Vagin uscat în timpul sexului – Cum să devii mai umedă? Cum să te umezești natural?

lubrifiere-sex-vagin

Multe femei se confrunta cu uscaciune in timpul sexului. Se intampla adesea ca femeile sa nu fie suficient de umede. Acestora le este de regula mai greu sa se bucure de o noapte romantica și pasionala. Tine cont insa de faptul ca nu e nimic in neregula cu tine daca suferi de o astfel de problema.

Hormonii, acea perioada din luna și chiar și ceea ce mananci poate afecta cat de umeda vei fi acolo jos in timpul sexului. Daca vrei sa scapi de aceasta uscaciune, iata câteva sfaturi care te pot ajuta.

Petrece mai mult timp cu tine

Petrece mai mult timp cu tine insati și afla ce anume te excita, cum iti place sa fii atinsa. Cunoaste-te mai bine daca vrei sa te bucuri de compania altei persoane. O persoana care nu stie ce ii place și se aventureaza in sex cu alta persoana e mai predispusa la uscare vaginala deoarece se va simti inconfortabil.

Lubrifianți pe bază de apă, perfecți pentru jucăriile erotice din silicon

Trebuie sa experimentezi singura mai intai, sa vezi ce iti place, sa te cunosti pe tine insati. Doar asa te vei putea bucura in totalitate de sex romantic, in cuplu.

Renunta la latex

Nu toate prezervativele sunt potrivite. Latexul uneori poate sa te faca sa devii mai uscata acolo jos, ceea ce ar putea sa te faca sa nu iti plac aprezervativele. Poti alege prezervative fără latex. Sunt multe branduri de prezervative din alte materiale.

Acestea sunt concepute in special pentru persoanele care sunt alergice la latex/silicon, insa sunt la fel de potrivite și pentru cei care simt ca latexul ii usuca acolo jos.

Manix Skyn – Prezrevative din polisopren, potrivite pentru cei care nu vor să folosească latex

Manix Skyn – Prezervative Transparente din Polisopren

Aleg un lubrifiant de calitate

Lubrifiantul este o inventie de-a dreptul extraordinara ce poate face orice forma de sex mult mai usoara și mai plăcută. Acestia pot fi folositi pentru orice tip de sex. Exista nenumarate tipuri de lubrifianti.

Cauta-l pe cel potrivit, in functie de modul in care vrei sa il folosesti.

Daca vrei sa te bucuri pur și simplu de o noapte romantica alaturi de partener, în mod natural, fără prezervativ, poți folosi un lubrifiant pe baza de silicon. Acesta asigura o lubrifiere de lungă durată și cu siguranta nu vei mai avea probleme cu uscaciunea vaginala din timpul sexului.

Cu toate astea, acest tip de lubrifiant nu este potrivit in cazul in care vrei sa folosesti un prezervativ sau alte jucarii erotice din siliicon sau materiale asemanatoare.

Toko de la Shunga – Cel mai bun lubrifiant din silicon

Toko – Lubrifiant Din Silicon de la SHUNGA

Daca vrei insa un lubrifiant mai sigur, ce poate fi folosit atat cu prezervative cât și cu jucariile erotice din silicon, poți alege un lubrifiant pe baza de apa. Spre deosebire de cel din silicon, apa se absoarbe in piele, așadar efectul acestui lubrifiant va trece mult mai repede, insa unul din cele mai sigure tipuri de lubrifianti artificiali, așadar il poți reaplica de oric cate ori doresti.

Mai mult de atat, acesta este unul din cele mai sigure tipuri de lubrifianti. Unele femei se pot irita de la lubrifiantii din silicon. Cele care au zona vaginala sensibila se pot irita ușor de la acestia. Exista de asemenea și o formă de alergie la silicon, ceea ce poate face acest lubrifiant nepotrivit.

Cu toate astea, cei pe bază de apă sunt potriviti pentru aproape orice situatie, deoarece nu provoaca alergii și sunt ușor de aplicat, oricând și de ori cate ori doresti, chiar și atunci cand folosesti un prezervativ.

Pentru cei ce doresc și mai multa grija, exista de asemenea lubrifiantii pe bază de apă bio. Acestia sunt cei mai potriviti pentru persoanele cu pielea sensibila.

Bioglide – Lubrifiant naturala pe bază de apă pentru cei cu vaginul sensibil

BIOglide – lubrifiant natural pe bază de apă

Folosind un lubrifiant este cea mai sigura și eficienta metoda prin care poți scapa de vaginul uscat din timpul sexului. Acestia sunt foarte ușor de aplicat și accesibili la pret tuturor. Poti o gama uriasa de lubrifianti de calitate la Justlove.ro – unul din cele mai mari sex shop-uri online din Romania.

Prelungeste preludiul – este foarte important pentru umezirea vaginala

Preludiul este extrem de important pentru a ajută femeile sa fie mai umede. Daca incepeti sexul fără suficient preludiu, este posibil ca femeile sa nu fie suficient de lubrifiate acolo jos.

Cei mai eficienți lubrifianți din silicon, pentru femeile ce suferă de vagin uscat

Tine cont de sfaturile specialistilor atunci cand vine vorba de sex: fa preludiul o prioritate și prelungeste-l. Majoritatea cuplurilor se grabesc sa treaca peste preludiu pentru a se bucura de sexul prin penetrare.

Acest lucru este foarte gresit: preludiul joaca un rol important in prevenirea uscaciunii vaginale și trebuie sa fie la fel de lung precum sexul prin penetrare.

prevenirea uscaciunii vaginale din timpul sexului

Asigura-te ca preludiul dureaza suficient ca femeia sa se lubrifieze în mod natural. Doar atunci cand observi ca aceasta este excitata și umeda e timpul sa treci la urmatorul pas, mai exact la penetrare.

Cauzele uscaciunii vaginale din timpul sexului

Uscaciunea vaginala poate avea nenumarate cauze. De la nivelul de hormoni pana la pur și simplu nivelul de plăcere pe care il are o femeie in timpul sexului, sunt multi factori care pot influenta modul in care organul genital se lubrifiaza natural in timpul sexului. Iata care sunt cele mai comune cauze ale vaginului uscat.

Lelo Personal Moisturizer – Lubrifiant de TOP pe bază de apă, potrivit pentru prevenirea uscăciunii din timpul sexului

Lelo Personal Moisturizer – Lubrifiant pe Baza de Apa, 75 ml

Nivelul de estrogen scazut

Hormonul estrogen auta la umidifierea vaginului și la mentinerea unui strat gros de lubrifiant pe acesta. Vaginita atrofica este o afectiune medicala care apare atunci cand ovarele produc mai putin estrogen. Unul din principalele simptome ale acestei afectiuni este vaginul uscat, așadar este o legatura foarte stransa insa nivelul de estrogen și uscarea din timpul sexului.

Corpul unei femei produce mai putin estrogen atunci cand:

  • Intra la menopauza – Femeile produc mult mai putin estrogen atunci cand ajung la menopauza.
  • Dupa ce au un copil – Atat nasterea cât și alaptarea scad semnificativ nivelul de estrogen, ceea ce duce acesea la vagin mai uscat.
  • Se administreaza anumite medicamente – sunt multe medicamente care influenteaza negativ lubrifierea vaginala. Cele mai cunoscute medicamente care afecteaza nivelul de hormoni sunt cele pentru tratarea cancerului mamar dar și antidepresivele sau anxioliticele.
  • Extirparea ovarelor, chimioterapia, radioterapia – toate aceste proceduri medicale afecteaza nivelul de estrogen și implicit cat de uscat sau umed va fi vaginul.

Lubrifierea vaginala și sexul

Daca observi ca ai vaginul uscat in timpul sexului, acest lucru ar putea fi datorat mai multor motive. Poate ca ceea ce face partenerul pur și simpu nu te excita. Daca nu esti suficient de stimulata, nu poți să te astepti ca vaginul tau sa produca prea mult lubrifiant natural. Acesta apare doar atunci cand esti stimulata.

Daca observi ca ai vaginul uscat dar și dorinta de sex e scazuta, e posibil sa suferi de probleme cu libidoul, ceea ce pot fi cauzati unui numar mare de factori, cele mai comune fiind medicamentele, problemele medicale sau pur și simplu stresul.

Daca treci printr-o perioada mai grea, mai stresanta, nu te poți astepta sa ai o viata sexuala la fel de activa precum în mod obisnuit.

Pe langa acestea, chiar și perioada in care faceti poate afecta uscarea vaginala.

cauze uscaciune in timpul sexului

Dorinta sexuala este mai mare inainte de ovulatie și este mai scazuta după ce ovulaia trece. Astfel, femeile tind sa fie mai umede atunci cand ajung la ovulatie – este un proces natural al organismului pentru proceere.

Uscarea vaginala din timpul sexului poate avea nenumarate motive, de la o perioada mai stresanta pana la pur medicamente sau diferite afectiuni medicale. De asemenea, pur și simplu o stimulare insuficienta poate duce la uscaciu vaginala. Asigura-te ca preludiul este suficient de lung pentru ca femeia sa aiba timp sa se lubrifieze în mod natural.

Sexul poate fi foarte inconfortabil și chiar dureros atunci cand organele genitale nu sunt suficient de lubrifiate. Daca tii cont de sfaturile de mai sus, vei reusi sa previi uscaciunea vaginala și sa te bucuri de sex mai placut, mai romantic și mai intens alaturi de persoana iubită.

PS: Multe din aceste sfaturi ar trebui citite și stiute și de catre barbati. Cu toate ca este mult mai rar, sunt și barbati care nu se pot lubrifia în mod natural suficient de bine pentru sex.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.