Ce lubrifiant să folosești cu un prezervativ?

prezervativ si lubrifiant

Prezervativele sunt esentiale pentru persoanele care doresc sa evite sarcinile nedorite sau bolile cu transmitere sexuala. Cu toate astea, un prezervativ nelubrifiat nu este cea mai buna solutie. Din fericire, aproape toti lubrifiantii vin pre-lubrifiati. Daca totusi doresti un plus de lubrifiere in zona intima, este important sa alegi lubrifiantul potrivit.

Lubrifianti pentru prezervativele din latex

Exista 2 tipuri de lubrifianti pe care ii poți folosi – secretiile vaginale naturale și lubrifiantii din sex shop. Motivul pentru care este important de precizat acest aspect este faptul ca multe persoane considera ca uleiurile lubrifiante precum uleiul de cocos poate fi folosit pentru lubrifierea prezervativelor din latex.

Din pacate, s-a descoperit ca aceste uleiuri pot deteriora materialul jucariilor, crescand sansele de sarcina sau contactul bolilor cu transmitere sexuala.

Daca nu ai un lubrifiant la dispozitie, cel mai indicat este sa folosesti un saliva sa apa – Cu toate ca nu sunt nici pe departe la fel de eficiente, sunt mai potrivite in caz de urgenta decat uleiurile naturale.

In cele mai multe cazuri, prezervativele din latex vin pre-lubrifiate cu un lubrifiant din silicon, așadar in cele mai multe cazuri acestia sunt compatibili cu prezervativele. Daca vrei ceva mai prietenos cu pielea, in cazul in care ai pielea foarte sensibila, poți incerca un lubrifiant pe baza e apa, deoarece și acestia sunt compatibili cu prezervativele din latex.

Cel mai potrivit tip de lubrifiant pentru prezervativele din latex

Daca doresti sa folosesti un produs pentru o lubrifiere mai intensa a prezervativului, inainte de toate depinde foarte mult pentru ce il folosesti. De exemplu, daca vrei sa pui prezervativul pe dildo sau daca acesta va intra in contact cu orice jucarie sexuala din silicon, doar un lubrifiant pe bază de apă este potrivit.

Lubrifiantii pe baza de silicon sunt incompatibili cu jucariile erotice din silicon, așadar asigura-te ca lubrifiantul cumparat este pe bază de apă in aceste situatii.

Mai mult de atat, chiar și atunci cand cumperi prezervativul, asigura-te ce acesta este lubrifiat cu un lubrifiant pe baza de apa, deoarece nu doresti ca prezervativul sa deterioreze materialul jucăriei.

In cazul sexului obisnuit, poți folosi și un lubrifiant pe baza de silicon, deoarece acesta este compatibil cu prezervativele. De asemenea, poate fi folosit acesta și in cazul in care utilizezi o jucarie erotica din metal sau sticla, deoarece acestea nu sunt afectate de siliconul din lubrifiant.

Cei mai buni lubrifianți pe bază de apă, la oferte promoționale

In concluzie, alege un lubrifiant pe bază de apă in cazul in care folosesti prezervativul împreună cu o jucarie erotica din silicon sau materiale derivate (TPE, PVC). In cazul in care nu folosesti o jucarie sexuala sau e una din sticla sau PVC, poți alege fie un lubrifiant din silicon, fie unul pe bază de apă – alegerea iti apartine.

Cum se aplica lubrifiantii pe prezervativ

Lubrifiantii se aplica doar pe deasupra prezervativului, pe bagin sau pe anus. Nu aplicati lubrifiant direct pe penis sau pe interiorul prezervativului deoarece acest lucru poate face ca prezervativul sa iasa de pe penis, ceea ce poate duce la eliberarea lichidului seminal in vagin.

O picatura sau doua de lubrifiant aplicate pe interiorul prezervativului inainte de a fi pus pe penis poate ajuta barbații care simt disconfort in cazul in care pun prezervativul pe organul genital. Insa daca aplici o cantitate prea mare, exista posibilitatea ca prezervativul sa iasa de pe penis in timpul sexului.

Nu folosi uleiuri sau alte produse asemanatoare pe post de lubrifiant atunci cand folosesti un prezervativ din latex. Unele din cele mai comune materiale pe care persoanele ar trebui în mod categoric sa le evite atunci cand folosesc un prezervativ din latex sunt:

  • Orice tipuri de ulei (ulei de gatit, ulei de bebelusi, ulei de cocos, ulei din minerale) sau produse pe baza de ulei
  • vaselina
  • lotiuni
  • creme
  • unt
  • unt de cacao
  • margarina

Lubrifianti pentru prezervativele din poliuretan

Exista multe tipuri de lubrifianti pe piata, insa nu  toti sunt compatibili cu prezervativele din poliuretan, deoarece acest material se poate rupe atunci cand are loc frictiunea. Lubrifianti din silcicon medicinal precum dimeticona au fost testati și sunt potriviti pentru a fi folositi cu prezervativele din poliuretan.

Problema este ca, datorită numelor acestora, toti lubrifiantii din silicon sutn pusi împreună. Exista lubrifianti din silicon, și siliconol și siloxan. DIn pacate, unii lubrifianti sunt o combinatie din toate aceste tipuri de silicon, ceea ce face identificarea componentelor mult mai dificila.

Exista anumite tipuri de silicon pe care ii contin lubrifiantii, precun ciclopentasiloxanul care poate deteriora materialul prezervativelor din poliuretan, in timp ce alte tipuri de lubrifianti precum dimeticona, care sunt compatibili.

Cu toate astea, exista multi lubrifianti pe piata ce contin ciclopentasiloxan, așadar daca urmeaza sa folosesti un prezervativ din poliuretan, asigura-te ca citesti bine ce tip de silicon contine lubrifiantul respectiv.

Principalul motiv pentru care ciclopentasiloxanul este atat de comun este faptul ca estte ieftin, ceea ce face produsele mai accesibile.

Lubrifianți din silicon, de calitate superioară

Cu toate astea, avand in vedere ca prezervativele din poliuretansunt o necesitate pentru 1-10% din populatie deoarece acestia sunt alergici la latex, este foarte important să știi cu ce tip de lubrifiant sa potrivesti acest tip de prezervativ care este mult mai putin comun.

Daca esti alergic la latex sau din orice alt motiv alegi sa folosesti un prezervativ din poliuretan și doresti sa achizitionezi și un lubrifiant pe baza de silicon pe langa, asigura-te ca citesti bine ca acesta sa nu contina ciclopentasiloxan: acesta este cel mai periculos material, ce deterioreaza materialul prezervativului rapid, crescand sansele de concepere sau de boli cu transmitere sexuala.

De asemenea, lubrifiantii pe bază de apă sunt de regula compatibili cu aceste tipuri de lubrifianti, dar asigura-te ca citesti bine ce contin acesti lubrifianti, pentru a nu te trezi cu surprize neplacute.

Concluzie

Ca regula de baza, atunci cand doresti sa folosesti un prezervativ, trebuie sa eviti orice lubrifiant din ulei. Cu toate ca in cazul prezervativelor din latex putem folosi atat lubrifianti pe bază de apă cât și lubrifianti din siliicon, in cazul prezervativelor din poliuretan trebuie sa fim mai atenti la ce contin acestea.

Tine cont de sfaturile noastre și vei reusi sa faci alegerea potrivita atunci cand doresti sa potrivesti un prezervativ cu un lubrifiant pentru a evita deteriorarea materialului. Succes!

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.