Sex și diabet – disfunctie erectila, uscaciune vaginala sau libido scazut

sexul si diabetul

Datorita numarului crescut de persoane obeze, diabetul de tip 2 este și el in crestere rapida. Diabetul de tip 2 este cel mai raspandit tip de diabet. Aceasta boala este cauzata, in principal, de stilul de viata precar, dar , din fericire, poate fi controlata printr-o dieta sanatoasa, echilibrata și prin exercitii fizice regulate. Este posibil ca unii pacienti sa fie nevoiti sa ia și medicamente.

Diabetul de tip 1 afecteaza aproximativ 10% dintre adulti, și apare de obicei in copilarie sau inainte de varsta de 40 de ani. Acest tip de diabet nu este cauzat de obezitate. Celulele producatoare de insulina sunt distruse sau deteriorate, lasand organismul in imposibilitatea de a produce hormoni pentru a controla nivelul de zahar. Diabetul de tip 2 este controlat prin injectii zilnice cu insulina.

Diabetul nu afecteaza doar starea generala de sanatate, ci poate afecta și placerea sexuala. Desi problemele sexuale apar destul de frecvent la persoanele cu diabet, exista multe moduri in care acestea se pot bucura, in continuare de o viata sexuala implinita.

Barbatii și femeile care au diabet sufera adesea de diferite probleme sexuale, inclusiv disfunctie erectila, uscaciune vaginala sau libido scazut. Diabetul deterioreaza nervii și vasele mici de sange care afecteaza raspunsul organismului la stimuli sexuali. Deteriorarea acestor nervi impiedica semnalele nervoase ale organelor genitale și scade fluxul de sange catre tesuturile organelor sexuale, afectand functia sexuala normala.

Cine are mai multe sanse de a se confrunta cu probleme sexuale?

Neuropatia diabetica și problemele sexuale conexe par a fi mai frecvente la persoanele care:

  • au un control slab al glicemiei
  • au niveluri ridicate de colesterol in sange
  • au hipertensiune arteriale
  • sunt supraponderale
  • au mai mult de 40 de ani
  • fumeaza
  • nu fac miscare

Cauzele libidoului scazut

  • depresie
  • oboseala extrema
  • lipsa de energie
  • efecte secundare ale medicamentelor, cum ar fi cele luate pentru hipertensiune arteriala și depresie
  • modificari hormonale
  • probleme de sanatate mintala, cum ar fi stres, anxietate, probleme in relatie

Neuropatie diabetica

Aceasta poate provoca amorteaza, durere sau scaderea sensibilitatii in zona genitala care duce la incapacitatea de a avea orgasm.

Probleme in relatie

Problemele sexuale pot duce la certuri in relatie, ca urmare a lipsei de comunicare intre parteneri. Adesea, cuplurile renunta la viata lor sexuala pentru a evita sa discute despre probleme, in loc sa deschida subiectul, sa vorbeasca despre cum se simte fiecare și sa exploreze modalitatile prin care problemele lor sexuale pot fi depasite.

Rolul pe care o persoana il ocupa ca ingrijitor primar poate modifica modul in care aceasta isi vede partenerul sexual. Rolurile de „ingrijitor” și „pacient” poi distruge aspectul fizice și emotional al relatiei, astfel romantismul și relatia sexuala sunt lasate in urma sau trecute cu vederea.

Probleme sexuale masculine

Stimulente pentru erecție

Atenție: Suplimentele pentru erecție sunt interzise în cazul anumitor afecțiuni medicale cum ar fi diabetul sau problemele cu inima/sistemul circulator.

Cea mai raportata problema cu care se confrunta barbații care au diabet este disfunctia erectila, incapacitatea de a mentine sau de a obtine o erecție suficienta pentru a avea relatii sexuale. Prevalenta disfunctiei erectile la barbații cu diabet variaza mult, intre 20-75%. Barbatii care au diabet au de 2-3 ori mai multe sanse de a avea disfunctie erectila decat barbații care nu au aceasta boala. Disfunctia erectila este vazuta ca un semn de avertizare pentru diabet, in special pentru barbații sub 45 de ani.

Efectele secundare ale medicamentelor pentru alte afectiuni medicale pot provoca disfunctie erectila. Printre simptomele care pot contribui la dezvoltarea disfunctiei erectilei se numara:

  • obezitate
  • tensiune arteriala crescuta
  • probleme emotionale și psihologice precum depresie și anxietate

Ejaculare retrograda

Ejacularea retrograda este o alta problema sexuala care poate aparea la barbații cu diabet zaharat de tip 2. Aceasta se produce atunci cand o parte sau tot materialul seminal este ejaculat inapoi in vezica in loc sa sa fie eliminat prin penis, și este cauzat de niveluri anormale de glucoza care afecteaza muschiul sfincterului, controluand deschiderea și inchiderea sfincterului la baza vezicii urinare.

Barbatul experimenteaza un orgasm, adesea cu ejaculare putina sau chiar deloc, cunoscut sub numele de „orgasm uscat”. Nu reprezinta o amenintare la adresa sanatatii, dar poate cauza probleme atunci cand incerci sa concepi un copil.

Balanita

Balanita este o inflamatie la capatul penisului și la preput (gland) cauzata de infectii bacteriene, boli cu transmitere sexuale, iritatii ale pielii și anumite afectiuni ale pielii. Barbatii cu diabet se confrunta adesea cu aceasta problema din cauza urinei zaharoase.

Probleme sexuale feminine

Uscaciune vaginala

Cea mai frecventa problema de sanatate sexuala la femeile cu diabet de tip 2 este uscaciunea vaginala, cauzata de modificari hormonale la nivelul peretilor vaginali și reducerea fluxului de sange catre zona genitala. Exista, de asemenea, un risc crescut de a dezvolta infectii vaginale.

Pe masura ce femeile imbatranesc, uscaciunea vaginala și atrofia vaginala, ambele simptome ale menopauzei pot avea impact asupra sanatatii vaginale și a plăcerii sexuale.

Neuropatie diabetica

Neuropatia diabetica poate afecta nervii din zona genitala, determinand desensibilizarea clitorisului și făcând excitatia sexuala mai dificil de realizat.

Cum sa te bucuri de sex cand ai diabet

Multe dintre problemele mentionate mai sus pot fi frustrante, enervante, dureroase, jenante și pot provoca anxietate. Acestea pot avea impact asupra relatiilor intr-o perioada in care persoana cu diabet zaharat de tip 2 are nevoie de sprijin. Multe persoane renunta la viata lor sexuala, dar exista multe moduri simple prin care si-ar putea ameliora durerea, disconfortul și jena pe care aceste probleme le provoaca.

Combaterea energiei scazute și a oboselii

Aceasta este o problema care afecteaza ambele sexe, asa ca ar fi bine sa incerci sa faci sex in timpul zilei, daca seara te cuprinde oboseala. Seteaza alarma cu 15 minute mai devreme dimineata, și bucura-te de avantajele sexului matinal pentru a incepe ziua cu un plus de energie. Planifica o intalnire secreta pentru pranz pentru un sex rapid sau bucura-te de o dupa-amiaza indelungata in pat, explorandu-ti partenerul.

Foloseste lubrifiant din plin

Beneficiile utilizarii lubrifiantului in timpul sexului nu pot fi subestimate. Schimbarile hormonale, sarcina, stresul și menopauza pot afecta cantitatea de lubrifiant vaginal pe care il producem. Un lubrifiant pe bază de apă bun poate face ca actul sexual sa fie mai placut și sa dureze mai mult. Foloseste cat de mult doresti pentru a te asigura ca sexul se simte excelent. Evita lubrifiantii care contin substante ce pot provoca o reactie alergica sau infectii.

Lubrifianți care fac sexul mai plăcut

Cresterea libidoului

Terapia de inlocuire a hormonilor poate ajuta atat barbatii, cât și femeile cu diabet zaharat de tip 2, asa ca vorbeste cu medicul de familie pentru a vedea daca poți lua in calcul aceasta optiune. Modificare regimului alimentar poate ajuta la stimularea hormonul masculin și la imbunatatirea libidoului.

Asigura-te ca ramai sanatos

Pentru a avea o viata sexuala sanatoasa trebuie sa ai grija de starea ta de sanatate generala. Mentinerea nivelului normal al glicemiei este importanta, deoarece sexul foloseste energie. Hipoglicemia poate aparea in timpul sexului ca in cazul oricarui exercitiu fizic, deci asigura-te ca iti verifici nivelul glicemiei inainte de a face sex.

Mentinerea unei greutati sanatoase este esentiala pentru a mentine inima in forma. Un flux de sange bun poate duce la excitare sexuala, erectii și lubrifiere vaginala. Exercitiile fizice te vor ajuta sa pierzi in greutate și sa te bucuri de actul sexual pentru o perioada lunga de timp. De asemenea, poate ajuta la cresterea stimei de sine și a increderii in propriul corp. Exercitiile fizice regulate pot ajuta, de asemenea, la reducerea depresiei prin eliberarea de endorfine care pot stimula starea de spirit și pot scadea tensiunea arteriala, reducand riscul unui atac de cord, accident vascular cerebral și boli renale.

Cresterea sensibilitatii

Neuropatia la femeile diabetice poate reduce receptivitatea clitorisului la atingere, afectand capacitatea de a deveni excitata și de a avea orgasme. Utilizarea lubrifiantilor și vibratoarelor poate creste sensibilitatea la atingere. Cele mai multe vibratoare vor fi de ajutor, insa utilizarea produselor care au vibratii puternice, cum ar fi Satisfyer Pro 2 sau Doxy Massager, va produce stimulare clitorala pentru aproape orice femeie.

Satisfyer Pro 2 Vibration – Stimulator Clitoridian

Folosind o jucarie pentru cuplu, cum ar fi un inel de restrictie sau un mic vibrator clitoral, cum ar fi Je Joue Mimi Soft sau Calex Tiny Teaser Bullet, poate creste stimularea sexuala in timpul raportului sexual. Facand exercitii Kegel folosind bile, precum LELO Luna Beads, iti vei imbunatati rezistenta podelei pelvine, vei avea parte de orgasme mai intense și ve combate incontinenta urinara.

Luna Beads II – Bile Ben Wa – excelente pentru exercițiile kegel

Depasirea disfunctiei erectile

Daca tu crezi ca medicamentul pe care il iei poate iti provoca disfunctie erectila, discuta cu medicul tau pentru a vedea daca iti poate oferi un medicament alternativ, cu mai putine efecte secundare. Modificarea stilului de viata, cum ar fi pierderea in greutate, efectuarea exercitiilor fizice regulate, reducerea consumului de alcool și renuntarea la fumat poate imbunatati disfunctia erectila.

Unii barbati nu sunt in masura sa ia medicamente pentru disfunctia erectila, de aceea utilizarea unei pompe precum Bathmate Hydromax, ii permite barbatului să obțină o erectie. Crearea unui vid in jurul penisului prin umflarea unei pompe sau folosirea Bathmate Hydromax in baie sau dus cu apa determina sangele sa fie atras in penis.

Un inel de constrictie poate fi apoi pus pe penis pentru a ajuta la mentinerea erectiei in timpul actului sexual. Utilizarea medicamentelor, dar și a unui dispozitiv de constrictie a penisului îmbunătățește considerabil erectiile. Inelele de constrictie nu trebuie purtate mai mult de 30 de minute.

inele pentru menținerea erecției

Unele jucarii sexuale pentru barbati sunt potrivite pentru a ajuta la depasirea disfunctiei erectile și ofera o stimulare sexuala mare.

Pulse III SOLO este o jucarie sexuala pentru barbati, concepută în mod unic, care foloseste un mecanism tip piston care face ca PulsePlate sa se deplaseze in sus și in jos. Aceasta tehnica este cunoscuta sub denumirea de stimularea vibrationala a penisului. Designul jucăriei Pulse permite utilizatorului sa se bucure de un orgasm fără a fi nevoie de un penis erect, de aceea este potrivita pentru barbații cu disfunctie erectila.

Pulse III Duo este un vibrator pentru cupluri care incurajeaza intimitatea sexuala intre barbații care sufera de disfunctie erectila și partenerele lor. Ca și Solo, Pulse III Duo foloseste placi oscilante pentru a stimula penisul flasc sau erect, dar Duo are, de asemenea, o substanta vibranta pentru a stimula clitorisul. Acesta este excelent pentru cuplurile care nu mai sunt capabile sa se bucure de sex penetrativ, dar cauta sa isi mentina viata sexuala.

De asemenea, poți incerca o pompă pentru erecție care iti poate oferi o erecție fără sa fie nevoie sa iei anumite pastile. Aceata stimuleaza, practic fluxul sanguin din zona intima atunci cand este utilizara, ajutand la obtinerea unei erectii în mod natural.

Fleshpump – Pompa pentru Erectie, 19 cm

Este indicat sa intrebi medicul inainte de utilizarea acestei pompe pentru a te asigura ca este sigura utilizarea sa.

Tratarea balanitei

Balanita poate fi tratata cu usurinta cu creme antifungice și medicamente pentru eliminare infectiei, insa și igiena penisului este foarte importanta. Stergerea capului penisului după urinare și asigurarea spalarii zilnice sub preput va ajuta la prevenirea acestei afectiuni. O circumcizie poate fi necesara daca afectiunea nu raspunde la tratamentul conventional.

Viata sexuala minunata fără act sexual

Te poți bucura in cotinuare de o viata sexuala completa, chiar daca sexul penetrativ nu mai poate avea loc. Sexul fără relatii sexuale le permite multor cupluri sa se bucure de o viata sexuala implinita. Daca scoti actul sexual din meniu, cuplurile se pot concentra pe multe alte modalitati prin care pot face dragoste folosind atingerea erotica și un lubrifiant excelent. Daca vei fi inventiv, te vei putea bucura de o viata sexuala satisfacatoare.

Exista multe jucarii erotice care va pot ajuta sa va bucurati de o viata sexuala implinita fără sa fie nevoie dex prin penetrare.

Vorbiti unul cu celalalt

Problemele sexuale apar adesea atunci cand comunicarea din relatie dispare. Daca este și cazul tau, vorbeste cu medicul tau de familie care te poate trimite la un terapeut sexual care iti va asculta problemele și îți va oferi sfaturi și idei despre cum sa depasesti aceste probleme.

Sinceritatea intr-un cuplu poate crea o legatura foarte puternică intre cei doi parteneri. S-ar putea sa constatati ca amandoi aveti aceleasi temeri și griji și va puteti sustine reciproc pentru a va asigura ca relatia revine la normal.

Daca ai diabet nu trebuie sa renunti la viata sexuala. Multe persoane cu diabet nu prezinta niciunul dintre simptomele mentionate mai sus, dar daca tu crezi ca este posibil sa ai oricare dintre aceste simptome, cere sfatul medicului. Exista multe moduri in care poți depasi problemele sexuale și sa te poți bucura de o viata sexuala implinita.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.