Lubrifianți pentru sex – diferenta dintre un sex de calitate și unul prost

lubrifianti-de-calitate-pareri

Mentioneaza cuvantul „lubrifiant” intr-o maniera sexuala și vei vedea ca majoritatea oamenilor se vor gandi la femeile in varsta care se confrunta cu uscaciunea vaginala ca urmare a menopauzei, dar lubrifianti sexuali pot fi benefici atât pentru barbati, cât și pentru femei, indiferent de varsta. Exista multi lubrifianti pe care ii poți folosi pentru sex. In continuare iti vom vorbi despre cei mai importanti despre acestia și cum ii poți folosi.

Folosirea lubrifiantilor este o solutie rapida pentru uscaciunea vaginala, dar acestia pot fi utili și pentru cresterea plăcerii sexuale. Avantajele folosirii lubrifiantilor in timpul sexului sunt numeroase și pot imbunatati sanatatea sexuala atât pentru barbati, cât și pentru femei.

Un studiu pe 2451 femei cu varste cuprinse intre 18 și 68 de ani a aratat ca, in general, femeile privesc intr-un mod pozitiv lubrifiantii, deoarece prefera sa fie mai umede in timpul sexului. Femeile au raportat ca sexul s-a simtit mai confortabil și mai placut folosind lubrifiant.

Majoritatea barbatilor isi doresc ca partenera lor să se simtă cat mai placut atunci cand fac sex și foarte putini se bucura de sex daca partenera lor sufera. Prin urmare, utilizarea lubrifiantului poate ajuta la imbunatatirea jocului sexual. Sexul nu ar trebui sa fie niciodată dureros, dar totusi, multe femei nu le spun partenerului ca nu se simt bine. Sinceritatea iti îmbunătățește viata sexuala.

Cei mai noi lubrifianti pe baza de apa

Cum iti pot imbunatati lubrifiantii viata sexuala?

Multi barbati se grabesc sa inceapa actul sexual, inainte ca femeile sa fie gata. Multe femei nu se simt suficient de lubrifiate dintr-o varietate de motive, cum ar fi schimbarile hormonale, stresul, medicatia.

Folosirea lubrifiantului in timpul masturbarii manuale nu-i permite doar barbatului să se simtă bine, dar o face și pe partenera sa devina mai excitata. A avea un penis sau un vagin bine lubrifiat nu îmbunătățește doar placerea sexuala, ci previne și deteriorarea tesuturilor delicate ale vaginului și penisului. Poate ajuta, de asemenea, la prelungirea actului sexual, daca ambii parteneri se simt bine.

lubrifianti-recomandati-pentru-sex

Unele prezervative lubrifiate pot avea un efect de uscare care poate provoca abraziuni pe peretii vaginului, ceea ce face ca femeile sa simta durere și sexul sa fie incomod. Ai putea incerca sa folosesti o picatura de lubrifiant pe capul penisului inainte de a pune prezervativul. Insa, trebuie sa fii constient ca aplicarea prezervativului pe un penis lubrifiat poate creste riscul de alunecare in timpul actului sexual.

Barbatii in varsta se confrunta cu provocari sexuale diferite și probleme de excitare. De multe ori, nu se mai excita la vederea unei femei imbracate sumar. Ei au nevoie de excitare genitala mai lunga pentru a obtine erectii. Utilizarea unui lubrifiant poate intensifica senzatia de plăcere sexuala, contribuind la cresterea erectiilor.

Folosind lubrifianti pentru sex in timpul preludiului sau atunci cand nu poți face sex penetrativ, iti vei imbunatati placerea sexuala și vei intensifica excitatia. Utilizarea jucariilor sexuale cu lubrifiant poate face sexul mai distractiv.

Ce lubrifiant sa aleg pentru sex?

Multe cupluri folosesc saliva ca lubrifiant, dar este mai apoase și se usuca rapid. Unii lubrifianti pot provoca reactii alergice sau iritatii datorită substantelor pe care le contin. Ai putea incerca lubrifiantii organici, deorece sunt pe baza de plante și nu contin substante care pot fi daunatoare pentru sanatate.

  • Lubrifianti pe bază de apă – Acestia sunt cei mai folositi, deoarece nu sunt scumpi, nu au culoare și multi pot fi ingerati in cantitati mici in timpul sexului. De asemenea, sunt siguri de utilizat cu prezervative din latex și diafragme. Multe femei prefera lubrifiantul pe baza de apa, deoarece se simte mai mult ca lubrifiant vaginal natural. Este, de asemenea, absorbit in tesuturile vaginului, ajutand la hranirea și mentinerea flexibilitatii.
  • Lubrifianti pe baza de ulei – Fiind mai grosi și mai cremosi, lubrifiantii pe baza de ulei dureaza mai mult in timpul sexului. Sunt foarte buni pentru masturbarea manuala, dar trebuie sa fii constient de faptul ca nu sunt siguri de utilizat cu contraceptive din latex. Lubrifiantul pe baza de ulei se poate simti cremos pe penis. Acesta hraneste pielea delicata a penisului și face ca actul sexual sa dureze mai mult. Folosirea ambilor lubrifianti, pe bază de apă și ulei, poate creste placerea sexuala.
  • Lubrifianti pe baza de silicon – Lubrifiantii pe baza de silicon, contin particule minuscule de silicon care il fac să se simtă matasos la atingere. Sunt siguri de utilizat cu produse din latex, dar nu trebuie utilizat cu jucariile din silicon, deoarece pot deteriora invelisul siliconic al acestor produse.

Produsele precum vaselina și uleiul pentru bebelusi ar trebui evitate, deoarece sunt dificil de curatat și pot provoca iritatii prin modificarea pH-ului vaginului, ceea ce poate duce la infectii cu drojie. De asemenea, distrug prezervativele și produsele din latex. Lubrifiantii organici vin in tuburi și aplicatoare, fiind mai ușor de aplicat acolo unde este nevoie. Este recomandat sa aplici putin lubrifiant în mână pentru a-l incalzi, inainte de a-l aplica pe organele genitale. Multi lubrifianti pe baza de ulei sunt mai buni cand sunt incalziti în mână deoarece se vor topi la caldura și vor fi mai ușor de aplicat.

Indiferent de varsta sau sex, utilizarea unui lubrifiant este cea mai rapida și usoara modalitate de imbunatatire a sexului.

Pareri Wet Naturals – lubrifiant pentru sex fără parabeni

Am fost foarte interesata sa incerc linia Wet Naturals deoarece vreau sa folosesc doar lubrifianti care sunt fără glicerina și fără parebeni, iar cele trei produse din aceasta linie sunt concepute special pentru cei care sunt sensibili sau cei care incearca sa evite aceste chimicale.

De asemenea, par a fi imbogatite cu ingrediente naturale precum aloe, extract de seminte de grapefruit și extract de trifoi rosu, desi nu stiu sigur care este avantajul acestora. Toate sunt „concepute pentru a spori umezirea naturala a femeii”, potrivit site-ului Wet Naturals, și ar trebui sa fie hipoalergenice.

Specificatiile produsului

Wet Naturals

De obicei, lubrifiantii pe bază de apă care nu contin glicerina sunt destul de subtiri si, din pacate, acest lucru este valabil și pentru Beautifully Bare, ceea ce este enervant. Partea pozitiva este ca lubrifiantul dureaza destul de mult chiar și fără glicerina.

Un mare plus este faptul ca nu are vreun gust respingator sau vreun miros. In ansamblu, este un lubrifiant excelent pe baza de apa, nimic prea spectaculos, dar pentru ca este fără glicerina și fără parabeni, il recomand cu siguranta.

Wet Naturals – Lubrifiant Hipoalergenic din Silicon, 93 ml

BIOglide cu arome

Lubrifiantul cu arome BIOglide este uimitor. Cel mai mult dintre toate aromele, imi place cel de capsuni. Miroase ca un suc de capsuni, ceea ce este de fapt minunat, dar nu toata lumea vrea sa-si aminteasca de vreun suc de capsuni atunci cand face sex. Totusi, aroma nu este foarte puternica, lucru care imi place și este foarte placut, ceea ce este oarecum rar pentru un lubrifiant aromat. Acesta este primul lubrifiant aromat care m-a impresionat.

In general, nu sunt foarte incantata de lubrifianti pentru sex aromati, deoarece imi place aroma naturala al partenerilor mei și de obicei nu vreau sa-l acopar prea mult. Cred ca lubrifiantul aromat poate fi minunat pentru analingus, mai ales pentru care doresc sa incerce asta, dar sunt ingrijorati de miros.

Lubrifianti pentru sex din silicon - Produse de top

In ceea ce priveste lubrifiantul in sine, este destul de similar cu Beautifully Bare, din aproape toate punctele de vedere. Are sens, din moment ce este tot pe bază de apă și face parte din aceeasi linie. Este destul de subtire, dar nu se absoarbe prea repede in piele, iar per ansamblu este extrem de placut și pana in prezent este lubrifiantul meu aromatizat preferat.

Lubrifiant pe bază de apă BIOglide cu diferite arome

Pjur Basic Silicone

Acesta este de fapt, primul lubrifiant pe baza de silicon pe care l-am folosit, mai ales pentru ca am tendinta de a folosi jucarii din silicon și stim cu totii ca acestea nu se potrivesc cu lubrifiantii din silicon. Din acest motiv, am stat departe de lubrifiantul pe baza de silicon, desi am fost mereu curioasa sa-l incerc. Din fericire, am câteva jucarii din sticla care se potrivesc cu lubrifiantul siliconic, asa ca am putut sa ma bucur și de acest lubrifiant.

Din pacate, fiind primul lubirifiant pe baza de silicon pe care l-am incercat, nu prea am cu ce sa-l compar, dar am observat o diferenta notabila intre el și omologii pe baza de apa. Lubrifiantul pe baza de silicon se simte diferit, desi este greu de explicat. Cu siguranta dureaza mult mai mult, ceea ce este un avantaj, deoarece pare sa creeze un strat care nu dispare pana nu-l spalati, spre deosebire de lubrifiantii pe bază de apă care au tendinta de a se absorbi in piele.

Nu are niciun miros particular, dar acea senzatie de matase ramane pe limba daca este degustat. Nu este un dezavantaj, dar poate fi un lucru ciudat pentru o persoana care nu este obisnuita cu lubrifiantii pe baza de silicon.

Pjur Basic Silicone – Lubrifiant pe baza de Silicon, 250 ml

De ce să folosesti lubrifianti organici pentru sex?

Atunci cand alegi un lubrifiant sexual este important sa verifici ingredientele din care este făcut inainte de a-l pune in interiorul vaginului.

Multi oameni sunt atenti la ceea ce mananca și ce produse de infrumusetare folosesc, dar putini se gandesc la ingredientele care alcatuiesc un lubrifiant sexual.

Vaginul este adesea denumit un „motor bine uns cu ulei” deoarece este un organ autolubrifiat. Vaginul are, de asemenea, echilibrul pH-ului foarte delicat, prin urmare, introducerea de substante chimice gasite in multi lubrifianti pentru sex disponibili in comert poate face, de fapt, mai mult rau decat bine. Trebuie evitate și produsele care nu sunt concepute ca fiind lubrifiante sexuale.

Unii lubrifianti pentru sex sunt fabricati din ingrediente și substante artificiale care pot fi daunatoare pentru organism. Vaginul și clitorisul sunt ambele absorbante, de aceea este recomandat sa eviti utilizarea produselor care contin substante ce pot provoca iritatii sau o reactie alergica, la fel cum ai face cu produsele cosmetice. Unii lubrifianti sexuali disponibili pe baza de prescriptie medicala contin parabeni.

Pentru a te asigura ca nu ai nicio reactie adversa la lubrifiant, alege intotdeauna un lubrifiant cu pH echilibrat. Este recomandat sa eviti ingredientele precum parabeni, ingrediente pe baza de petrol (care se gasesc in vaselina), glicerina și glucoza (adesea gasite in lubrifianti aromatizati), deoarece acestea pot promova infectii cu drojdie.

Daca esti o persoana sensibila, evita lubrifiantii colorati și aromatizati. Lubrifiantii conceputi pentru a gadila și incalzi vaginul contin mentol și ardei iute, substante care nu sunt recomandate a fi utilizare pe organele genitale.

care-sunt-cei-mai-buni-lubrifianti-pentru-sex

Unii lubrifianti pot fi dificil de spalat și lasa in urma o senzatie lipicioare care nu este nici plăcută, nici sexy. Altii iti pot pata lenjeria de pat și lenjeria intima.

  • pH – Alegerea unui lubrifiant sexual cu pH echilibrat este importanta pentru evitarea tulburarii florei vaginale. Multe marci de lubrifianti pentru sex nu mentioneaza ce eticheta pe pH au, asa ca nu vei sti daca este acelasi ca al vaginului care este intre 3.8 și 4.5. Multe cupluri folosesc saliva ca lubrifiant, dar aceasta este mai apoasa și se usuca rapid. Unele produse casnice nu sunt potrivite pentru lubrifiere cum ar fi vaselina, uleiul de masline, uleiul pentru bebeluri, crema de maini sau lotiunea corporala, deoarece nu sunt concepute pentru uz intern.
  • Osmoralitate – Unele marci populare de lubrifianti pe bază de apă pot agrava uscaciunea vaginala sau atrofia vaginala. Acest lucru se datoreaza faptului ca au o osmolaritate ridicata și indeparteaza umezeala de pe peretii vaginului.

Alegand lubrifianti organici, poți evita reactiile alergice și sensibilitatea vaginala. Lubrifiantii organici siguri, inodori și fără gust sunt probabili cel mai naturali și asigura un joc placut.

Pot folosi uleiul de măsline ca lubrifiant sexual?

Se spune adesea ca uleiul de masline este bun deaorece lubrifiaza partile interioare, dar asta il face un bun inlocuitor al unui lubrifiant personal personal in timpul sexului?

Uleiul de masline este incredibil de bun pentru tine; este un ingredient principal al dietei medieraneene, despre care se spune ca este una dintre cele mai sanatoase diete din lume. Poate reduce colesterolul, poate preveni sau intarzia diabetul și este benefic pentru organele interne.

Uleiul de masline este cunoscut și pentru beneficiile sale hranitoare pentru piele; are calitati anti-imbatranire și chiar a fost folosit pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor eczemelor și a altor tipuri de leziuni ale pielii.

Acestea fiind spuse, probabil nu este o idee grozava sa-l folosesti ca un lubrifiant in timpul jocului sexual. Desi nu a existat nicio cercetare stiintifica in ceea ce priveste utilizarea uleiului de masline ca inlocuitor de lubrifiant, pielea vaginului și a zonei vulvale este extrem de sensibila, iar femeile s-au confruntat cu reactii alergice la uleiul de masline.

Mai mult decat atat, folosind aceeasi sticla de ulei pe care o folosesti pentru a gati cât și pentru utilizarea intima ar putea duce la contaminare și nu este foarte igienic, deoarece acest lucru te-ar face mai susceptibil la infectii. Uleiul de masline poate fi folosit pentru a lubrifia aparatele de bucatarie rigide, și din moment ce despre vagin se spune ca este „un motor bine uns cu ulei” s-ar putea sa doresti sa il tratezi putin diferit.

Daca doresti sa folosesti ulei de masline in timpul sexului, pentru ca iti place gustul, mirosul sau senzatia acestuia, asigura-te ca il testezi pe o portiune mica de piele cu cel putin 24 de ore inainte de utilizare. De asemenea, ia in considerare faptul ca uleiul de masline nu este compatibil cu prezervativele din latex, deoarece determina ruperea latexului, ducand la un risc de sarcina și expunere la boli cu transmitere sexuala.

Uutilizeaza un lubrifiant pentru sex de buna caltate, cum ar fi BATHMATE, care este disponibil in formulele pe bază de apă și ulei. Lubrifiantul pe bază de apă este sigur de utilizat cu produsele din latex.

Pot folosi uleiul de cocos in loc de lubrifianti pentru sex?

Multe bloguri de frumusete și celebritati recomanda utilizarea uleiului de nuca de cocos ca lubrifiant sexual. Insa, doar pentru ca ceva este comestibil nu înseamnă ca trebuie sa fie introdus in vagin.

Se pare ca exista o gama larga de opinii mixte pentru și impotriva uleiului de nuca de cocos ca lubrifiant sexual, asa ca iata câteva informatii care te vor ajuta sa te decizi daca uleiul de nuca de cocos este potrivit pentru tine.

Uleiul din nuca de cocos și sanatatea vaginului

Multi oameni sunt atenti la ceea ce mananca și ce produse de infrumusetare folosesc pe fata, par și corp. Cu toate acestea, putini se gandesc la ce contine lubrifiantul sexual, chiar daca il pun pe una dintre cele mai sensibile și extrem de absorbante zone ale corpului: clitorisul și vaginul.

Vaginul este adesea denumit un „motor bine uns cu ulei” deoarece este un organ autolubrifiat. De asemenea, echilibrul pH-ului este foarte delicat, astfel incat introducerea de substante precum uleiul de nuca de cocos poate face, de fapt, mai mult rau decat bine.

Desi uleiul de nuca de cocos este cunoscut pentru proprietatile sale antivirale și antibacteriene uimitoare, motiv pentru care atat de multe persoane il folosesc pentru a vindeca taieturi, resturi și arsuri, tocmai aceste calitati sunt cele care perturba echilibrul delicat al vaginului.

Prin tulburarea echilibrului pH-ului vaginal, cunoscut și sub denumirea de „flora vaginala” se pot dezvolta infectii vaginale comune cum ar fi vaginoza bacteriana. Acest lucru se datoreaza faptului ca noul mediu cauzat de anumiti lubrifianti este mai favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor.

Vaginoza bacteriana este adesea descrisa ca avand un miros de peste, deci este destul de ușor de identificat și este ușor de tratat cu antibiotice.

Este uleiul de nuca de cocos pur, sigur de utilizat ca lubrifiant?

Nimeni nu stie; nu au existat studii stiintifice care sa descopere daca este potrivit pentru a fi utilizat in interiorul vaginului. Se stie ca este comedogen, ceea ce înseamnă ca poate infunda porii. Desi acest lucru nu pare a fi o problema pentru unii oameni, persoanele cu pielea mai sensibila se pot alege cu umflaturi și iritatii ale pielii care pot duce la infectii, inflamatii și dureri.

Cat de pur este uleiul de nuca de cocos pe care il folosim?

Unii lubrifianti sexuali naturali contin ulei de nuca de cocos, cu toate acestea ei folosesc ulei de cocos medical care a fost testat in laborator. Un ulei de cocos la borcan in care iti bagi degetele, nu este sigur a fi utilizat pentru lubrifiere vaginala. Cel mai bine este sa folosesti un lubrifiant sexual special conceput pentru acest lucru.

Uleiul de nuca de cocos este un lubrifiant pe baza de ulei

La fel ca in cazul oricarui lubrifiant pe baza de ulei, uleiul de nuca de cocos nu este compatibil cu jucariile sexuale din jeleu, cauciuc sau latex și cu prezervativele din latexm deoarece se poate rupe, crescand riscul de sarcina nedorita și boli cu transmitere sexuala.

Asadar, uleiul de nuca de cocos nu este chiar cel mai bun inlocuitor de lubrifianti pentru sex, mai ales daca folosesti jucarii erotice.

Poate colora imbracamintea și lenjeria de pat și poate deteriora pielea și materialele, asa ca fa o verificale la fata locului inainte de a folosi lubrifiantul cu hamuri și lenjerie delicata.

Pot folosi uleiul de bebeluși ca inlocuitor de lubrifianti pentru sex?

Ar trebui sa utilizez uleiul de bebelusi ca lubrifiant pentru sex? Raspunsul este simplu NU, nu ar trebui sa-l folosesti. Intotdeauna recomand folosirea unui lubrifiant sexual și de multe ori aud „nu am nevoie, folosesc ulei pentru bebelusi”. Uleiul pentru bebelusi este obtinut din ulei mineral, un produs secundar extrem de rafinat al industriei petrochimice. Este utilizat in multe produse de infrumusetare, deoarece este ieftin.

Uleiul mineral creeaza pe piele o bariera rezistenta la apa și nu se absoarbe in piele. Acest lucru duce la blocarea porilor și reduce capacitatea organismului de a elimina toxinele prin transpiratie. Nu este potrivit pentru uz vaginal, deoarece ramane in interiorul vaginului, in loc sa fie absorbit in peretii sai.

Daca uleiul mineral este ingerat, acesta este descompus de ficat și trece prin tractul intestinal. Odata ajuns in intestine, uleiul mineral poate absorbi toate vitaminele solubile in grasimi gasite acolo, privand astfel organismul de beneficiile lor.

Pot folosi ulei de bebelusi pentru sex vaginal?

Ca orice produs pe baza de ulei sau lubrifiant pentru sex, acesta descompune latexul, daunand astfel prezervativelor din latex, expunandu-va la boli cu transmitere sexuala.

Datorita proprietatilor sale, este dificil sa te speli cu apa și sapun, deci dusul sau baia după sexul vaginal sau anal nu il vor elimina. Exista riscul de a deteriora prezervativele, deoarece ramane in interiorul vaginului, pe vulva și pe penis multe ore și chiar zile după utilizare.

Deoarece ramane in interiorul vaginului, poate tulubra flora vaginala și poate duce la o infectie. Poate provoca, de asemenea, infectii anale.

Un studiu de doi ani, realizat in 2013 a aratat ca femeile care foloseau vaselina și ulei de bebelusi in vagin, aveau un risc crescut de a se alege cu vaginoza bacteriana.

Este uleiul de bebelusi potrivit pentru sexul anal?

Multi oameni se bucura de senzatia oferita de uleiul pentru bebelusi in timpul jocului anal, deoarece este alunecos și neted. Totusi, la fel ca in cazul sexului vaginal, uleiul de benbelusi poate face ca prezervativele sa se sparga.

Lubrifianti anali, pentru jocuri in cuplu de neuitat

Deoarece este o bariera, uleiul pentru bebelusi nu poate fi curat cu usurinta, și poate ramane in regiunea anală creand un mediu care incurajeaza bacteriile sa pospere, crescand riscul de infectie. Intrucat persista in anus, poate deteriora prezervativele in timpul jocului sexual in urmoarele 24 de ore, sau chiar mai mult.

Incearca sa folosesti un lubrifiant sexual din silicon, cum ar fi Pjur Back Door Glide sau ID Velvet Silicone Lubricant daca iti place textura alunecoasa a unui lubrifiant sexual. Cu toate acestea, nu este recomandat sa folosesti lubrifiant sexual pe baza de silicon su jucarii din silicon, deoarece acesta poate deteriora materialul produsului.

Uleiul de bebelusi nu este recomandat și in cazul sexului oral datorită gustului nepotrivit și nu trebuie ingerat in cantitati mari. Dupa ce este descompus de ficat, trece prin tractul intestinal, unde absoarbe toate vitaminele solubile in grasimi, privand astfe organismul de beneficiile lor pentru sanatate.

Ulei pentru bebelusi și masturbare

Folosirea uleiului de bebelusi poate cauza probleme daca este utilizat pentru masturbare. Apoi, daca faci sex a doua zi folosind un prezervativ, deoarece uleiul ramane in vagin și pe vulva, va deteriora materialul prezervativului, crescand riscul de a contracta o boala cu transmitere sexuala. De asemenea, poate degrada siliconul folosit în mod obisnuit pentru a imbraca jucariile sexuale, de aceea nu este recomandat sa fie utilizat cu vibratoare, dildouri sau dilatatoare.

 

Jucariile sexuale din materiale poroase, cum ar fi jeleu, cauciu și latex, nu ar trebui folosite cu ulei de bebelusi, deoarece acesta va degrata și materialele lor. Lubrifiantii pe baza de ulei ofera o experiență excelenta, de lungă durată. Acestia sunt grosi și cremosi, și rezista mult timp, dar trebuie sa fiti constienti ca nu sunt siguri de utilizat cu contraceptive din latex. Asadar, cu toate ca atat timp cat nu folosesti jucarii erotice, uleiul de bebelusi poate fi in inlocuitor de lubrifianti pentru sex, tot mai recomandat e sa folosesti lubrifianti. Inainte sa folosesti un ulei pentru bebelusi, consulta un medic deoarece unele persoane pot prezenta alergii. Chiar și daca nu ai alergii, majoritatea brandurilor de uleiuri de bebelus pur și simplu nu au fost create pentru sex, așadar cel mai bine ar fi sa nu te bazezi pe acestia.

Utilizarea lubrifiantului este incredibil de benefica atât pentru sanatatea ta sexuala, cât și pentru placerea ta. Nevoia de a folosi un lubrifiant nu iti va aduce un esec sexual: femeile au nevoie, de obicei, de mai mult timp pentru a se excita. Spre deosebire de ceea ce prezinta mass-media și filmele porno, nu toate femeile se umezesc imediat ce jocul sexual incepe. Chiar daca suntem pregatite mintal pentru sex, corpurile noastre au nevoie de un mic ajutor.

Exista, de asemenea, multi factori externi care pot avea impact asupra nivelului de lubrifiere vaginala naturala a unei femei, inclusiv stresul, hormonii sau medicamentele. Incercarea de a face sex atunci cand vaginul nu este suficient de lubrifiat poate provoca durere pentru ambii parteneri, iar utilizarea unui lubrifiant ajuta la umezirea suficienta a vaginului pentru penetrare fără durere.

Este intr-adevar important sa fii constienta de ingredientele care se gasesc in lubrifiantul pe care il folosesti, deoarece in multi lubrifianti pentru sex se gasesc ingrediente precum glicerina, glicol și parabeni ce pot provoca iritatii vaginale și anale. De asemenea, este important sa folosesti doar produse special concepute pentru uz sexual.

Lubrifianți de calitate pe care îi poți folosi

Fii constienta de faptul ca unele marci cunoscute de lubrifianti pentru sex nu pun intotdeauna ingredientele pe eticheta, asa ca alege un produs caruia ii stii toate ingredientele. Cand folosesti un lubrifiant, fa intotdeauna un test pe o suprafata mica de pielea inainte de a-l intinde pe toata vulva, in interiorul vaginului sau al anusului.

Daca te iriti, spala-te imediat. Daca ai dureri, mancarimi după utilizarea lubrifiantului, s-ar putea ca acesta sa contina ingrediente care nu sunt sigure pentru piele.

Ce tipuri de lubrifianti pentru sex trebuie sa eviti:

  • Vaselina – Multe persoane se intreaba daca pot folosi vaselina in loc de lubrifiant. Raspunsul este clar: NU! Vaselina este concepută pentru vindecarea pielii. Asta înseamnă ca nu se reabsoarbe in corp și ramane pe tesutul vulval și pe peretii vaginului. Ba mai mult,vaselina este insolubila in apa, ceea ce face dificila curatarea. Vaselina este, de asemenea, nesigura de utilizat cu prezervativele din latex, deoarece contine uleiuri minerale. Aceste uleiuri vor reactiona cu latexul și vor face ca prezervativul sa se sparga. Vaselina poate degrada, de asemenea, siliconul folosit în mod obisnuit pentru a imbraca jucariile sexuale, deci nu este recomandat sa fie utilizat ca lubrifiant cu vibratoare sau dildouri din silicon.
  • Ulei pentru bebelusi – Oamenii preuspun, în mod gresit, ca uleiul pentru bebelusi este sigur de utilizat ca lubrifiant sexual. Uleiul pentru bebelusi este făcut din ulei mineral și este utilizat in multe produse de infrumusetare deoarece este ieftin. Uleiul mineral creeaza o bariera rezistenta la apa, in loc sa se absoarba in piele. Asta poate duce la blocarea porilor și poate reduce capacitatea organismului de a elimina toxinele prin transpiratie. Nu este potrivit pentru uz vaginal, deoarece ramane in interiorul vaginului in loc sa fie absorbit in peretii vaginului. Deoarece ramane in interiorul vaginului, poate afecta flora vaginala provocand un dezechilibru al pH-ului, ceea ce poate duce la o infectie cum ar fi vaginoza bacteriana. Poate provoca, de asemenea, infectii anale după actul sexual. De asemenea, va deteriora prezervativele și va degrada invelisul de silicon al jucariilor sexuale.
  • Lubrifianti ce ofera o senzatie de furnicaturi și lubrifianti cu efect de racire – Unii oameni considera ca lubrifiantii cu efect de încălzire și racire pot spori placerea sexuala, dar este important sa fie precauti cu privire la ingredientele pe care le contin. Adesea, senzatia de furnicaturi este cauzata de mentol sau ardei iute, ingrediente ce pot fi extrem de daunatoare pentru tesutul delicat al organelor genitale. Acesti lubrifianti pentru sex pot contine, de asemenea, tot felul de substante chimice care pot fi in detrimentul sanatatii sexuale.
  • Ulei de nuca de cocos – Uleiul de nuca de cocos este un ingredient magic, deoarece poate fi utilizat atat la gatit, cât și in scopuri cosmetice. Cu toate acestea, intr-un mod similar cu vaselina, este conceput in scopuri de vindecare. Uleiul de nuca de cocos are calitati virale și antibacteriene care ar putea tulbura flora vaginala. De asemenea, poate infunda porii, ceea ce poate provoca iritatii ale pielii pentru unele persoane. Daca, totusi, doresti sa-l utilizezi ca lubrifiant, asugra-te ca este 100% ulei de nuca de cocos.
  • Lotiune de corp și crema de maini – Unii oameni ar putea presupune ca un produs hidratant, poate fi folosit ca lubrifiant, dar aceste produse nu sunt concepute pentru uz intern. Acestea pot afecta pH-ul vaginului și pot provoca iritatii, mai ales daca sunt produse parfumate.
  • Sapun lichid sau dezinfectant de maini – Daca ai impresia ca produsele cu calitati de curatare sunt sigure pentu a fi utilizat pe organele genitale, mai gandeste-te. Sapunurile și produsele de igiena pot provoca senzații de arsura in zona genitala.
  • Sudocrem – Doar pentru ca are o textura cremoasa nu înseamnă ca poate fi folosit ca lubrifiant. Sudocrem creeaza o bariera pe piele pentru a promova procesul de vindecare și este concepută special pentru taieturi, arsuri și eruptii. Nu se absoarbe in piele si, astfel, ar ramane in vagin și pe penis. De asemenea, contine parafina lichida și acid citric, care pot afecta flora delicata a vaginului.
  • Ulei bio – Uleiul bio este un ulei pentru piele care isi propune sa imbunatateasca aspectul pielii. Desi poate hidrata pielea, nu este indicat sa fie folosit ca lubrifiant, deoarece este conceput doar pentru uz extern. Este, de asemenea, un produs parfumat care ar putea afecta pH-ul vaginului.
  • Alimente – In timp ce incorporarea alimentelor in preludiu poate fi extrem de exotica, utilizarea lor ca lubrifiant vaginal nu este recomandata. Alimentele zaharoase pot provoca infectii, iar substantele alimentare nu vor fi absorbite de organism și vor ramane acolo pana vor fi curatate. Dusul vaginal poate fi daunator deoarece perturba flora vaginala și poate duce la infectii. Uleiul de masline are multe beneficii pentru sanatate, dar nu exista nicio cercetare care sa indica daca este complet sigur sa fie folosit ca lubrifiant. Ba mai mult, este neigienic sa folosesti aceeasi sticla de ulei atât pentru gatit cât și pentru sex.
  • Saliva – Unii oameni renunta la lubrifiant și aleg sa utilizeze saliva in schimb. Cu toate acestea, in timp ce saliva din sexul oral poate parea mai senzuala, scuipatul poate face ca pielea sa se usuce. De asemenea, ofera doar o bariera subtire, deci ar putea duce la un sex dureros, deoarece este o lubrifiere inadecvata.

Iata un video cu alte câteva idei in care ti se spune ce poți folosi pe post de inlocuitor de lubrifiant

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.