Depresia și sexul – cum poți face sex dacă suferi de depresie?

depresia si sexul

Depresia poate afecta toate aspectele vietii, inclusiv functia sexuala și relatiile sexuale. Se estimeaza ca 70% dintre persoanele care sufera de depresie vor avea disfuncții sexuale.

Toata lumea se simte trista uneori, dar pentru cineva care are depresie, acest sentiment nu dispare. Prin definitie, persoanele care sufera de depresie experimenteaza o reducere sau o absenta a plăcerii sau interesului pentru activitatile de care se bucurau anterior.

Cand o persoana isi pierde interesul pentru sex, partenerul sau este afectat și el. Efectele negative ale depresiei se resimt asupra relatiilor sexuale.

Tulburarea disforica premenstruala este adesea tratata cu antidepresive care pot afecta libidoul, lubrifierea vaginala și incapacitatea de a atinge orgasmul.

Rata de disfunctie erectila care include pierederea libidoului și dificultati de ejaculare, la barbații care au depresie, este cuprinsa intre 25-50%. Rata de disfunctie sexuala la femeile depresive este de 33-90%, cu simptome care variaza de la pierderea libidoului, uscaciune vaginala din cauza lipsei de excitare, și pana la incapacitatea de a atinge orgasmul.

CU toate acestea, nu înseamnă ca trebie sa renunti la viata sexuala daca esti o persoana depresiva. Exista modalitati prin care poți gestiona simptomele și iti poți imbunatati intimitatea și placerea sexuala.

Obtine un diagnostic

Daca viata ta sexuala pare sa sufere și crezi ca partenerul tau poate fi deprimat, solicita ajutorul medicului. Ignorarea simptomelor nu va face ca problema sa dispara și de multe ori nu face decat sa inrautateasca situatia. Unii oameni evita sa solicite sfaturi medicale, deoarece se ingrijoreaza ca medicamentele pe care ar putea sa le ia le vor afecta functia sexuala.

Cu toate acestea, ingrijirea sanatatii mintale ar trebui sa fie o prioritate pentru tine pentru a reduce impactul depresiei asupra vietii sexuale.

Discuta cu medicul tau despre medicamentele pe care le iei

Antidepresivele pot fi extrem de eficiente in controlarea simptomelor depresiei, dar unele pot avea un impact negativ asupra functiei sexuale. Daca tu consideri ca medicamentele pe care le iei iti afecteaza functia sexuala, vorbeste cu medicul. Acesta iti poate sugera sa incerci o terapie medicamentoasa alternativa care poat avea un impact mai mic asupra vietii sexuale. De asemenea, pot fi prescrise medicamente care amelioreaza simptomele disfunctiei sexuale.

Vorbeste cu partenerul tau

Depresia poate schimba viata unei persoane, dar și partenerul acesteia va avea de suferit, deaorece nu va putea intelege ce s-a intamplat și de ce partenera lui se simta depresiva. Multe cupluri ii spun medicului ca depresia le-a strciat viata sexuala, dar de multe ori acest lucru se datoreaza lipsei de comunicare.

Este important sa fii sincer cu partenerul tau și sa-i spui cum te simti. Asigura-l ca inca il iubesti și ca iti pasa de el.

Daca esti afectat de simptomele disfunctiei sexuale, gandeste-te la modalitati prin care te-ai putea bucura de plăcere și intimitate sexuale. Doar pentru ca sexul penetrant nu mai poate fi practicat, nu înseamnă ca nu mai poți explerimenta placerea sexuala. Masturbarea reciproca, preludiu, sexul oral, masajele intime jucariile sexuale și lubrifiantii pot creste nivelul de excitatie.

Lubrifiantii și jucariile sexuale

Daca te confrunti cu uscaciunea vaginala, incearca sa utilizezi un lubrifiant sexual, precum lubrifiantul organic YES, pentru a face sexul mai placut. Folosirea unui vibrator pentru clitoris te poate face sa te simti uimitor și iti creste sansa de a avea un orgasm.

Lubrifianți de calitate superioară

Daca iti doresti orgasme interne, incearca Fun Factory Mr Boss care ofera vibratii profunde. Este ideal și pentru jocul extern.

Mr Boss – Vibrator Realistic din Silicon Medicinal, 20.2 cm

Jucariile sexuale și lubrifiantii nu sunt doar pentru femei, exista numeroase produse pentru barbati care ofera stimulare sexuala intensa și placere, cum ar fi Satisfyer Men Heat, care stimuleaza capul penisului prin vibratii puternice și are pe deasupra și functie de încălzire.

Satisfyer Men Heat – Masturbator din Silicon cu Incalzire,

Pompele pentru penis, precum Bathmate Hydromax sunt ideale pentru a obtine o erecție și pentru a imbunatati sanatatea penisului prin utilizarea zilnica. Folosita cu un inel de constrictie, Bathmate iti permite sa mentii o erecție suficient de buna pentru actul sexual. Inelele de constrictie nu trebuie purtate mai mult de 30 de minute.

Folosirea unui lubrifiant pe baza de ulei, cum ar fi YES, poate face ca masturbarea reciproca să se simtă uimitor și este potrivit pentru masturbatoare precum Fleshlight, pentru a face experienta sexuala și mai plăcută.

Bondajul este distractiv

A fi legat sau a purta o masca pe ochi poate intensifica excitatia și placerea sexuala. Preluarea controlului plăcerii partenerului poate fi la fel de excitanta pentru tine cum este și pentru el. Iata un sed ideal de BDSM, super fun.

Deluxe Bondage Kit – Set pentru BDSM din Calus, Masca si Puf

Vizionarea filmelor și citirea cartilor erotice

Daca iti este greu sa te exciti, uita-te la filme erotice sau citeste carti erotice. Aceste activitati pot fi stimulante pentru femei și le poate ajută să se excitate inainte de jocul sexual.

Mentine-te în formă și mananca bine

Acest lucru se aplica tuturor, dar poate fi benefic pentru cei care au depresie. Fiind supraponderal iti poate afecta functia sexuala și de multe ori, barbații care au disfunctie erectila observa ca simptomele acestei afectiuni dispar atunci cand pierd in greutatea. Pierderea in greutate creste și functia sexuala.

Exercitiile fizice imbunatatesc sanatatea fizica și mentala. Ceretarile efectuate in 2013 au aratat ca exercitiile fizice pot creste dorinta sexuala la femeile care se confrunta cu reactii adverse legate de consumul de antidepresive.

Orice ai face, nu renunta la sex. Chiar daca ai fost diagnosticat cu depresie, asta nu înseamnă ca viata ta sexuala s-a incheiat. Exista multe moduri in care te poți bucura in continuare de plăcere și intimitate sexuala, trebuie doar sa fii o persoana cretiva.

Folosirea unei jucării sexuale îți poate îmbunătăți sănătatea sexuală?

Un studiu efectuat in 2009 a aratat ca 53% dintre femei și 45% dintre barbații cu varste cuprinse intre 18 și 65 de ani au folosit un vibrator și ca utilizarea vibratorului este asociata cu imbunatatirea functiei sexuale.

Studiul a primit raspunsuri de la 2056 de femei și 1047 de barbati cu varste cuprinse intre 18-60 de ani și a aratat ca utilizarea vibratorului a fost legata de functia sexuala pozitiva. Utilizarea unui vibrator este rareori asociata cu reactii adverse, spre deosebire de unele medicamente prescrise pentru tratarea disfunctiei sexuale.

Femei

  • Studiul a aratat ca mai mult de jumatate dintre femeile intervievate au folosit un vibrator și 25% au folosit o jucarie sexuala in ultima luna.
  • Femeile care au folosit un vibrator au avut mai mult sanse sa fi făcut examen ginecologic in ultimele 12 luni și sa fi efectuat o autoexaminare a zonei genitale in ultima luna.
  • Femeile care au folosit un vibrator au raportat niveluri crescute de dorinta sexuala, excitatie și lubrifiere, făcând astfel experienta sexuala pozitiva.
  • Aproape trei sferturi dintre femei (71,5%) nu au raportat niciun efect secundar in urma utilizarii vibratorului

Barbatii

  • Aproape jumatate dintre barbații intervievati au spus ca au folosit un vibrator.
  • Barbatii heterosexuali (91%) au raportat ca au folosit mai frecvent vibratorul in timpul preludiului sau in timpul relatiilor sexuale cu partenera de sex feminin.
  • Dintre barbații care au folosit un vibrator, 10% au utilizat unul in ultima luna, 14,2 % in ultimele 12 luni și 20.5% in urma cu cativa ani.
  • Acest barbati au afirmat, de asemenea, ca au o dorinta sexuala crecuta.

Utilizaraa jucariilor sexuale poate imbunatati sanatatea sexuala, facandu-te constient de orice problema care poate aparea. Asadar, investeste intr-o jucarie sexuala de calitate și incepe calatoria catre imbunatatirea sanatatii, bunastarii și satisfactiei sexuale.

Jucării sexuale care să-ți crească buna dispoziție

Statisticile arata ca peste 6% din populatie are alergie la latex/cauciuc. Persoanele care au astm, febra fanului, eczema și alergii alimentare sunt mai susceptibile sa prezinte o alergie la latex. Medicii, cei care lucreaza la faricarea cauciucului și persoanele care au suferit multipe operatii chirurgicale și proceduri invazive sunt, de asemenea, mai susceptibili de a fi sensibili la latex.

Poate fi dificil sa te distrezi și sa faci sex atunci cand ai alergii la latex, deoarece multe dintre produsele pe care le folosim pentru a ne condimenta viata sexuala (jucarii sexuale) sau pentru a face sexul mai sigur (prezervative, manusi) sunt adesea din cauciuc.

Cu toate acestea, exista multe jucarii sexuale fără latex disponibile care sunt sigure pentru piele și hipoalergenice.

Alegerea unei jucarii sexuale fără latex

Multi retaileri de jucarii sexuale vand jucarii din latex. Este posibil ca produsele sa fi fost fabricate intr-o fabrica unde aceeasi matrita este folosita atât pentru jucariile sexuale din latex, cât și pentru cele care nu sunt din latex. Latexul poate fi, de asemenea, transportat prin aer și poate contamina produsele non-latex. Adesea, aceste informatii nu sunt indicate pe ambalaj și s-ar putea sa te expui riscului de a dezvolta o reactie alergica.

Este cu adevărat important sa folosesti o jucarie produsa intr-o fabrica de renume. Jucariile sexuale din silicon pot fi mai scumpe decat cele din latex, deoarece sunt mai benefice pentru sanatate și procesul de fabricare costa mai mult.

Jucariile sexuale din silicon au multe avantaje, inclusiv:

  • Nu sunt poroase, ceea ce le face mai ușor de curatat. Latexul este extrem de poros, permitand astfel bacteriilor sa se scurga in produs, ceea ce face dificila curatarea. Multe sunt impermeabile, făcând astfel curatarea ușor de efectuat.
  • Jucariile sexuale din silicon au un aspect moale, catifelat, iar textura lor neteda cu pietricele se simte minunat pe pielea partilor intime ale corpului, spre deosebire de produsele din latex care se pot simi lipicioase. Latexul poate atrage și praful și particulele de murdarie datorită naturii sale lipicioase.
  • Jucariile sexuale din silicon sunt hipoalergene
  • Nu contin ftalati. Ftalatii sunt o familie de substante chimice folosite la inmuierea materialelor plastice dure pentru a le face mai flexibile. Derivate din acid faltix, fatalatii au fost folositi in orice, de la parfumuri la pesticide și instrmente medicale, jucarii pentru copii și jucarii sexuale. Ftalatii au fost interzisi in jucariile copiilor, deoarece prezinta un risc pentru sanatate și reproducere.

Cum iti poți da seama daca o jucarie sexuala contine ftalati?

Multi comerciianti de jucarii sexuale cu renume, nu vor vinde produse din latex, cauciuc sau care contin ftalati. Pe unele ambalaje se va mentiona daca produsul nu contine ftalati.

In general, cu cat o jucarie miroase mai mult a cauciuc, cu atat contine mai multi ftalati. Daca produsul miroase puternic atunci cand este scos din ambalaj, mirosul fiind similar cu cel al unei perdere de dus din plastic, înseamnă ca jucaria contine ftalati.

Jucariile sexuale din silicon, sticla, metal, acrilic/plastic dur nu contin ftalati.

Curatarea jucariilor sexuale

Jucariile sexuale din silicon pot fi curatate cu apa și sapun, sau spray-uri de curatare. Este important sa-ti cureti jucaria sexuala după utilizare pentru a evita raspandirea bacteriilor. Incearca un toy cleaner care curata in profunzime jucariile erotice.

CBL Toycleaner – Solutie speciala pentru curatarea jucariilor din orice material, 150 ml

Daca siliconul este foarte durabil, acesta trebuie utilizat doar cu lubrifianti pe bază de apă sau ulei, nu lubrifianti pe baza de silicon care vor deteriora jucaria.

Calitatea jucariilor sexuale din silicon este mai mare decat cea a produselor din cauciuc/latex care le pot face mai scumpe, dar din punct de vedere al sanatatii, sunt o investitie mult mai buna și mai sigura decat o jucarie din cauciuc ieftina. Unii producători precum LELO și Fun Factory fac doar jucarii sexuale din silicon 100%.

Asadar, atunci cand alegi o jucarie sexuala, cumpara o jucarie din silicon, metal sau sticla de la un producator de renume.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.