Libidou scăzut – ce pot face pentru cresterea libidoului sexual?

cresterea-libidoului-libidou-scazut

Pe parcursul vietii este normal sa te confrunti cu momente in care nu doresti sa faci sex. Energia sexuala este influentata de cat de bine ne simtim, de ceea ce se intampla in viata noastra, de nivelul hormonilor și de cat de conectati suntem cu corpul nostru. Viata moderna este solicitanta și rareori gasim timp pentru a creste nivelul de energie.

Cand suntem constant stresati și obositi, corpurile noastre sunt pe modul „lupta sau fugi” și producem adrenalina și prolactina pentru a continua. Dr Sarah Brewer numeste prolactina „hormonul celibatului” deoarece amortizeaza dorinta sexuala.

Factorii fizici obisnuiti care afecteaza libidoul includ modificari hormonale – sarcina, alaptare, contraceptie și menopauza. Studiile arata ca 30-50% dintre femei sunt lovite de o scadere a dorintei sexuale pentru perioade mai lungi de timp și pot avea probleme conexe, cum ar fi probleme de orgasm sau sex dureros.

Stresul apare in urma suprasolicitarii in jurul anilor 30/40. Medicamente precum antidepresivele, pot afecta, de asemenea, libidoul.

Ce pot face pentru a-mi recapata libidoul?

Din fericire, exista lucruri pe care le poți face pentru inceput. Daca a trecut mai mult de jumatate de an de cand te confrunti cu aceasta problema, ar trebui sa mergi la medic. „Sexualitatea feminina este mai complexa, implica inimaa, capul și hormonii”, spune Dr. ginceolog John Studd, motiv pentru care „Pastiluța Albastră” nu functionează pentru femei.

Daca sexul a devenit dureros deoarece esti la menopauza și suferi de uscaciune vaginala, poți folositi lubrifianti organici precum YES. hormonul masculin joaca un rol cheie in dorinta sexuala și Dr Studd prescrie plasturi cu doza mica la aproximativ 50 de femei pe saptamana pentru a-si recapata libidoul.

Plictiseala sexuala poate fi, de asemenea, un factor: este vorba de libidoul tau, sau pur și simplu te-ai plictisit tu de viata ta sexuala? Incearca ceva nou – jucariile sexuale te pot ajuta sa redescoperi o noua perspectiva a sexului. Erotica este folosita și in terapia sexuala pentru a ajuta cuplurile sa-si largeasca jocul sexual și sa exploreze fanteziile. Vorbeste cu partenerul tau și spune-i cum te simti.

marirea-libidoului

Exista tratamente pe care le-ai recomanda?

As recomanda, de asemenea:

  • Medicamente din plante – anumite plante și ierburi pot imbunatati circulatia prin cresterea raspunsului sexual. Consulta un medic specialist pentru a primi o reteta individuala.
  • ON Natural Arousal Oil – este un amestec botanic de uleiuri zingy pe care le poți masa in labii și clitoris pentru a sensibiliza zona pana la 40 de minute – functionează cu adevărat!
  • Yoga – concentreaza-te asupra miscarilor pelvine și îmbunătățește puterea nucleului pentru a stimula circulatia in organele genitale. Kundalini yoga se concentreaza pe trezirea respiratiei, care este vitala pentru orgasmele complete ale corpului.
  • Fii mai mult in corpul tau – fa exercitii in aer liber și masturbeaza-te mai mult. Masturbarea creste nivelul de hormonul masculin, facandu-te sa-ti doresti mai mult sex.
  • Inatereste-ti muschii PC pentru o mai buna senzatie și orgasme mai puternice. Exercitarea lor cand stai la birou, esti la volan sau faci exercitii fizice iti poate oferi un orgasm destul de puternic.
  • Simplifica-ti viata și fa-ti timp pentru viata erotica. Naomi Wolf exploreaza legatura dintre sex și creativitate in noua sa carte Vagina.
  • Schimba-ti dieta pentru a creste nivelul de energi. „Pentru performante sexuale maxime, merita sa mananci alimente bogate in zinc (carne rosie, stridii, alune, seminte de floarea soarelui) și magneziu (legume, nuci), ambele fiind legate direct de productia de hormoni sexuali și neurotransmitatori care controleaza libidoul” spune antrenorul personal Dax Moy. Pestele gras creste, de asemenea, circulatia sangelui catre zona genitala și maca stimuleaza în mod natural nivelul de energie și dorinta sexuala.

Bucură-te de sex la menopauza

sex-la-menopauza

Hormonii joaca un rol esential in bunastarea noastra. Estrogenul afecteaza sensibilitatea și raspunsul pielii și a organelor genitale, progesteronul influenteaza libidoul și hormonul masculinul – hormonul „libidoului” ajuta la lubrifierea vaginului, precum și la stimularea dorintei sexuale. Productia de hormonul masculin scade cu 50% intre 20-45 de ani, desi exista o usoara crestere la femeile care trec prin perioada post-menopauza pentru a compensa scaderea nivelului de estrogen. Acesta este motivul pentru care unele femei raporteaza o crestere a dorintei sexuale după menopauza.

Menopauza este prezentata adesea intr-o lumina negativa, ca sfarsitul vietii sexuale a unei femei și un catalizator pentru probleme de sanatate, cum ar fi osteoporoza și bolile de inima. Raspunsul nostru sexual se schimba odata cu inaintarea in varsta, iar sexul și relatiile pot deveni mai satisfacatoare pe masura ce intram in a doua jumatate a vietii noastre.

Sexualitatea incepe in minte și tine de comunicare, auto-exprimare și gasirea noilor modalitati de a fi mai intim. Privita in acest fel, menopauza poate extinde expresia sexuala; este un catalizator pentru a incerca lucruri noi și pentru a gasi modalitati alternative de a-ti multumi corpul, punand accentul pe sexul penetrativ.

Un sondaj realizat pe 580 de femei la menopauza efectuat de Siecus, the Sexuality and Information Council of the US, a aratat ca 45% dintre femei au declarat ca au simtit o scadere a dorintei sexuale după menopauza, 37% nu au raportat nicio schimbare, iar 10% au raportat o crestere a dorintei sexuale după menopauza.

Nu este intotdeauna o problema feminina, conform unui nou sondaj publicat in Menopause – the Journal of the North American Menopause Society (July 2019) care a aratat ca multe femei se confrunta cu o mai mica satisfactie sexuala din cauza sanatatii partenerului. Multe femei au afirmat ca unul dintre motive ar putea fi lipsa unui partener stabil. 27% au spus ca se datoreaza problemelor de sanatate ale partenerului, 13.5% au declarat ca s-a datorat disfunctiei erectile. Au fost, de asemenea, mentionate impactul libidoului scazut și problemele in relatie.

Iata cele doua schimbari fizice principale care afecteaza sexualitatea:

Uscaciunea vaginala

Estrogenul mentine pielea și vaginul umed și incurajeaza glandele Bartholin sa se lubrifieze, astfel incat atunci cand nivelurile scad, vaginul se poate simti uscat și strans. Sanii pot deveni mai putin plini și labiile subtiri.

Orgasmele se pot simti mai putin intens, iar sexul penetrativ poate deveni inconfortabil, deoarece corpul nu se lubrifiaza suficient. La nivel emotional, te poți simti mai putin feminina, in functie de cat de activa sexual ai fost inainte de menopauza. In timp, uscaciunea vaginala poate afecta libidoul și increderea in sine.

Ce poți face:

Nu te mai concentra pe sexul penetrativ și prelungeste durata preludiului pentru a incuraja glandele Bartholin sa produca o cantitate mare de lubrifiant natural. Experimenteaza cu masaj senzual și exploreaza tehnici de sex trantric și BDSM.

Stimulatoare pentru clitoris de calitate

Vorbeste cu medicul tau despre problemele pe care le ai. Acesta iti poate recomanda sa folosesti inel/crema/tablete pentru a creste aportul de sange și a reintineri tesuturile.

Lubrifiantii naturali cum ar fi Bioglide pe bază de apă și Bathmate pe baza de ulei sunt minunati și te fac sa te simti mai confortabil, timp indelungat.

Tonifierea podelei pelvine va ajuta la cresterea sensibilitatii și a fluxului de sange catre organele genitale, ducand la orgasme mai puternice. De asemenea, exercitiile pentru podeaua pelvina ajuta la prevenirea incontinentei urinare de stres – un alt simptom frecvent al menopauzei. Exercitiile imbunatatesc starea de spirit și cresc increderea in propriul corp. Incearca jucariile sexuale și masturbeaza-te mai mult pentru a incuraja o lubrifiere naturala.

Bufeuri și transpiratii nocturne

Nu stim cu adevărat care sunt cauzele, dar se crede ca acestea bufeuri sunt conectate la modificarile din creier și la modul in care ne reglam temperatura corpului. Pot fi imprevizibile și neplacute. Gandul de a face sex și a deveni mai fierbinte va fi eliminat complet.

Tulburarile de somn pot avea impact asupra vietii sexuale, de aceea este indicat sa te ohinesti suficient.

Ce poți face:

Tine un pahar cu apa langa pat, evita baile fierbinti și dormi dezbracata.

De asemenea, vei avea de castigat daca iti vei imbunatati dieta. Studiile au aratat ca fitoestrogenii (alimente pe baza de plante) pot reduce bufeurile, deoarece au efect estrogenic asupra organismului. Ceaiurile de salvie pot fi și ele de ajutor.

Vorbeste cu partenerul tau

Multe femei refuza sa vorbeasca cu partenerii lor despre problemele sexuale, desi comunicarea este foarte importanta pentru un cuplu care doreste sa faca sex și să se simtă bine.

Cocentreaza-te pe gasirea unor lucruri noi – calatorii, job nou, interese, prieteni, și acestea iti vor reimprospata relatia. O schimbare a modului de gandire va imbunatati relatia sexuala. Preludiul ar trebui sa inceapa dimineata cu saruturi de trezire. Totul face pare din cresterea dorintei sexuale, ambii parteneri avand mai mult timp sa se bucure din plin de experienta lor sexuala.

Mai provocatoare sunt aspectele emotionale care pot creste increderea in sine a unei femei. Investeste in haine bune, machiaj, lenjerie – orice te face sa te simti bine. Distreaza-te cu corpul tau și invata sa-l misti in noi moduri.

Incearca Yoga și Pilates pe langa plimbarile lungi daca ai castigat câteva kilograme in plus. Trecerea prin menopauza nu trebuie privita ca o problema medicala, este o etapa normala in viata pe care o experimenteaza toate femeile. Fiecare experienta este diferita.

Dilator medical sau Vibrator? Ce sa cumpărăm?

Multi medici recomanda utilizarea vibratoarelor subtiri și a lubrifiantilor sexuali pentru a-si ajuta pacientele sa depaseasa unele probleme sexuale care pot aparea in urma interventiilor ginecologice. In plus, acestia doresc sa le ajute pe femei sa se bucure de intimitate și plăcere sexuala.

Au vrut sa ofere produse care pot fi utilizate in combinatie cu dilatatoarele medicale și lubrifiantii sexualii pentru a-si incuraja pacientele sa le foloseasca, deoarece multe femei gasesc dilatatoare medicale greu de utilizat. De asemenea, au vrut sa le ofere o alternativa care ajuta la cicatrizarea postoperatorie, etanseitatea vaginala, vaginismul.

De asemenea, au vrut sa-si ajute pacientele cu dorinta sexuala scazuta in urma unei interventii chirurgicale sau a unei afectiuni medicale.

Etanseitatea vaginala poate aparea ca urmare a cicatricilor postoperatorii sau ca efect secundar al chimioterapiei și radioterapiei după tratamentul cancerului, și poate provoca disconfort sau durere. De asemenea, poate exista o scadere a dorintei sexuale, ingreunand drumul femeilor spre orgasm.

Simptomele vaginismului și efectele fizice pot fi, de asemenea, reduse prin utilizarea unui vibrator subtire și a unui lubirfiant organic.

In mod traditional, dilatatoarele medicale sunt folosite pentru a trata vaginismul, dar daca sunt confectionate din plastic dur, atunci cand ating pielea delicata a zonei vaginale, femeia poate simti un disconfort.

Unele femei prefera să folosească dilatatoare medicale pentru a-si trata afectiunea, in loc să folosească un vibrator pe care il considera sexual. Cu toate acestea, altele prefera să folosească un vibrator care se simte mai putin clinic. Multe femei doresc să se simtă din nou bine după ce au urmat luni sau chiar ani de zile un tratament medical, și pentru ele, utilizarea unui vibrator este o modalitate sigura de a se bucura din nou de plăcere sexuala.

Atat dilatatoarele medicale cât și vibratoarele sunt utile, deoarece ofera experiențe diferite pentru multe femei. Dilatatoarele medicale pot ajuta la intinderea tesuturilor stranse ale vaginului, in timp ce un vibrator poate promova fluxul de sange catre tesutul ce trebuie sa se vindece.

Exista vibratoare fabricate din silicon sigur pentru piele care sunt catifelate la atingere și delicate cu tesuturile vaginului. LELO Liv 2, Pretty Love Orgasm, Pretty Love Daniel, Vilain Audre Onyx sunt vibratoarele ideale pentru ameliorarea unora dintre simptomele mentionate mai sus.

vibratoare de calitate superioară

Daca preferi sa folosesti dilatatoare pentru a scapa de etanseitatea vaginului, Inspire Silicone Dilator Kit ofera 5 dilatatoare gradate realizate din silicon moale catifelat, care sunt extrem de flexibile, spre deosebire de dilatatoarele medicale.

Cum te poate ajuta un vibrator?

Poate accelera vindecarea tesutului

Utilizarea unui vibrator subtire poate accelera vindecarea testului prin cresterea aportului de sange in zona. O manipulare blanda a vibratorului peste zona cu cicatrici poate ajuta la intinderea tesutului, facandu-l să se simtă mai putin strans. De asemenea, poate promova producerea de secretii vaginale și lubrifierea vaginului. Utilizarea unui lubrifiant de buna calitate hraneste tesutul și grabeste procesul de vindecare.

Poate atenua simptomele vaginismului

Vaginismul este o disfunctie sexuala care afecteaza capacitatea unei femei de a se angaja in relatii sexuale. In vaginism, muschiul pubococcygeus se incordeaza, făcând penetrarea dificila sau chiar imposibila. Cauzele vaginismului sunt, in general, psihologice, dar prin recastigarea controlului muschilor pelvini, prin tehnici de relaxare, o femeie se poate elibera de sentimentul ca trupul ei trebuie sa o protejeze prin strangerea muschilor vaginali, impiedicand penetrarea.

Vaginismul este, in general, tratat folosind dilatatoare medicale de dimensiuni diferite pentru a permite pacientei sa inceapa cu un dilatator subtire și sa progreseze incet pana la urmatoarea dimensiune.

Utilizarea unui vibrator subtire ii permite femeii sa controleze viteza și adancimea la care introduce vibratorul in vagin. Vibratiile blande pot ajuta muschii sa se relaxeze, făcând experienta mai plăcută.

Reduce simptomele vulvodiniei

Vulvodinia este termenul folosit pentrua descrie starea cu care se confrunta femeile care au senzatia de arsura in regiunea vulvara și de durere, in absenta unei infectii a pielii. Prin constientizarea modului in care se simte corpul ei prin masaj și explorare intima folosind un vibrator și tehnici de relaxare, o femeie se poate relaxa, iar simptomele se pot diminua.

Amelioreaza simptomele menopauzei

Atrofia vaginala, cunoscuta și sum denumirea de vaginita atrofica implica o subtiere, uscare și inflamare a peretilor vaginului din cauza unei pierderi de estrogen in timpul și după menopauza. Acest lucru poate provoca dureri puternice și disconfort, dar utilizarea unui lubrifiant organic sau a unui produs hidratant poate hrani și lubrifia peretii vaginali, usurand orice dinsconfort sau durere, făcând actul sexual mai placut. Un vibrator subtire poate ajuta la intinderea usoara a peretilor vaginali, facandu-i astfel mai flexibili.

Creste placerea

Utilizarea unui vibrator poate creste senzatia in zona afectata, care poate fi diminuata in urma interventiei chirurgicale sau a terapiei medicamentoase. Vibratiile blande pot stimula numeroasele terminatii nervoase din clitoris și vagin, creand valuri de plăcere și permitandu-i femeii sa recunoasca senzatia plăcută și sa scape de durere și disconfort.

Sex după un accident vascular cerebral

O viata sexuala sanatoasa este importanta in orice relatie, dar un accident vascular cerebral poate avea un impact imens asupra ei, atat fizic, cât și mental. Adesea, multe dintre problemele intampinate după un AVC pot fi atenuate și depasite, dar s-ar putea sa ai nevoie de sfatul medicului.

Cercetarile efectuate in 2009 au aratat ca un accident vascular cerebral poate avea un efect profund asupra relatiilor. Cercetatorii au spus ca relatiile sexuale au fost afectate în mod semnificativ deoarece au aparut sentimente de furie și frustrare din cauza oboselii continue.

Un accident vascular cerebral poate fi un eveniment care schimba viata de cuplu. Este dificil sa faci fata efectelor fizice și emotionale ale afectiunii. Multi medici trec cu vederea impactul pe care il poate avea accidentul vascular cerebral asupra sanatati sexuale și poate fi incomod pentru persoana care a suferit un accident vascular cerebral sa deschisa subiectul și sa vorbeasca despre acest lucru cu medicul,

In cazul in care apar probleme sexuale, este important sa discuti cu medicul tau.

Ce cauzeaza problemele sexuale după un accident vascular cerebral

Pot aparea modificari fizice, unele dintre ele putand fi ușor reduse. Altele pot necesită o interventie mai aprofundata.

  • Reducerea libidoului – O reducere a libidoului este frecvent raportata de pacientii cu AVC, cauzata de un dezechilibru hormonal care poate duce la disfunctie erectila la barbati și dorinta sexuala scazuta la femei. Un accident vascular cerebral poate afecta glanda hipofizara și hipotalamus, ambele responsabile de controlul secretiei de hormoni sexuali. Problemele erectile pot fi depasite luand medicamente sau folosind o pompă sau un inel pentru penis.
  • Rigiditatea sau slabiciunea musculara – In urma unui accident vascular cerebral, multe persoana constata ca nu pot face sex in anumite pozitii din cauza slabiciunii sau a rigiditatii musculare. Incearca diferite pozitii sexuale pana gasiti una confortabila și plăcută.
  • Pierderea sensibilitatii – Unele persoane se confrunta cu pierderea sensibilitatii in urma unui accident vascular cerebral, in functie de partea corpului care a fost afectata și de amploarea AVC-ului. In mod normal, senzatia revine, dar poate fi diminuata. Daca regiunea ta genitala a fost afectata, folosirea unei jucarii sexuale cu vibratii puternice poate ajuta. Multe jucarii sexuale au diferite niveluri de vibratii, asa ca ar trebui sa gasesti una care sa-ti imbunatateasca simturile.
  • Oboseala – Aceasta este o problema comuna care apare adesea după un accident vascular cerebral, deoarece orice efort depus poate fi obositor. Incearca sa faci sex in timpul zilei, daca seara te simti prea obosita. Ia-ti medicamentele cu cel putin jumatate de ora inainte de a face sex pentru a usura durerile. Nu trebuie sa ai neapart un contact sexual complet, exista multe alte modalitati prin care te poți bucura de o viata sexuala sanatoasa fără penetrare.

Probleme in timpul actului sexual

O viata sexuala buna la orice varsta nu se refera doar la actul fizic al sexului: este vorba și de intimitate și atingeri. Este posibil sa nu mai poți face sex penetrant complet. Atingerea, sarutul și alte contacte sexuale intime, cum ar fi masturbarea și sexul oral pot fi la fel de satisfacatoare și va pot apropia unui de celalalt.

Introdu elemente noi in viata sexuala, cum ar fi masajul, un lubrifiant bun și o jucarie sexuala bine facuta, atât pentru el cât și pentru ea. Multi barbati se vor bucura fie sa te vada folosind vibratorul pentru a-ti produce placere. Chiar daca partenerul tau nu va fi capabil sa intetina relatii sexuale cu tine, el inca poate sa se excite folosind o jucarie sexuala. Masturbarea cu o jucarie sexuala pentru clitoris nu este diferita de masturbarea cu degetele și nu prezinta riscul de a produce un alt AVC.

Incearca un produs ușor daca descoperi ca abilitatile tale motorii sunt slabite. Multe jucarii sexuale sunt ușor de utilizat, iar unele pot fi controlate chiar și de la distanță.

Pulse III Duo este o jucarie sexuala ideala pentru a fi folosita atunci cand sexul penetrativ nu poate avea loc, deoarece ofera stimulare sexuala ambilor parteneri. Daca nu te simti confortabil sa cumperi un astfel de produs, afla ca unele nici nu par a fi jucarii sexuale.

Alege produse realizate din materiale sigure pentru piele, precum silicon, sticla sau metal. Evita produsele din latex, cauciuc sau jeleu care contin substante chimice neplacute, daunatoare pentru sanatate și care sunt greu de curatat datorită materialelor poroase din care sunt fabricate.

  1. Imaginea corpului – Imaginea corporala modificata poate reprezenta o problema, facandu-te sa te simti mai putin atractiva pentru partener. S-ar putea sa fii constienta de felul in care arati din cauza slabiciunii musculare sau a modului in care vorbesti, daca vorbirea a fost afectata. Multe dintre aceste simptome vor disparea in timp, dar linisteste-te, multe persoane nu observa aceste schimbari, ci te accepta și te iubesc pentru cine esti. Vorbeste cu partenerul tau și spune-i cum te simti. Vei fi surprinsa sa observi ca asta nu este o problema pentru el.
  2. Medicamentele – Daca tu consideri ca medicamentele pot avea un efect negativ asupra functiei tale sexuale, discuta cu medicul. Nu renunta niciodată la tratament fără a discuta cu medicul inainte.
  3. Incontinenta – Daca ai o problema cu incontinenta, incearca sa-ti golesti vezica urinara și evita sa bei prea mult inainte de a face sex.
  4. Contraceptia – Femeile care au suferit un accident vascular cerebral, sunt sfatuite adesea sa nu foloseasca pilule contraceptive, plasturi, implant sau sistem intrauterin. Medicul iti poate sugera cel mai bun și mai sigur tip de contraceptie.
  5. Uscaciune vaginala – In urma unui accident vascular cerebral, multe femei se plang de uscaciunea vaginala din cauza dezechilibrului hormonal din corp. Acest lucru poate fi remediat ușor folosind un lubrifiant sexual cu pH echilibrat, sigur pentru piele. Alege intotdeauna lubrifianti organici, cum ar fi cei de la YES. Siguri pentru piele, inodori și fără gust, lubrifiantii organici YES sunt cei mai apropiati de lubrifiantul natural al corpului, asigurant un joc placut și o piele neteda. Probleme emotionale după un accident vascular cerebral
  6. Depresie – In urma unui AVC, multi oameni se pot simti deprimati, iar acest lucru are un impact și asupra vietii sexuale. Este extrem de important sa discutam cu familia, prietenii și cu medicii. Uneori, efectele AVC-ului pot deteriora o parte a creierului responsabila de controlul emotiilor, ceea ce poate duce la depresie.
  7. Cresterea nivelului de anxietate – Oamenii se simt adesea anxiosi după ce au avut un accident vacular cerebral, deoarece isi fac griji ca s-ar putea confrunta cu un alt accident. O teama comuna este ca ar putea avea un alt AVC daca fac sex. Acest lucru este nefondat. Sexul iti poate ridica tensiunea arteriala, dar intr-un mod placut, nu stresant. O viata sexuala activa te poate ajută să te recuperezi sau sa te simti din nou normal.
  8. Pierderea inhibitiilor – In cazuri rare, unele persoane isi pierd inhibitiile sexuale după ca au suferit un accident vascular cerebral și pot actiona necorespunzator. Este posibil sa nu-si dea seama ca se comporta in acest fel, ceea ce poate provoca jena pentru familie și prieteni. Aceasta problema trebuie sa fie tratata cu ajutorul medicului.
  9. Schimbarea Emotiilor – Daca suferi un AVC, relatia cu partenerul, cu familia și cu prietenii paote avea de suferit. Faptul ca trebuie sa ai gija de nevoile de baza ale partenerei, te poate face sa vezi modul in care se prezinta relatia ta. O femeie care a suferit un accident vascular cerebral la varsta de 35 de ani, si-a rezumat relatia ca „nu mai avem rol de sot și sotie ci de ingrijitor și pacienta, ceea ce nu este foarte placut sau corect”. S-ar putea ca partenerul sa fie furios și nevos, punand tensiune pe relatie. Incearcati sa comunicati intre voi despre temerile voastre. Deseori, cand cineva sufera un accident vascular cerebral, se simte inspaimanat și nu-si mai poatea controla corpul și mintea.
  10. Comunicarea – Un accident vascular cerebral poat avea impact asupra vorbirii și comunicarea poate fi dificila. Un logoped te poate ajuta pe tine și pe partenerul tau sa gasiti modalitati adecvate in care sa comunicati.

Sex mai bun după 50 de ani

Sexul după 50 de ani poate parea dificil, dar daca ai o minte deschisa și esti o peroana intelegatoare, te poți bucura in continuare de o viata sexuala implinita, fizic și emotional, indiferent de varsta pe care o ai.

Poti fi intim cu partenera ta la orice varsta. Sexul de la 70 sau 80 de ani poate sa nu fie atat de profund ca la 20 de ani, dar poate fi mai uimitor. Pe masura ce imbatranesti, devii mai intelept, ai mai multa incredere in tine și stii ce functionează cel mai bine cand vine vorba de sex.

Sexul are puterea de a imbunatati sanatatea mentala și fizica prin arderea grasimilor. In plus, determina eliberarea de endorfine, facandu-te sa te simti mai fericit, reducand astfel anxietatea și stresul. O viata sexuala buna te poate face sa traiesti mai mult, deoarece are o multime de beneficii pentru sanatate. Iti poate consolida relatia prin crearea unui sentiment de bine intre tine și partenerul tau.

Cauta ajutor

Indiferent de varsta pe care o ai, nu este normal sa-ti pierzi dorinta sexuala, iar daca se intampla asta, înseamnă ca ai anumite probleme medicale și trebuie sa ceri sfatul medicului. Nu lasa rusinea sa-ti stea in cale, deoarece unele probleme pot fi rezolvate simplu și rapid, cerand ajutor.

Afectiunile medicale, cum ar fi hipertensiunea arteriala, diabetul, problemele hormonale, depresia sau anxietatea pot avea impact asupra dorintei sexuale, dar strategiile pot fi puse puse in aplicare pentru a combate aceste probleme. Unele medicamente pot inhiba raspunsul sexual, cum ar fi dorinta sexuala, capacitatea de a deveni excitat și functia orgasmica, dar multe dintre acestea pot fi depasite cu usurinta trecand la un medicament alternativ cu mai putine efecte secundare.

Comunicarea

Pe masura ce corpurile și sentimentele se schimba după 50 de ani, este și mai important sa comunici cu partenera ta despre temerile, dorintele și gandurile pe care le ai. Daca veti vorbi deschis despre sex vă veți apropia mai mult și veti face sexul mai placut. Poti incerca unele dintre strategiile urmatoare:

  • Tachinarea blanda folosind umorul poate deschide dialogul despre sex. Sinceritatea cu privire la modul in care va simtiti poate creste increderea, făcând legatura mai stransa.
  • Discuta despre fanteziile pe care le ai și pe care ai dori sa le incerci cu partenera ta.
  • Traind in secolul 21, suntem inconjurati de atatea informatii despre sex. Insa, este posibil sa fi crescut intr-o societate in care discutiile despre sex erau tabu. Este posibil sa descoperi ca vorbind deschis despre nevoile și dorintele tale, poți imbunatati conexiunea fizica și emotionala.

Intimitate și atingere fizica

O viata sexuala buna la orice varsta nu se refera doar la actul sexual fizic ci și la intimitate și atingeri, de ambele putand beneficia oricine. Vorbind despre asteptarile pe care le ai, sansele sa-ti imbunatatesti viata sexuala cresc.

A incepe cu o cina sau un mic dejun romantic sau a impartasi literatura și poezia romantica sau erotica inainte de a face dragoste, este o modalitate puternică de a te conecta cu partenera.

Tine-ti partenera de mana și spune-i des ca o iubesti. Evita sa o critici și concentreaza-te pe modul pozitiv in care te face sa te simti. Relaxati-va împreună, fie prin masaj, fie făcând baie. Relaxarea promoveaza increderea și confortul, ambele ajutand la uscaciunea vaginala și disfunctia erectila.

Sexul nu este doar despre sex penetrativ, care este doar o modalitate de a face sex complet. Acesta poate sa nu fie posibil pentru unele cupluri din cauza unor probleme fizice și emotionale, prin urmare atingerea, sarutul și alte contacte sexuale intime, cum ar fi masturbarea și sexul oral pot fi la fel de satisfacatoare. Trebuie sa afli ce functionează pentru tine acum, nu ce functiona atunci cand erai mai tanar.

Experimenteaza diferite pozitii sexuale care va fac pe amandoi sa va simtiti confortabil și placut. Utilizarea unui lubrifiant este excelenta pentru uscaciunea vaginala și te poate ajuta cu adevărat.

Verifica ingredientele care se gasesc in lubrifiantul tau, chiar daca ti-a fost prescris, deoarece unii lubrifianti pot avea osmolaritate ridicata care poate provocarea iritarea tesuturilor delicate ale vulvei și vaginului.

Schimbarea rutinei poate fi revigoranta, dar poate imbunatati și viata sexuala. Incearca sa faci sex in momente diferite ale zilei cand amandoi aveti mai multa energie sau cand medicamentele pentru ameliorarea durerii au avut timp sa actioneze. Sexul de dimineata poate sa te trezeasca și sa-ti imbunatateasca starea de bine.

Bucura-te de sex distractiv și jucaus. Introdu elemente noi in viata sexuala, cum ar fi lumanarile de masaj, un lubrifiant bun, o jucarie sexuala bine facuta, atât pentru el cât și pentru ea. Incearca o jucarie pentru cupluri, cum ar fi Pulse III Duo.

Cand femeia trece prin menopauza, o anumita elasticitate se pierde din peretii vaginului, făcând sexul inconfortabil. Acest proces poate fi incetinit prin activitate sexuala. Daca sexul penetrant nu poate avea loc, masturbarea este la fel de eficienta, fie prin utilizarea mainilor, a unui vibrator sau a unul dildo pentru a ajuta la intinderea peretilor vaginali.

Facand exercitii kegel regulate folosind bilele kegel, elasticitatea peretilor vaginului se poate imbunatati.

Bucura-te din nou de sex

Unele cupluri mai in varsta, renunta la viata sexuala din cauza conditiilor emotionale și medicale, dar acest lucru nu ar trebuie sa se intample. Obstacolele emotionale, cum ar fi stresul, anxietatea și depresia pot afecta interesul sexual și capacitatea de excitare. Discutand despre aceste probleme cu partenera, familia sau medicul, vei putea depasi problema.

Imaginea corporala iti poate pune probleme, facandu-te sa te simti mai putin atractiv pentru partenera ta, dar multi oameni nu observa aceste schimbari, te accepta și te iubesc pentru cine esti. Acceptand aceste schimbari ca fiind naturale, nu doar ca te vei simti mai bine, dar vei deveni mai atractiv pentru ceilalti. Increderea și onestitatea pot fi atat sexy, cât și atragatoare.

Disfunctia erectila, bufeurile sau uscaciunea vaginala sunt toate schimbari naturale care pot fi depasite. Odata ce incepi sa faci sex în mod regulat, lucrurile se imbunatatesc și vei incepe sa te bucuri de sex, asteptand cu nerabdare urmatoarea partida.

Dieta, exercitiile fizice și sanatatea

Daca vei face sport împreună cu partenera ta, va puteti incuraja unul pe altul și va puteti consolida relatia. Exercitiile fizice iti pot schimba forma corpului, sproind increderea. Iti pot imbunatati rezistenta, permitandu-ti sa  prelungesti actul sexual și sa promovezi un sentiment general de bine pentru corp atat emotional cât și fizic.

Fumatul poate impiedica curgerea sangelui in intregul corp, inclusiv in penis, clitoris și tesuturi vaginale, afectand functia sexuala. Femeile care fumeaza tind sa treaca prin menopauza cu doi ani mai devreme decat cele care nu fumeaza.

Macatul in exces sau adoptarea unei diete bogate in grasimi duce la un nivel ridicat de colesterol și obezitate, ambii factori de risc major pentru bolile cardiovasculare. Eliminand alimentele grase din dieta ta, vei reusi sa slabesti și sa-ti cresti libidoul.

Nu renunta

Nu-ti pierde speranta daca eforturile tale nu dau rezultate. Medicul poate diagnostica problema și iti poate recomanda un tratament adecvat.

Un nou studiu publicat in 2018 a aratat ca activitatea sexuala este asociata cu starea de spirit a adultilor in varsta. Studiul a implicat 6879 adulti cu varsta medie de 65 de ani, și a dezvaluit ca barbații și femeile mai in varsta au afirmat ca au avut activitate sexuala in ultimele 12 luni și erau mai fericiti decat cei care nu erau activi sexuali.

Cercetatorii au descoperit ca persoanele cu varsta de peste 80 de ani se bucura de o viata sexuala activa, conform unui studiu efectuat in 2017.

Desi problemele de sanatate sexuala, cum ar fi disfunctia erectila, atrofia vaginala ca urmare a menopauzei și scaderea sensiblitatii, apar mai frecvent la aceasta varsta, multe persoane in varsta se bucura de partea emotionala a relatiei sexuale.

Este esential, pe masura ce mbatranim, sa gasim noi modalitati de a ne bucura de intimitate și plaere sexuala. Sexul nu înseamnă doar penetrare, ci orice se simte placut, motiv pentru care multe persoane in varsta exploreaza noi modalitati de a se bucura de intimitate și plăcere sexuala.

Calitatea vietii și atitudinea

Unele cercetari efectuate in 2017 au aratat ca persoanele care se simt mai aproape de varsta lor reala, au mai putine sanse sa fie multumite de viata lor sexuala. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca atunci cand oamenii se simt mai tineri, viata lor sexuala este mai implinita. Desi nu au raportat ca au mai multe relatii sexuale, calitatea vietii lor sexuale și satisfactia au fost mai bune.

Sexul îmbunătățește puterea creierului

Un studiu efectuat in iunie 2017 a aratat ca relatiile sexuale regulate au fost legate de imbunatatirea functiei creierului la adultii in varsta. Cercetarile au implicat 73 de persoane cu varste cuprinse intre 50 și 83 de ani și au aratat ca persoanele care su-a angajat in activitate sexuala regulata au obtinut un scor mai mare la testele care au masurat fluenta verbala și capacitatea de a percepe vizual obiectele și spatiile dintre ele.

Persoanele in varsta renunta la inhibitii cand vine vorba de sex

Un studiu realizat in 2016 a aratat ca multe persoane in varsta se bucura de o viata sexuala buna, afirmand ca sexul ste esential pentru fericirea lor. Multi exploreaza noi cai pentru a se bucura de placerea sexuala, renuntand la inhibitiile sexuale pe masura ce imbatranesc.

Adesea, copiii lor pleaca de acasa și pot face sex oricând și oriunde. Nu este nimic mai rau decat ca adolescentii sa se plimbe prin casa pe parcursul noptii pentru a-ti perturba viata sexuala!

Multi parinti savureaza momentul in care copiii lor pleaca de acasa pentru a se bucura de intimitate. Problema in aceste zile este ca multi copii mari nu isi pot permite sa isi inchirieze sau sa-si cumpere propria lor casa, asa ca traiesc cu mama și tata mult mai mult.

Varsta nu reprezinta o bariera in calea vietii sexuale

Un studiu realizat in 2015 a aratat ca 33% dintre cei peste 70 de ani se bucura de sex cel putin de doua ori pe luna. Studiul efectuat pe mai mult de 6000 de barbati și femei cu varste cuprinse intre 50 și 80 de ani, a aratat ca varsta nu reprezinta o bariera pentru o viata sexuala activa. Dintre cei cu varsta peste 70 de ani, peste 50% dintre barbati și aproape 33% dintre femei au declarat ca au o viata sexuala activa. Multi au marturisit ca se bucura de sarutari frecvente, iar dragostea și afectiunea sunt testele timpului.

Satisfactia sexuala creste odata cu varsta

Un sondaj din 2018 a aratat ca 40% dintre persoanele cu varsta cuprinsa intre 65 și 80 de ani sunt active sexual, potrivit noilor descoperiri privind imbatranirea sanatoasa. Aproape trei sferturi dintre persoanele din aceasta categorie de varsta au un partener romantic și 54% dintre cele cu un partener sunt active sexual. 73% au declarat ca sunt multumiti de viata lor sexuala.

Cu toate acestea, doar 17% au spus ca au discutat cu medicul lor despre sanatatea sexuala in ultimii doi ani și cand au facut-o, a fost pentru ca ei au deschis subiectul, nu medicul lor.

Cercetarile efectuate in 2012 au aratat ca satisfactia sexuala creste odata cu varsta. 50% dintre femeile de peste 80 de ani au raportat niveluri de satisfactie sexuala orgasmice similare cu femeile mai tinere din studiu, care erau femei de 60 de ani.

Satisfactia sexuala la cei peste 80 de ani, nu a cuprins neaparat actul sexual, ci activitatea sexuala cum ar fi atingerea, mangaierea, sexul oral și masturbarea reciproca. Majoritatea nu fac sex, nu pentru ca nu si-ar dori ci pentru ca nu au un partener.

Starea de sanatate iti îmbunătățește activitatea sexuala

Un studiu publicat in 2013 a aratat ca persoanele care aveau o stare de sanatate buna aveau de doua ori mai multe sanse sa faca sex decat persoanele care aveau probleme de sanatate. 50% dintre cei care inca fac sex au raportat cel putin o problema sexuala – 37% dintre barbati sufereau de disfunctie erectila și 43% dintre femei aveau libido scazut.

Sex minunat fără penetrare

Persoanele mai in varsta au mai multa experienta. Multe femei singure, isi cumpara adesea un vibrator pentru a-si satisface nevoile sexuala odata ce partenerul lor a decedat.

In schimb, barbații isi cumpara inele pentru penis pentru a mentine o erecție puternica. Pulse Solo III și Fun Factory Cobra Libre 2 sunt jucarii sexuale excelente pentru un barbat care nu este capabil să obțină o erectie, deoarece acestea pot fi folosite atunci cand penisul este flasc pentru a produce senzații sexuale placute.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

One thought on “Libidou scăzut – ce pot face pentru cresterea libidoului sexual?

  1. Pingback: Tribulus Terrestris Beneficii / Colții Babei Păreri - Chiar îmbunătățesc potența? Iată ce spun studiile • Just Love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.