Orientările Sexuale de la A la Z – 31 de Termeni Prin care te Poți Identifica Sexual

orientarea sexuala

Sexualualitatea și orientarea noastra sexuala joaca un rol extrem de important in identificarea noastra sociala. Cu toate acestea, orientarea sau obiceiurile noastre sexuale nu ne definesc ca persoane, deoarece se poate schimba cu trecerea anilor – termen numit „fluiditate sexuala”.

Acestea fiind spuse, exista foarte multe moduri in care o persoana se poate identifica sexual. In acest articol ti le vom prezenta pe cele ami comune 46 dintre acestea. Haideti sa incepem.

Alosexualitatea

Acest termen descrie persoanele care simt atractie sexuala. Practic, se refera la persoanele care simt atractie sexuala fata de alte presoana. Este opusul asexualitatii.

Alosexismul

Acest termen se refera la anumite stereotipuri și practici sociale care meg pe principiul ca orice persoana ar trebui sa experimenteze atarctie sexuala. Practic, neaga ca exista persoane asexuale, care nu simt atractie sexuala fata de alte persoane.

Androsexualitatea

Acest termen este folosit de înseamnă „atractia fata de masculinitate”. Persoanele atrase de tot ce este masculin se pot identifica precum fiind androsexuale.

Parfumuri cu feromoni de TOP pentru femei care te ajută să cucerești orice bărbat

Asexualitatea

Asexualitatea este o orientare sexuala (sau mai bine spus lipsa acesteia) in care persoanele nu simt atractie sexuala fata de alte persoane. Cu toate ca de multe ori organele lor genitale functionează perfect normal, acestia nu simt atractie sexuala și nici dorinte sexuale.

Persoanele asexuale pot simti nevoia de afectiune sau gesturi romantice precum sarutari sau imbratisari, dar nu doresc apropiere sexuala.

Aromantismul

O persoana aromantica sunt persoanele care pe langa fatpul ca nu simt nevoia de activitati sexuale, nu simt nevoia nici de atractie romantica, indiferent de gen

Autosexual

Autosexualitatea este termenul care defineste o persoana care se simte atrasa de ea insasi. Unele activitati precum masturbarea nu definsesc o definesc o persoana autosexuala, ci mai degraba atractia sexuala puternică fata de ea insasi.

Autoromantism

Autoromantismul este termenul care defineste o presoana care se simte atrasa din punct de vedere romantic de ea insasi. Persoanele care se identifica ca fiind autoromantice de multe ori sustin ca au o experiență romantica cu ele insasi.

Parfumuri cu feromoni pentru bărbați care te ajută să cucerești orice femeie

Bicuriozitatea

Bicuriozitatea este un termen care se refera la persoanele care exploreaza bisexualitatea. Acestia nu se considera bisexuali, insa sunt in explorarea propriei orientari sexuale prin experimentarea relatiilor cu atat cu femei cât și cu barbati.

Bisexualitate

Bisexualitatea este o orientare sexuala care descrie persoanele care se simt atrase sexual atat de femei cât și de barbati. Aceste persoane pot avea relatii de lungă durată cu ambele genuri.

Biromantic

Biromantismul este termenul care defineste persoanele ce se simt atrase din punct de vedere romantic dar nu sexual de ambele genuri de persoane. Acestia pot fi heterosexuali, dar pot simti nevoia de activitati romantic și cu persoane de acelasi sex.

Stimulente speciale pentru femeile care doresc sa își îmbunătățească viața sexuală

Inchis sexual

Persoanele inchise sexual sunt acele persoane care nu recunosc publit atractia sexuala sau modul in care se identifica. Aceste persoane pot fi homosexuale și simt nevoia sa ramana inchise in ele insasi fie datorită societatii sau a mentalitatii persoanelo apropiate.

Deschise sexual

Persoanele deschise sexual sunt acele persoane care au recunoscut public orientarea lor sexuala. In general se refera la presoanele homosexuale, lezbiene sau bisexuale care au făcut publica orientarea sexuala.

Cupiosexual

Cupiosexualitatea defineste persoanele care se considera asexuale (nu simt atractie sexuala fata de alte persoana, indiferent de gen) dar simt nevoia de activitati sexuale sau de o relatie sexuala.

Demisexual

Demisexualitatea este un termen sexual ce descrie persoanele care experimenteaza atractie sexuala doar in anumite circumstante, cum ar fi după construirea unei relatii stabile sau după ce au fost mult timp cu persoana respectiva intr-o relatie și au dobandit incredere unul in celalalt.

Fluiditate sexuala

Acest termen se refera la faptul ca sexualitatea, atractia sexuala și obiceiul sexual se poate schimba in timp și poate depinde de situatie. Este folosit pentru a descrie acele persoane care nu au sexualitate bine determinata.

Gay

Acest termen descrei persoanele care experimenteaza atractie sexuala, romantica și emotionala de alte persoane de acelasi sex. Cu toate ca „gay” este un termen care se considera ca este adresat doar barbatilor, de fapt chiar și femeile pot fi gay.

Grisexualitatea

Grisexualitatea este un termen ce defineste persoanele din spectrul sexualitatii care nu se identifica ca fiind asexuale asu a romantice. Mutle persoane grisexuale experiențeaza atractie sexuala sau dorinta, dar la un nivel mult mai scazut fata de persoanele obisnuite.

Cu toate ca din punct de vedere medical totul poate fi in regula, aceste persoane deseori simt mai rar nevoie de activitati sexuale.

Griromantismul

Acest termen defineste orientarea romantica a persoanelor care simt o nevoie scazuta de romantism. Multe persoane care se definesc precum „griromantice” au nevoie de romantism, dar la un nivel mai scazut. Aceste persoane pot avea orice orientare sexuala.

Ginesexualitatea

Acest termen defineste persoanele care se simt atrase sexual și romantic de femei, de feminitate. Chiar și femeile se pot defini precum ginesexuale, in cazul in care simt atractie fata de feminitate, de anatomia femeilor sau de nastere.

Heterosexualitatea

Heterosexualitatea defineste persoanele care experimenteaza artactie emotionala, sexuala și romantica fata de persoanele de sex opus. Este cea mai intalnita orientare sexuala. Chiar și persoanele cis sau trans pot fi heterosexuale.

Homosexualitatea

Homosexualitate este un termen medical ce defineste persoanele care se simt atrase atat sexual cât și romantic sau emotional de persoanele de acelasi sex.

Cel mai adesea, femeile homosexuale se considera „lezbiene” iar barbații homosexuali se considera „gay”.

Lezbianismul

O femeie care simte atractie sexuala și romantica de o persoana de acelasi sex se defineste precum lezbiana.

LGBTQIA+

Acest acronim descrie persoanele care nu se identifica exlucis heterosexuale sau exclusiv cis.

Termenul LGBTQIA+ vine din engleza și inseamna:

Lesbian
Gay
Bisexual
Transgender
Queer
Intersex
Asexual.

Simbolul + se refera la multe alte orientari sexuale din care sunt incluse in aceasta comunitate, dar nu sunt incluse in acronim.

Asexual lbidoist

Acest termen se refera la persoanele asexuale care experimenteaza nevoi sexuale. Acestea se satisfac doar prin masturbare sau orice forma de autostimulare. Practic, se refera la persoanele asexuale care au dorinte sexuale.

Monosexual

Acest termen include categoriile de persoane care experimenteaza atractie sexuala și romantica cu un singur gen. Persoanele monosexuale pot fi heterosexuale, homosexuale sau lezbiene.

Suplimente pentru o erecție puternică și de lungă durată. Cele mai eficiente produse

Omnisexual

Termenul de omnisexual este asemanator cu pansexual și poate fifolosit pentru a descie persoanele care nu se limiteazxa la o singura orientare sexuala.

Pansexual

Acest termen descrie persoanele care pot experimenta atractie sexuala, romantica și emotionala la orice alte persoane.

Polisexual

Acest termen descrie persoanele care au o orientare sexuala ce include atractia sexuala și romantica la persoane de diferite genuri. Orientarea polisexuala incluse bisexualitatea, pansexualitatea, omnisexualitatea și multe altele.

Sapiosexualitatea

Acest termen este folosit pentru a descie presoanele care se simt atrase de inteligenta unei persoane și nu de sexul acesteia.

Indiferenta sexuala

Indiferenta sexuala este un termen care defineste persoanele care sunt asexuale și se simt indiferente sau neutre fata de sex sau obiceiurile sexuale.

Scoliosexualitatea

Acest termen descie persoanele care sesimt atase sexual de persoanele care nu sunt trans sau cis.

Este OK sa te simti nesigur și coplesit de toti aceti termeni. Sper ca acum ai inteles mai bine ca exista nenumarate tipuri de orientari și practici sexuale, de care foarte probabil nici nu stiai. Exista multi alti termeni, insa acestia sunt cei ma comuni dintre ei.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.