Totul despre penis – Ce este penisul și cum funcționează? Anatomia penisului

despre penis

Penisul este un organ sexual masculin care atinge dimensiunile maxime in perioada puberbatii. Pe langa functiile sale sexuale, penisul actioneaza ca o conducta care ajuta la eliminarea urinei din corp.

Penisul este făcut din mai multe parti:

  • Glandul (capul penisului): la barbații necircumcisi, glandul este acoperit cu un tesut umed, roz, numit „mucus”. Deasupra glandului se afla preputul, pielea penisului.
  • Corpus cavernosum: Doua „tuburi” de tesut, una langa alta, Sangele intra in aceste tesuturi, cauzand erectia.
  • Corpul spongiosum: Este tesutul moale precum un burete care inconjoara uretra din penis, mentinand-o deschisa
  • Uretra – Zona prin care iese urina, care face legatura dintre penis și vezica urinara.

Cum se obtine o erectie?

Erectia este rezulatul unor schimbari ale fluxului de sange din penis. Cand un barbat este stimulat, vasele de sange din penis se extind și permit mai mult snage sa circule prin acestea. Cand sangele intra in penis, acesta intra in niste asa-zise „camere” intarind tesutul corpus cavernosum, făcând penisul tare.

O persoana sanatoasa, care nu are probleme cu circulatia va putea obtine erectii mai puternice decat o persoana care are probleme cardiovasculare, deoarece fluxul de sange influenteaza în mod direct puterea erectiei.

Creme și pastile pentru o erecție puternică și sănătoasă

Tipuri și forme de penis – Cum arata un penis normal?

tipuri de penis

Fiecare penis este unic și are propria forma. Niciodata doua penisuri nu vor fi identice. Marimea, culoarea dar și forma acestora difera de la o persoana la alta.

Singurul lucru pe care il au penisurile in comun este faptul ca sunt în formă cilindrica și ca au glandul mai pronuntat decat restul penisului.

Cu toate astea, studiile au descoperit anumite tipare in care pot fi introduse penisurile, pe categorii.

Penisul curbat in sus

Precum o banana, acest tip de penis este curbat in sus atunci cand se afla in erectie. Barbatii care au un penis curbat in sus au avantajul faptului ca pot stimula mai ușor punctul G in timpul sexului (sau prostata, in cazul barbatilor gay).

Multe persoane se simt inconfortabil datorită acestei curburi și o considera un dezavantaj, cand de fapt au un avantaj urias in fata barbatilor cu penisul drept. Nu degeaba exista atat de multe dildo-uri și vibratoare curbate!

Dildo-uri ce semănă perfect cu un penis adevărat

Sfat pentru persoanele cu penis curbat in sus: Poti face sex in orice pozitie vrei, chiar și in simpla pozitie a misionarului și sa oferi plăceri extreme partenerei datorită curburii penisului.

Penisul curbat in jos

Intoarce acea banana invers și vei obtine un penis curbat in jos. Acest penis are aceleasi avantaje precum penisul curbat in sus, singura diferenta este ca trebuie sa schimbi putin pozitia. La fel ca in cazul penisului curbat in sus, forma sa este vizibila doar atunci cand organul se afla in erectie.

Nu este un dezavantaj decat daca esti o persoana clasica. In timp ce barbații cu penisul curbat in sus pot oferi plăceri mai mari partenerelor in pozitia misionarului, tu ai avantaj atunci cand vorbim de pozitia doggy-style sau lingurita.

Sfat pentru persoanele cu penisul curbat in jos: Poti stimula punctul G, A sau prostata cu ajutorul formei tale unice. Daca partenera sta deasupra, spune-i sa stea cu spatele la tine. Ii vei oferi plăceri mai mari și vei avea o priveliste de invidiat!

Penisul în formă C

Acest tip de penis este curbat in partea dreapta. La fel ca in cazul pozitiilor de mai sus, nu reprezinta niciun dezavantaj. Trebuie pur și simplu sa alegi pozitia potrivita.

Daca alegi pozitia potrivita, ii vei putea oferi partenerei plăceri la fel de intense precum și in celelalte pozitii.

Sfaturi pentru persoanele cu penisul în formă C: Incearca pozitia numita „T-Bone”. Aceasta este extrem de confortabila și te ajută să profiti la maximum de curbura penisului tau. Partenera ta nu se va mai satura sa faca sex cu tine in aceasta pozitie! Va avea orgasm după orgasm.

Penisul drept

Penisul drept este cea mai comuna forma a penisului. Acesta forma nu are avantaje sau dezavantaje. Este forma clasica și poți oferi (sau obtine) plăceri in orice pozitie.

Persoanele cu penisul drept nu este obligatoriu sa aiba experienta pentru satisfacerea partenerei. Datorita faptului ca nu exista niciun unghi care sa te avantajeze, nu este cea mai potrivita forma pentru stimularea punctului G, dar poate oferi plăceri la fel de intense atunci cand stii sa iti stapanesti penisul cum trebuie.

Sfaturi pentru persoanele cu penisul drept: Cu toate ca nu exista nicio pozitie care sa te avantajeze, asta nu înseamnă ca nicio pozitie nu ti se potriveste. De fapt, poți satisface partenera in orice pozitie doresti!

Penisul cu gland mai subtire

Exista un tip de penis in care baza acestuia este mai groasa de cat glandul și devine din ce in ce mai subtire cu cat de apropii mai mul de varf, oferindu-i o formă conica.

Precum celelalte pozitii, nu reprezinta un dezavantaj, atat timp cat stii cum sa il folosesti. Glandul subtire te ajută să penetrezi mai ușor partenera iar baza mai groasa te ajută să ii oferi mai multa plăcere cu cat o penetrezi mai tare. Ai auzit de „deep penetration”? Norocosule, te vei bucura din plin de aceasta tehnica de sex!

Sfat pentru barbații cu glandul subtire: Daca tie și partenerei va place sexul anal, forma conica a penisului este perfecta! De fapt, este forma perfectă pentru jocurile anale!

Penisul cu gland mai pronunat și baza mai subtire

Acest tip de penis care este adesea numit „penisul ciocan” are baza mai subtire și un gland mult mai pronuntat. Grosimea pe care o are in plus stimuleaza peretii vaginali, ceea ce te ajută să ai parte de plăceri mai intense in timpul penetrarii.

Sfaturi pentru barbații cu gland pronuntat: Alege o pozitie in care partenera isi poate deschide tare picioarele. Pozitii precum cea a misionarului sau in care femeia sta deasupra sunt perfecte pentru aceste pozitii, ajutandu-te sa oferi plăceri incredibile partenerei.

Ce anume influenteaza marimea penisului?

Sunt multi factori care influenteaza marimea penisului tau. Unul din cei mai importanti factori este cel genetic. Insa marimea aceasta nu este mostenita doar de la unul din parinti. De fapt, aceasta mostenire este influentata de anumiti factori genetici din partea ambilor parinti.

totul despre penis

Pe langa facotrii genetici, nivelul hormonal influenteaza în mod direct marimea penisului. Studiile, cu toate ca nu sunt inca terminate, sustin ca marimea penisului este influentata de nivelul de hormonul masculin pe care il are un barbat.

Un stil de viata sanatos te poate ajută să ai un penis mai mare?

Singurul lucru in care te poate ajuta un stil de viata sanatos sa ai un penis mai mare este prin faptul ca persoanele slabe se pot bucura din plin de toata marimea penisului. Persoanele supraponderale sau obeze au adesea un strat de grosime la baza penisului, făcând penisul să pară mai mic. In cazul cu un stil de viata sanatos, acest lucru nu se aplica.

De asemenea, multi barbati sunt ingrijorati ca masturbarea le va micsora penisul sau ca daca se masturbeaza acesta se va opri din crestere.

Totusi, nu exista niciun studiu care sa sustina aceaasta afirmatie. Mastrubrarea poate afecta erectia care ajuta la cresterea penisului, dar acest lucru este dora temporar. Penisul va reveni la forma sa initiala după ejaculare. Masturbarea nu iti face penisul mai mare sau mai mic pe termen lung.

Penisul isi atinge dimensiunile maxime cel mai adesea pe la 18-19 ani. Atunci este varsta la care marimea penisului este definitiva.

Sfat: Exista anumite tehnici numite jelqing și pompe pentru penis care se spune ca ajuta la marirea penisului. Ai putea sa le incerci!

Pompe ce te ajută să ai un penis mai mare și mai erect

Cu toate ca este greu sa iti cresti penisul in dimensiui, poți face câteva trucuri pentru a-l face să pară mai mare. Iata care sunt acestia:

  • tunde parul pubian
  • mentine-te in forma

Anumiti factori, precum frigul pot influenta marimea penisului, insa aceste efecte sunt doar temporare.

11 Lucruri incredibile despre penis

Pe langa marimea penisului, este indicat sa tii cont și de anumiti factori care iti pot influenta în mod direct viata. Sanatatea penisului tau este importanta pentru o viata fericita!

1.Foloseste-l mai des

Trebuie sa ai erectii în mod regulat daca vrei as iti mentii penisul in forma. Este important sa ai parte de „exercitiI” , conform unui doctor urolog din Americ.

Pentru a-ti mentine muschii penisului sanatosi și tonifiati, trebuie ca sangele, plin cu oxigen sa treaca prin penis. Acest lucru se intampla prin obtinerea unei erectii. Daca nu ai erectii pentru o lunga perioada de timp, la fel ca și in cazul altor zone musculare, acestia pot deveni mai moi, scazand calitatea erectiei.

Daca un barbat este fizic capabil să obțină o erecție dar nu are deloc in timpul zilei, nu trebuie sa se ingrijoreze: e posibil sa treaca pur și simplu printr-o perioada mai non-erotica.

Implusuri de la creier cauzeaza erectia in timpul somnului Nu conteaza daca ai un vis erotic sau un cosmar – penisul tau va intra in erecție in timpul somnului – chiar de mai multe ori pe noapte!

Totusi, exista anumite peroane incapabile să obțină erectii, precum cele care au probleme cardiovasculare sau diabet.

Daca acestia nu fac nimic pentru a mentine erectia, e posibil ca penisul sa se micsoreze in dimensiuni. Fara erectii în mod regulat, penisul poate scadea cu 1-2 cm in dimensiuni și poate deveni mai putin elastic.

Un dispozitiv precum o pompă pentru penis poate ajuta penisul sa se umple cu sange. Acest lucru te poate ajută să iti mentii marimea penisului.

2. Penisul tau poate fi considerabil mai mic in stare flasca

Nu exista o dimensiune anume pe care o poate avea un penis in timpul erectiei. Intr-un studiu pe 80 de barbati, studiile au descoperit ca penisul poate creste atunci cand trece din stare flasca in erecție cu pana la 9 cm. Asadar poate fi o diferenta uriasa intre un penis flasc și unul erect. Cum spun și acea vorba, „nu judeca o carte după coperta”.

Acelasi lucru e disponibil și in cazul penisului. E posibil sa te uimeasca dimensiunea unui penis erect, in timp ce in stare flasca este neimpresionant.

Intr-un studiu pe mai mult de 1000 de barbati din America a descoperit ca erectia iti poate face penisul sa devina mult mai mare, chiar mai mare decat dublu.

3. Zona de placere

Multi barbati considera ca glandul penisului și zona de langa baza sunt cele mai placute. Totusi, un studiu pe 81 d ebarbati  sanatosi a descoperit ca e lucrurile sunt mai complexe decat par. Multi barbati sustin ca cea mai erogena zona a corpului este anusul, sfarcurile, gatul asu scrotul.

Cu toate astea, glandul este intr-adevar ales ca „cea mai erogena zona” a penisului pentru majoritatea barbatilor, insa nu este o regula.

4. Sensibilitatea scade cu timpul

Studiile sustin ca un penis sensibilitatea penisului scade cu trecerea varstei. Cu toate ca nu se poate estima o varsta exacta, se stie acest fenomen este datorat circulatiei mai slabe.

La varste tinere, penisul poate deveni erect la cea mai simpla atingere. Acest lucru insa poate sa se schimbe odata cu trecerea timpului. S-a descoperit ca sensibilitatea penisului incepe sa scada pe la 25 de ani.

Asta nu înseamnă insa ca trebuie sa devenim paranoici: abia pe la 65-75 de ani se atinge nivelul maxim de declin in sensibilitate a penisului.

5. Vibratoarele sunt potrivite chiar și pentru penisuri

Vibratoarele nu sunt doar pentru femei. Acestea functionează de asemenea asupra penisurilor. De fapt, vibratoarele sunt atat de eficiente pentru penisul barbatilor incat ii poate ajuta as ejaculeze. Exista chiar și o tehnica medicala care ii ajuta pe barbații cu probleme de ejaculare sa trateze aceasta afectiune cu ajutorul unui vibrator.

Totusi, nu trebuie sa folosesti un vibrator doar pentru tratarea afectiunilor de ejaculare – il poți folosi și pur și simplu pentru placere. Nu-ti va parea rau! Este cu atat mai placut daca esti pasionat de frotting.

Cele mai noi vibratoare pentru stimularea vaginului și a penisului

6. Penisul este mai complex decat pare

Ceea ce vedem noi este doar varful penisului. De fapt, penisul aproximativ dublu decat ceea ce se vede. Acest lucru e datorat faptului ca cealalta umatate este in interiorul penisului.

7. Penisul contine nenumarate bacterii

Pielea penisului tau este casa a unei comunitati foarte diversificata de bacterii. Un studiua demonstrat ca la nivelul penisului se afla 42 de tipuri unice de bacterii.

Totusi, barbații circumciti nu au o varietate și abundenta la fel de mare de bacterii. In urma unui studiu pe 12 barbati care doreau sa-si faca circumcizie s-au recoltat probe inainte și după interventie și s-a descoperit o diferenta mare numarului și a diversitatii de bacterii de la nivelul penisului.

8. Majoritatea barbatilor nu sunt circumcisi, insa o buna parte o fac

Probabil ca nu cunoastem pe nimeni care sa fie circumcis. te gandesti ca este ceva foarte putin comun, ca doar evreii o fac – insa lucrurile nu stau chiar asa:

De fapt, s-a descoperit ca aproximativ 30% dintre barbații de peste 15 ani sunt circumcisi. Asta este aproximativ 1 din 3 barbati!

Bineinteles, rata difera in functie de nationalitate și religie. Aproape toti evreii și musulmanii au penisul circumcis, acestia reprezentand aproximativ 70% din totalul barbatilor circumcisi din lume. Totusi, sunt multi barbati care o fac la cerere sau din motive medicale (cum ar fi fimoza).

9. Clitorisul este un fel de penis

In stadiul de embrioni, viata tuturor incepe precum o femeie, inainte ca procesul cromozomilor sa fie activat, avand o structura asemanatoare cu clitorisul. Atnuci cand acest proces are loc, embrionii cu cromozomii XX vor dezvolta clitoris, labii și vagin iar cei cu cromozomi XY vor dezvolta penis și testicule.

10. Oamenii au cel mai mare penis dintre primate

Oamenii se considera ca au cel mai mare penis dintre primate. De exemplu, o gorila are nu penis in medie de aproximativ 5 cm. Oamenii au organele genitale mult mai mari de atat. Oamenii de stiinta sustin ca aceste proportii sunt rezultatul selectiei naturale.

11. Este foarte ușor sa iti fracturezi penisul

Se intampla chiar foarte des! Din pacate, penisul este foarte ușor de fracturat. Cel mai adesea se intampla in cazul pozitiei „cowgirl”, in care femeia sta deasupra. Se considera una din cele mai periculoase pozitii. Daca partenera sare pe tine și penisul nu nimereste vaginul, este foarte probabil sa ajungi de la plăceri incredibile la spitalul de uregente

In 2014, un studiu de la un institut de urologie din America a descoperit ca cea de a doua pozitie este cea in care barbatul sta in spatele femeii, asa-numita pozitie „doggy style”.

Sfaturi pentru mentinerea unui penis sanatos

Daca vrei sa ai un penis sanatos și sa te bucuri de o erecție pana la varste inaintate, trebuie sa tii cont de anumite reguli care influenteaza în mod direct sanatatea acestui organ.

Afrodiziace pentru sănătatea relației de cuplu

Hidrateaza-te

Hidratatea este foarte importanta pentru sanatate in general, dar și pentru penis. Se considera ca exista o legatura stransa intre deshidratare și disfunctie erectila, așadar este indicat sa bei cel putin 2 litri de apa pe zi.

Mananca echilibrat

O dieta echlibrata te poate ajuta as reduci sansele de aparitie a diabetului sau a bolilor de inima. In ambele cazuri se poate ajunge la disfunctie erectila.

Iata ce alimente este indicat sa introduci in alimentatie pentru sanatatea penisului tau și pentru o erecție mai puternica:

  • Spanacul
  • Ardei iute
  • Avocado

Fa exercitii în mod regulat

Activitatea fizica moderata poate scadea sansele ce cauzeaza disfunctie erectila. Un studiu din 2015 asupra barbatilor cu disfunctie erectila a demonstrat ca un program zilnic de plimbare poate reduce considerabil problemele cu erectia.

Fa exercitii pelviene

Exercitiile pelviene sunt adesea asociate cu sanatatea vaginului femeilor, dar pot ajuta la fel de bine și barbatii. Aceste exercitii imbunatatesc abilitatea ta de a obtine și mentine o erectie, precum și prevenirea afectiunilor urinare, precum incontinenta.

Un studiu din 2005 pe 55 de persoane cu disfunctie erectila a descoperit ca 40% dintre barbații care au făcut în mod regulat exercitii pelviene au scapat de probleme cu disfuncții erectie.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.