12 Lucruri pe Care Sigur nu le Știai Despre Prezervative

despre prezervative

Prezervativele sunt un element foarte important pentru a face sexul mai sigur, indiferent ca vorbim de sex vaginal, oral, anal sau clasic. Daca le folosesti corect, de fiecare data, iti poți imbunatati performanțele sexuale și te poți proteja pe tine și pe partenerul tau. In acest articol iti voi prezenta 12 lucruri despre prezervative pe care sigur nu le stiai.

Cu toate astea, utilizarea acestora nu este atat de simpla pe cat iti imaginzi. Conforn unui studiu, 35% dintre adultii tineri sustin ca cel putin o data li s-a rupt sau a alunecat prezervativul in timpul relatiilor sexuale. Cu toate ca se pot intampla accidente indiferent de cat de sigur esti, acestea sunt mult mai putin probabile in cazul in care folosesti prezervativul corespunzator.

Prezervativele te protejeaza de multe boli cu  transmitere sexuale și ajuta de asemenea la prevenirea sarcinii. Avand in vedere ca e nevoie doar de un singur accident pentru a contacta o boala sau pentru a lasa o femeie insarcinata, este important sa le folosesti corect atunci cand faci dragoste.

Cele mai eficiente prezervative, la prețuri super accesibile

Lucruri neștiute despre Prezervative

Iata tot ce trebuie să știi despre prezervative.

1. Le poți cumpara de oriunde, la orice varsta

Prezervativele sunt disponibile la aproape orice farmacii, magzine sau chiar și chioscuri. De asemenea, pot fi cumparate chiar și online. Nu exista restrictie de varsta pentru a le cumpara.

2. Trebuie sa le depozitezi corespunzator

Prezervativele devin mai putin eficiente daca sunt depozitate in locuri prea calde sau prea reci. Acest lucru înseamnă ca este o idee rea sa depozitezi prezervativele in frigider, in lumina directa a soarelui sau chiar și in dulapul de la baie.

De asemenea, nu este ok sa depozitezi prezervativele in portofel. Toata frictiunea din portofel poate distruge amabalajul, ceea ce duce la scurgerea lubrifiantului, scazand durata de viata a prezrevativului. Tine un prezervativ in portofel doar in cazul in care urmeaza sa il folosesti in viitorul apropiat.

Totodata, nu este bine sa depozitezi prezervativele langa obiectele ascutite precum foarfece sau acele. In schimb, tinele intr-un loc racoros și uscat, precum in noptiera.

3. Prezervativele expira

Probabil nu stiai acest lucru, pana și prezervativele au data de expirare. Verifica data de valabilitate inainte sa le folosesti. Nu le folosi daca au trecut de data de expirare. Arunca prezervativele expirate.

4. Exista un mod corect de a desface ambalajul prezervativelor

Nu folosi dintii pentru a desface ambalajul prezervativelor. Este foarte ușor sa le rupi din greseala. In schimb, desfa ambalajul cu mainile. Este foarte simplu.

cum desfaci un prezervativ

5. Este mai greu de pus pe penis decat vrezi

Multi din cei care nu stiu nimic despre prezervative considera ca sunt ușor de pus. Totusi, pentru a evita o situatie stanjenitoare, iti sugerez sa „sacrifici” inainte de a face sex pentru a invata cum se pune pune corect.

Sa pui un prezervativ pe penis nu este atat de ușor cum iti imaginezi. Iata câteva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand doresti sa pui prezervativul.

  • Pune prezervativul doar pe penis doar atunci cand acesta este in stare erecta.
  • Poti de asemenea sa folosesti prezervativele pe vibratoare, dildo-uri sau alte jucarii. Inainte sa le folosesti astfel, verifica sa fie compatibil lubrifiantul de pe prezervativ cu jucaria respectiva
  • Asigura-te ca nu pui prezervativul „pe dos”. Varful trebuie sa fie in sus atunci cand rulezi prezervativul pe penis, precum un sombrero. Trebuie sa se ruleze ușor pe penis. Daca intampini dificultati atunci cand il rulezi, înseamnă ca e ceva in neregula cu prezervativul respectiv. Arunca-l și foloseste altul.
  • Tine de varful prezervatifului atunci cand il rulezi pe penis, astfel ca va fi suficient spatiu in care sa se depoziteze sperma atunci cand ejaculezi.
  • Ruleaza prezervativul pe penis, pana la baza.

Daca uiti vreodata cum se pune un prezervativ, pun acest articol in bookmark și revino sa vezi toti pasii de care trebuie sa tii cont.

6. Exista un mod corect prin se scot prezervativele

Daca vrei sa scoti prezervativul, tine de baza sa in timp ce scoti penisul (sau jucaria sexuala) din prezervativ. Acest lucru previne alunecarea prezervativului de pe penis.

Scoate prezervativul de pe penis inainte sa pierzi erectia, astfel ca nu exista nicio sansa sa ajunga lichid seminal in vagin. Pe urma, leaga varful acestuia și pune-l intr-un sservetel sau prosop de hartie și arunca-l la gunoi. Nu arunca prezervativul in WC deoarece se poate infunda. Nu refolosi prezervativele.

7. Lubrifiantii din ulei nu sunt potriviti

Lubrifiantii din ulei și latexul nu se potrivesc. Uleiurile deterioreaza latexul. Foloseste lubrifianti pe baza de apa sau pe baza de silicon in schimb.

Vezi aici cu ce tip de lubrifianti sunt compatibili prezervativele

Lubrifianți pe bază de apă, compatibili cu prezervativele

8. Nu folosi doua prezervative in acelasi timp.

Pare stupid, dar este o tehnica mai comuna decat crezi. Unul din principalele lucruri pe care trebuie sa le stii despre prezervative este ca sunt foarte alunecoase. Daca folosesti doua in acelasi timp, totul va fi mai alunecos iar experienta cu siguranta va fi mai neplacuta.

Sunt multe persoane care folosesc doua prezervative, gandindu-se ca astfel sansele de deteriorare a acestora scade.

Adevarul este ca acestea vor avea exact efect invers. Folosind doua prezervative, se va crea frictiune intre acestea, ceea ce duce la deteriorarea prezervativelor. Nu folosi doua prezervative in acelasi timp!

9. Foloseste prezervative de fiecare data, pentru fiecare act sexual.

Prezervativele trebuie sa fie folosite corect de fiecare data, cand ai u contact sexual daca vrei sa previi eficient o sarcina și sa te protejezi de bolile cu transmitre sexuala. Daca nu tii cont de sfaturile de mai sus, acestea vor fi mai putin eficiente. Poate fi greu la inceput, dar cu siguranta vei reusi in scurt timp sa le folosesti corespunzator.

10. Prezervativele nu previn orice forma de boala cu  transmitere sexuala

Prezervativele sunt un mov excelent pentru a preveni HIV, gonoreea, chlamidya și trichomoniaza. Acestea ajuta de asemenea la prevenirea herpesului genital și a sifilisul.

Cu toate astea, herpesul și HPV se pot extinde și in locuri in care nu exista simptome vizibile. Acest lucru poate duce la contactarea acestor boli chiar și daca ai folosit prezrevativ.

Cei mai noi lubrifianți din silcon

11. Exista și prezervative pentru femei

Acesta este cel mai putin cunoscut fact despre prezervative: exista și modele pentru femei. Avand control asupra deciziei de a purta sau nu prezervativ poate creste increderea in sine și te poate ajută să te bucuri mai mult de sex, ceea ce iti îmbunătățește sanatatea sexuala.

Exista de asemenea și prezervative pentru femei, care sunt introduse in vagin sau anus. Acestea nu sunt la fel de comune pecum prezervativele obisnuite dar le poți cumpara de asemenea de la magazine obinusite. Sunt potrivite de asemenea pentru a preveni tehnicile de stealthing.

Acestea sunt putin mai dificil de folosit, așadar e bine sa experimentezi inainte.

12. Exista și alte tipuri de prezervative, pentru persoanele alergice la latex

Exista mai multe tipuri de prezervative pentru persoanele care nu pot folosi prezervative din latex. Sunt de asemenea destul de comune și le poți gasi chiar și in sex shop. Alergia la latex nu este o scuza sa nu folosesti un prezervativ. Evita prezervativele din piele de miel, deoarece acestea pot preveni sarcina, dar nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Asta-i tot ce trebuie să știi despre prezervative. Sper ca ai invatat mai multe acum și stii mai bine cum sa le folosesti.

Daca vrei sa afli mai multe, uite un video aici cu câteva sfaturi ce-ti pot fi de folos:

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.