Refacerea Spermei – Cât dureaza până se reface sperma?

refacerea-spermei

Organismul nostru produce sperma in fiecare zi, insa un ciclu complet de refacere dureaza 64 de zile. Acest ciclu se numeste spermatogeneza. Spermatogeneza este ciclul complet de productie și maturizare a spermei. Organismul nostru creeaza constant sperma care are rolul de a merge in vagin pentru a fertiliza un ovul.

Daca vrei sa afli mai multe despre cat de des se reface sperma in organism, ce se intampla in organismul tau pentru a produce sperma și cum o poți mentine sanatoasa, citeste in continuare.

CoolMann Cum Enhancer – Capsule pentru Cresterea Volumului de Spermă

Care este rata de refacere a spermei?

Testiculele tale produc sperma în mod constant. Procesul complet dureaza 64 de zile. In timpul acestui proces numit spermatogeneza, testiculele tale creeaza milioane de spermatozoizi pe zi – aproximativ 1500 pe secunda.

La finalul unui ciclu complet, se pot regenera pana la 8 miliarde de spermatozoizi.

Stimulente de top, ce imbunatatesc performanțele sexuale

Cu toate ca pot parea foarte multi, este bine de mentionat faptul ca in timpul ejacularii, eliberam intre 20 și 300 de milioane de spermatozoizi intr-un singur milimetru de lichid seminal. COrpul nostru mentnie un surplus pentru a se asigura ca exista mereu o cantitate prosapata pentru conceptie.

Care este ciclul de producere a spermei?

Refacerea spermei include:

1. Diviziunea celulelor spermatozoice diploide

2. Maturizarea spermei in testicule, mai exact in tuburile seminifere. Hormonii ajuta sprematidele in acest proces pana devin spermatozoizi. Pe urma, sperma ramane in testicule pan este aproape matura.

Sperma matura are un cap ce contine material genetic și o coada ce o ajuta sa circule in corpul partenerei pentru a o fertiliza.

3. Traversarea spermei in epididim, un tub conectat la testicule care depoziteaza sperma. Epididima depoziteaza sperma pana la ejaculare. Aici sperma isi îmbunătățește motilitatea (abilitatea sa de a se deplasa mai ușor). Astfeel, atunci cand lichidul seminal este eliberat prin ejaculare, aceasta poate traversa mai ușor.

Cand am mai multe sanse de concepere?

Daca vrei sa ai un copil, este bine de stiut ca exista mai multe sanse sa lasi insarcinata o femeie daca nu ai ejaculat de mult timp. Regenerarea constanta a spermei umple epididima cu sperma proaspata. Cu cat se produce mai mult, cu atat creste mai mult cantitatea de sperma ejaculata la o singura ejaculare.

Daca tu și partenera vreti sa concepeti un copil, este bine sa astepati câteva zile inainte actele sexuale. Astfel, creste sansele de conceptie.

Poti creste și mai mult sansele de conceptie aca te aptii pentru o saptamana de la ejaculare, in saptamana dinainte ca partenera as ovuleze. Acest lucru va ajuta la ejacularea unei cantitati mai mari de sperma, care va fi matura, crescand radical sansele de a o lasa insarcinata.

Pe de alta parte, ejacularile dese pot scadea cantitatea de sperma ejaculata. Acest lucru te poate ajută să previi o sarcina, mai ales daca nu faceti sex decat după terminarea ovulatiei.

Totusi, aceasta nu trebuie vazuta ca o metoda de contracptie deoarece exista oricum sanse de a lasa o femeie insarcinata.

Cum imbunatatesti sanatatea spermei?

Cu cat este mai sanatoasa sperma, cu atat exista mai multe sanse sa o lasi insarcinata. Asadar, nu doar cantitatea e importanta, ci și „calitatea” sa. Factorii care definesc sanatatea spermei sunt:

  • Motilitatea – Sperma trebuie sa circule prin colul uterin, in uter, pentru a fertiliza ovului. Motilitatea se masoara după cat de multi spermatozoizi se misca. Daca esti fertil, cel putin 40% din spermatozoizii ejaculati sunt motili.
  • Forma spermei (morfologia) – Spermatozoizii ar trebui sa aiba coada lunga și un cap oval. O cantitate mai mare de spermatozoizi de forma normala înseamnă o sansa mai mare de concepere.

factori-ce-influenteaza-sperma

Daca vrei sa imbunatatesti calitatea și cantitatea spermei, poți incerca urmatoarele metode:

Fa exercitii în mod regulat

In 2014, un grup de cercetatoti au analizat 433 de mostre de lichid seminal de la 231 de participanti. Au descoperit ca barbații care fac activitati fizice sau ridica greuati pentru aproximativ 3.2 ore pe saptamana au o cantitate de sprema cu pana la 42% mai multa decat persoanele ce nu fac exercitii fizice niciodată.

Yummy Cum – Picaturi pentru schimbarea gustului spermei

Consuma mai multa vitamina C și vitamina A

Un studiu din 2016 pe 200 de barbati a descoperit ca barbații care au pierdut in greutate suplimente de 100 mg de vitamina C pe zi au observat o crestere in cantitate și motilitate a spermei. Efectul este mai vizibil pe masura ce barbații pierd in greutate.

Un studiu din 2015 pe 102 cupluri a observat ca barbații care au un aport potrivit de vitamina D in mostrele de sange au mai multe sanse sa lase partenerele insarcinate decat barbații are au un deficit de vitamina D, cu toate ca nu existau diferente puternice in cantitatea sau motilitatea spermei.

Produse pentru ejacularea precoce - Te ajută să reziști mai mult în dormitor

Consuma suficient licopen

Un studiu din 2014 a descoperit ca consumul a 4-8 mg de licopen poate creste motilitatea și viabilitatae spermei. Licopenul este un antioxidant gasit in multe fructe și legume.

Renunta la fumat

Un reportaj din 2015 pe 33 de studii din 1982 a descoperit ca fumatul are un efect semificativ asupra calitatii și a functiei spermei, mai ales la barbații fertili.

Limiteaza consumul de alcool

Un alt studiu din 2014 a descoperit ca consumul exagerat de alcool opoate afecta calitatea lichidului seminal. Studiile au descoperit de asemenea o legatura intre consumul de alcool și hormonul masculinul scazut, care poata afecta fertilitatea.

Cata sperma se reface pe zi?

Un barbat obisnuit produce in general milioane de spermatozoizi pe zi. Calitatea și cantitatea tint sa scada odata cu varsta. Acest lucru se datoreaza faptului ca barbații in varsta incep sa aiba din ce in ce mai multe mutatii in sprema.

Alti factori care pot influenta cat de multa sperma se reface pot fi stilul de viata și sanatatea generala.

De exemplu, un studiu din 2014 pe soareci a descoperit ca expunerea la particule mici de dioxid de titan poate scadea cantitatea de sperma refacuta a primei generatii de soareci nascuti de mamele expuse la acest studiu.

De asemenea, soarecii ai caror tati au fost expusi la particule de negru de fum au avut o rata mai scazuta de refacere a spermei (pana la a doua generatie).

Aproximativ 1% din toti barbații și 10-15% dintre cei infertili nu au sperma lichidul ejaculat. Doctorii numesc aceasta conditie medicala „azoospermie”.

In unele cazuri, un barbat produce o cantitate normala, sanatoasa dar nu reuseste sa fie ejaculata datorită unui blocaj sau a altor probleme fizice.

In alte cazuri, un barbat produce cantitati mici sau nu produce deloc sperma. Acest lcuru se intampla datorită problemelor la nivelul testiculelor sau a sistemului endocrin.

Cele mai noi prezervative, la super prețuri

Care este ciclul de viata a unui spermatozoid?

Odata ce sperma si-a completat ciclul de dezvoltare, acesta ramane in epididim. Atunci cand un barbat ejaculeaza, fluidul din veziculele seminale se alatura cu sperma pentru a crea lichidul seminal.

Daca un barbat nu ejaculeaza sperma, corpul o reabsoarbe.

cat-dureaza-sa-se-refaca-sperma

Spermatozoizii pot muri in câteva minute daca sunt inafara corpului unui barbat. Cu toate astea, in corpul unei femei pot trai pana la 3-5 zile daca prouc mucus cervical. acest mucus ajuta poate hrani și proteja spermatozoizii și ii ajuta sa circule mai ușor pana la ovul.

Cum afecteaza ejacularea nivelul de refacere a spermei?

Un barbat nu ejaculeaza toata sperma pe care o are odata. Corpul metine o rezerva și produce în mod constant mai multa. Ca rezultat, inca va exista sperma in lichidul seminal ejaculat al barbatului, chair daca acesta ejaculeaza de câteva ori pe zi.

Atnuci cand un barbat nu ejaculeaza pentru câteva zile, cantitatea ejaculata creste ușor.

CumShot – Dildo cu Funcție de Ejaculare

Ejacularile frecvente scad cantitatea de sperma ejaculata, insa nu afecteaza semnificatil fertilitatea, mai ales in cazul barbatilor sanatosi.

Un studiu din 2016 ce a studiat cantitatea spermei ejaculata a 3 barbati care s-au obtinut din a ejacula câteva zile, după care s-a analizat cantitatea atunci cand ejaculau odata la 2 ore.

Au descoperit ca cantitatea de sperma din lichidul seminal ejaculat scade cu cat o persoana ejaculeaza mai rar, insa numarul spermatozoizilor a ramas in conformitate cu limitele recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Un studiu din 2015 a analizat calitatea și cantitatea spermei in cazul ejacularilor frecvente.

Produse de potență, la super prețuri

Barbatii care ejaculau frecvent au observat o scadere in numarul spermei din lichidul seminal. Alti factori cum ai calitatii spermei cum ar fi forma, abilitatae de a inota și concentratia, au ramas la fel, chiar și in ejacularile frecvente.

Conform acestor studii, fertilitatea barbatilor scade cu cat acestia ejaculeaza mai des, insa nu sunt diferente foarte mari. In cele mai multe cazuri, barbații sanatosi sunt fertili chiar și după ejaculari frecvente.

Poate un barbat sa ramana fără sperma?

Nu. Organismul reface sperma în mod constant, așadar aceasta nu va lipsi niciodată. Chiar și daca acesta ejaculeaza de câteva ori pe zi, liichidul seminal in general va contine mereu spermatozoizi. In functie de sanatatea, de varsta și de genele unui barbat, ciclul de renegerare a spermei și calitatea acesteia poate varia. De asemenea, unele medicamente și alti factori a stilului de viata – cum ar fi dieta, faptul ca un barbat fumeaza sau consuma alcool – pot afecta cantitatea spermei dar și rata de regenerare a acesteia.

De la inceput pana la final, pentru a renenera sperma complet, organismul are nevoie in medie de 74 de zile. Avand in vedere ca organismul reface sperma constant, un barbat sanatos va avea mereu spermatozoizi in lichidul seminal. Majoritatea cuplurilor trebuie sa se straduiasca pana la 12 luni pana sa poata avea un copil.

Despre Spermă – Cele Mai Interesante 20 de Lucruri Pe Care Nu Le Știai

20-lucruri-interesante-despre-sperma

Te întrebi care este legătura dintre lichid preejaculator, spermă și sarcină? De-a lungul timpului am auzit multe lucruri despre acest lichid eliminat de bărbați prin ejaculare. Pentru că am dorit să îți oferim mai multe detalii despre acest lichid, iată ce este sperma și unele lucruri interesante pe care sigur nu le știai despre aceasta.

Ce este sperma?

Sperma este un lichid fiziologic ce conține spermatozoizi. Acesta este eliminat de bărbați prin ejaculare. În momentul în care spermatozoizii pătrund în vagin, cresc șansele de apariție a unei sarcini. Dacă nu ești pregătit să devii părinte, ține cont de aceste lucruri pentru a preveni o sarcină nedorită.

În primul moment al ejaculării, concentrația de spermă este cea mai ridicată

Într-adevăr, cea mai mare concentrație de spermă este chiar la început, iar uneori bărbații nici nu îți dau seama cât de repede pot ejacula. De aceea, metoda retragerii nu este cea mai bună metodă contraceptivă. Cuplurile care încearcă să evite o sarcină nedorită bazându-se pe această metodă ar trebui să fie conștiente că își asumă un risc foarte mare.

20 Lucruri interesante despre spermă

1. Sperma poate rezista mult timp în organism

Din clipa în care pătrunde în vagin, sperma poate rezista chiar și 72 de ore, adică 3 zile. Însă, în unele cazuri, aceasta poate rezista până la 5 zile – în funcție de starea mucusului cervical. Ar trebui să ții cont de acest lucru dacă obișnuiești să faci sex în timpul menstruației, înainte sau după.

Perioada de fertilitate este influențată de mai mulți factori, deci există riscul să rămâi însărcinată și dacă ai făcut sex în perioada care teoretic trebuia să fie infertilă, pentru că spermatozoizii supraviețuiesc mai mult timp.

Dacă colul uterin și mediul vaginal acționează ca bariere pentru microorganisme, vor avea o relație specială cu spermatozoizii. În timpul ciclului menstrual ce durează 28 de zile, mucusul cervical își schimbă compoziția, devenind uneori prietenos cu spermatozoizii.

Spermatozoizii supraviețuiesc cel mai mult în perioada de după ovulația. Trebuie să menționăm că spermatozoizii nu pot pătrunde prin haine ori țesături. De asemenea, este important de reținut că apa nu este considerată o metodă de contracepție.

Cei care vor să facă sex în piscină trebuie să folosească protecție pentru a preveni apariția unei sarcini nedorite.

După fiecare contact cu sperma trebuie să te speli cu apă călduță și săpun. Nu face sex fără protecție, pentru că riști să contractezi o boală cu transmitere sexuală sau să te alegi cu o sarcină nedorită.

2. Masturbarea frecventă nu afectează calitatea spermei

Credeai că se întâmplă contrariul? Ei bine, te-ai înșelat! Într-adevăr, s-ar putea ca volulum de spermă să scadă în funcție de frecvența masturbărilor și a contactelor sexaulă, însă calitatea nu va fi afectată.

Altfel spus, dacă în timpul ejaculării curge doar puțină spermă, tot ar trebui să-ți faci griji, pentru că ar putea ajunge în vagin, ducând la apariția unei sarcini.

3. Spermatozoizii se pot găsi și în lichidul preejaculator

Probabil știai deja că în lichidul preejaculator se pot găsi spermatozoizi, deoarece acest lucru a fost dovedit științific. Așadar, chiar dacă penetrarea a durat doar câteva secunde, dacă lichidul preejaculator a fost eliminat, există riscul să apară o sarcină.

Lucru interesant BONUS: Știai că există produse pentru creșterea volumului de spermă în sex shop?

Anumite produse, cum ar fi CoolMann Cum Enhancer pot crește cantitatea de spermă ejaculată. În Sex Shop JustLove poți găsi acest produs și altele asemănătoare care pot să te facă să ejaculezi o cantitate impresionantă, pentru a-ți impresiona partenera.

CoolMann Cum Enhancer – Capsule pentru Cresterea Volumului de Spermă

4. Alimentația afectează calitatea spermei

Atât calitatea spermei cât și a altor lichide din organism este influențată de alimentație, de stilul de viață și de starea de sănătatea a fiecărei persoane. Dacă îți dorești să influențezi în mod pozitiv calitatea spermei, încearcă să trăiești sănătos și să renunți la vicii și la alimentele care conțin prea multe zaharuri și grăsimi nesănătoase.

5. Spermatozoizii nu sunt toți la fel

De cele mai multe ori, spermatozoizii care au mai multe capete și cozi ciudate, nu reușesc să fertilizeze ovulul.

6. Spermatozoizii sunt rapizi

Produse pentru Potență. Pentru Partide de Amor de Neuitat

Probabil știai deja că spermatozoidul ejaculat poate atinge o viteză de aproximativ 1-3 mm/min. În medie, un bărbat elimină circa 124 litri de spermă, în timpul vieții.

7. Spermatozoizii nu pot fi observați cu ochiul liber

Spermatozoizii au o dimensiune foarte mic, de ordinul sutimilor de milimetru, deci nu este de mirare că nu pot fi observați cu ochiul liber. Aceștia pot fi identificați doar la microscop.

8. Spermatozoizii străbat un traseu lung

Pentru că traseul pe care trebuie să-l străbată spermatozoizii este destul de lung, nu toți reușesc să ajungă la destinație. În timpul ejaculării se elimină aproximativ 3 ml de lichid în care se găsesc 300 de milioane de spermatozoizi. Însă, până să parcurgă tot traseul, numărul spermatozoizilor scade.

Amintește-ți însă că sperma rezistă destul de mult în interiorul vaginului. Așadar, protejează-te când faci sex dacă vrei să eviți o sarcină nedorită.

Dacă nu ești pregătit să devii părinte, nu te baza pe metoda retragerii, ci folosești o metodă de contracepție mai eficientă, cum ar fi prezervativul.

Stimulente Ideale Pentru Partide de Amor Mai Intense

9. Lichidul seminal ajută sperma să fecundeze

După cum spune Morgentaler, lichidul seminal ajută sperma să își „îndeplinească misiunea biologică”, ajutând sperma să intre în organismul unei femei.

Mediul vaginului este acid în mod natural, iar spermatozoizii nu rezistă mult înauntru. Acest lichid este alcalin, așadar reduce aciditatea vaginului. Astfel, ajută sperma să parcurgă mai sigur acest drum.

Totuși, acest lichid are un rol chiar și mai important de atât: conține fructoza, oferind energie spermei pe tot parcursul drumului.

10. Sperma sunt singurele celule umane produse într-un organism, dar concepute pentru a supraviețui în altul

Sperma este cu adevărat deosebită, plină de mister datorită modului în care acționează. Aceste celule sunt conceute de bărbați, însă au rolul de a supreviețui în organismul unei femei. Totuși, în general un singur spermatozoid supraviețuiește, ceea ce ne duce la următorul lucru interesant.

11. Producem o cantitate uriașă de spermatozoizi

Morgentaler spune că bărbații pot produce până la 150 de milioane de spermatozoizi pe zi. Asta înseamnă că produci câteva mii de spermatozoizi la fiecare câteva secunde. Este cu siguranță un lucru uimitor cantitate în care sunt aceștia concepuți.

12. Majoritatea spermei este inutilă

Cu toate că producem o cantitate mare de spermatozoizi, cea mai mare parte a acesteia este, de fapt, inutilă. Aproximativ doar o jumătate din sperma ejaculată poate înnota și undeva la 70%-90% dintre aceștia  nu sunt concepuți pentru a înnota. Pot avea două capete, două cozi, capuri mari, capuri mici, cozi mici iar uneori se poate chiar să nu aibă cozi.

sperma-afectata-de-ce-mananci

13. Sperma este protejată de sistemul imunitar al organismului pentru ca acesta să nu îl atace precum o substanță străină

Sperma nu începe să se formeze în organismul bărbaților decât după ce ai ajuns la pubertate. Până atunci, sistemul imunitar deja știe ce tip de celule fac parte din organism și care nu. Asa înseamnă că organismul, în mod natural, ar ataca sperma ca fiind o substanță străină, una care nu este concepută de organism. Din acest motiv testiculele sunt separate de organism, pentru a menține sperma protejată.

14. Când sperma este ejaculată, este sub formă de gel. Se transformă după în lichid

Această schimare are loc datorită enzimei PSA. Nu se știe exact de ce, însă din acest motiv, medicii trebuie să aștepte în general 20 minute înainte să analizeze sperma la microscop, pentru ca aceasta să fie în stare lichidă.

15. În medie, un bărbat ejaculează cam o linguriță de spermă

Media de spermă ejaculată este între 1.5 și 5 ml

16. Sperma poate transmite boli sexuale, dar nu și răceli sau alți viruși

Sperma nu este capabilă să transmită o răceală deoarece nu este capabilă să transporte acești viruși. Cu toate acestea, poate transmite multe boli cu transmitere sexuală.

16. Sperma conține proteine ce se pot găsi și în albuș

Proteina este numită albumină și se crede că este găsită în majoritatea fluidelor din organismul uman.

Super Oferte la Produsele Din Sex Shop

17. Nu conține multe calorii

Sperma ejaculată conține aproximativ 10 calorii pe linguriță. Ei bine, nu doar sperma, ci întrec lichidul seminal. Nu e nimic șocant însă, pentru ca în mare parte este formată din apă. Totuși nu este foarte nutrivită, așadar nu poți să-ți convingi prietena să înghită spunându-i că este sănătoasă. Conform medicilor, conține cam aceeași cantitate de nutrienți precum „câteva insecte”.

18. Poți crește cantitatea de spermă prin metode foarte simple

Dacă vrei să crești cantitatea de spermă ejaculată, sunt câteva metode simple. Bărbații caută diferite metode care mai de care mai complicate, când, de fapt, totul este mult mai simplu decât crezi. Tot ce trebuie să faci este să te hidratezi și să te abții de la sex pentru o perioadă. Aceasta metodă te va ajuta să crești cantitatea de spermă ejaculată.

19. Chiar și după vasectomie vei ejaculua aceeași cantitate de lichid seminal, dar fără spermatozoizi

Vasectomia este o procedură chirurgicală de nu mai permite sperma să intre în lichidul seminal, deconectând tubul prin care trece aceasta.Ejacularea de după vasectomie ete în general cu 5-10% mai puțin fluită, dar în general nici nu se observă

20. Dacă ejaculezi mai mult, nu înseamnă că ești mai fertil

Se crede că o persoană ce ejaculează mai mult este mai fertilă. Acest lucru, însă, nu este adevărat. Organismul bărbaților pune mult accent pe a crea sperma în cantități mari, însă adevărul este că ceea ce contează este calitatea acesteia. Ține minte că e nevoie ca un singur spermatozoid să fecundeze ovulul, așadar nu cantitatea contează, ci calitatea acestora.

Surse de informare

  • What to know about sperm production – Medical News Today, Janet Brito
  • How Long Does It Take for Sperm to Regenerate? What to Expect – Health Line, Tim Jewell
Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

One thought on “Refacerea Spermei – Cât dureaza până se reface sperma?

  1. Alin says:

    Bărbatul poate concepe un copil și la 60 ,70 de ani daca e întreținută bine sperma.Afirmatia ca odată cu vârsta scade este cam neadevărată..poate scădea ,dar nu semnificativ învăț sa nu poată concepe copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.