Sexul și bolile de inimă – disfunctia erectila este adesea un semnal de alarma pentru bolile cardiovasculare

sexul si bolile de inima

Primul sondaj despre sex efectuat pe 1932 persoane cu varsta intre 55-74 de ani cu boli de inima, atac de cord și angina a fost realizat in ianuarie 2014, și a aratat ca 3 din 4 oameni au spus ca afectiunilor lor de inima le-au afectat viata sexuala.

Dintre cei afectati, 32% au spus ca fac sex destul de rar și 19% au spus ca au renuntat complet la viata sexuala. Problema principala citata a fost disfunctia erectila care a afectat 70% dintre barbati, dintre care 46% au considerat ca aceasta problema a aparut ca urmare a medicamentelor administrate.

Inainte ca persoanele cardiace sa faca sex, ar trebui sa discute cu medicii lor despre aceste activitati. Avand in erectia și actul sexual creste ritmul bataii de inima și influenteaza direct fluxul de sange, este foarte important sa te consulti un medic inainte sa reiei activitatile sexuale. Acestea fiind spuse, de multe ori este imposibil pentru acestia sa faca sex, deoarece problemele de inima pot influenta performanțele sexuale.

Pierderea libidoului a fost, de asemenea, un motiv principal pentru lipsa sexului. Aceasta problema a afectat 55% dintre femei și 44% dintre barbati. Din nou, cel mai frecvent motiv invocat pentru pierderea libidoului a fost medicatia.

Principala cauza a disfunctiei sexuale la cele mai multe persoane cu boli de inima este starea de sanatate și nu medicatia. Medicamentele pot fi schimbate pentru a combate problema. Nu inceta niciodată sa-ti iei medicamentele fără a vorbi cu medicul.

sex-la-persoanele-cu-probleme-de-inima

Disfunctia erectila este adesea un semnal de alarma pentru bolile de inima. Dificultatea de a obtine sau a mentine o erecție este cauzata, in general, de stres, anxietate sau consum excesiv de alcool.

Poate fi, de asemenea, un simptom de baza al aterosclerozei, diabetului sau hipertensiunii arteriale. Cand un barbat se excita, vasele de sange care transporta sangele in penis se dilata, permitand o crestere a fluxului, determinand aparitia erectiei. Daca aceste artere sunt ingustate de boala, fluxul de sange este limitat si, prin urmare, barbatul nu poate obtine sau mentine o erectie.

Suplimente ce te ajută să-ți menții erecția - Vorbește cu medicul înainte să le folosești

Exista mai multe medicamente care pot ameliora unele dintre aceste probleme. Poti folosi o pompă pentru penis eficienta, dar ai nevoie de putin timp pentru a te obisnui cu ea.

Sex după un atac de cord

In urma unui atac de cord, multe persoane nu mai vor sa faca sex, deoarece se tem ca ar putea suferi un alt atac de cord. Studiile au aratat ca riscul crescut de a avea un alt atac de cord in timpul actului sexual este minim. Este important ca medicii sa-i asigure pe pacienti ca nu ar trebuie sa fie ingrijorati de reluarea actului sexual.

Unii oameni se resemneaza cu gandul ca nu vor mai face sex niciodată, și se simt norocosi ca au supraivietuit unui atac de cord. Multi barbati cred ca isi vor rani partenerele daca le vor cere sa faca sex, intarind astfel sentimentul ca persoana ce sufera de boli de inima este respinsa.

Din pacate, sondajul a aratat ca un numar semnificativ de barbati (26%) și femei (44%) nu au discutat niciodată cu nimeni despre problemele lor. Disponibilitatea medicamentelor pentru combaterea disfunctiei erectile le-a dat barbatilor mai multe sanse de a discuta cu medicii despre problemele lor, in timp ce femeile au considerat ca trebuie sa sufere in liniste.

Multi oameni care au participat la sondaj au spus ca problemele lor s-au atenuat după ce au vorbit cu cineva despre ele, ceea ce demonstreaza ca discutiile despre problemele sexuale sunt cu adevărat importante după un atac de cord.

Sexul este o parte importanta a vietii noastre și nimeni nu ar trebui sa renunte la el pentru ca a avut un atac de cord sau angina. Exista modalitati prin care oamenii inca se pot bucura de o viata sexuala activa, făcând doar câteva schimbari in modul in care fac sex.

Iata un video care iti explica daca e ok sa faci sau nu sex după ce ai suferit o problema la nivelul inimii

Vorbeste cu partenerul tau

Este important ca oamenii sa discute intre ei și sa le spuna partenerilor cum se simt după un atac de cord pentru a-i ajuta pe acestia sa le inteleaga temerile. Vorbind despre modul in care se simt, ar putea depasi orice anxietate.

Sex fără act sexual

O viata sexuala buna la orice varsta nu se refera doar la aspectul fizic al sexului, ci și la intimitate și atingere, de ambele putand beneficia oricine. Este posibil sa nu mai poți face sex penetrant complet, dar a fi sexual nu înseamnă doar a avea relatii sexuale. Atingerea, sarutul și alte contacte sexuale intime, cum ar fi masturbarea și sexul oral pot fi la fel de satisfacatoare și ii pot apropia pe cei doi parteneri.

Uleiuri pentru un masaj intens - Apropiere nelimitată, fără să fie nevoie de sex. Întreabă medicul înainte să le folosești

Experimenteaza

Introdu elemente noi in viata ta sexuala, cum ar fi lumanarile de masaj, un lubrifiant bun și o jucarie sexuala bine facuta. Multe jucarii sexuale sunt potrivite pentru persoanele care au o boala de inima sau care au suferit un atac de cord.

Multi barbati se vor bucura sa urmareasca modul in care folosesti vibratorul pe tine. Chiar daca partenerul tau nu este in masura sa intretina relatii sexuale, el inca se poate excita folosind o jucarie sexuala.

Masturbarea cu o jucarie pentru clitoris nu este diferita de masturbarea cu degete, și nu prezinta niciun risc pentru inima. Solo Pulse III este ideal pentru barbații care au disfunctie erectila, deoarece poate fi utilizat atat cu un penis erect cât și flasc.

Unii medici sustin ca nu ar trebui sa folosesti jucarii sexuale, dar nu exista nicium motiv pentru care nu ar trebui sa o faci. Folosirea unei jucarii sexuale simple este adesea mult mai putin intensa decat actul sexual, mai ales daca ai probleme cu orgasmul, cu functia erectila sau daca nu gasesti o pozitie confortabila.

sexul-la-persoanele-cardiace

Jucarii sexuale pe care trebuie sa le eviti daca ai o afectiune cardiaca

Unele jucarii sexuale trebuie evitate, cum ar fi inelele pentru penis care pot restrictiona fluxul de sange la nivelul penisului și jucariile Stronic de la Fun Factory care contin magneti ce pot afecta stimulatoarele cardiace.

Schimbarea pozitiei

Dintre cei care au participat la sondaj, 13% au spus ca nu au putut face sex in anumite pozitii. Incercati diferite pozitii sexuale pe care le gasiti amandoi confortabile și placute.

Uscaciune vaginala

Unele medicamente pot provoca uscaciune vaginala, ceea ce face ca sexul să se simtă mai putin placut sau sa fie dureros. Deci, incearca sa utilizezi un lubrifiant sexual cu pH echilibrat. Lubrifiantii nu sunt buni doar pentru femei, ci și pentru barbati, deoarece ii ajuta pe acestia sa reziste mai mult și sa faca sexul mai placut.

Imaginea corporala

Imaginea corporala poate prezenta o problema datorită cicatricilor ramase in urma unei interventii chirurgicale, facandu-te sa te simti mai putin atractiva pentru partenrul tau. Cu toate acestea, multi oameni nu observa acest schimbari – te accepta și te iubesc pentru cine esti.

Exercitiile fizice

Toate problemele de reabilitarea corporala implica efectuarea exercitiilor fizice regulate. Daca veti face sport împreună și vă veți incuraja reciproc, in timp, relatia se va consolida. Acesta este un moment excelent pentru tine pentru a discuta despre grijile tale cu persoana iubită.

Schimbarea rutinei

Unii participanti (37%) au spus ca obosesc foarte repede. Schimbarea rutinei iti poate imbunatati viata sexuala. Incearca sa faci sex in momente diferite ale zilei cand ai mai multa energie. Sexul de dimineata iti poate da un sentiment de bine pe tot parcursul zilei.

Beneficiile sexului sunt numeroase: creaza un sentiment de bine, îmbunătățește starea de spirit, reduce stresul, îmbunătățește circulatia sangelui catre organele genitale și reduce tensiunea arteriala.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.