Exerciții Kegel – Cum Se Fac? Ce Bile Folosim? Ce Beneficii Aduc?

utilizare-bile-kegel-micsorare-vagin

Numele de exercitii Kegel vine de la ginecologul Arnold Kegel care le-a recomandat femeilor ce sufereau de incontinenta urinara sa faca aceste exercitii. In timp ce femeile practicau exercitiile Kegel au realizat ca și viata sexuala s-a imbunatatit, iar acest lucru s-a intamplat deoarece ele reuseau acum sa isi controleze muschii din jurul vaginului.

De asemenea, daca te confrunti cu crampe musculare la nivelul gambelor sau cu dureri de spate, atunci ai putea incerca sa faci excercitiile de intindere Kegel.

Iar daca esti gravida, afla ca aceste exercitii te vor pregati pentru nastere și iti vor tonifia corpul. Ele sunt foarte eficiente deoarece intaresc muschii planseului pelvin și te vor ajuta sa ajungi mult mai ușor și la orgasm. Iar faptul ca sunt foarte ușor de realizat este un mare avantaj.

Exercitiile Kegel nu sunt doar pentru femei, ci și barbații pot practic aceste exercitii, deoarece ei trebuie sa acorde o atentie deosebita muschilor care inconojara prostata și osul pubian. In momentul in care acesti muschi sunt suficient de tonifiati și antrenati, organele vor fi sustinute și nu vor aparea probleme.

Cum sa localizezi muschii ce au nevoie de antrenament?

Tot ce trebuie sa faci daca esti femeie, este sa opresti jetul, in timp ce urinezi, pentru câteva secunde și apoi sa continui. Repeta acest exercitiu de fiecare data cand mergi la toaleta. Muschii pe care tocmai i-ai contractat sunt cei care au nevoie de antrenament.

Bile Kegel foarte eficiente

Daca esti barbati, atunci ai putea sa iti misti penisul erect sau sa opresti jetul in timp ce urinezi.

Atenie!!! Nu repeta aceste exercitii foarte des deorece sunt suficiente câteva saptamani, pentru ca mai poi sa reusesti sa iti controlezi muschii fără sa urinezi.

Cum functionează exercitiile KEGEL și cum ne ajuta?

Exercitiile Kegel intaresc și tonifica muschiul pubococcigian care sustine uterul, vaginul și vezica urinara. Fibrele muschiului inconjoara anusul, uretra și orificiu vaginal, iar in timpul orgasmului senzatiile resimtite vor fi mult mai intense, daca muschii sunt mai puternici. De asemenea, poți intensifica și placerea partenerului prin contractii musculare.

Urmeaza aceste sfaturi pentru a executa corect excercitiile Kegel

  • goleste-ti vezica – inainte de a incepe practicarea exercitiilor Kegel, trebuie sa ai vezica goala. Pentru a localiza muschiul ce are nevoie de antrenament, incearca sa opresti fluxul urinar.
  • contracteaza mschii – fa acest lucru timp de maximum 3 secunde, după care te poți relaxa. Fii foarte atenta sa nu iti incordezi posteriorul sau abdomenul pentru ca altfel te minti singura.
  • foloseste bile (recomand Luna Beads II – Bile Ben Wa) – dar, doar la recomandarea medicului. In momentul in care introduci bilele in vagin, muschiul se va contracta fortat pentru a mentine bilele inauntru.
  • mareste durata – repeta exercitiile de 3 ori pe zi, iar pe masura ce timpul trece și te obisnuiesti cu exercitiile, mareste timpul in care iti incordezi muschii pana la 20 de secunde.
bile-kegel-ball-2
Bile pentru exercitii KEGEL

Exercitii de baza

  • Kegel extins – muschiu pubo-coccigian se contracta timp de 5 secunde la inceput, apoi cate 20 de scunde. Ai putea sa incerci acest exercitii după ce urinezi.
  • Exercitii de ridicare – contracta muschiul pubo-coccigian și creste tensiunea treptat. La fel vei proceda și cand vei elibera tensiunea, tot treptat. Incearca sa executi acest tip de exercitii atunci cand stai in picioare, pe scaun sau intinsa de cel putin 2 ori pe zi.

Obisnuieste-te sa faci aceste exercitii și in câteva saptamani vei vedea și rezultatele.

Imbunatatirea posturii

Stai in picioare, tine mainile pe langa corp și asigura-te ca talpile sunt la nivelul soldului. Ridica bratele cat de tare poti, deasupra capului și inspira profund. Apoi, intoarce palmele și indoaie bratele lasandu-le in lateral și in spate. Trebuie sa ramai in aceasta pozitie timp de 10 secunde și sa repeti de 10 ori.

Ameliorarea crampelor musculare

Stai in picioare și sprijina-ti mainile de peretele din fata ta. Adu piciorul stang in fata și coboara indoind piciorul stang din genunchi, in timp ce genunchiul drept va ramane intins. Ramai in aceasta pozitie timp de 30 de secunde, dar asigura-te ca spatele e drept și soldurile sunt in fata. Nu trebuie sa te ridici pe varfuri. Fa acelasi excercitiu și cu piciorul celalalt. Repeta fiecare excerictiu de 10 ori, inainte de a te pune la somn.

luna-beads-albastru
Bile Luna Beads II

Imtarirea abdomenului, a picioarelor și a bratelor

Incearca sa iti mentii echilibru inainte de a incerca un astfel de exercitiu. Asaza-te in genuchi sprijinandu-te in palme astfel incat acestea sa fie in dreptul umerilor. Ombilicul trebuie tras catre spate, iar piciorul drept și bratul stang se ridica pana vor ajunge la acelasi nivel cu trunchiul. Ramai in aceasta pozitie pentru 5 secunde și apoi repeta cu celelalte membre. La fel ca și exercitiile de mai sus, se repeta de 10 ori.

Ameliorarea durerilor de spate

Asaza-te in genuchi și intinde-te in asa fel incat bratele sa ajunga in fata ta, iar abdomenul intre picioare. Mentine-ti gatul la acelasi nivelu cu trunchiul, iar daca abdomenul ajunge la podea, foloseste bratele pentru a te sprijini și ridica bazinul. Repeta exercitiul de 10 ori.

Avantajele exercitiilor Kegel

In momentul in care muchii planseului pelvian sunt antrenati, senzatiile din timpul actului sexual se intensficia iar problemele medicale de genul deplasarea vezicii urinare sau incontienta urnara sunt prevenite. De asmeenea, durerile nasterii vor fi ameliorate, iar refacerea va fi mult mai rapida pentru femeile care practica acest tip de exercitii.

Daca pana acum nu ai fost curioasa sa faci aceste exercitii, atunci trebuie sa incepi chiar in acest moment. Acestea te ajută să iti intaresti muschii planseului pelvin și astfel vei preveni incontinenta urinara, o problema destul de frecventa in randul femeilor gravide sau a celor care au nascut.

Exercitiile Kegel reusesc de asemenea și sa imbunatateasca circulatia sangelui in zona rectala și vaginala, deci te vor ajuta sa stai departe de hemoroizi. Dupa ce ai nascut ai putea continua cu aceste exercitii deoarece vor imbunatati tonicitatea vaginului și astfel sexul va deveni mult mai interesant și mai placut.

Cum se fac exercitiile Kegel?

Inainte de a incepe practicarea exercitiilor Kegel goleste-ti vezica urnara. Incearca sa iti imaginezi ca opresti jetul de urina. Pentru a fi sigura ca faci ceea ce trebuie, ai putea sa-ti inserezi degetul in vagin, iar daca vei simti o presiune atunci înseamnă ca ai procedat corect. Insa, fii foarte atenta ca trebuie sa lucrezi doar muschii pelvieni, nu trebuie sa strangi fesele, sa incordezi muschii abdominali sau sa iti opresti respiratia. Este foarte probabil ca la inceput sa iti fie putin greu, dar cu timpul, daca vei continua sa exersezi, va fi foarte ușor.

Pentru a verifica daca muschii abdominali sunt incordati poți pune o palma deasupra ombilicului, iar daca observi ca zona este tensionata atunci trebuie neapara sa te relaxezi și sa opresti exercitiu.

Cand incepi sa faci excercitiile Kegel trebuie sa mentii contractiile timp de câteva secunde și apoi sa faci o pauza, dar atunci cand muschii vor fi mai puternici, vei putea face fiecare exercitiu pentru 10 secunde, după care te poți relaxa tot 10 secunde.

cum-se-folosesc-bilele-kegel

Cat de des se fac exercitiile Kegel?

Este indicat sa faci acest tip de exercitii de cate ori iti permiti. In momentul in care muschii devin puternici vei putea creste numarul și durata contractiilor. Incearca sa faci cate 3 seturi de 10 secunde și sa repeti zilnic. Ai putea sa incepi dimineata cand te trezesti, la pranz și seara cand te pui la somn. Este foarte important sa le faci în mod regulat.

Chiar daca la inceput nu vei oberva nicio modificare, nu te descuraja, s-ar putea sa fie nevoie chiar și de 5-6 saptamani pana se vezi câteva schimari.

Cat timp trebuie sa practici exercitiile Kegel?

In momentul in care vei efectua zilnic acest tip de exercitii te vei obisnui cu ele. Asa ca, ai putea sa le practici toata viata, mai ales ca ar putea preveni prolapsul organelor pelvine – o boala cu care se confrunta femeile batrane.

Efectele contractiilor

Energia aflata in corpul nostru se pierde prin orificiul anal sau vaginal. In momentul in muschii sexuali devin puternici, scurgerea energiei poate fi impiedicata prin obturarea acestor orificii. Pe langa faptul ca prin efectuarea exercitiilor de tip Kegel vom putea preveni anumite afectiuni, vom capata și mai multa incredere in aptitudinile noastre sexuale.

In timpul actului sexual, penisului va fi mangaiat pe toata suprafata datorită acestor tehnici, iar partenera va savura placerea pe care i-o ofera iubitului ei. Trebuie sa retinem ca prin efectuarea exercitiilor Kegel poți atinge perfectiunea și tde poți bucura la maximul de orice act sexual.

Barbatii vor rezista mai mult in timpul unui raport sexual deoarece vor avea o erecție mai puternică și vor detine controlul asupra ejacularii și astfel partenera sa se va bucura de o plăcere intensa pe toata durata actului sexual, ba chiar va putea atinge și orgasmul.

Ceea ce este interesant la aceste exercitii este faptul ca ele pot fi practicate in orice moment, chiar daca porti o discutie, esti la birou sau stai in fata TV poți realiza exercitiile Kegel și vei avea doar de castigat.

utilizare-bile-kegel-micsorare-vagin

Exercitiile Kegel și viata sexuala – au loc imbunatatiri?

Musculatura sexuala nu este folosita foarte mult de aceea trebuie sa o antrenam, iar exercitiile Kegel sunt ideale daca vrem sa ne imbunatatim viata sexuala. Barbatii care aleg sa practice acest tip de exercitii vor reusi sa aiba erectii puternice chiar și la varste inaintate și vor detine controlul asupra ejaculariii.

Femeile pot sa devina experte in contractii, insa pentru inceput au nevoie de antrenament. Identifica mushii ce trebuie lucrati și concentreaza-ti atentia asupra contractiei.

In momentul in care vei reusi sa iti controlezi musculatura vaginala actul sexual se va transforma intr-un moment de plăcere maxima. Ai putea face un exercitiu de imaginatie și sa vizualizezi in interiorul vaginului trei inele. Atunci cand iti contractezi musculatura vaginala diametrul lor se micsoreaza și revine abia cand te relaxezi. Incearca sa iti dai seama care este zona sensibila pe care o poți controla cel mai ușor.

Incearca sa tii muschii bazei pelviene contractati pentru 5 secunde după care ii poți relax. Ai putea chiar și sa inserezi in vagin un deget pentru a vedea care este miscarea ce iti contracta muschii. Cu timpul, mareste timpul contractiile pana ajungi la 10 secunde.

Incepe cu serii de 20 de contractii, una pe secunda, apoi mareste numarul la 75 de contractii și cand va deveni foarte ușor, mareste timpul, astfel incat o contractie sa nu mai dureze o secunda, ci 3. Este foarte important sa iti gasesti și pozitia confortabila.

Cand am auzit prima oara de aceste exercitii eram adolescenta. O prietena se tot lauda ca practica acest tip de exercitii de ceva timp, iar acum iti poate controla muschii pubo-coccigieni. Chiar daca anii au trecut, ea și acum ne povesteste cat de implinita e viata ei sexuala și ca reuseste sa aiba orgasm de fiecare data cand face dragoste.

Suntem atat de obisnuite sa cheltuim bani pe masaje, ore la cosmetica insa nu acordam aceeasi atentie și organelor sexuale. Ar trebui sa vedem lucrurile diferit de acum și sa ne dam seama ca aceste exercitii ne aduc foarte multe beneficii.Atunci cand faci sex  cu partenerul tau, contracta muschii, astfel el se va simti masat și va fi minunat.

Bile Kegel foarte eficiente

Majoritatea femeilor care au practicat exercitiile Kegel au declarat ca viata lor sexuala s-a imbunatatit.

Corina

Am încercat bilele kegel să văd dacă într-adevar îmi îmbunătățesc viața sexuală

Iti aminesti scena rusinoasa cu bilele kegel din Fifty Shades of Grey? Cea in care Ana le poarta in timpul acelei petreceri la familia lui Christian?

Este cu adevărat posibil sa porti o pereche de bile in interiorul vaginului și sa ajungi la orgasm? Nu stiu ce crezi tu, dar eu cand citeam acea carte, ma gandeam ca era un lucru nerealist.

Cativa ani mai tarziu, am decis sa fac un test și sa incerc și eu bilele kegel. La un nivel de baza, aceste bile au capacitatea de a „strange vaginul”.

Chiar reusesc bilele kegel sa le ofere femeilor un vagin mai tanar, mai stramt, sau este vorba doar despre un alt produs care exploateaza nesiguranta femeilor in privinta vaginelor?

Bilele kegel sunt precum instrumentele pe care le folosesti pentru exercitiile fizice. Poti face exercitii de intarire fără ele, dar cu toate acestea, ele ar putea face antrenamentul mai eficient. In momentul in care muschii kegel devin mai puternici, femeile vor avea parte de orgasme mai intense și vori avea mai mult control asupra vezicii urinare.

Din cele 9 miliarde de tipuri diferite de bile kegel, am incercat doua.

Perechea de care am fost cea mai incantata a fost Scarlet Couture. Sunt rosii și negre, asa ca m-am gandit ca erau exact ca acelea pe care le-a purtat Ana la rugamintea lui Christian Gray.

De asemenea, interesante au fost și bilele Je Joue Ami. Mai tarziu, am aflat ca sunt disponibile in trei marimi diferite. Eu le-am luat pe cele mai mari și mai grele pentru ca mi-am inchipuit ca vor fi mai eficiente. Planuisem sa am un vagin puternic și parea ca nimic nu ma poate opri.

Se pare ca nu asa functionează bilele kegel. Folosisem un ou de cristal Yoni inainte, și m-am gandit ca va fi o experiență similara. De aceasta data, bila a fost prea grea pentru mine pentru ca s-a mutat pana la deschiderea vaginului foarte repede și a devenit destul de inconfortabil.

Mi-am dat seama ca nu am luat decizia corecta asa ca m-am intors la primele bile. Privind inapoi, ar fi trebuit sa-mi dau seama ca exista un motiv pentru care sunt mai multe dimensiuni.

Urmatoarele saptamani, am folosit bilele Scarlet Couture timp de câteva ore pe zi. Ovazional simteam cum se scufunda. Nu am avut nevoie de lubrifiant, practic le-am luat, le-am introdus, iar vaginul le-a supt.

Din pacate bilele kegel nu m-au dus la orgasmul descris in Fifty Shades. Niciodata nu am simtit ca sunt mai excitata cand le port. Intr-adevar mi-a făcut vaginul și muschii kegel mai puternici. As putea spune ca am un vagin de otel acum.

Cea mai buna parte? Nici nu simti cand se intampla asta. Mergem la sala pentru a avea muschi mai puternici, deci de ce sa nu ne antrenam și vaginul?

Corina / Alba Iulia

Pozitii in care poți face exercitiile Kegel

  • Stai pe scaun, dar tine genunchii indoiti și putin departati.
  • Stai pe spate și tine genunchii departati, dar stransi la piept.
  • Asaza-te pe spate și tine un geunchi la piept, iar pe celalalt tine-l intins.
  • Asaza-te pe o parte și intinde piciorul de sus inainte pana ajunge la acelasi nivel cu soldurile. Ai putea sa-ti asezi piciorul pe o perna și sa-l ridici incet incet. Ai grija ca piciorul de dedesubt sa ramana intins.
  • Stai in fund și fa un unghi mare cu picioarele, apoi apleaca-ti pieptul in fata. Repetand aceasta pozitiei vei avea o flexibilitate mai mare și te vei bucura mai mult de sex.

Fitness sexual

In momentul in care practici exercitiile Kegel, vaginul devine mai stramt, se lubrifiaza și chiar vei reusi sa ajungi la orgasm, chiar daca pana acum nu ai avut parte de el. Unii specialisti sustin ca femeile care fac aceste exercitii se excita mai repede, nasc natural mult mai ușor și nu se vor confrunta niciodată cu incontinenta urinara.

instructiuni-kegel

Ghid rapid pentru practicarea exercitiilor Kegel

Exercitiile Kegel te vor ajuta sa iti tonifiezi musculatura sexuala.

  1. Gaseste muschii potriviti – asa vei sti ca efectuezi corect exercitiile. Opreste jetul de urina și astfel iti poți da seama care sunt muschii ce trebuie folositi pentru exercitiile Kegel.
  2. Fa-te comoda – poți sa stai pe canapea, pe scaun sau intinsa in pat, dar corpul tau trebuie sa se relaxeze. Insa trebuie sa tii cont de faptul ca nu ai voie sa incordezi alti muschi. In momentul in care simti ca alti muschi se contracta, schimba imediat pozitia.
  3. Repeta exercitiile de 3 ori pe zi – tine muschii pelvieni incordati timp de 5 secunde după care relaxeaza-te tot 5 secunde. Repeta exercitiul de 5 ori. Incepand cu a doua zi, timpul contractiilor va trebui sa creasca la 6 secunde și la fel și timpul de relaxare. In fiecare zi care trece este indicat sa mai adaugi cate o secunda la contractii și la timpul de relaxare pana ajungi la 10 secunde. Cand ai ajung la 10 secunde poți ramane acolo și sa repeti exercitiile zilnic in acest mod sau, daca simti nevoia poți creste timpul din nou.
  4. Perfectioneaza-te – acorda atentie intregului corp atunci cand practici aceste exercitii. Chiar daca la inceput s-ar putea sa intervina și alti muschi, cu timpul musculatura pelviana se întărește deci nu va mai fi nevoie de alte interventii.

Daca iti vei face un obicei din a practica exercitiile Kegel cu siguranta efectele se vor resimti, iar corpul tau iti va multumi.

Update: Review: Smartballs [Fun Factory Week]

De ceva timp, am inceput sa fiu interesata de Smartballs. Smartballs sunt doua bile rotunde conectate una la alta printr-un calbu atasat care aminteste vag de o ata de tampon. Nu stiu sigur din ce este făcut acest siret, desi in brosura informativa spune ca este impermeabil, astfel incat bacteriile sa nu poate ajunge il el, dar materialul in sine este ușor lipicios la atingere, ceea ce nu este foarte placut. Cu toate acestea, fiind lipicios se poate scoate mult mai ușor.

Bilele au in interiorulul lor alte bile care se muta cu fiecare miscare. Bilele mai grele determina ca Smartballs sa vibreze ușor in interior, determinand muschii pelvisului sa se contracte in jurul lor, in timp ce se efectueaza exercitiile Kegel.

Smartballs sunt realizate din elastom, care se presupune ca este un amestec neporos de elastomer și silicon, fără ftalati. Acesta est un material folosit doar de Fun Factory, și patentat de Fun Factory care se presupune a fi sigur pentru corp, dar nu as fi totusi pregatita sa impart acest produs chiar daca se presupune a fi neporos.

smartballs-bile-kegel

Exercitiile Kegel trebuie efectuate zilnic sau semi-zilnic pentru rezultate rapide. Consolidarea muschilor pelvisului poate imbunatati controlul urinar sau al intestinului si, de asemenea, poate spori controlul asupra ejacularii. Pentru femei acestea sporesc etansitatea vaginului, previn prolapsul pelvian și cresc dorinta sexuala. Pentru barbati, pot diminua ejacularea prematura și pot incuraja orgasmele multiple, ducand astfel la o erecție mai puternica.

Smartballs sunt, de asemenea, excitante desi putini oameni ar fi in stare sa le poarte in timpul masturbarii cu un vibrator, deget sau limba. Este absolut divin și se simte minunat, mai ales in timpul orgasmului. Sunt perfecte pentru a fi purtate in timpul antrenamentului anal Kegel pentru o plăcere suplimentara.

Am descoperit ca bilele Smartballs sunt destul de lungi, aproape prea lungi pentru vaginul meu atunci cand nu este excitat, dar incerc sa le mentin inauntru fără sa le scap. Sunt foarte confortabile și pot fi purtate chiar și pe perioade lungi de timp.

Acest sistem neconventional de terapie are puterea de a vindeca tulburarile fizice și de a imbunatati viata sexuala. Iata un scurt ghid pentru exercitiile kegel.

Ce sunt exercitiile Kegel? Sunt ele utile pentru micsorarea vaginului?!

Exercitiile kegel sunt exercitii de strangere și eliberare folosite pentru a intari podeaua pelvisului și peretii vaginului. Antrenamentul cu tehnici și instrumente, efectuat în mod regulat, poate ajuta regiunea pelviana sa se recupereze după trauma nasterii unui copil sau după alte tulburari musculare.

Podeaua pelviana este o retea de tendoane și ligamente care sustin organele de reproducere sexuala. Aceasta structura completa poate slabi in urma unui stil de viata sedentar. Orele lungi petrecute intr-un scaun de birou pot duce la atrofierea muschilor. Fara sprijinul necesar, iti expui pelvisul la dezvoltarea tulburarilor structurale.

Pe masura ce pelvisul se slabeste, peretii vaginului isi pierd integritatea structurala, ducand la probleme cum ar fi incapacitatea de a controla vezica urinara. Prolapsul anusului și al peretilor vaginali reprezinta o alta tulburare musculara comuna asociata cu o zona pelviana slaba. Daca iti petreci o mare parte din timp stand jos, atunci este benefic sa faci exercitii kegel petnru a-ti intari muschii planseului pelvian.

Cand ai stapanit deja exercitiile kegel, le vei putea efectua oriunde și oricand. La rand asteptand sa intri in sala de cinema, la coada de la magazin, etc. Planificarea și executarea regulata a exercitiilor kegel va face ca pelvisul sa ramana ferm și sistemul reproducator sexual sa fie in continuare sanatos.

Exercitiile kegel sunt o terapie eficienta pentru rezolvarea dezechilibrelor pelviene structurale, deoarece ele stimuleaza muschii aflati la baza regiunii pelviene cunoscute sub numele de „podeaua pelviana”. Cand sunt slabiti, printr-o trauna, cum ar fi nasterea, acesti muschi pot crea tulburari urinare.

Planificarea și executarea unui program de antrenament kegel regulat, pentru câteva minute pe zi, te poate ajută să restabilesti sanatatea podelei pelvine. Exista metode de instruire și instrumente kegel disponibile care te pot ajuta pe drumul spre recuperare.

Poti folosi exercitiile kegel daca ai un pelvis sanatos. Practicarea exercitiilor kegel in fiecare zi te poate face o iubita mai buna și iti poate imbunatati viata sexuala.

Originea exercitiilor kegel

Ginecologul american, dr. Arnold Kegel, a fondat principala terapie de exercitare a muschilor Kegel in 1948. In primul sau studiu publicat, dr. Kegel a afirmat ca femeile care practica exercitii Kegel în mod regulat, vor observa imbunatatiri in pelvisul lor. O viata sexuala mai buna, controlul asupra orgasmului și o sarcina mai sanatoasa rezulta din practicarea exercitiilor kegel.

Dr. Kegel a demonstrat ca un dezechilibru muscular al „pubococcygeus” duce la simptome cum ar fi incapacitatea de a avea orgasme și lipsa stimularii in timpul sexului. Studiile ulterioare facute pe acest subiect au aratat ca intarirea podelei pelviene are și alte avantaje pentru sanatate. Executarea antrenamentelor regulate ajuta la vindecarea altor tulburari musculare din regiunea pelviana cum ar fi incontinenta urinara.

Cum intaresc exercitiile kegels peretii vaginali și podeaua pelviana

Intestinele, vezica urinara, uterul și rectul sunt sustinute de podeaua pelviana. Comunitatea medicala se refera la podeala pelviana ca „levator ani”. Acest termen se refera la un grup de muschi ce consta in puborectalis, pubococcygeus și ileococcygeus. Toti acesti muschi lucreaza împreună pentru a controla zona pelviana și pentru a completa functiile biologice esentiale cum ar fi urinarea și excitarea sexuala.

Daca ai o problema cu incontinenta urinara, acest lucru se datoreaza faptului ca aceti msuchi inconjoara uretra. Cand ei sunt slabiti, iti pierzi capacitatea de a opri și de a porni fluxul de urina. Cercetarile au demonstrat ca stimularea muschilor pelvieni prin practicarea exercitiilor kegel îmbunătățește simptomele acestei tulburari.

Exercitiile kegel intaresc regiunea pelviana. Cei mai multi oameni care executa un program de antrenament kegel vad rezultate pozitive in 6-8 saptamani. Cu toate acestea, daca muschii pelvieni sunt sever atrofiati, poate dura luni pana se vor insanatosi complet.

Cine poate beneficia de exercitiile kegel?

Atat femeile cât și barbații pot avea de castigat de pe urma exercitiilor kegel. Barbatii isi pot imbunatati sanatatea prostatei, rezistenta sexual și pot rezolva prolemele cu incontinenta urinara prin practicarea exercitiilor kegel. Unele dintre probleme asociate cu podeaua pelviana slaba sunt:

Trauma după nastere

Daca nu iti antrenezi podeaua pelviana atunci cand esti gravida, exista o mare probabilitate ca muschii pelvieni sa aiba de suferit. In timpul stadiilor tarzii ale sarcinii, stresul și presiunea plasata pe podeaua pelviana va deteriora sanatatea și stabiltiatea intregii regiuni pelviene.

Dupa nasterea copilului, deteriorarea muschilor din podeaua pelviana poate fi severa. Efectuarea exercitilor kgel in timpul sarcinii și in recuperarea după nastere, poate reduce daunele provocate de aceste evenimente traumatice.

Probleme cu oragasmul și disfunctia erectila

Atat femeile cât și barbații pot avea probleme cu rezistenta sexuala și sensibilitatea daca muschii podelei pelvine sunt intr-o stare slaba.

Incontinenta urinara și fecala

Daca vezica urinara are „scurgeri” cand razi sau te ridici de pe canapea, atunci suferi de incontinenta urinara. Una dintre sursele acestei tulburari urinare este o podea pelviana slaba.

Aceasta afectiune este cauzata de strangerea muschilor din jurul uretrei care poate fi anulata folosind antrenamentul kegel. Daca ai simptome similare cu miscarile intestinului, s-ar putea sa suferi de incontinenta fecala. Aceadta conditie se îmbunătățește prin efectuarea regulata a exercitiilor kegel.

Interventie chirurgicala

O procedura chirurgicala efectuata pe podeaua pelviana și pe prostata poate deteriora integritatea muschilor pelvieni. Radioterapia va avea un efect atrofic și asupra regiunii pelvine.

Vorbeste cu medicul tau inainte de a incepe un program de antrenament kegel. Exista o sansa mare ca exercitiile kegel sa poata ajuta la recuperare după o interventie chirurgicala, dar cel mai bine este sa ceri sfatul unui medic inainte.

Obezitatea și imbatranirea

Pe masura ce imbatranim, ne pierdem capacitatea de a controla muschii din podeaua pelviana. Ca rezultat, multe tulburari incep sa se manifeste la ambele sexe. Disfunctia erectila este frecventa la barbati, iar la femei, apare adesea incontinenta urinara.

Excesul de greutate poate avea un efect similar și prezinta rezultate similare la barbati și femei ca și cele asociate cu imbatranirea și sarcina. Inceperea unui program de antrenament kegel este un pas in directia corecta de imbunatatire a sanatatii pelvisului.

Intelegerea instrumentelor kegel

Exista diverse instrumente kegel pe care le poți adauga la rutina de antrenament pentru a imbunatati rezultatele. Aceste instrumente sunt compacte și ușor de utilizat. Iata recomandarile noaste pentru cele mai bune instrumente kegel pe care fiecare persoana ar trebui sa le detina.

Bile kegel: De asemenea, cunoscute sub numele de bile Ben-Wa, aceste sfere mici sunt printre dintre cele mai cunoscute instrumente kegel. Acest dispozitiv ponderal este un excelent instrument kegel pentru incepatori. Odata ce ai invatat elementele de baza ale antrenamentului kegel, este timpul sa treci la un alt nivel. Bilele kegel cresc rezistenta exercitiilor. BIlele kegel sunt, de asemenea, jucarii sexuale fantastice pentru excitarea sexuala și stimularea vaginala.

bile-vaginale-kegel-hold-me-tight-3

Greutati kegel: Acest sistem de antrenament kegel avansat implica o bila kegel poderata, denumita uneori „ou Yoni”. Oul yoni este putin mai mare și mai greu decat o bila kegel standard. Unele greutati kegel vin cu fire atasate la ou și conectate la o alta greutate variabila din afara vaginului. Efectuarea exercitiilor kegel cu acest sistem ponderat va creste rapid puterea musculaturii pelvine.

Luna Beads: Una dintre cele mai populare marci de instrumente kegel. Luna a dezvoltat o serie de bile kegel in diferite forme și marimi. Luna Beads sunt ideale pentru preludiu, precum și pentru dezvoltarea orgasmelor mai puternice și mai lungi prin inarirea podelei pelvine.

Luna-Beads-Noir-negre

Incearca acest plan de exercitii kegel

  1. Incalzirea: Incepe antrenamentul kegel prin izolarea muschiului pubococcygeus (PC). Instrumentul tau kegel va activa acest muschi. Contracta muschiul PC miscandu-te ca și cum ai opri fluxul de urina. Senzatia ar trebui să se simtă ca tragerea sau stoarcerea PC-ului spre spatele inferior. Poti gasi acest muschi manual, prin inserarea degetului in vagin.
  2. Instructiuni pentru introducerea instrumentelor kegel: Introdu intotdeauna instrumentul de antrenament kegel intr-o pozitie confortabila, relaxanta. Impinge cu grija instrumentul kegel in deschiderea vaginala, oprindu-te exact in timp ce se scufunda. Evita sa apesi instrumentul spre cervix. Apropie-ti picioarele pentru a pozitiona corect instrumentul kegel.
  3. Executarea exercitiilor stand jos: Stai pe un pat sau pe un scaun confortabil. Apropie-ti picioarele și izoleaza muschiul PC folosind instrumentul kegel. Concentreaza-te pe strangerea acestuia in partea inferioara a spatelui. Tine-l strans pentru cinci secunde inainte de a-l elibera. Repeta exercitiul de 10 ori.
  4. Executarea exercitiilor in picioare: Acest exercitiu foloseste greutatea instrumentului kegel și gravitatia pentru a construi forta in peretii vaginului și a podelei pelvine. Dupa ce ai terminat exercitiul prezentat mai sus, ridica-te și stai cu picioarele ușor departate. Foloseste metoda descrisa anterior și repeta exercitiul de 10 ori.
  5. Exercitiu in pozitia ghemuit: Pentru ultimul exercitiul din acest set, stai ghemuit in timp ce efectuezi miscarea. Strange muschiul PC pentru a muta instrumentul kegel inainte și inapoi.
  6. Exercitiu in miscare: Adauga acest exercitiu dinamic la rutina ta. Foloseste muschiul PC pentru a tine instrumentul kegel la loc in timp ce lucrezi prin casa.

Sfaturi pentru indepartare, curatare și depozitare

Finalizeaza exercitiile Kegel introducand un deget in vagin in spatele instrumentului kegel. Scoate instrumentul ușor tragandu-l din spate. Spala-l cu apă caldă și sapun. Clateste-l inainte de a-l pune in cutia protectoare. Asigura-te ca elimini toate resturile de sapun.

Stabileste-ti planul de antrenament: Pentru a obtine cele mai bune beneficii de la instrumentele kegel, trebui sa-ti creezi o rutina. Gandeste-te la doua perioade din timpul zilei, in care poți face 3 minute de exercitii kegel. Poti face asta dimineata cand te speli și te imbraci pentru munca și seara inainte de a te pune in pat.

Asigura-te ca-ti optimizezi dieta pentru sanatatea și dezvoltarea musculara. Nu uita sa incluzi o cantitate mare de grasimi sanatoase in dieta ta. Grasimile monosaturate și acizii grasi omega-3 contribuie la reducerea inflamatiei asociate tulburarilor musculare.

Inceperea unui program de formare de baza folosind sistemul descris in acest articol necesită foarte putin timp și efort. Trebuie sa fii o persoana consecventa iar pelvisul tau va fi mai puternic ca niciodată. Trateaza tulburarile musculare ascoiate cu o podea pelviana slaba și imbunatateste-ti viata sexuala prin exercitii kegel.

Cum să folosești greutățile kegel – alege cele mai bune bile vaginale

Primul lucru pe care trebuie sa-l stii este ca toti avem muschi cunoscuti sub numele de muschi kegel. Ei ne controleaza vezica, rectul, orgasmul și fluxul de urina. La fel ca orice alt grup de muschi, ei trebuie antrenati. De exemplu, stim cu totii ca bicepsul, inima și orice alt muschi din corp trebuie sa aiba activitatea fizica.

Situatia este aceeasi atunci cand vine vorba de muschii kegel. De asemenea, cu totii trebuie sa fim constienti ca functia muschilor kegel scade odata cu inaintarea in varsa. Toate femeile sunt afectate de aceasta problema ce apare la un moment dat in viata lor. Situatia este și mai severa daca nu ii antrenezi.

Deci, cum ii antrenezi de fapt? De exemplu, poți utiliza bilele kegel, dar greutatile kegel sunt mult mai recomandate. In continuare, te voi ajuta sa intelegi totul despre ele și iti voi explica de ce ar trebui sa incepi sa le folosesti chiar de astazi.

De ce sa folosesti greutati kegel

Cea mai mare intrebare a tuturor este „de ce ar trebui sa folosesc greutati kegel?” Va trebui sa explic aceasta problema in profunzime, astfel incat sa poți intelege cu adevărat ce se intampla cu muschii kegel.

Muschii kegel nu mai functionează la fel, odata cu trecerea anilor. La unele femei, apar problemele indata ce ajung la varsta de 40 de ani, altele pot observa efectele chiar și la 20 de ani. De aceea, toate femeile, indiferent de varsta pe care o au, ar trebui sa inceapa să folosească greutati de tip kegel. Cu cat incep mai devreme, cu atat mai bine.

Daca incepi mai devreme, iti pregatesti muschii pentru ca ei sa nu isi parda din putere pe masura ce imbatranesti. Cu alte cuvinte, ei vor ramane in aceeasi forma ca atunci cand aveai 20 de ani, și asta e un lucru bun.

Daca ai 30 sau 40 de ani, ar trebui sa incepi sa folosesti greutatile vaginale (ele sunt cunoscute și sub acest nume). Folosindu-le, te vei asigura ca muschii kegel vor ramane in perfectă stare.

Asigurandu-te ca muschii kegel sunt în formă excelenta, vei observa o imbunatatire a orgasmului, vei controla mai ușor fluxul de urina, vezica urinara și rectul.

Datorita faptelor mentionate mai sus, greutatile kegel sunt recomandate de medicii ginecologi. Este important sa adaugam ca aceste produse sunt considerate mai degraba echipamente medicale.

Cum sa folosesti greutatile kegel

Majoritatea femeilor sunt noi in lumea greutatilor kegel și de aceea nu stiu cum sa le foloseasca în mod corespunzator. Ar trebui să știi ca ele vin in diferite modele și practic au acelasi scop, iar desingul este similar.

Aceste greutati sunt concepute pentru a fi inserate in vagin și lasate acolo pentru o anumita perioada de timp. Poti incepe cu câteva secunde și apoi poți creste treptat timpul. Cand vei face asta, vei observa ca muschii kegel incep sa se contracte.

Nu uita ca greutatile pentru muschii kegel vin in diferite marimi și greutati. Ar trebui sa incepi cu cele mai usoare și sa cresti treptat greutatea. Daca vei incepe cu cea mai grea s-ar putea sa te alegi cu leziuni.

Greutatile vaginale pot fi achizitionate individual sau in seturi. Aceste greutati pot fi folosite și pentru placerea sexuala. Simte-te libera sa le folosesti ori de cate ori doresti pentru a obtine plăcere sexuala și pentru a-ti intarii muschii kegel.

Ce fac muschii kegel

Deja stii ca muschii kegel sau podeaua pelviana controleaza puterea orgasmului și tocmai de aceea ar trebui sa ii antrenezi. Cu cat sunt mai puternici, cu atat orgasmul va fi mai bun. Dar, muschii kegel controleaza, de asemenea, functia intestinului subtire și a anusului.

Mentinerea sanatatii muschilor kegel

Dupa cum stii deja, greutatile pentru exercitiile kegel ar trebui sa se gaseasca in casa fiecarei femei. De obicei, femeile incep sa le foloseasca cand un doctor mentioneaza importanta muschilor și functia lor. Este bine de stiut ca nu este niciodată prea tarziu sa incepi sa-ti antrenezi acesti muschi.

Dar, daca presupunem ca ai citit complet articolul, atunci ar trebui sa-ti recomand sa incepi sa folosesti greutati și sa-ti antrenezi muschii kegel cat mai curand. Nu ai nimic de pierdut și vei obtine atat de multe.

In plus, in afara de utilizarea greutatilor kegel, ar trebui sa acorzi atentie dietei și greutatii corporale. Este important sa ai o dieta sanatoasa pentru a-ti mentine sanatatea globala.

Desigur, trebuie mentionat faptul ca utilizarea greutatilor vaginale alaturi de o alta forma de activitate, preucum yoga, este mai mult decat recomandata. Practicand yoga, vei creste flexibiliatea intregului corp și te vei asigura ca muschii sunt in stare buna.

Alte sfaturi

Atunci cand folosesti greutati kegel, te poți antrena in doua moduri. Primul este de a contracta rapid muschii kegel și de a-i elibera rapid. A doua modalitate este sa-i contracti și sa-i pastrezi in aceasta pozitie pentru câteva secnde. Greutatile vaginale se dovedesc a fi eficiente in ambele scenarii și sunt chiar mai utile atunci cand combini cele doua procese.

Retine ca aceste greutati kegel sunt doar o parte dintre numeroasele produse kegel pe care le poți folosi pentru a spori forta și sanatatea generala a muschilor kegel. Ele sunt, de asemenea, cunoscute ca fiind cele mai eficiente și cele mai simple de utilizat.

Folosindu-le și făcând câteva schimbari minore in stilul de viata, cum ar fi adoptarea unei diete sanataoase, iti vei pastra intregul corp intr-o formă excelenta. Vei fi o persoana mai fericita și te vei bucura de sex mai mult ca niciodată. Da, partenerul tau va fi și el impresionat.

Aceste exercitii pot fi efectuate oriunde și oricand. Poti citi acest articol in timp ce utilizezi greutatile kegel. Nicio persoana nu va sti ca faci aceste exercitii. Primele rezultate sunt vizibile după doar 7 zile.

Explicarea greutatilor vaginale

Greutatile vaginale sunt extrem de eficiente in exercitarea musculaturii kegel. Daca esti incepator, ar fi bine sa folosesti bile kegel. Practic, ele sunt cam acelasi lucru, dar sunt mai usoare și mai mici. Odata ce esti pregatita, poți folosi și greutatile kegel.

Aceste greutati vin in diferite dimensiuni și greutati, dar poți folosi, de asemenea și seturile care sunt recomandate pentru antrenarea muschilor. Ele sunt, de asemenea, mai accesibile decat cumpararea greutatilor separat.

Te sfatuiesc sa folosesti un lubrifiant in timpul exercitiilor. Acesta va elimina, de asemenea, riscul de vatamare sau deteriorare a tesuturilor.

Tipuri de greutati kegel

Greutatile kegel vin in mai multe dimensiuni, forme și modele diferite, dar sunt in esenta toate la fel. Singura diferenta importanta este greutatea. Dupa cum am explicat, toate femeile ar trebui sa inceapa cu cea mai usoara. Greutatea trebuie crescuta treptat in fiecare saptamana, sau o data la doua saptamani.

Cumpararea greutatilor kegel

Ca și in cazul altor echipamente de exercitii, poți obtine greutatile kegel in doua moduri. Primul ese de a merge la un magazin pentru adulti pentru a le cumpara de acolo. Din pacate, acest lucru este neplacut pentru maoritatea femeilor. DIn fericire, exista o modalitate mai usoara de a intra in posesia greuatitilor vaginale.

Poti sa le comanzi online și le vei primi la adresa de domiciliu, in câteva zile. Produsul va fi ambalat intr-un pachet discret, deci nimeni nu va sti ce ai comandat. Cand cumperi de pe internet, asigura-te ca gasesti un vazator care este expert in vanzarea și testarea acelor produse. Citeste intotdeauna recenziile produselor și nu uita sa acorzi o atentie deosebita calitatii și serviciului de livrare.

Greutatile Kegel sunt in prezent mai ușor de obtinut decat in trecut, și in cele din urma, tot mai multe femei inteleg importanta acestor instrumenste.

Cum sa nu folosesti greutatile kegel

Desi pana acum ne-am concentrat pe modul in care trebuie folosite greutatile vaginale, acum este timpul sa explicam ce nu trebuie sa faci cu ele. Primul lucru este evident. Nu trebuie sa incepi cu cea mai mare, deoarece poate deteriora tesutul moale din interiorul vaginului. Ar trebui sa incepi cu o greutate mica și sa sa cresti marimea treptat.

Nu cumpara niciodată greutati kegel pentru partenera ta. Ea trebuie sa decida care este greutatea kegel potrivita pentru vaginul ei. Ultimul lucru pe care vreau sa-l mentionez este sa nu folosesti niciodată greutatile kegel pentru o lunga perioada de timp. Tot ce trebuie sa faci este sa incepi incet, sa respecti regulile și sa te bucuri de exercitii.

Greutatile kegel ar trebui sa fie folosite de toate femeile, indiferent de varsta. Femeile mai tinere se vor asigura ca functia muschilor kegel nu va scadea, iar femeile mai in varsta vor prelungi forta muschilor kegel.

Ai auzit vreodata despre kung fu vaginal?

Ridicarea greutatilor cu muschii vaginali este o metoda avansata de exercitii kegel, cu radacini adanc incastrate in filosofia taoista. Suna ciudat? Ia pe tine hainele sport, fa-te confortabil și incepe antrenamentul kung fu vaginal.

Ce este kung fu vaginal?

Kim Amani a fondat prinicpiile și metodele de antrenament kung fu vaginal. Acest sistem de antrenament kegel isi are radacinile in vechea practica taoista a ridicarii greutatilor cu vaginul. Pe masura ce progresa cu tehnicile, forta vaginului ei a devenit un fenomen mondial. Cu aproape 100.000 de urmaritori pe Instagram, Kim a devenit o senzatie culturala și sociala, precum și un auto-numit maestru kung-fu.

Pe instagram, Kim prezinta imagini pline de farmec in care efectueaza kung fu vaginal in diferite locatii și teme. Kim spune ca motivul pentru care femeile nu primesc plăcere in timpul sexului este pentru ca muschii pelvisului sunt atrofiati.

Kim explica faptul ca prin exercitarea muschilor pelvisului este posibil sa se imbunatateasca sensibilitatea vaginului, iar orgasmele sa fie mai intense. Kung fu vaginal implica controlarea muschiului PC din pelvis. Instrumentele kegel și greutatile sunt folosite pentru a spori efectele antrenamentului kung fu vaginal.

Astazi Kim Armani calatoreste prin toata lumea pentru a le vorbi femeilor despre kung fu vaginal. Ea crede ca acest tip de exercitiu are puterea de a schimba viata femeilor și de a le face mai puternice.

Kung fu vaginal are deja mii de marturii de la femeile care au incercat programul și au au fost multumite de rezultate. Desi Kim este o adevărată inspiratie, nu trebuie sa mergi la extreme.

Ridicarea greutatilor cu muschii vaginali – exercitiul kegel final

Cat de puternici sunt muschii tai vaginali? Se poate sa nu fi auzit pana acum despre exercitiile kegel. Nu iti face griji cu privire la nivelul tau de experienta. Ai nevoie doar de câteva saptamani pentru a invata cum sa-ti controlezi muschiul PC daca practici exercitiile kegel în mod regulat. Odata ce ai invatat sa strangi, sa mentii și sa eliberezi muschiul PC, este timpul sa adaugi instrumente kegel la antrenamentul tau. Iata câteva exemple de instrumnte kegel pentru incepator.

Bilele Ben-Wa – Aceasta arma veche este accesoriul original pentru exercitiile cu greutati. Fiind cele mai potrivite pentru practicantii kung fu vaginal, aceste bile vin in diferite forme și dimensiuni. BIlele Ben-Wa sunt introduse in partea din fata a vaginului și folosite pentru a stimula muschiul PC.

Bilele Ben-Wa pot fi folosite pentru antrenamentul kung fu vaginal sau pot fi utilizate ca un dispozitiv de plăcere in dormitor. Aceste instrumente kegel sunt sigure pentru folosirea zilnica deoarece nu contin materiale toxice.

Luna Beads – Luna Beads este cel mai popular instrument kegel. Luna si-a dezvoltat produsele pe baza principiilor de functionare a bilelor Ben-Wa. Instrumentele lor vin intr-o varietate de modele cu caracteristici indeligente cum ar fi carcasele vibratoare. Alege dintr-o gama larga de produse și optimizeaza-ti antrenamentul kung fu vaginal.

Nu uita sa cureti instrumentele după fiecare utilizare. Spala arsenalul de arme kung fu vagnial cu apa și sapun. Asigura-te ca bilele sunt curate și nu au urme de săpun înainte de a le pune in cutie. Daca nu speli corect echipamentul, ai putea suferi reactii alergice in timpul antrenamentului.

Instrumente kegel avansate

Oul Yoni este varful echipamentului. Aceasta piatra semipretioasa în formă de ou este făcută de obicei din jad și are o gaura in centru. Femeile plaseaza ouale Yoni in vagin in timpul ceremoniilor culturare pentru puterile lor de vindecare și restaurare asociate naturii pietrelor pretioase. Completarea exercitiilor kung fu vaginal cu un ou Yoni ponderat va creste rapid puterea podelei pelvine și a muschilor vaginali.

7 motive pentru a incerca ridicarea greutatilor cu muschii vaginali

Creste intensitatea orgasmului – Folosind instrumentele necesare pentru programul kung fu vaginal, vei creste lungimea, frecventa și intensitatea orgasmelor. Efectuarea regulata a exercitiilor va duce la intarirea muschiului PC, oferindu-ti un control mai mare asupra muschilor și nervilor din vagin.

Kim Anami descrie antrenamentul kung fu vaginal ca fiind secretul de a „simti” vaginul. Ea afirma ca multe femei pierd conexiunea la nervii legati de placerea stimularii fizice. Potrivit lui Anami, practicarea kung fu vaginal, va stabili conexiunea minte-vagin și va imbunatati sensiblitatea peretilor vaginali.

Cand ai control asupra podelei pelvine și a muschiului PC este posibil sa ai parte de orgasme prelungite. Cu practica suficienta, de-a lungul timpului, poți crea o ejaculare feminina, cunoscuta sub numele de squirting.

Recuperarea rapida după nastere – A da nastere este unul dintre cele mai mari miracole ale vietii. Din pacate, exista traume grave provocate pe canalul vaginal și pe peretii vaginului. Ridicarea greutatilor cu muschii vaginali in timpul sarcinii și dupa, va reduce severitatea intinderii și ruperii vaginului in timpul nasterii.

Daca vaginul tau și pelvisul sunt bine antrenati in arta kung fu vagnial, te poți astepta la o recuperarea rapida după trauma.

Consolidarea organelor interne – Regiunea pelviana este tinuta împreună printr-o retea de ligamente și muschi. Acesti muschi isi pot pierde puterea de-a lungul timpului din cauza unui stil de viata sedentar sau a leziunilor traumatice din timpul nasterii. Ca rezultat al acestei stari, vezica urinara și organele reproducatoare isi pierd pozitia optima, iar integritatea structurala a regiunii pelviene incepe sa esueze.

Daca nu este tratata, aceasta tulburare musculara va duce la disfuncții in organele gasite in zona pelviana. Exercitiile kegel vor intari muschii și ligamentele pelvisului. In unele cazuri, antrenamentul kung fu vaginal are puterea de reface dezechilbrul muscular al podelei pelvine.

Cresterea libidoului – Daca sanatatea podelei pelvine este in declin, atunci te poți astepta ca și viata sexuala sa fie dezamagitoare. Daca nu-ti poți simti vaginul, cum te poți bucura de sex cu partenerul tau? Practicarea antrenamentului kung fu vaginal va imbunatati conexiunea „minte-vagin”. Kung fu vaginal functionează pentru a intensifica aceasta conexiune pana cand va exista o legatura completa intre nervii vaginali și mintea ta.

Imbunatatirea acestei conexiuni duce la un control mai bun al comportamentului sexual, sporind libidoul și dorinta pentru partenerul tau. Energia sexuala joaca un rol semnificativ in starea ta mentala, emotionala și fizica. Atuncai cand exista o legatura „minte-vagin” puternica, ai o viata mai buna.

Creste lubrifierea naturala – Esti uscata in timpul sexului sau in timpul masturbarii? Exercitiile kung fu vaginal ajuta sucurile sa se scurga. Practicarea zilnica a exercitiilor îmbunătățește controlul asupra muschilor vaginali.

Cand podeaua pelviana și sistemul reproducator sunt in stare buna, productia de fluide vaginale creste. Asigura-te ca ramai hidratata in timpul antrenamentului. Bea 6-8 pahare de apa pe zi și modifica-ti dieta. Elimina carbohidratii rafinati și foloseste grasimi sanatoase.

Trateaza incontinenta urinara – Atunci cand podeaua pelviana este slaba, pune presiune pe ceilalti muschi care inconjoara uretra. Aceasta afectiune are ca rezultat o tulburare urinara cunoscuta sub numele de incontinenta urinara.

Daca ai ras vreodata puternic și ai scapat câteva picaturi de urina în mod involuntar, s-ar putea sa traiesti cu aceasta afectiune. Preia controlul vezicii urinare și construieste o podea peviana puternică cu antrenamentul kung fu vaginal.

Îmbunătățește vitalitatea sexuala – Sanatatea noastra sexuala este direct legta de sanatatea muchilor pelvieni. Daca acestia sunt neglijati și abuzati, atunci s-ar putea sa-si piarda functionaliatea. Exercitiile kegel îți oferă posibiliatea de a-ti imbunatati viata sexuala.

Crearea unui program de antrenament kung fu vaginal

Daca nu ai mii de lei pentru a participa la unul din seminariile expertilor nu te stresa. Desi este bine sa inveti de la un maestru, poți face progrese și de unul singur. Invata un program in 3 pasi pentru perfectionarea antrenamentului kung fu vaginal acasa.

Programul de antrenament pentru centura alba

Trebuie sa inveti sa te tarasti inainte de a putea merge. Acest cliseu vechi este adevărat cand vine vorba de antrenamentul kung fu vaginal. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa stapaneste podeaua pelviana și sa inveti sa-ti controlezi muschiul PC.

Pentru aceasta etapa a antrenamentului, nu vei avea nevoie de asistenta sau de instrumente kegel. Incepe prin localizarea muschiului PC. Poti realiza acest lucru prin introducerea unui deget in vagin și prin strangerea peretilor vaginali sprea partea inferioara a spatelui. Ar treubi sa simti o senzatie de tragere in vagin, sursa sentimentului este muschiul PC.

Lucreaza pe izolarea acelui muschi. Odata ce ai control asupa lui, contracta-l la maximum și mentine-l timp de 5-10 secunde inainte de a-l elibera. Fa 3 seturi a cate 10 repetari pentru antrenamentul de baza.

Programul de antrenament pentru centura neagra

Odata ce ai stapanit antrenamentul pentru centura alba, este timpul sa treci la nivelul urmator. Acum este momentul sa adaugi instrumentele kegel la exercitiile tale. Stai jos, relaxeaza-te și selecteaza bilele Ben-Wa preferate. Insereaza-le in interiorul vaginului in timp ce stai jos, intr-o pozitie comoda.

Gaseste muschiul PC și muta bilele in jurul vaginului. Odata ce ai localizat muschiul PC, repeta de 20 de ori exercitiul, folosind tehnica pe care ai invatat-o in programul de antrenament pentru centura alba. Poti adauga variatii ale bilelor Ben-Wa in programul tau kung fu vaginal. Incearca sa te asezi, sa stai in picioare și sa stai ghemuit. Introdu bilele kegel in vagin și du-ti la bun sfarsit sarcinile zilnice in timp ce incerci sa tii bilele la locul lor.

Programul de antrenament pentru experti

Etapa finala a antrenamentului kung fu vaginal implica ridicarea greutatilor cu muschii vaginali. Nu trebuie sa mergi la extreme, asa cum o face Kim Anami; nu toata lumea doreste sa atarne o greutate de 13 kilograme de vagin. Poti folosi oul Yoni pentru acest tip de exercitiu. In aceasta etapa, este timpul sa incepem sa adaugam greutate. Poti incepe cu greutati de 140 gr și sa lucrezi în mod constant. S-ar putea sa dureze mult pana sa ajungi la acest nivel, dar câteva luni de antrenament intensiv te-ar putea transforma intr-un maestru kung fu vaginal.

Croiește-ți drumul spre sexul uimitor folosind bilele Kegel

S-ar putea sa crezi ca Fifty Shades of Grey a făcut cunoscute bilele Kegel, dar in realitate, ele au fost folosite de femei cu sute de ani in urma. BIlele pentru exercitiile Kegel, sau Ben Wa Balls au fost utilizate de femei pentru a-si imbunatati viata sexuala cu mult inainte ca dl Gray sa i le prezinte Anstasiei.

Originare din Japonia, incepand cu anul 500 d.Hr., Ben Wa Balls erau confectionate din metal sau fildes și au fost, la inceput, introduse in femei pentru a creste placerea pentru barbat in timpul actului sexual.

Cu toate acestea, nu a durat mult timp pana cand femeile japoneze au descoperit ca Ben Wa Balls sau Rin No Tama „clopote” pot fi folosite pentru a induce un orgasm.

In aceste zile, bilele pentru exercitii Kegel sau „jiggle balls” asa cum sunt cunoscute, sunt facute din materiale diferite dar totusi au acelasi design și ofera aceleasi avantaje pentru placerea și sanatatea sexuala.

Excelente pentru intarirea muschilor pubococcygeus (PC), localizati pe podeaua pelvina, bilele Kegel declanseaza reflexul involuntar natural al corpului prin exercitarea acestor muschi.

Exercitii Kegel

Evidentiata in 1948 de dr. Arnold Kegel, aceasta forma de exercitarea a podelei pelvine ajuta la intarirea muschilor podelei pelvine care sustine vezica urinara, uretra și rectul. Recomandate tuturor femeilor pentru a-si mentine podeaua pelvina bine tonifiata, acestea sunt deosebit de benefice pentru femeile care urmeaza sa dea nastere unui copil pentru a ajuta la restabilirea tonusului muscular vaginal și la intarirea veziii urinare slabe.

Pe masura ce femeile imbatranesc, muschii PC tind sa se slabeasca in timp, ca urmare a procesului de imbatranire, nastere și interventie chirurgicala, ceea ce duce la un control mai slab al vezicii urinare și la orgasme mai putin intense.

De ce ar trebui sa cumpar bile Kegel?

Tuturor ne plac exercitiile care se fac fără prea mult efort, iar bilele Kegel sunt cele mai potrivite pentru aceste activitati. Atunci cand efectuezi exercitii pentru podeaua pelvina fără bile trebuie sa-ti folosesti forta proprie pentru a creste tonusul muschiului pelvin, ceea ce face ca acest proces sa fie ușor mai lent. In plus, nu poți sa-ti masori progresul și poate deveni plictisitor.

Poti introduce foarte ușor bilele Kegel inauntru vaginului, folosind un lubrifiant organic YES pentru a usura introducerea. Purtandu-le timp de 2 ore pe zi vei reusi sa iti tonifici podeaua pelvina.

Bilele Lelo Luna au greutati diferite și tonifica treptat muschii podelei pelvine. Folosind bilele ponderate vei putea adapta rutina de exercitii crescand greutatea bilelor pe masura ce tonul muscular se imbunatateste, marcand rata progresului.

Alege bile Kegel din materiale sigure pentru piele, cum ar fi siliconul care nu provoaca iritatii sau reactii alergice. Atat Lelo Luna Beads cât și Fun Factory Smartballs sunt fabricate din materiale sigure pentru piele. Pot fi curatare ușor cu apa și sapun.

Utilizarea unei cantitati mici de lubrifiant organic YES poate usura introducerea daca vaginul se simte stramt sau uscat.

Ce beneficii imi aduc bilele Kegel?

Pe langa imbunatatirea tonusului muschilor podelei pelvine pentru a cosolida controlul vezii urinare, exercitiile Kegel pot creste placerea sexuala intarind puterea muschilor PC și producand orgasme mai intense.

De asemenea, pot creste productia de secretie vaginala prin stimularea peretilor vaginului, pastrandu-l lubrifiat și prevenind uscaciunea vaginala.

Mai mult decat atat, invatand sa-ti controlezi muschii podelei pelvine poți creste intensitatea orgasmelor și poți experimenta orgasme multiple.

O podea pelvina tonifiata poate face sexul să se simtă mai placut atât pentru tine cât și pentru partenerul tau. Folosind bilele Kegel, podeaua pelvina se va strange făcând vaginul să pară mai stramt. Si astfel, partenerul tau va fi mai excitat. In plus, veti avea amandoi parte de orgasme puternice.

Exercitiile pentru podeaua pelvina ofera beneficii precum:

  • Orgasme mai intense
  • Sex mai bun, ceea ce duce la fericire generala
  • Un control mai bun al vezicii urinare conducand la cresterea respectului de sine și a increderii
  • Recuperarea mai rapida a muschilor PC după nastere și interventie chirurgicala
Cat de des ar trebui sa folosesc bilele Kegel?

Cu cat folosesti mai des bilele Kegel, cu atat mai repede vei observa rezultatele. Planul de exercitii de 16 saptamani este un punct de plecare excelent, deoarece incepe cu bile mai usoare, continua cu bile mai grele și se termina cu utilizarea unei singure bile atunci cand muschii podelei pelvine sunt deja mai puternici.

Purtarea bileleor Kegel timp de doua ori pe zi va imbunatati foarte mult podeaua pelvina. Asadar, de ce sa nu te bucuri de beneficiile uimitoare ale bilelor Kegel și sa experimentezi placerea sexuala intensa de care atat Anastasia cât și doamnele japoneze din trecut, au avut parte.

Exercitiile Kegel – ghid complet

Dupa cum va spuneam, in 1948, Dr. Arnold Kegel a evidentiat o serie de exercitii ce intaresc muschii podelei pelvine, care sustine vezica, uretra, uterul și rectul. Astazi, aceste exercitii sunt cunoscute sub numele de exercitii Kegel, ca un omagiu adus faimosului inventator.

Exista un moment bun pentru a incepe exercitiile kegel?

Incepi exercitiile oricând și oriunde. Doar tu vei sti cand le vei face, deci le poți face in orice moment și in orice loc, fără ca altii sa-si dea seama.

Muschiul Pubococcygeus (PC) este cel care controleaza atat orgasmul cât și urinarea. Prin urmare, daca vei invata sa-ti controlezi muschiul PC vei fi capabila sa obtii orgasme multime și iti vei imbunatati viata sexuala.

Exercitiile Kegel sunt extrem de benefice atât pentru barbati cât și pentru femei deoarece le permit sa detina controlul asupra muschiului PC.

Care sunt beneficiile exercitiilor Kegel pentru femei?

Multe femei au descoperit ca pot aparea probleme sexuale după nastere, cum ar fi slabirea vaginului. Vaginul incepe sa se slabeasca imediat după conceperea primului copil, iar acest lucru se agraveaza odata cu urmatoarea nastere.

Viata sexuala poate fi afectata în mod negativ, motiv pentru care exercitiile Kegel sunt atat de benefice și importante pentru femei, deoarece ii permit vaginului sa se stranga. Rezultatele nu se vad imediat, dar daca continui sa faci aceste exercitii, vei incepe sa vezi efectele in doua luni.

Exercitiile Kegel mai au și alte avantaje?

Exercitile Kegel vin cu o serie de beneficii suplimentare pentru sanatate. Acestea includ:

  • Orgasme multime care iti permit sa ai o viata sexuala mai plăcută
  • Prevenirea incontinentei urinare deoarece vei avea mai mult control asupra muschiului
  • Cresterea increderii in sine și a stimei de sine
  • Te vei simti mai tanara și vei avea mai multa energie
  • Muschii se vor recupera mai repede după urmatoarea nastere

Cum fac femeile exercitiile Kegel?

In primul rand, gaseste muschiul PC. Pentru a face asta, este suficient sa incerci sa opresti fluxul de urina in timpul procesului de urinare. Astfel iti vei da seama ce muschi folosesti.

Cand strangi mushii podelei pelvine, simti ca și cum i-ai ridica. Este important sa nu iti tii respiratia. Continua sa respiri și relaxeaza-te intre contractii. Daca esti incepator, propune-ti sa faci aceste exercitii de 3 ori pe zi, timp de 3 luni, apoi cel putin o data pe zi pentru tot restul vietii.

Daca simti ca tusea, stranutul sau ridicatul obiectelor iti provoaca scurgeri, incearca sa-ti intaresti podeaua pelvina. Fa exercitiile in timp ce vorbesti la telefon, stai la birou sau astepti la coada. Nimeni nu va sti, dar viata ta sexuala va avea de castigat.

Unii oameni prefera să folosească bile Kegel pentru a usura procesul. Bilele te ajută să efectuezi corect exercitiile astfel incat sa poți antrena eficient muschiul dorit. Exercitiile Kegel pentru femei urmeaza o succesiune de stoarcere, mentinere și eliberare a muschilor PC. La inceput este dificil sa tii muschii PC contractati, dar practicand și exersand, lucrurile se vor imbunatati.

Gama de vibratoare MyStim este idela daca doresti atat un vibrator, cât și un instrument pentru antrenarea podelei pevine, deoarece combina stimularea vibratorie și electrica și are și un program de exercitii pentru podeaua pelvina.

Daca nu esti sigur cu privire la tehnica pe care trebuie sa o folosesti, poți cere sfaturi de la un specialist care te va invata cum sa efectuezi exercitiile.

Care sunt beneficiile exercitiilor Kegel pentru barbati?

Controlul vezicii urinare

Unul dintre beneficiile principale pentru barbati este imbunatatirea controlului vezicii urinare in incontinenta urinara. Incontinenta este incapacitatea de a tine voluntar urina in vezica. Incontinenta urinara este legata de imbatranire și alte boli care afecteaza controlul normal al vezicii urinare.

Desi uneori pot exista cauze mai grave, incontinenta apare de obicei din cauza faptului ca muschii podelei pelvine nu sunt suficient de puernici pentru a tine urina sau pentru a sustine vezica. In timp, exercitiile Kegel pot ajuta cu adevărat la imbunatatirea acestei probleme.

Ameliorarea durerii

Exercitiile Kegel pot fi utilizate pentru combaterea durerii la barbații cu afectiuni ale prostatei. Prostata este o glanda de diminesiunea unei nuci, situata intre vezica și rect. Hiperplazia prostatica benigna, prostatita și cancerul de prostata sunt boli in care prostata este marita sau inflamata și provoaca dureri in timpul urinarii.

Imbunatatirea performantei sexuale

Crezi sau nu, unul dintre uimitoarele beneficii ale exercitiilor Kegel pentru barbati este imbunatatirea performantei sexuale. Efectuarea exercitiilor Kegel ajuta barbații sa controleze ejacularea precoce, făcând actul sexual mai placut și mai satisfacator pentru ei și partenerele lor. Potrivit cercetatorilor, exercitiile Kegel cresc, de asemenea, fluxul de sange catre penis, astfel incat barbații sa poata sustine erectii și sa ajunga la orgasm.

Cum fac barbații exercitiile Kegel?

Pentru ca tu sa obtii toate aceste avantaje importante, trebuie să știi mai intai cum sa faci exercitiile corect. In primul rand, trebuie sa localizezi muschiul PC și poți face acest lucru in timpul urinarii. Atunci cand fluxul de urina incepe, incearca sa-l opresti. Nu ar trebui sa faci acest lucru prea des, deoarece pot aparea probleme la urinare.

Odata ce gasesti muschiul, poți incepe sa faci exercitiile. De asemenea, ai putea sa-ti introduci un deget in anus incercand sa-l apuci. Daca ai succes, vei fi pregatit sa faci exercitiile Kegel urmand o secventa de soarcere, mentinere și eliberare a muschiului PC.

La inceput este dificil sa mentii muschiul PC, dar practica va imbunatati acest lucru. Incepe de astazi sa faci aceste exercitii pentru a profita de beneficiile lor in urmatorii ani.

Ce sunt bilele Kegel?

Bilele Kegel sunt concepute special pentru a spori eficienta exercitiilor Kegel. Pentru femei exista doua tipuri de bile: bile interne care sunt introduse in vagin, și bile externe care sunt folosite in afara vaginului. Ambele tipuri de bile sunt extrem de utile pentru imbunatatirea muschilor vaginali.

Cum ar trebui sa le folosesti?

Atunci cand efectuezi exercitiile Kegel fără a utiliza bile, iti folosesti forta proprie pentru a imbunatati tonusul muschilor pelvieni. Problema este ca toniferea muschilor poate fi un proces lent și poate fi dificil sa-ti monitorizezi progresul. Cu toate acestea, atunci cand folosesti bilele Kegel ca parte a rutine de exercitare a podelei pelvine, vei putea folosi bilele ca markeri ai progresiei – incercand bile de diferite greutati pe masura ce-ti cresti tonusul și puterea. Bilele ofera, de asemenea, rezultate mult mai rapid.

Care este rutina de exercitii Kegel recomandata pentru femei?

Uneori este posibil sa-ti antrenezi prea mult muschii, mai ales la inceput, de aceea trebuie sa te informezi inainte de a incepe acest porgram de exercitii. Cel mai bine este sa incepi intr-un ritm mai lent.

Incearca sa cumperi bile cu un cordon atasat de ele. Daca acestea devin prea ușor de utilizat, poți trece la bile metalice. Insereaza o bila in vagin și mut-o inainte și inapoi, folosind doar muschii vaginali. Acesta este unul dintre cele mai bune exercitii pentru intarirea podelei pelvine. Exista mai multe exercitii care pot fi facute: fiecare variaza in dificultate.

Incepatorii ar trebui sa introduca bila și sa o poata muta, dar ar trebui sa-si tina picioarele apropiate tot timpul. Pentru a face acest lucru mai provocator, poți sta pe o minge mare de exercitiu pentru a simți cu adevărat a muschii PC lucreaza. Odata ce poți face exercitiile kegel confortabil in aceasta pozitie, ar trebui sa incerci sa stai in picioare și sa tii bilele la locul lor cu ajutorul muschilor PC.

Cel mai avansat mod de a face exercitii kegel este de a le face in timp ce stai ghemuit. Cu picioarele cat mai indepartate posibil, ar trebui sa fii capabila sa-ti folosesti muschii vaginali pentru a muta bilele inainte și inapoi, in timp ce stai confortabil in aceasta pozitie ghemuita.

Vei avea nevoie de ceva timp pana vei ajunge la acest nivel, dar odata ce vei reusi sa faci acest lucru, problemele legate de viata sexuala vor disparea.

Cat de eficiente sunt bilele Kegel?

Eficacitatea bilelor depinde in totalitate de tine. Cu cat depui mai mult efort pentru a face exercitiile în mod regulat, cu atat vei vedea mai multe rezultate pozitive. Odata ce intri intr-o rutina obisnuita, vei vedea ca bilele sunt extrem de eficiente in reducerea slabirii vezicii urinare și imbunatatirea activitatii sexuale. Bilele Kegel urmeaza conturul natural al vaginului ceea ce înseamnă ca sunt ușor de utilizat.

Cum ar trebui sa-mi curat bilele Kegel?

Bilele Kegel, la fel ca celelalte produse utilizate in zonele intime, trebuie curatate corespunzator după fiecare utilizare. Va trebui sa verifici intructiunile specificate de producatori, insa de cele mai multe ori, bilele Kegel pot fi curatate cu apa și sapun. Nu le fierbe și nu le pune in masina de spalat vase.

De ce sunt bilele Kegel mai avantajoase decat interventiile chirurgicale?

Bilele Kegel sunt de departe cea mai buna solutie non-invaziva pentru strangerea vaginului. Chirurgia este deseori considerata a fi singura optiune pentru strangerea vaginului dar aceasta conceptie gresita trebuie schimbata. Iata o lista cu motivele pentru care bilele Kegel sunt mult mai avantajoase in comparatie cu operatia:

  • Operatia este o procedura extrem de invaziva care poate fi dureroasa.
  • Strangerea vaginului este doar unul dintre avantajele folosirii bilelor Kegel. Ele ajuta, de asemenea, la intarirea muschilor pelvini, responsabili de urinare.
  • Sunt ușor de utilizat și nu ai nevoie de reteta pentru a le cumpara.
  • Vaginul tau se intinde atunci cand nasti. Ar fi imposibil sa faci o interventie chirurgicala de fiecare data cand dai nastere unui copil.
  • Strangerea vaginului este considerata a fi o procedura cosmetica si, prin urmare, este destul de costisitoare. Folosind bilele Kegel nu vei fi nevoita sa cheltui multi bani deoarece sunt ieftine și rezista foarte mult.
  • Pot fi folosite de femeile cu varste intre 18 și 85 de ani.

Pentru majoritatea femeilor, avantajele folosirii bilielor se rotesc in jurul strangerii vaginului și intaririi podelei pelvine. Drept urmare, atat activitatea sexuala cât și controlul vezicii urinare sunt imbunatatite. Investeste astazi in câteva bile Kegel și profita de beneficiile lor in anii urmatori.

Plan de exercitii cu bilele kegel

Planul de exercitii al bilelor kegel este un regim de exercitii sugerat pentru podeaua pelvina care ajuta la imbunatirea controlului muschilor vaginali.

lelo luna beads planificare exercitii

Planul de exercitii de 16 saptamani

Este recomandat sa folosesti bilele timp de 1-2 ore pe zi – cu toate acestea, ele pot fi purtare atata timp cat simti ca este necesar. Durata recomandata a fiecarei etape este de doua saptamani, dar poți trece la urmatorul stagiu inainte daca simti ca esti pregatita.

Saptamanile 1&2

Incepe prin a pune cele doua bile roz in interiorul hamului din silicon. Bilele roz sunt mai usoare (28g) deci sunt mai ușor de mentinut in vagin – mai ales daca nu ai făcut niciodată exercitii Kegel inainte. Insereaza bilele in vagin, astfel incat acestea sa stea chiar deasupra deschiderii. S-ar putea sa descoperi ca acestea cad ușor la inceput, dar corpul tau se va adapta la prezenta bilelor foarte repede.

Saptamanile 3&4

Introdu hamul in vagin exact ca inainte, dar indeparteaza prima bila din ham (cea fără fir atasat) inainte de a face acest lucru. Absenta primei bile permite muschilor podelei pelvine sa se stranta pe ham, oferindu-i vaginului un antrenament mai greu.

Saptamanile 5&6

Scoate a doua bila din ham (cea cu snurul atasat) și introdu-o in vagin. Bila se va puta misca mai liber – foloseste-ti muschii pentru a o impinge inainte și inapoi in vagin pentru rezultate maxime.

Saptamanile 7&8

Ia prima bila (cea fără snur) și insereaz-o in vagin. Aceasta etapa este locul in care iti poți pune in evidenta puterea recent descoperita – intrucat nu exista un fir de tractiune pe aceasta bila, trebuie sa o impingi afara folosindu-ti muschii.

Saptamanile 9&16

Repeta toate etapele de mai sus, dar de aceasta data, foloseste bilele albastre in locul celor roz. Bilele albastre sunt mai grele (37g), asa ca iti poți testa mai mult puterea muschilor podelei pelvine.

Odata ce ai finalizat planul de exercitii de 16 saptamani, poți mentine tonul muscular, repetand ultima etapa a primului regim de doua ori pe saptamana. Incepe astazi sa faci exercitiile Kegel și bucura-te de rezultate.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.