Lubrifierea in timpul sexului sau a masturbarii – un subiect ignorat, dar foarte important!

lubrifianti-de-calitate-pareri

Lubrifierea este super importanta și minunata. Deci, haideti sa vedem ce ingrediente trebuie sa urmarim atunci cand vrem sa cumparam un lubrifiant.

Lubrifiantul este un lichid aplicat in situatiile sexy, cum ar fi actul sexual sau masturbarea pentru a face lucrurile dragute și alunecoase, pentru a reduce frictiunea și a facilita penetrarea. Vaginul, cand este excitat, produce propriul sau lubrifiant natural, dar cantitatea difera de la o persoana la alta și de la o situatie la alta, asa ca lubrifiantul este minunat pentru a mentine confortul și pentru a spori placerea. Este, de asemenea, foarte bun pentru penis și absolut necesar pentru orice fel de joc anal.

Multe persoane folosesc produse aleatorii de uz casnic – lotiune, crema de maini – ca lubrfiant, dar problema este ca niciunul dintre aceste lucruri nu este făcut sa vina in contact cu zonele tale intime. Acestea pot provoca infectii și o serie intreaga de alte probleme si, in multe cazuri, nu sunt la fel de eficiente ca lubrifiantii facuti special pentru sex. Lubrifiantul este foarte ușor de gasit deoarece pe poate cumpara din aceleasi loc din care se achizitioneaza prezervativul.

Tipuri de lubrifianti

Exista mai multe tipuri de lubrifianti, dar cele mai comune sunt: pe baza de apa, pe baza de silicon, hibride și pe baza de ulei.

Lubrifiantul pe bază de apă este probabil cel mai raspandit tip de lubrifiant. Vine intr-o gama larga de texturi, de la subtire și apos, la un gel cu o consistenta groasa, și de cele mai multe ori incearca sa imite senzatie de lichid vaginal natural. Lubrifiantii pe bază de apă sunt foarte versatili, sunt compatibili cu orice parte a corpului sau cu jucariile sexuale. Acestia se pot usca in timpul folosirii, dar pot fi reactivati ușor cu un pic de apa (inclusiv saliva), sau se pot aplica din nou. Insa, nu sunt indicati pentru sexul sub apa deoarece sunt solubili in apa și se vor dispersa.

Lubrifianti pe bază de apă

Lubrifiantul pe baza de silicon este pe locul doi in topul celor mai raspanditi lubrifianti. Acesti lubrifianti sunt rezistenti la apa și ultra-alunecosi. Singurul dezavantaj este ca nu sunt recomandati pentru utilizarea cu jucarii sexuale deoarece pot distruge jucariile in functie de tipul și calitatea siliconului din care sunt fabricate.

Lubrifianți pe bază de silicon

Lubrifiantul hibrid nu este atat de raspandit. Este pe bază de apă cu un pic de silicon adaugat pentru a spori durata acestuia și a-l face mai alunecos. Sunt mai putin siguri pentru a fi folositi cu jucarii de silicon de inalta calitate și sunt deosebit de buni pentru combaterea uscaciunii vaginale.

Lubrifianti Hybrid

In cele din urma avem lubrifiantul pe baza de ulei care este cel mai rezistent și cel mai alunecos. Acesta nu este compatibil cu prezervativele din latex sau din polisopren și nici nu este perfect pentru utilizarea vaginala deoarece poate bloca porii sau poate provoca infectii. Acestea fiind spuse, lubrifiantii pe baza de ulei sunt fantastici pentru penis și pentru jocul anal. De aeea, cel mai des le vei gasi in magazinele de sex masculin. Lubrifiantul pe baza de ulei este compatibil cu jucariile sexuale din silicon.

Cum alegi cel mai bun lubrifiant?

Exista câteva lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere, atunci cand cumperi un lubrifiant. Unul dintre acestea este prezenta parabenilor – un conservant comun interzis in unele tari deoarece se crede ca ar avea o legatura cu cancerul la san.

Alt lucru important este prezenta glicerinei – se gaseste in multi lubrifianti pe baza de apa. Este minunat ca lubrifiantii sa dureze mai mult, insa nu este grozav și pentru vagin deoarece glicerina poate provoca infectii.

De asemenea, exista și agentii amortitori. Vei vedea o multime de lubrifianti care se lauda ca desensibilizeaza și reduc durerea in timpul sexului anal (acestia sunt chiar denumiti lubrifianti anali). Problema este ca nu ar trebui sa existe dureri semnificative cand se practica sexul anal; asta e un semn ca ceva e in neregula; distrugi tesutul; și ar trebui sa te opresti. Durerea este un semnal important din partea corpului și folosirea unui lubrifiant care amorteste s-ar putea sa provoace leziuni fizice orificiului.

Te-ai intrebat vreodata ce tip de lubrifiant este potrivit pentru tine?

Citeste acest ghid pentru a descoperi diferentele dintre lubrifiantii pe baza de apa, ulei și silicon.

Jucariile sexuale din jeleu, cauciuc sau latex sunt daunatoare pentru sanatatea vaginului. Nu este nimic mai rau decat sa simti intepaturi sau mancarimi in zona vaginului sau a penisului, de aceea recomand intotdeuna utilizarea produselor care au fost concepute pentru uz sexual. De asemenea, este bine sa citesti ingredientele de pe eticheta daca ai pielea sensibila.

Vaselina și uleiul pentru benelusi nu au fost niciodată concepute pentru uz sexual. Iti recomand sa folosesti intotdeauna lubrifiant cu jucariile sexuale, deoarece consider ca îmbunătățește placerea sexuala și iti permite sa te dedici unui joc extins, fie cu un partener fie cu o jucarie.

Recomand lurifiantii organici care sunt 100% naturali, nu contin glicerina, parabeni și nici parfum.

Lubrifiant pe baza de apa

Lubrifiantii pe bază de apă sunt cei mai versatili dintre toate tipurile de lubrifianti, deoarece sunt siguri pentru toate activitatile sexuale, chiar și pentru utilizarea cu jucariile din silicon.

Ingredientul principal in lubrifiantii pe bază de apă este apa și din aceasta cauza, nu au miros, gust sau culoare și nu lasa pete.

Lubrifiantii pe bază de apă au, de asemenea, avantajul ca sunt incredibil de ușor de curatat după utilizare, lasand pielea curata, matasoasa și fără reziduuri. Cand vei folosi lubrifianti pe baza de apa, vei constata ca se usuca putin. In acel moment, te sfatuiesc sa reaplici mai mult lubrifiant, sau sa adaugi un strop de apa pentru a ajuta la reactivarea acelei senzații netede și matasoase.

Lubrifiantii organici pe bază de apă hranesc și pielea și o hidrateaza. Acesta este motivul pentru care se smte atat de bine in timpul sexului.

Lubrifiant pe baza de ulei

Lubrifiantii pe baza de ulei ofera o experiență excelenta, de lungă durată. Foarte benefic pentru pielea ta, lubrifiantul pe baza de ulei hidrateaza și sporeste confortul in timpul actului sexual.

Consistenta mai groasa a lubrifiantilor pe baza de ulei ii face ideali și siguri pentru jocul cu jucariile anale. Atunci cand sunt utilizati in combinatie cu lubrifiantii pe baza de apa, lubrifiantii pe baza de ulei ofera o senzatie mai naturala și asigura o lubrifiere de lungă durată. De asemenea, pot fi folositi și sub apa.

Aminteste-ti ca lubrifiantii pe baza de ulei nu sunt potriviti pentru utilizarea cu prezervative din latex.

Lubrifiant pe baza de silicon

Lubrifiantii pe baza de silicon rezista foarte mult timp și sunt minunati pentru jocurile in apa. Cu toate acestea, nu sunt potriviti pentru utilizarea cu jucariile din silicon, deoarece le poate deteriora suprafata. In afara de asta, sunt foarte placuti pentru orice alta distractie pe care o ai in minte.

Lubrifiantii pe baza de silicon sunt perfecti pentru jocul sexual de lungă durată. Lubrifiantul in sine va dura mult timp, deoarece doar câteva picaturi sunt suficiente. De asemenea, este demn de remarcat faptul ca este sigur pentru utilizarea cu prezervative din latex.

Datorita consistentei groase și a calitatilor pe care le detin, lubrifiantii pe baza de silicon sunt foarte buni și pentru jocul anal. Acestia au o durata mai lunga decat lubrifiantii pe baza de apa. Nu au gust, parfum sau miros, nu contin ulei și nici apa.

Cum să te pregătești pentru sexul anal?

Cand vine vorba de sexul anal, fie ca e cu partenerul tau sau cu jucarii sexuale, practicarea unui sex sigur și curat este responsabilitatea ce trebuie prioritizata, iar instrumentele de igiena anală sunt exact ce ai nevoie pentru a te pregati pentru un sex anal incredibil. Exista mai multe moduri prin care sa te pregatesti pentru jocul anal igienic, iar pe langa un lubrifiant foarte bun pentru sexul anal vei avea nevoie și de:

Irigator anal – Rezistente și reutilizabile, irigatoarele anale sunt instrumente de igiena anală excelente pe care le poți folosi chiar daca esti incepator. Aceste irigatoare anale sunt ușor de folosit și suficient de mici incat sa se incardreaze perfect în mână ta. Umpli pompa cu apa, o introduci in interiorul tau și storci pompa pentru a impinge apa in canalul anal și a indeparta impuritatile. Irigatoarele anale au o pompă comprimabila și un varf subtire suficient de mic pentru a aluneca ușor și confortabil in interiorul tau chiar daca esti un incepator in jocurile anale. Unele irigatoare anale au varfuri interschimbabile pentru a le personaliza in functie de dorinta ta.

irigator-anal-pareri

Iata câteva exemple de irigatoare anale:

  • California Exotics COLT Beaded Anal Douche – Acest irigator anal are un varf subtire pentru o curatare simpla și un varf cu margele pentru o experiență de curatare mai plăcută. COLT Beaded Anal Douche este perfect pentru o clatire rapida, dar temeinica, ce te va pregati pentru un joc anal curat și sigur.
  • Cloud 9 Deluxe Anal Soft Tip Enema Douche W/ Ez Squeeze Bulb – Simplu și ușor de utilizat, Cloud 9 Deluxe Anal Soft Tip Enema Douche W/ Ez Squeeze Bulb are o duza curbata și subtire ce te va curata.

Info: pentru a face curatarea mai confortabila, foloseste un lubrifiant anal. Apa folosita ar trebui sa fie calduta, iar utilizarea unui sapun ar trebui evitata deoarece ar putea irita pielea sensibila a canalului anal.

Irigator pentru clisma – Irigatoarele pentru clisma sunt ca irigatoarele anale doar ca au dimensiuni mai mici. Cele mai multe dintre ele sunt de unica folosinta. Unele au o solutie de curatare, dar ar fi mai bine sa folosesti doar cu apă caldă deoarece soluția ar putea irita canalul anal.

irigator-anal

Irigator de dus – Daca doresti o curatare mai frecventa și mai convenabila fără sa umpli o pompă sau o punga de plastic, poți folosi irigatorul de dus, Cal Exotics Universal Water Works Douche System, pe care il poți atasa la instalatia sanitara. Atunci cand folosesti un irigator de dus pe care il folosesti cu instalatia sanitara, asigura-te ca testezi presiune apei și temperatura cand introduci capatul irigatorului in interiorul tau.

Ar trebui să folosesc un lubrifiant în timpul sexului?

Lubrifiantii reprezinta o modalitate distractiva, ieftina de a spori placerea sexuala. Este un mit ca excitarea și dorinta sexuala le fac pe femei destul de umede pentru o penetrare usoara.

Cantitatea de lubrifiant natural pe care o femeie o produce variaza de-a lungul lunii, in functie de locul in care se afla in ciclul menstrual, de varsta pe care o are și de alti factori, inclusiv stresul, oboseala, deshidratarea.

Nivelurile de estrogen scad în mod natural pe masura ce imbatranim și daca o femeie nu le inlocuieste cu HRT (terapie hormonala de substitutie) atunci uscaciunea vaginala poate fi o problema. Sexul poate provoca mici lacrimi in tesuturi și femeia se poate simti inconfortabil. Acest lucru poate avea un impact masiv asupra libidoului.

Beneficiile pentru sanatate ale lubrifiantilor

Lubrifiantii pot ajuta la prevenirea infectiilor vaginale și ale vezicii urinare, deoarece fac lucrurile mai alunecoase. Frecarea din timpul sexului rapid sau dur creste caldura. O lubrifiere necorespunzatoare poate sa distruga prezervativul. Poti utiliza, de asemenea, lubrifanti pentru masajul corporal pentru ca mainile sa alunece mai ușor.

Singura lubrifiere naturala pe care un barbat o produce este pre-ejacularea pe varful penisului, ceea ce poate sa nu fie suficient pentru a face penetrarea confortabila și nu va ajuta daca utilizati prezervative pentru sex mai sigur. Anusul nu se auto-lubrifiaza, astfel incat utilizarea lubrifiantului este esentiala pentru prevenirea durerii.

In afara de beneficiile pentru sanatate, lubrifiantul se simte grozav. Un studiu realizat la Indiana University care a implicat 2453 de femei, cu varste cuprinse intre 18-68 de ani, a constatat ca lubrifiantul folosit pentru masturbare sau sex cu partener a făcut ca totul sa fie mai placut și mai satisfacator. Au fost mai putine reactii adverse asociate cu sexul, cum ar fi durerea genitala și lacrimile vaginale, care pot creste riscul de transmitere a bolilor cu transmitere sexuala.

Cele trei tipuri de lubrifiant

  • Pe baza de apa – delicat, ușor și sigur de utilizat cu toate jucariile sexuale și metodele contraceptive. Cel mai bun lubrifiant pentru cei cu pielea sensibila, intrucat cel pe bază de apă este cea mai pura forma de lubrifiant. Se usuca cand este expus la aer, de aceea va trebui sa reaplici sau sa-l reactivezi cu apa.
  • Pe baza de silicon – mai gros și mai uleios, dureaza destul de mult, dar poate pata hainele și lenjeria și este greu de curatat. Ideal pentru jocul in cada sau dus, deoarece este rezistent la apă și este excelent și pentru jocul anal. Evita-l daca esti predispusa la infectii vaginale, deorece poate irita piela sensibila. De asemenea, este incompatibil cu jucariile sexuale din silicon sau metodele contrapcetive.
  • Pe baza de ulei – gros și matasos, dureaza mult timp și este minunat pentru masturbare. Nu-l folosi cu produsele din latex, cum ar fi prezervativele, deoarece acesta poate descompune materialul. Unora le place să folosească vaselina sau ulei pentru bebelusi ca lubrifiant, dar acestea nu sunt recomandate pentru utilizarea intima, deoarece pot irita pielea.

Studiile publicate in The Ecologist ne arata ca unele marci pot afecta fertilitatea incetinind mobilitatea spermatozoizilor și afectand calitatea acestora. Aceasta este o veste proasta pentru cuplurile care planifica o sarcina.

Cum se utilizeaza lubrifiantul

Pune câteva picaturi de lubrifiant in palma și maseaza senzual peste vulva și in interiorul vaginului. Poti sa-l racesti in frigider sau il poți pune in apa fierbinte pentru a schimba senzatia. Incearca aromele fructate pentru sex oral. Tine la indemana câteva cuburi de gheata pentru a reimprospata lubrifiantul pe baza de apa.

Adauga o picatura de lubrifiant pe bază de apă la varful interior al prezervativului și in exterior, pentru a creste senzatia. Incepe cu mai putin lubrifiant – prea mult va ingreuna frecarea.

Intinde lubrifiantul pe baza de silicon, conceput pentru jocul anal inainte de a folosi bilele sau dopurile anale. Folosit pe jucarii, poate impunatati jocurile din cuplu și poate usura penetrarea.

Ce lubrifianti trebuie evitati? Ce lubrifianti sunt recomandati?

Recomand mereu utilizarea lubrifiantilor  care au pH-ul echilibrat pentru a mentine sanatatea optima a vaginului. Vaselina, crema de maini, uleiul bio, untura și untul nu sunt lubrifianti sexuali.

Daca esti una dintre numeroasele femei care considera ca sanatatea vaginului este afectata de utilizarea lubrifiantilor sau substantelor care nu echilibreaza pH vaginului, este recomandat sa opresti utilizarea acestora. Fa intotdeauna un test de piele inainte de utilizare și indeparteaza-l imediat daca simti intepaturi, arsuri sau mancarimi.

Daca stii ca ai un vagin sau o vezica sensibila, este recomandat sa eviti lubrifiantii ce contin glicelina/glicoli deoarece acestia pot irita pielea. Parabenii și propilenglicolul nu sunt ingrediente recomandate. Nu stim efectele pe termen lung ale acumularii de parabeni in jucariile sexuale și lubrifianti, deoarece nu au fost facute cercetari suficiente.

Exista mai multi lubrifianti excelenti, disponibili pe baza de prescriptie medicala, insa unii contin parabeni sau glicol. De aceea este indicat sa ceri ajutorul medicului inainte de a folosi un astfel de produs. Poti sa treci intotdeauna la un alt produs, daca descoperi ca lubrifiantul prescris afecteaza sanatatea vaginului.

S-ar putea sa fii nevoit sa incerci câteva marci inainte de a gasi produsul perfect pentru tine. Unii lubrifianti contin parfum, coloranti și arome care pot fi absorbite in piele, provocand reactii alergice și iritatii. Unii lubrifianti contin substante chimice pentru a crea o senzatie de racire in zona genitala pentru a imbunatati placerea sexuala.

Este recomandat sa eviti lubrifiantii care contin parfum, coloranti, substante chimice daca suferi de alergii sau ai pielea sensibila. Daca simti intepaturi, mancarimi sau arsuri, spala-te imediat.

Nu este recomandat sa folosesti lubrifianti pe baza de silicon cu jucarii sexuale din silion, deoarece acestia pot deteriora materialul produsului.

Lubrifiantul poate accelera intensitatea sexului , dar nu este un substitut pentru excitarea sexuala – majoritatea femeilor au nevoie de mai mult de 10 minute de preludiu. Daca utilizezi lubrifiant dar sexul este tot incomod, consulta medicul de familie și testeaza-ti nivelul hormonilor.

Terapia de inlocuire a hormonilor vine in mai multe forme, inclusiv inele vaginale care elibereaza o doza mica de estrogen doar in zona vaginala. Exercitiile fizice regulate și hidatarea ajuta organismul sa produca mai mult lubrifiant natural in timpul excitatiei.

Iată câteva sfaturi de la un DOCTOR despre cum alegi lubrifiantul potrivit

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.