza in varsta, nivelul de hormonul masculin gasit în mod natural in organism scade în mod normal. Testiculele produc din ce in ce mai putin hormonul masculin. Mai mult de o treime dintre barbații de peste 45 de ani au nivel de hormonul masculin mai scazut decat se considera normal (cu toate ca nivelul de hormonul masculin „normal” este foarte subiectiv, conform ultimelor studii).

Simptomele unui deficit de hormonul masculin in organism la barbații adulci includ:

  • Cresterea mai grea a parului facial și de pe corp
  • Pierderea masei musculare
  • Apetit sexual scazut, testicule mai mici, reducerea cantitatii de sperma, infertilitate
  • Cresterea in marime a sanilor
  • Schimbari de comportament și depresie
  • Pierderea parului de pe corp
  • Oase mai fragile

In cazul afectiunilor cauzate de nivelul scazut de hormonul masculin, acestea pot fi reglate prin administrarea unor inlocuitoare. De exemplu, daca un barbat sufera de osteoporoza datorită nivelului scazut de tesotosteron, poate lua inlocitoare pentru a creste resistenta oaselor.

De asemenea, chiar și femeile pot suferi de deficit de hormonul masculin. De exemplu, boli ale glandei pitulare pot duce la nivele anormal de scazute de hormonul masculin din organism. Acest lucru poate duce la scaderi ale apetitului exual, reducerea rezistentei oaselor, putere slaba de concentrare și depresie.

Cele mai eficiente stimulente, ce duc la maxim apetitul sexual

Exista, totusi, momente in care nu e atat de rau sa ai un nivel scazut de hormonul masculin. De exemplu, hormonul masculinul poate stimula glanda prostata, crescand celulele canceroase de la prostata. Din acest motiv, medicamentele care scad nivelul de prostata sunt adesea folosite pentru tratarea cancerului de prostata.

Cu toate ca hormonul masculinul poate dezvolta cancerul, nu se stie sigur daca acest hormon il poate cauza.

Bolile și afectiunile care afecteaza hormonul masculinul

Barbati pot experimenta o scadere a hormonul masculin datorită anumitor afectiuni și boli, cum ar fi:

  • Afectiuni testiculare
  • Boli și afectiuni ale glandei pitulare

Bolile gentice și hemocromatoza pot afecta de asemenea hormonul masculinul

Femeile de asemenea pot experimenta deficiente de hormonul masculin datorită anumibor boli ale grandelor adrenale sau datorită problemelor la nivelul ovarelor. Terapia cu estrogen de asemenea reduce nivelul de hormonul masculin din organism.

Terapia cu hormonul masculin

S-a luat in considerare de curand faptul ca terapia cu hormonul masculin un tratament eficient pentru baietii carora le-a intarziat pubertatea sau care au o productie slaba de hormonul masculin.

Cu toate astea, terapia de hormonul masculin poate ajuta la tratarea anumitor probleme ale barbatilor, cum ar fi:

  • Stare generala de slabiciune
  • Energie scazuta
  • Depresie
  • Probleme sexuale
  • Probleme cognitive

Cu toate astea, multi barbati cu nivelul de hormonul masculin normal pot avea aceste simptome, așadar nu sunt cauzate neaparat de nivelul scazut de hormonul masculin. Terapia cu hormonul masculin poate ajuta și femeile care au un deficit in acest hormon și care experimenteaza simptome specifice acestei afectiuni.

hormonul masculin este un hormon extrem de important pentru organism, nu doar din punct de vedere sexual. Femeile și barbații au nevoie au nevoie de hormonul masculin pentru ca organismul lor sa functioneze normal. Cu toate astea, nivelul optim de hormonul masculin nu este clar. Verificarea nivelului de hormonul masculin este simpla, insa interpretarea rezultatelor este partea dificila, deoarece nu se stie exact care este nivelul optim.

Un nivel scazut de hormonul masculin nu înseamnă nimic daca persoana respectiva nu prezinta alte simptome. Nu se stie exact care este nivelul de hormonul masculin pe care trebuie sa il aiba un barbat sau o femeie, dar un lucru e clar: este extrem de important pentru organism.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.