Sex în sarcina și după ce devii mămică. Tot ce trebuie să știi!

sexul in perioada sarcinii si dupa ce devii mama

Sunt aici cu burtica mea. Si nu pot sa nu ma gandesc la felul in care atitudinea mea fata de sex s-a schimbat de cand am ramas insarcinata.

Acum cinci luni, cand incercam sa raman insarcinata, sexul era o necesitate. Era ceva ce-mi preocupa mintea și ma facea sa ma simt foarte bine. Atunci cand nu aveam parte de sex, ma comportam ciudat. Dar daca vorbim despre sex in timpul perioadei fertile, eram un monstru sexual – și nu unul bun.

Desigur, multe lucruri erau diferite acum câteva luni. Hormonii mei nu erau dictati de nicio fiinta vie. Aveam libertatea de a ma deplasa fără a simți nevoia de a urina in fiecare secunda. Iar visul de a ne extinde familia de la un copil la doi, parea o poveste frumoasa. In aceste situatii, niste bile vaginale te pot ajuta, deoarece acestea intaresc musculatura vaginului și previn incontinenta urinara.

Am fost surprinsa ca nu ma simteam și nici nu aratam ca o mica balena. Ai fi surprinsa cat de ușor este sa-ti imbunatatesti starea de spirit cand cel putin unul dintre sutiene ti se potriveste. Cand nu eram gravida, sexul nu era inconfortabil – ba era chiar distractiv.

Acum nu-mi mai place la fel de mult – și chiar daca as vrea sa fac sex, nu mai am dorinta și energia de a ma cocentra in dormitor. Sexul in timpul sarcinii difera de la o persoana la alta. Poatae fi minunat, ingrozitor sau o combinatie intre cele doua. Dar ar trebui sa te astepti ca lucrurile sa fie diferite.

Libidoul tau s-ar putea sa fie scazut

Nu sunt un fan al efortului fizic sau mental care ma duce in zona potrivita pentru sex. Exista o multime de femei insarcinate care sunt ca mine, ale caror dorinte pentru sex scad. Nu vreau sa fiu zambitoare, sa imbratisez și sigur nu vreau sa simt pe altcineva in mine. Sexul nu conteaza pentru mine in aceste zile.

Sau libidoul tau ar putea exploda

Unele femei au amintiri furmoase despre perioada sarcinii, mai ales in cel de-al doilea trimestru. „In cel de-al doilea trimestru, aveam foarte mult chef de sex.” a spus Mirela.

Fiecare sarcina este diferita. In cel de-al doilea trimestru al primei mele sarcine eram „ca un caine in calduri.” Am auzit ca se intampla destul de des ca oamenii sa fie extrem de excitati in cel de-al doilea trimestru. Unele femei chiar au raportat ca au avut parte de cel mai bun sex din viata lor.

libidoul in perioada sarcinii

Din faza de mijloc pana spre sfarsit, trebuie sa fii pregatita sa te acomodezi cu burta Desi multe femei ca Mirela experimenteaza un sex extraordinar in timpul sarcinii, ele recunosc ca au nevoie de creativitate pentru a se simti confortabil cu burta. Din fericire, pentru cele care sunt interesate sa faca sex in timpul sarcinii, o cautare rapida pe google poate dezvalui zeci, sau chiar sute de moduri in care poți face sex fără a pune presiune pe burta.

Partenerul tau s-ar putea sa te vada mult mai sexy

Imi place sa cred ca am un partener destul de iubitor. Niciodata nu m-a invinovatit ca am câteva kilograme in plus, nici macar in timpul sarcinii. SI niciodată nu a făcut un lucru care sa sugereze ca sarcina m-a făcut mai putin atractiva.

Multi barbati cred ca partenerele lor sunt mult mai atractive atunci cand sunt gravide. Eu personal cred ca femeile gravide sunt sexy.

Sexul in timpul sarcinii este diferit, dar nu trebuie sa fie inconfortabil sau mai putin uimitor.

Cum este sexul după ce apare un copil

Eram inca insarcinata cu ultimul meu copil cand am inceput sa ma gandesc la anticonceptionale. Eu și sotul meu ne consideram norocosi, deoarece suntem foarte compatibil din punct de vedere sexual. De aceea, asteptam cu nerabdare sa ma intorc in dormitor. Cel putin, la asta ma gandeam pe atunci.

Desi acesta era cel de-al doilea copil, nu prea aveam idee despre felul in care se simtea sexul după nastere. Prima data eram o mama singura și am decis sa nu ma mai culc cu fostul meu partener după ce fiica mea s-a nascut.

sexul după nasterea copilului

Desi ma simteam ciudat, am presupus ca majoritatea femeilor isi pastreaza libidoul și sexul revine la normal după nastere. Dar, m-am inselat. Sexul după nasterea unui copil era mult mai dificil decat credeam eu. Viata este atat de diferita după nasterea unui copil, iar in primele saptamani nu te intereseaza decat de bebelus. Chestia ciudata este ca nu eram singura care nu era interesata de sex. Si sotul meu era epuizat. Pierdeam amandoi noptile, iar atunci cand aveam câteva minute de liniste voiam doar sa ne relaxam.

INFO: In astfel de momente, un afrodiziac pentru cuplu precum Cantha-S Drops poate fi de ajutor. Doar câteva picaturi pentru fiecare din parteneri sunt suficiente pentru a va pune in dispozitia necesara pentru sex.

Cantha-S Drops – Afrodiziac pentru Cuplu, 15 ml

In plus, pentru ca am nascut prin cezariana, nu ma simteam foarte bine. Nu voiam sa fac sex. Nu era vorba doar de lipsa de energie. Cateva luni mai tarziu, eram in continuare neglijenta. Transpiram foarte mult noaptea și nu ma simteam deloc sexy. In tot acest timp, sotul meu era incredibil. El ma imbratisa mereu, imi facea complimente și niciodată nu ma presa sa facem sex. In cea de-a treia luna după nastere, am zis ca trebuie sa incercam sa facem din nou sex.

A fost ciudat la inceput. Aveam un nou corp, mult mai mare decat inainte. Niciunul dintre noi nu stia sigur ce sa faca cu sanii mei. Intr-un final, am decis ca ar fi mai bine sa le ignoram. Chiar și asa, nu ne-a luat mult timp sa redescoperim placerea sexului. Desi la inceput credeam ca o fac pentru sotul meu, intrand in acest joc mi-am dat seama ca de fapt o faceam pentru amandoi. Aveam nevoie de intimitate cu el și m-am simtit din nou femeie după acel moment.

Copilul nostru doarme in pat cu noi, asa ca trebuie sa fim creativi cand vrem sa facem dragoste. Uneori il pun pe copil in patutul lui, iar după ce adoarme, incercam sa facem sex. Chiar am lasat copiii la parinti pentru ca noi sa ne intoarcem acasa și sa ne simtit bine fiind doar noi doi. Am incercat sa introducem și câteva jucarii sexuale pentru a mai condimenta putin lucrurile in dormitor și chiar au ajutat.

Sexul după ce ai copii este diferit. Odata ce am acceptat asta, am reusit sa ma bucur mai mult. Kilogramele suplimentare și copilul care se trezeste inevitabil și incepe sa planga – nu mai conteaza. Ca mama, simt uneori nevoia de a ma elibera. Trebuie sa ma simt sexy și dorita. DIn fericire, sotul meu intelege asta și de aceea suntem amandoi fericiti.

Vrei să dormi mai bine? Fă sex!

Calitatea somnului are impact asupra sanatatii tale, de aceea este bine sa gasesti unele modalitati de a te bucura de un somn mai bun. Se stie de mult timp ca lipsa somnului ne afecteaza sanatatea atat fizic, cât și psihic. Cantitatea și calitatea somnului sunt factori importanti in cresterea riscului de dezvoltare a bolilor cronice.

Cercetarile efectuate la Carnegie Mellon University și la University of Pittsburgh Medical Center (2015) au aratat ca persoanele care dorm 6 ore sau mai putin pe noapte au de patru ori mai multe sanse de a raci atunci cand sunt expuse virusului, comparativ cu cei care dorm mai mult de sapte ore pe noapte.

Un studiu realizat de John Hopkins University a aratat ca trezirea freventa in timpul noptii poate fi dunatoare pentru starea de spirit a oamenilor. Nevoia de a se trezi in timpul noptii pentru a urina poate perturba somnului, cu toate acestea, cercetarile au aratat ca exercitiile fizice regulate pot reduce vizitele nocturne la baie.

Privarea de somn poate duce la o stare de confuzie, după cum a constatat Gloria Mark, profesor de informatica la University of California-Irvine. Studiul ei a gasit o legatura directa intre oboseala cronica, agravarea starii de spirit și depdendenta de navigare pe Facebook. Ea a descoperit, de asemenea, ca atunci cand oamenii dorm mai putin, atentia lor se schimba frecvent pe diferite ecrane.

Aceasta se leaga de pierderea productivitatii, care la randul sau afecteaza economia și eficacitatea, deoarece persoanelor private de somn nu sunt capabile sa-si duca la bun sfarsit treaba. Acest lucru poate duce, de asemenea, la luarea unor decizii slabe.

Cercetatorii Dr Michele Lastella, Dr Jessica Paterson, Dr Amy Reynolds și Dr Cathy O’Mullan de la Central Queensland University (CQUniversity Adelaide) au pornit un proiect care evalueaza potentialul sexului ca terapie pentru somn, in noiembrie 2016. Au fost implicati 460 de adulti, iar proiectul a aratat ca 64% dintre acestia s-au bucurat de un somn mai bun după ce au făcut sex, mai ales daca au avut orgasm. Acest lucru se datoreaza eliberarii oxitocinei după orgasm, un hormon despre care se spune ca actioneza ca un sedativ, reducand timpul necesar pentru a adormi.

Daca nu dormi suficient, viata ta sexuala poate avea de suferit. Adesea, femeile se confrunta cu tulburari de somn in timpul menopauzei ca urmare a modificarilor hormonale și a transpiratiilor nocturne. O noua cercetare publicata in ianuarie 2017 in Menopause, revista North American Menopause Society (NAMS) a aratat ca somnul tulburat a afectat nivelurile de satisfactie sexuala. O modalitate sigura de a-ti imbunatati somnul este sa faci sex.

Relatiile sexuale și masturbarea

Multe persoane, nu doar barbatii, cad intr-un somn adanc după actul sexual din cauza eliberarii de endorfine care scad tensiunea arteriala, inducand o stare de relaxare. Acest lucru este valabil și pentru masturbare. Multi oameni se bazeaza pe masturbare pentru a dormi bine și este mai distractiv decat un pahar de lapte. Masturbarea frecventa poate ajuta, de asemenea, la protejarea barbatului impotriva dezvoltarii cancerului de prostata cu 22%.

De ce sa nu adaugi o jucarie sexuala și niste lubrifiant organic in sertarul noptierei pentru a fi la indemana inainte de a te culca.

Prea obosit pentru sex

Dupa ce ne-am petrecut copilaria opunandu-ne sa mergem la culcare, ca adulti, deseori amanam sa mergem la somn pentru a duce la bun sfarsit un lucru sau pentru a ne petrece serile in fata televizorului, pe telefon sau pe computer. Daca trebuie sa te ridici la 6 dimineata din pat, atunci trebuie sa te culci la 22:00 pentru a te asigura ca dormi suficient.

Un studiu realizat de National Sleep Foundation a aratat ca aproape 25% dintre respondentii care locuiesc cu un partener sustin ca sunt adesea prea obositi pentru a face sex cu acea persoana. Dupa ce ai cazut in rutina de a nu face sex, va fi greu sa te intorci la rutina de a face sex în mod regulat. Oboseala, mai degraba, decat lipsa de atratie este o scuza legitima pentru evitarea sexului.

Sexul bun dureaza minute, nu ore

Contrar credintei popuare ca sexul trebuie sa dureze ore intregi pentru a fi considerat bun, multe cupluri se bucura de acte sexuale satisfacatoare care dureaza intre 3 și 13 minute. Unele femei gaesc sexul cu barbații care prelungesc actul sexual prea mult timp, plictisitor, și prefera sa termine mai repede, mai ales daca sunt obosite.

Asa ca o partida de sex rapida inainte de culcare poate fi foarte benefica. Poti profita la maximum de sesiunile tale de sex rapid, folosind jucaria sexuaal a cuplului. Un inel pentru penis este o jucarie grozava, deoarece întărește și mareste penisul și are vibratii de care atat tu cât și partenera ta va puteti bucura.

Orgasm puternic chiar și faca sex

Poti avea parte de plăcere chiar și atunci cand nu faci sex. Daca nu doresti sa intretii relatii sexuale, poți obtine orgasme minunate prin masturbare reciproca sau sex oral. Nu doar femeile se pot bucura de beneficiile vibratoarelor. Exista o multime de jucarii sexuale care pot fi folosite de barbati pentru a-si stimula penisul in toate modurile.

Un somn mai bun, o piele mai curata

Sexul te poate scapa de insomnie si-ti poate oferi un somn mai bun care este benefic și penru repararea pielii. Pielea se reface in timpul somnului, iar persoanele stresate sau care au probleme cu somnul tind sa fie mai predispuse la aparita cosurilor. Prin urmare, sexul și somnul te pot ajuta sa iti imbunatatesti imaginea pielii și a corpului și sa ai mai multa incredere in tine.

Daca dormi dezbracat viata sexuala și somnul se vor imbunatati

Potrivit unui studiu international realizat de US National Sleep Foundation (2014), unul din trei adulti doarme dezbracat. Acel lucru poate imbunatati viata sexuala, dar și calitatea somnului, ba chiar poata ajuta la arderea caloriilor.

Contactul piele-piele poate duce la sex deoarece nu creste doar temperatura ci și nivelul de excitare. Mai mult, persoanele care dorm goale au relatii mai fericite, mai satisfacatoare.

Un studiu realizat in Marea Britanie a aratat ca 57% dintre cei care dorm dezbracati sunt mai multumiti de relatia lor comparativ cu 48% dintre cei care dorm in pijamale. Chiar și persoanele cu probleme de imagine corporala se pot bucura mai mult de sex daca dorm dezbracati.

Cu toate acestea, desi este important sa eviti caldura ridicata, trebuie sa te asiguri ca ai mainile și picioarele calde pentru a dormi bine. Acest lucru este valabil și pentru sex. Desi s-ar putea sa nu para foarte sexy, un studiu făcut de University of Groningen a aratat ca 80% dintre cuplurile care au participat la studiu purtau sosete atunci cand ajungeau la orgasm, in comparatie cu 50% care au reusit sa ajunga la climax fără a avea sosetele in picioare.

Este sanatos atât pentru femei cât și pentru barbati sa doarma dezbracati. Femeile stau departe de infectii, iar barbații isi mentin testiculele reci, promovand astfel sanatatea optima a spermatozoizilor și cresterea fertilitatii.

Deci, in loc sa iei o pastila pentru somn, ai putea sa faci sex. Va fi mult mai distractiv.

Folosirea jucăriilor sexuale în timpul sarcinii

Femeile gravide s-ar putea sa se intrebe daca este ok să folosească jucarii sexuale. Este perfect sigur sa folosesti jucarii sexuale in timpul sarcinii, cu exceptia cazului in care ai antecedente de avorr sau ai o sarcina cu probmele: caz in care medicul te-ar sfatui sa eviti actul sexual in primul trimestru de sarcina.

In schimb daca esti o persoana sanatoasa, nu ai niciun motiv sa renunti la jucariile sexuale. S-ar putea sa observi ca ai orgasme incredibile sau multiple in timpul sarcinii datorită fluxului de sange crescut in zona pelvina. De asemenea, un nivel crescut de hormoni in timpul sarcinii te poate face sa te bucuri mai mult de sex.

vibrator rabbit Pretty Love Webb mov

S-ar putea sa ai orgasme folosind jucarii sexuale pana la sfarsitul sarcinii, deoarece dimensiunea și forma ta se schimba odata cu dezvoltarea copilului, iar sexul penetrant se poate simti inconfortabil.

Incepeti incet daca tu și partenerul tau sunteti ingrijorati. Unii barbati isi fac griji ca vor rani bebelusul atunci cand partenera lor este insarcina, dar copilul este bine protejat in lichidul amniotic. Spune-i partenerului tau ce te face sa te simti confortabil, astfel incat sa te relaxezi și sa te bucuri de experienta sexuala.

Preludiul poate fi imbunatatit folosind o jucarie sexuala. Daca renunti complet la sexul penetrant in timpul sarcinii, jucariile sexuale te vor ajuta sa mentii o intimitate tandra cu partenerul tau. Poti obtine orgasme puternice folosind un vibrator pentru clitoris.

Partenerul tau s-ar putea bucura să folosească un produs pentru barbati daca nu tu esti capabila sa o faci.

Cand utilizezi jucarii sexuale in timpul sarcinii, tine cont de aceste sfaturi utile.

Ori de cate ori ai ocazia, alege jucarii fără ftalati. Acest sfat este recomandat pentru toate alegerile pe care le faci in legatura cu jucariile sexuale, chiar daca nu esti insarcinata. Ftalatii sunt folositi pentru a inmuia plasticul, pentru a-l face mai flexibil. Acestia pot fi toxici, in special pentru copiii in curs de dezvoltare.

dildo-realistic-sex-shop

Ftalatii au fost legati de multe probleme de sanatate, inclusiv fertilitate, deoarece pot perturba activitatea hormonala. Daca pe ambalajul unui produs nu scrie „fara ftalati” sau nu poți sa-ti dai seama din ce este confecționat produsul, evita-l. Apropo de asta, in catalogul nostru de vibratoare veti gasi doar produse FARA ftalatii.

Multe jucarii sexuale sunt fabricate din cauciuc sau dintr-o substanta de tip latex. Acestea trebuie evitate, deoarece astfel de materiale absorb bacteriile și sunt dificil de curatat. Au existat, de asemenea, reactii alergice la produsele din latex.

Produsele din silicon reprezinta o solutie mai buna, mai igienica. Textura jucariilor din silicon este asemanatoare cu cea a pielii și nu absoarbe bacteriile.

In timpul sarcinii ai un risc mai mare de a dezvolta infectii din cauza modificarilor hormonale, prin urmare, mentinerea jucariilor curate este extrem de importanta. Spala-le bine cu apa și sapun, clateste-le, usuca-le și pastreaza-le intr-un loc uscat și curat. Din nou, alegand o jucarie din silicon, metal sau sticla, vei evita ca bacteriile sa fie absorbite de jucarie.

Foloseste un lubrifiant de buna calitate cu jucaria ta sexuala. Utilizarea unui lubrifiant cu pH echilibrat, poate contribui, de asemenea, la reducerea incidentei infectiilor la care multe femei sunt predispuse in timpul sarcinii din cauza modificarilor hormonale.

lubrifiant toko aroma cocos

Cel mai bine este sa eviti produsele care nu au fost concepute pentru uz vaginal, cum ar fi ingredientele din dulap sau produsele din baie. Doar pentru ca ceva este sigur de mancat nu înseamnă ca este bun și pentru vaginul tau.

Daca iti folosesti jucaria anala, indiferent daca esti gravida sau nu, asigura-te ca o speli bine inainte de a o folosi. Ar fi bine sa folosesti un prezervativ pe jucaria sexuala, care poate fi indepartat după utilizare, in special daca folosesti o jucarie din latex sau din cauciuc care absoarbe bacteriile din zona anala.

Goleste-ti vezica inainte de a face sex daca simti nevoia de a urina și intotdeauna după ce faci sex sau după ce utilizezi un lubrifiant sau o jucarie. Acest sfat se aplica și persoanelor care nu sunt gravide. Uretra ta este destul de scurta și bacteriile pot intra in vezica in timpul sexului provocand infectii ale tractului urinar. In unele cazuri, infectiile tractului urinar pot duce la travaliu prematur. De asemenea, asigura-te ca bei multa apa pentru a elimina orice bacterie.

Nu folosi jucarii sexuale in interior daca:

  • Medicul tau te-a sfatuit sa te abtii de la sex. Este posibil sa-ti fi spus sa nu faci sex pe timpul sarcinii daca ai o placenta situata prea jos sau daca ai avut colul uterin slab intr-o sarcina anterioara.
  • Ti-a spus ca poți intra in travaliu mai devreme.
  • Ai o infectie vaginala.
  • TI s-a rupt apa.
  • Daca ai avut vreodata o sanerare vaginala inainte de a ramane gravida.
  • Daca ai sangeri vaginale in timpul sau după actul sexual sau după ce folosesti o jucarie sexuala. Sangerarea vaginala in timpul sarcinii este normala daca este in cantitate mica și poate fi cauzata de iritarea colului uterin.

Bucura-te de sex chiar și in timpul sarcinii. Desi s-ar putea ca o perioada, sa nu simti ca ai o relatie sexuala după ce copilul tau s-a nacut, te vei putea bucura in continuare de jucarii sexuale pentru a depasi orice problema de sanatate sexuala după nastere.

Sex în timpul sarcinii – 15 lucruri pe care trebuie să le știi pentru a face sex în sigurantă

Deci, ai aflat ca vei avea un copil! Desi tocmai ai aflat, inca te intrebi daca poi face sex in timpul sarcinii. Care este primul lucru la care te gandesti atunci cand afli ca ai ramas insarcinata? In afara de „Oh Doamne voi avea un copil” este, „deci…pot sa mai fac sex in timpul sarcinii?” Si stii ce, este complet normal sa-ti pui astfel de intrebari.

sex cu o femeie insarcinata

Nimeni nu iti spune cu adevărat cum este sarcina, ajungi sa afli pe parcurs sau sa citesti o tona de carti și articole despre copii. Astfel descoperi diferite lucruri despre sarcina.

Sexul in timpul sarcinii

La inceputul sarcinii, bebelusul tau arata ca un mormoloc și cu siguranta nu vrei sa-i faci niciun rau. Deci, este sexul la inceputul sarcinii ok? Sau este ceva de care ar trebui sa te feresti?

Ei bine, de fapt, sexul in timpul sarcinii este ceva ce ar trebui sa cauți cu nerabdare. Desigur, o sa vorbesc despre asta cu tine, dar inainte de a face sex asigura-te ca-i ceri parerea medicului. Medicul trebuie sa-si dea acordul și sa-ti spuna daca esti sanatoasa și capabila sa intretii relatii sexuale.

Daca ai o sarcina cu risc ridicat, sexul s-ar putea sa fie scos din discutie in primul trimetestru.

Da, poți face sex

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca medicul iti da voie sa faci sex la inceputul sarcinii. Daca ai o sarcina cu risc ridicat, s-ar putea sa-ti sugereze sa astepti. Cu toate acestea, daca ai primit acceptul de la medic, sexul in timpul sarcinii este perfect sanatos și normal.

Sexul nu raneste copilul

Amandoi s-ar putea sa fiti speriati ca veti rani copilul daca veti face sex. Este timpul sa desfiintam acest mit. Sexul, indiferent daca este făcut la inceputul sau la sfarsitul sarcinii, nu va rani bebelusul. Sacul care inconjoara copilul este extrem de puternic, și in plus, penisul nu poate ajunge la copil.

S-ar putea sa nu simti nevoia de a face sex

Sigur, poți face sex, dar cand corpul tau trece printr-o schimbare hormonala, s-ar putea sa nu simti nevoia de a face sex. Simptomele sarcinii sunt diferite pentru fiecare femeie. Unele pot fi mai excitate in timp ce altele simt o scadere a excitatiei. In plus, daca ai stari de voma dimineata, ultimul lucru pe care ti l-ai dori este un penis in interiorul tau.

Nu uita de bolile cu transmitere sexuala

Nu stiu cine este partenerul tau, dar fii constienta de riscul la care te expui cand faci sex neprotejat, deoarce s-ar putea sa iei vreo boala cu transmitere sexuala. Daca partenerul tau are herpes sau Hepatita B, atat tu cât și copilul s-ar putea sa va infectati. Deci, trebuie sa ai mare grija.

Poti face sex oral

sex oral in timpul sarcinii

Nu exista doar sex prin penetrare. Sexul oral in timpul sarcinii este, de asemenea, sigur. Cu toate acestea, nu ar trebui sa sufli in zona genitala. Daca fortezi aerul in vagin, ai putea provoca o embolie aeriana – o bula de aer ce pune in pericol viata. Stiu ca suna dramatic. Acest lucru se intampla foarte rar dar mai bine sa ne protejam decat sa ne para rau.

Poti face sex in orice pozitie

S-ar putea sa te intrebi daca unele pozitii sunt mai bune sau mai rele decat altele și rapsunsul este „da”. Desigur, nu este nicio problema daca faci sex, dar stai departe de acele pozitii care pun presiune pe stomacul tau.

Pozitii pe care nu trebuie sa le incerci in timpul sarcinii

Acestea sunt pozitiile pe care ar trebui sa le eviti cand faci sex. Pozitia in picioare și pozitia misionarului sunt doua pozitii care pun presiune pe stomacul tau. S-ar putea sa poți face pozitia misionarului dar va trebui sa asezi o perna sub stomac pentru suport.

Pozitii in care poți face sex

Stiu ca asteptai asta și nu te invinovatesc. Deci, aici sunt câteva dintre pozitiile in care majoritatea femeilor se vor simti confortabil. Pozitia side-by-side, cowgirl, doggy style și sexul pe marginea patului sunt de obicei in topul alegerilor.

Sangerarea nu este buna

Daca observi o sangerare in timpul sexului sau dupa, nu este un semn bun. In minutul in care vezi sange după ce ai făcut sex trebuie sa-ti suni medicul. In general, orice sangerare in timpul sarcinii trebuie anuntata.

Stai departe de lubrifianti…deocamdata

Poate iti place sa folosesti lubrifianti parfumati, dar in primul trimestru, cel mai bine ar fi sa stai departe de ei. Trebuie sa faci asta pentru ca lubrifiantii parfumati afecteaza mucoasa vaginala. Si cu siguranta nu vrei sa se intample asta in timpul sarcinii. Deci, deocamdata, fa o pauza de la lubrifiant.

Pozitia ta preferata s-ar putea sa nu mai fie confortabila

Cresti, literalmente, o fiinta umana in interiorul corpului tau, iar lucrurile se schimba indiferent daca iti place sau nu. Deci, unele dintre pozitiile tale sexuale preferate s-ar putea sa nu mai fie la fel de interesante. In acest caz, trebuie sa gasesti o pozitie sexuala care nu provoaca disconfort.

Este posibil ca partenerului tau sa-i fie frica sa faca sex cu tine

Cresti un copil in interiorul tau și acesta creste destul de aproape de locul in care intra penisul. Partenerul tau este probabil ingrozit de gandul ca-i va face rau copilului. Dar va trebui sa-l asiguri ca penisul lui nu va ajunge atat de departe. Va fi incantat sa auda asta.

Daca nu te simti bine, suna-ti medicul

Daca simti ca ceva nu este in regula in corpul tau după ce faci sex, apeleaza-ti medicul. S-ar putea sa nu fie nimic grav, dar intotdeauna este mai bine sa auzi asta de la un medic care a verificat totul.

sex in timpul sarcinii

Daca nu vrei sa faci sex, este in regula

Stiu ca probabil simti ca ar trebui sa faci sex, dar daca nu o simti cu adevărat, nu trebuie sa o faci. Corpul tau trece prin multe in acest moment. Este in regula sa nu faci sex. Stai langa partenerul tau și vorbeste-i despre asta, astfel incat sa inteleaga ce se intampla.

Vei face sex din nou după ce vei naste

Ai vazut câteva emisiuni la TV și probabil ai decis ca nu vei mai face niciodată sex după nastere. Asculta, vei face! Dupa aproximativ 6 saptamani de la nasterea copilului vei fi gata din nou pentru relatii sexuale. Stiu ca este un gand inspaimantator, dar relaxeaza-te. Sa trecem de sarcina mai intai!

Desigur, exista anumite lucruri la care trebuie sa fii atenta cand faci sex in timpul sarcinii, dar totusi, trebuie sa te bucuri la maximum de fiecare experienta.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.