Uleiuri Esențiale pentru Detoxifiere – Cum se folosesc? Care sunt cele mai bune?

uleiuri-esentiale-detoxifiere

Cumpararea produselor organice și preparaea produselor de curatat acasa, ar trebui sa se afle in partea de sus a listei cu prioritati atunci cand vrei sa scapi de substantele chimice din casa. Dar o intreaga sectiune de toxine este, adesea, trecuta cu vederea in ciuda faptului ca ar putea fi una dintre cele mai periculoase surse: produsele de ingrijire corporala. Ia-ti timp pentru a afla ce toxine trebuie evitate și cat de ușor le poți inlocui cu produse preparate in casa. In continuare iti vom spune tot ce trebuie să știi despre aceste uleiuri esentiale de detoxifiere.

Companiile care produc produsele de ingrijire tin cont de sanatate noastra?

Daca aruncam o privire rapida pe lista de ingrediente vom afla acest lucru: comoditatea deseori eclipseaza calitatea. Multe produse comsetice contin ingrediente cu potential toxic. Companiile mari de produse comsetice nu s-au angajat în mod public sa inlature ingredientele daunatoare.

Atata timp cat productia este simpla și consumatorii sunt fericiti, afacerea va continua ca de obicei.

Ingrediente pe care trebuie sa le evitam in produsele de ingrijire corporala

Produsele de ingrijire a corpului, cum ar fi cosmeticele și produsele de infrumusetare se toarna, se freaca și uneori se absorb in pielea noastra – cel mai mare organ al corpului.

Daca ai făcut vreodata remedii naturale topice sau daca esti familiarizata cu uleiurile esentiale, stii ca pielea nu este doar un organ viu și complex, ci ca este și aliatul tau in absorbtia și transportul substantelor.

Sunt atat  de multe lucruri de invatat despre substantele chimice in produsele de ingrijire a corpului – pronuntarea in sine ar putea umple un articol intreg. Stiind ca ingredientele toxice sunt atat de periculoase și comune pot provoca teama și anxietate.

Uleiuri de masaj aromate frumos

Chimicale de care trebuie sa te feresti

In loc sa incercam sa devenim chimisti pentru a intelege ingredientele de pe eticheta, am putea invata câteva lucruri de baza. Ingredientele ce trebuie evitate in produsele de ingrijire a corpului, sunt:

  • Parabeni – pot crea un dezechilibru hormonal.
  • Ftalati – utilizati pe scara larga in produsele de inrgijire a corpului, acestia pot provoca alergii, astm, etc. In catalogul justlove, veti vedea specificat ca produsele au in specificatii faptul ca „nu contin ftalatii”. Am pus un mare accent pe acest aspect intrucat am dorit sa punem calitata și siguranta pe primul loc!
  • Formaldehida – utilizat drept conservant, este un agent cancerigen și neurotixin cunoscut.
  • Triclosan – poate afecta ficatul și tiroida.
  • Parfum – un termen capcana ce poate ascunde toxine periculoase.

cum-se-prepara-uleiurile-esentiale-de-detoxifiere

De ce avem nevoie pentru a ne crea propriile produse

Recent, U.S. Food and Drug Administration (FDA) a emis in cele din urma o hotarate cre interzice în mod oficial utilizarea triclocarbanului, triclosanului și a alor 17 substante chimice periculoare in produsele pentru spalarea mainilor și a corpului. Aceste produse au fost prezentate ca fiind mai eficiente decat sapunul și apa, iar consumatorii au fost indusi in eroare.

Consumatorii ar putea crede ca produsele antibacteriene sunt mai eficiente in prevenirea raspandirii germenilor, dar nu avem dovezi stiintifice care sa ateste ca acestea sunt mai bune decat apa și sapunul. De fapt, unele date sugereaza ca ingredientele antibacteriene pot face mai mult rau decat bine pe termen lung.

Producatorii de produse antbacateriene au respectat legea și au eliminat de pe piata toate produsele care incalca aceasta hotarare. Dar acest lucru nu este suficient pentru a ramane in siguranta. Triclosan se gaseste inca in nenumarate alte produse cum ar fi deodorante, spray-uri de corp, paste de dinti.

Retine ca produsele antibacteriene pot ucide atat bacteriile rele cât și pe cele bune de pe maini, ceea ce nu este ok pentru o piele sanatoasa și un sistem imunitar funcitonal. De fapt, s-a dovedit ca acestea slabesc sistemul imunitar.

Produse facute in casa cu uleiuri esentiale de detoxifiere

Nu trebuie sa fii un blogger fantezist sau un aromaterapeut experimentat pentru a-ti crea propriile produse de ingrijire, fără toxine. Uleiurile esentiale fac procesul mai ușor, pastrand mirosurile și aromele familiare. Ca un bonus, ele sunt incarcate cu beneficii pentru sanatate și frumusete care pot schimba modul in care privim produsele de igiena și de ingrijire a corpului.

Uleiuri de masaj cu efect afrodisiac

Sfaturi și trucuri de care trebuie sa tii cont atunci cand lucrezi cu uleiuri esentiale pentru a face produse de ingrijire a corpului:

  • Combina câteva uleiuri care de obicei impart beneficii similare.
  • Disperseaza uleiurile esentiale in alcool 190 sau intr-o lipida inainte de a adauga apa (uleiul și apa nu se amesteca).
  • Depoziteaza toate produsele in recipiente de sticla sterilizate.

6 produse de ingrijire a corpului pe care le poți face acasa

Prepararea propriilor produse de ingrijire corporala poate fi profitabila. Incearca aceste formule de baza:

Sapun

Spalarea mainilor a fost una dintre primele imbunatatiri majore in trecerea spre medicina moderna. Imagineaza-ti ca medicul trece de la o operatie la alta fără a se spala pe maini.

In viata normala, cand nu suntem chirurgi sau bucatari, incercarea de a ne steriliza mainile și corpurile poate fi de fapt contraproductiva. Mainile noastre intra in contact cu cea mai larga gama de microbi, oferindu-i sistemului imunitar posibilitatea de a ramane „in forma” și a lupta impotriva amenintarilor din mediul nostru.

Nu numai ca vrem sa evitam indepartarea bacteriilor benefice, dar vrem sa evitam și substantele chimice adaugate in sapunurile antibacteriene. Triclosan se gaseste in cele mai multe sapunuri comerciale antibacteriene. In plus, sapunurile cu triclosan, dar și alte sapunuri antibacteriene nu sunt probabil mai eficiente decat sapunurile simple cu care ne spalam pe maini.

Utilizeaza uleiuri esentiale de detoxifiere pentru a-ti crea propriul sapun ce lupta impotriva microbilor periclosi, pastrand in acelasi timp echilibru necesar organismului.

  • Se topeste și se toarna baza de sapun.
  • Se adauga ulei esential de menta

Joaca-te cu diferite amestecuri folosind citrice, arbore de ceai și alte uleiuri esentiale antimicrobiene.

Uleiuri de masaj speciale

Pasta de dinti

Sanatatea orala este foarte importanta. In timp ce produsele de albire a dintilor sunt vandute foarte bine, gingivita ramane un risc periculos pentru sanatate. Nivelurile variabile ale afetiunilor gurii sunt legate de diabet, boli de inim și multe altele.

Tratamentele conventionale pentru sanatatea orala nu sunt foarte bune. DIn nou, incarcate cu triclosan și alte substante chimice, acestea pot prezenta riscuri grave pentru sanatate. Un studiu publicat in 2012, a aosciat anumite tipuri de apa de gura cu boli de inima și creserea tensiunii arteriale.

Verifica pasta de dinti și apa de gura sa vezi daca au ingredientele despre care discutam mai sus.

Pentru a-ti pregati pasta de dinti acasa, ai nevoie de:

  • cantitati egale de praf de copt și ulei de nuca de cocos
  • 1-2 lingurite de sare de mare
  • 5-7 picaturi de uleiuri esentiale
  • optional 1-2 lingurite de stevie sau argila bentonita

Se amesteca și se pune totul intr-un vas mic sau o sticla ce se poate strange. Utilizeaza o lingurita pentru a scoate pasta și a evita contaminarea.

Sampon

Daca aditivii toxici nu sunt suficienti, majoritatea sampoanelor elimina toate uleiurile din par și scalp, care apoi „necesita” balsam. Intre timp, scalpul tau compenseaza pierderea creand chiar și mai mult ulei, și trebuie sa te speli mai des, ceea ce înseamnă ca vei cumpara mai mult samon.

Pentru a-ti prepara singur samponul ai nevoie de:

  • 1.5 cesti de lapte de cocos
  • 1.5 cesti de sapun lichid castile
  • 40 de piaturi de ulei esential de lavanda

Se amesteca bine (le poți baga chiar și la blender) și se toarna intr-o sticluta. Se pastreaza in frigider maximum 1 saptamana inainte de a fi inlocuit. Se agita inainte de utilizare.

Hidratant pentru piele

Produsele precum lotiuni, creme și unturi de corp nu sunt doar aplicate pe piele, ci se freaca pana se absorb complet in piele. Lotiunile și cremele ce contin ingrediente pe bază de apă sunt greu de reprodus in casa, iar produsele pe care le gasim in magazin au de obicei, o lista lunga de substante chimice. Ca o alternativa iti sugerez sa prepari un unt de corp hidratant din:

  • 1/4 ceasca unt de shea
  • 1/8 ceasca ulei de migdale
  • 1 lingura de ceara de albine

Amesteca totul cu grija, apoi adauga 20-30 picaturi de uleiuri esentiale. Se ameteca apoi se toarna intr-un borcan sterilizat. Ajusteaza cantitatea de ceara de albine pentru ca untul de corp sa fie mai ferm sau mai moale. Incearca uleiuri nutritive precum lavanda, musetel, citrice și smirna.

Cosmetice

Femeile din intreaga lume aplica ingrediente toxice, sintetice pe tenul lor, inclusiv in jurul ochilor și a gurii, zilnic. Substantele chimice se infiltreaza in pori și accidental pot ajunge in gura.

Ingrediente necesare pentru preparare unui lipstick in casa:

  • 2 lingurite de ulei de migdale sau de cocos
  • 1 lingurita de ceara de albine
  • 1 lingurita de cacao sau unt de shea

Topeste, apoi amesteca totul cu urmatoarele ingrediente daca doresti ca lipstick-ul sa fie colorat:

  • praf de sfecla de zahar
  • scortisoara
  • turmeric

La sfarsit, adauga o picatura sau doua de ulei esential pentru parfum. Alege intre menta, lavanda, portocala dulce sau lamaie.

Info: Cele mai multe rapoarte spun ca uleiurile de citrice sunt fototoxice (pot provoca arsuri excesive cand spune expuse la soare). Daca alegi sa utilizezi ulei de citrice in lipstick-ul tau, asigura-te ca folosesti doar o singura picatura.

Deodorant

Nu putem uita de produsul pe care il folosim zi de zi și pe care il frecam de piele, chiar langa ganglionii limfatici. Deodorantul este adesea fabricat cu aluminiu, dar și cu alte ingrediente notabile și discutabile.

Deodorantul este, de asemenea, un produs pe care nu-l putem elimina. In loc sa chletuiesti o avere pe produse sigure sau sa renunti la folosirea deodorantului și sa-ti pierzi prietenii, ai putea sa-ti creezi propriul deodorant acasa.

  • 1/3 ceasca de ulei de nuca de cocos
  • 1/4 ceasca de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 ceasca de arorut pulbere
  • 4 linguri de amidon de porumb
  • Uleiuri esentiale de detoxifiere – arobere de ceai, portocale dulci, lavanda, tamaie, etc.

Combina la inceput ingredientele uscate, apoi adauga ulei de nuca de cocos și pana la 10-15 picaturi de ulei esential. Adauga mai mult ingrediente uscate sau umede pentru cosistenta. Depoziteaza intr-un borcan sau intr-un tub de roll-on.

Ulei esențial pentru somn – rețeta făcută acasă

Este foarte important sa dormim bine. Un stil de viata echilibrat este dependent de reincarcarea corpului pe timp de noapte, iar una dintre cele mai bune resurse este folosirea uleiului esential pentru somn. Cu aceasta reteta vei obtine un spray relaxant ce te va ajuta sa dormi mai bine pe timpul noptii.

Spray din uleiuri esentiale de detoxifiere pentru un somn odihnitor

Noi am ales câteva din amestecurile noastre preferate de uleiuri esentiale de detoxifiere, dar nu ezita sa folosesti uleiul tau favorit pentru somn. Uleiul de lavanda este intotdeauna perfect pentru relaxare, ceea ce înseamnă ca îți va oferi un somn linistitor. Daca suferi de alergii, ar trebui sa folosesti un amestec special pentru a respira mai bine și a te odihni pe timpul noptii.

Ingrediente și uleiuri esentiale pentru prepararea spray-ului

  • o sticluta de spray de 120 ml
  • 20 picaturi de uleiuri esentiale
  • Alcool 95%

Cum sa pregatesti spray-uri din uleiuri esentiale?

  • Adauga uleiurile in sticluta cu pulverizator.
  • Umple restul flaconului cu alcool.
  • Agita bine.
  • Pulverizeaza pe perna inainte de culcare pentru a avea parte de un somn odihnitor.

Care sunt cele mai bune amestecuri de uleiuri esentiale de detoxifere pentru somn?

  • Paciuli și lemn de cedru
  • Lavanda și vanilie
  • Vetiver și musetel roman
  • Ylang ylang, bergamota, lavanda, maghiran dulce, musetel roman și valeriana
  • Lavanda, salvie, ylang ylang, vanilie
  • Geranium, maghiran dulce, paciuli, portocale dulci
  • Musetel roman, trandafir, palmarosa

Cum ne ajuta aceste uleiuri esentiale pentru detoxifiere sa avem parte de un somn odihnitor?

Aceste uleiuri esentiale pot ajuta la eliberarea stresului și a starii de anxietate care ne impiedica sa dormim.

  • Portocale dulci – acest ulei esential de imbunatatire a starii de spirit poate parea o alegere ciudata pentru somn, dar efectele anti-anxietate pot fi de ajutor daca depresia este cea care face somnul dificil.
  • Lavanda – este unul dintre cele mai bune uleiuri esentiale pentru starea de spirit și anxietate, deoarece amelioreaza stresul.
  • Vetiver – ajuta la calmarea gandurilor. Este o alegere excelenta pentru un ulei esential potrivit pentru somn.
  • Musetel roman – musetelul camleaza atat sistemul digestiv cât și sistemul nervos.
  • Ylang Ylang – este un ulei esential cu efect calmant.

Uleiuri esentiale pentru detoxifiele, concepute pentru echilibrul hormonal

Doua dintre cele mai frecvente lucruri la care sunt expuse femeile, stresul și substantele chimice, pot declansa un dezechilibru hormonal. Desi iti recomand sa eviti substantele toxice și sa-ti prepari produsele acasa, fără chimicale, acest ser, fabricat din uleiuri esentiale are rolul de a echilibra hormonii.

Folosirea de uleiuri esentiale de detoxifiere pentru echilibrul hormonal

Exista multe lucruri pe care le poți face pentru a elimina dezechilibru hormonal în mod natural, insa uleiurile esentiale pot fi deosebit de puternice. Salvia a fost folosinta din timpurile medievale pentru a trata infertilitatea, ciclurile menstruale dificile sau neregulate, libidoul scazut și simptomele menopauzei precum transpiratiile și bufeurile. Uleiul esential de lavanda va promova relaxarea și te va ajuta sa faci fata situatiilor stresante cauzate de dezechilibrul hormonal.

Dar mai intai – trebuie sa realizam ca folosirea ueliurilor esentiale pentru echilibrul hormonal este doar un pas pe care trebuie sa-l luam in considerare atunci cand cautam vindecare. Dieta poate juca un rol important in problemele legate de dezechilibrul hormonal.

De asemenea, vreau sa ma asigur ca nu creezi un dezechilibru hormonal cu ingrediente toxice. Stiai ca multe odorizante și parfumuri au ingrediente ce distrug hormonii? Multe produse de spalat rufe contin, de asemenea, substante chimice periculoase – vopselele, parfumurile și agentii de curatare pot avea efecte negative asupra echilibrului hormonal al organismului. Pe masura ce urmaresti sa-ti stabilesti echilibrul hormonal folosind uleiuri esentiale, asigura-te ca-ti detoxifici casa pentru a elimina substantele chimice nocive cu aceste uleiuri esentiale pentru detoxifiere.

ce-trebuie-sa-stii-despre-uleiuri-esentiale-de-detoxifiere

Ser pentru echilibrul hormonal – reteta

Dupe ce iti creezi propriul ser, maseaza câteva picaturi peste tiroira și glandele suprarenale dimineata și inainte de culcare. Respira adanc de câteva ori in timp ce iti oferi un masaj ușor cu uleiuri esentiale pentru detoxifiere.

Ingrediente:

  • 10 ml de ulei de luminita noptii
  • 2 picaturi de ulei de salvie
  • 2 picaturi ulei de tamaie
  • 2 picaturi ulei de lavanda
  • 2 picaturi ulei de neroli
  • 1 picatura ulei de ylang ylang
  • Un flacon de 10 ml

Preparare:

  1. Pune uleiurile esentiale in flacon și umple-l cu ulei de luminita noptii.
  2. Maseaza-ti gatul, și spatele inferior/peste rinichi dimineata și seara.
Cum functionează uleiurile esentiale de detoxifiere?

Dezechilibrulul hormonal creaaza o multitudine de probleme. S-ar putea sa te lupti cu menopauza, de exemplu. Gasirea solutiilor naturale pentru buferi, oboseala și alte simptome ale menopauzei pot fi coplesitoare. Uneori, anticonceptionalele, sarcinile sau alte schimbari pot crea un dezechilibru hormonal.

Uleiurile esentiale sunt un instrument puternic ce te ajută să faci fata simptomelor dezechilibrului hormonal indiferent daca este vorba de depresia postpartum, crampe musculare sau altele. Acesta este motivul pentru care uleiurile noastre esentiale favorite functionează atat de bine împreună.

  • Salvie – este cunoscuta pentru efectele antiinflamatorii și antidepresive, precum și pentru usurarea crampelor și durerilor.
  • Tamaie – este unul dintre uleiurile mele esentiale preferate deoarece îmbunătățește efectele celorlalte uleiuri esentiale pentru detoxifiere.
  • Lavanda – proprietatile odihnitoare anti-anxietate ale uleiului esential de lavanda ajuta la refacerea echilibrului hormonal.
  • Neroli – este un ulei esential cu beneficii dovedite pentru libidou, stres și alte simptome ale dezechilibrului hormonal.
  • Ylang Ylang – regina uleiurilor esentiale ce elimina stresul și creste libidoul.

Tehnic vorbind, o toxina poate fi definita ca fiind orice substanta straina ce poate provoca o boala, și este important sa retinem acest lucru deaoarece suntem bombardati de toxine intreaga ziua. Doar daca traiesti intr-un balon antiseptic le poți evita, altfel, nu ai nicio sansa. Din fericire, Dumnezeu ne-a daruit corpul cu un sistem eficient ce indeparteaza in mare parte toxinele, dar este important sa invatam cum sa facem o detoxifiere cu uleiuri esentiale și alte remedii naturale.

Toxinele și corpul

In primul rand, exista doua lucruri importante de retinut despre capacitatea organismului de a gestiona expunerea la toxine:

  • Corpul a fost proiectat de Dumnezeu pentru a elimina toxinele.
  • In cazul in care corpul nu poate suporta incarcatura, toxinele probabil se vor stabili.

Intr-un corp sanatos in care sistemul imunitar și de detoxifiere functionează la capacitate maxima, majoritatea expertilor afirma ca expunerile toxice normale sunt eliminate. „Dar ce este normal?” Aceasta este intrebarea care a ridicat sprancenele deoarece mediul nostru devine din ce in ce mai toxic și corpul uman nu poate face la atatea deseuri. Gandeste-te doar la polarea aerului, a apei, la mancarea ta și la „gandurile toxice”. Pot coplesi, literalmente, chiar și cea mai sanatoasa persoana de pe planeta.

Din nefericire, civilizatia umana a creat un mediu in care trupurile noastre nu sunt capabile sa elimine toate toxinele la care suntem expusi și asta este intr-adevar o problema. Din fericire, exista lucruri pe care le putem face pentru a imbunatati sistemul natural de detoxifiere și exista chiar și strategii pe care le putem pune in aplicare pentru a nu mai fi atat de suprasolicitati. Aceasta abordare va contribui la imbunatatirea sanatatii generale.

Expunerea toxica la uleiuri esentiale pentru detoxifiere

Nu putem contesta faptul ca lumea noastra devine din ce in ce mai toxica, dar nu trebuie sa plecam de pe Pamant și sa ne mutam pe Marte pentru a ramane sanatosi. Aminteste-ti, corpul tau poate face fata toxinelor cu care te confrunti zi de zi! Problema apare atunci cand consumam medicamente inutile, mancam alimente modificate genetic și folosim produse corporale conventionale. Facand acest lucru, gatim practic o supa chimica ce provoaca un haos in corpul nostru.

Sursele obisnuite de toxine pe care le vei intalni – produse de curatat de uz casnic, produse de infrumusetare – pot fi evitate cu usurinta, daca ti le vei prepara tu acasa sau daca vei cumpara alternativele sanatoase. Aceste uleiuri esentiale pentru detoxifiere pot fi utile in special pentru a reduce aceste riscuri. Metalele grele, pe de alta parte, sunt o problema mult mai mare, fiind mai greu de indeprtat și de evitat.

Lista toxinelor din mediul nostru pare a fi aproape nesfarsita. Iata doar cateva:

  • Poluarea aerului
  • Fum de tigara
  • Produse de curatat
  • Vase de gatit
  • Calculatoare, electronice
  • Aditivi cosmetici (de exemplu: ftalati)
  • Amalgam dentar
  • Campuri electromagnetice
  • Pesti crescuti in ferma
  • Aditivi alimentari
  • Mancare modificata genetic
  • Complexe industriale
  • Becuri
  • Utilaje
  • Proceduri medicale
  • Aparate medicale
  • Case vechi
  • Alimente non organice
  • Vopsele
  • Reziduuri
  • Plastic
  • Apa
  • Conducte de apa
  • Fum
  • Vaccinuri

Si lista continua….

Pericolele din casa

Daca locuiesti in apropierea fabricilor de productie sau a terenurilor agricole, poți fi supus unor riscuri suplimentare. Mutarea intr-un mediu mai sigur și intr-o casa non-toxica nu este, de obicei, o optiune pentru oameni, asa ca incearca sa fii constient de riscurile la care te expui și sa iei masuri daca este necesar.

Pericolele profesionale

De obicei, mercurul se afla in fruntea listei cu metale grele. Productia industriala este, de asemenea, o sursa obisnuita de toxine si, din moment ce schimbarea locului de munca nu este tocmai o optiune convenabila, barbatii, in special, ar trebui sa ia in considerare faptul ca mediul de munca le poate afecta sanatatea și ii poate face chiar infertili.

Riscuri culinare

Potrivit unui studiu din 2002, potentialele toxine din alimentele noastre sunt vaste:

 …compusii toxici isi gasesc drumul in produsele alimentare in timpul fabricarii, depozitarii sau transportului. Acestea includ in mare parte contaminanti industriali, poluanti organici persistenti, pesticide, metale grele și toxine de origine fungica și bacteriana. Migrarea compusilor din materialele de ambalare in alimentele impachetate este bine cunoscuta.

Desi tu nu iti doresti nimic altceva decat sa mananci alimente curate și sigure, este destul de dificil sa faci asta, in zilele noastre. Expunerea toxica oricum se va produce. Intrebarea este daca trupurile noastre sunt pregatite sa primeasca lovitura și cat timp va dura pana cand isi vor reveni.

SI nu trebuie sa uitam de emotiile toxice!

Efectele emotionale ale acestor uleiuri esentiale pentru detoxifiere

Mi se pare destul de surprinzator ca nimeni nu pare sa vorbeasca prea mult despre detoxifierea emotionala. Ambele emotii, pozitive și negative sunt importante, dar atunci cand nu le putem gestiona corect, avem de suferit. Acest lucru poate avea un impact grav asupra fiecarui aspect al vietii noastre – in special asupra sanatatii!

Luand pauze regulate de detoxifiere emotionala, vei reusi sa iti gestionezi cu usurinta emotiile și sa iti cureti intregul sistem astfel incat sa iti atingi potentialul maxim și sa te bucuri de viata.

Detectarea toxinelor acumulate

Cheia spre intelegerea toxicitatii este sa recunoastem ca suntem mai preocupati de micro-acumularea treptata pe parcursul mai multor ani și nu de expunerea acuta pe care o persoana ar putea sa o experimenteze intr-un anumit spatiu.

Daca decizi sa te testezi pentru acumularea de metale grele, asigura-te ca medicul stapaneste informatiile despre expunerea toxica. Medicul trebuie sa ia in considerare toxinele stocate și sa efectueze o serie de teste care depasesc probele de sange standard.

Cum stii daca esti „toxic”

Din pacate, nu exista niciun test de „supraincarcare toxica”, care sa fie incontestabil. Aceasta este o problema uriasa pentru persoanele cu simptome inexplicabile. Accentul ar trebui sa cada pe factorii de risc. Cati factori de risc ai?

Vei dori sa iti exprimi expunerea toxica personala pe baza factorilor de risc pe care i-am prezentat mai sus.

  • Locuiesti intr-o casa veche, fumezi tigari și mananci de la fast-food in fiecare zi? Risc Ridicat!
  • Bei apa nefiltrata de la robineti și iei aspirina pentru a preveni bolile de inima? Risc ridicat!
  • Lucrezi intr-o fabrica și gatesti in tigai deTeflon? Risc ridicat!

In continuare, daca nu esti sigur de gravitatea expunerii, ia in considerare semnele și simptomele generale, alaturi de factorii de risc generali. De exemplu, expunerea toxica cronica poate fi indicata prin simptome precum:

  • Constipatie și probleme digestive
  • Tulburari mintale
  • Dureri de cap
  • Oboseala
  • Febra și durere inexplicabila

Desigur, acestea pot indica o serie de afectiuni, dar cheia aici este „inexplicabila”. Ar trebui sa ai un motiv bun pentru aproape orice simptome neplacut cu care te confrunti. Daca nu stii cauza – mai ales daca ai fost vazut de un medic – expunerea toxica cronica paote fi vinovata.

Apoi, daca banuiesti ca esti afectat de sarcina toxica excesiva, primul nivel de testare este, in general, activitatea sangelui, care masoara pur și simplu nivelul anumitor toxine care circula in sange. Evaluarea probelor de par poate fi, de asemenea, testata.

Simptomele expunerii la metale grele

Expunerea la metale grele este o afacere mare și poate fi fatala. Agentia pentru Protectia Mediului noteaza urmatoarele serii de simptomele pentru otravirea cu plumb:

  • Anemia
  • Probleme de comportant
  • Scaderea functiei renale
  • Probelme de auz
  • Hiperactivitatea
  • IQ scazut
  • Porbleme de reproducere
  • Convulsii, coma și deces (daca sunt ingerate)

Semnele și simptomele otravirii cu mercur variaza in functie de tipul și nvelul expunerii:

  • Schimbari emotionale
  • Dureri de cap și migrene
  • Deteriorarea auzului
  • Insomnie și tulburari ale somnului
  • Lipsa de coordonare
  • Pierderea vederii periferice
  • Pierderea memoriei
  • Tulburari psihice
  • Modificari ale dispozitiei
  • Slabiciune musculara
  • Neuropatie
  • Eruptii cutanate și dermatita
  • Tremur

totul-despre-uleiurile-esentiale-de-detoxifiere

Boli legate de toxicitate

Exista doua tipuri primare de reactii la toxine: acute și cumulative. Cand intri in contact cu cantitati mari de toxice, cum ar fi varsarea pesticidelor pe pielea ta, probabil vei suferi repercusiuni acute (imediat). Cand esti expus la niveluri scazute o perioada lunga de timp, cum ar fi consumul de produse pulverizate cu pesticide, efectele secundare vor aparea peste ceva timp.

Alergii

Cazurile de alergii și astm au crescut mult in ultimul timp. De ce s-a intamplat asta? Tind sa fiu de acord cu oamenii de stiinta care au analizat acest subiect in 2014 cand au atras atentia asupra toxinelor din mediu și a bolilor alergice. Cu peste 100.000 produse chimice noi, folosite in produsele de consum in ultimii ani, nu este de mirare ca trupurile noastre se lupta sa tina pasul cu povara toxica. Dupa cum au descris cercetatorii „dezvoltarea sistemului imunitar, in special in perioada prenatala, are consecinte importante asupra sanatatii in timpul copilariei și pe tot parcursul vietii adulte…”

Cu alte cuvinte, poluantii și substantele chimice la care am fost supusi noi in copilarie, inca ne bombardeaza copiii.

Cancer

O alta epidemie a erei noastre este cancerul. Un studiu din 2008 a aratat ca doar 5-10% din bolile de cancer se datoreaza conditiilor genetice, in timp ce restul pot fi prevenite prin modificarea stilului de viata. Dieta, stresul, consumul de tutun și poluantii sunt factori primari ce cauzeaza cancerul.

Tulburari ale sistemului imunitar

Legatura dintre bolile alergice și cancer este un sistem imunitar slab. Capabil sa ne tina departe de boli, sistemul imunitar este de nepretuit. Din pacate, toxinele strica acest echilibru destul de ușor.

Nu este surprinzator faptul ca, in timp ce toxinele chimice bombardeaza sistemul imunitar și par sa provoace boli imune, metalele grele au capacitati imunotoxice semnificative. Un studiu de cercetare a comparat indivizii cu tioidita autiomuna inainte și după indepartarea mercurului și au observat o imbunatatire semnificativa a sanatatii pentru „aproxmativ 70% dintre participanti”.

Sanatate mintala

Stim ca fiecare sistem coroporal este impletit strans cu celelalte. Pe langa clasificarea ca imunotoxine, metalele grele sut neurotoxine, iar acumularea poate duce la perturbari ale sanatatii mintale.

Intr-un studiu efectuat pe 2000 de participasi, expunerea la plumb la un nivel „sigur” a fost asociat cu aparitia depresiei și a afectiunilor mintale. La copii, atat mercursul cât și plumbul pot afecta functia cognitiva și inteligenta.

Nu doar metalele trebuie sa ne ingrijoreze. Intr-un studiu amplu publicat in 2012, efectele unei acumulari pe termen lung a expunerii la pesticide sunt urmatoarele:

…tulburari de memorie și concentrare, dezorientare, depresie severa, iritabilitate, confuzie, dureri de cap, dificultati de vorbire, timp de reactie intarziat, cosmar, somnambulism și somnolenta sau insmonie.

Dezechilibrul hormonal

Mercurul și plumbul primesc cea mai mare atentie, dar exista și alte metale care pot afecta echilibrul hormonal. Arsenicul imi vine acum in minte, in special in ceea ce priveste preocuparile metabolice. De fapt, cercetatorii afirma ca arsenicul poate contribui de fapt la debutul diabetului de tip 2.

Adevarata intoxicare cu metale grele

Arsenicul, cadmiul, plumbul, mercurul sunt toate disponibile in intreaga lume și sunt asociate cu riscuri semnificative pentru sanatate, plumbul și mercurul fiind cele mai relevente și mai raspandite. Daca ai fost expus unui nivel ridicat de metale grele prin ingerare directa, apa containata, etc., trebuie sa mergi de urgenta la medic.

Cele mai bune uleiuri esentiale pentru detoxifiere

Efectuarea detoxifierii cu ajutorul uleiului esential poate fi o metoda minunata de a elimina deseurile din organism, dar trebuie să știi ca detoxifierea este un stil de viata și cu siguranta nu ar trebui făcută doar o singura data. Detoxifierea cu uleiuri esentiale poate face diferenta in lume:

  1. Inhalarea zilnica – inhalarea uleiurilor esentiale bogate in antioxidanti poate contribui la combaterea toxicitatii cu radicali liberi la nivel celular.
  2. Aplicare topica – prepararea propriilor produse de ingrijire corporala va proteja microbiomele pielii, va promova detoxifierea celulara și va preveni toxinele care se gasesc, de obicei, in produsele conventionale.

Informatii importante despre reactiile acestor uleiuri esentiale de detoxifiere

Este important sa stim ca nu vor aparea eruptii pe piele atunci cand vom folosi un ulei esential sigur și eficient. In cazul in care unii vor sustine ca au avut probleme cu pielea după ce au folosit un astfel de ulei, înseamnă ca nu au folosit un produs natural 100%. Un produs natural nu raneste. Retine acest lucru!

Stilul de viata

Este important sa retii ca detoxifierea este un stil de viata, nu un lucru pe care il facem o data sau de doua ori pe an. Tot ceea ce mancam sau bem, tot ceea ce punem pe piele și fiecare particula pe care o inspiram, fie va ajuta la detoxifierea naturala a organimului nostru, fie va contribui la acumularea toxinelor. Altfel spus, daca nu iti vei schimba stilul de viata, detoxifierea cu uleiuri esentiale este practic inutila. Daca mananci de la fast-food și folosesti uleiuri esentiale zi de zi, este ca și cum ai face 1 pas inainte și 2 inapoi.

Metalele toxice cum ar fi arsenicul, cadmiul, plumbul și mercurul sunt practic omniprezente și nu au niciun rol benefic pentru noi, ba chiar contribuie la epidemia bolilor cronice care afecteaza oamenii.

Uite video despre cele mai importante 1 uleiuri esentiale de detoxifiere

 

Ulei cu continut ridicat de citral

Datorita capacitatii antioxidante, compusii uleiului esential pot induce detoxifierea enzimelor și pot, de fapt, preveni toxicitatea și chiar cancerul in modelele de linie celulara. Compusul citral este exemplul perfect deoarece poate creste activitatea unei enzime cheie de detoxifiere cunoscuta ca glutation s-transferaza, iar cercetatorii sugereaza ca are un rol important in prevenirea cancerului de piele. Aceste 4 uleiuri esentiale pentru detoxifiere cu un continut ridicat de citral au potetianlul de a fi cei mai buni detoxifianti:

  1. Lemon Myrtle
  2. Lemongrass
  3. Lemon Teatree
  4. May Chang

Aplicare: Adauga 5-6 picaturi de ulei bogat in citral in difuzorul tau pentru un ulei esential detoxifiant eficient.

Lamaie

Atunci cand oamenii vor sa faca un ulei esential detoxifiant, se gandesc la lamaie, și nu din cauza cercetarilor care s-au efectuat pe acest subiect, ci din cauza bauturilor detoxifiante cu lamaie care sunt destul de ravnite. Ar putea parea logic sa presupunem ca uleiul de lamaie este detoxifiant deoarece sucul este atat de eficient. Totusi, componentele chimice ale cojii de lamaie (din care este făcut uleiul) sunt diferite de cele ce se gasesc in sucul de lamaie.

Acestea fiind spuse, este important sa remarcam ca lamaia a fost folosita pe scara larga in medicina ayuervedica, iar coaja a fost folosita în mod traditional pentru detoxifierea ficatului.

Aplicare: Adauga ulei de lamaie in difuzorul tau pentru a sprijini detoxifierea.

Rozmarin

Uleiul esential de rozmarin este un chelator cunoscut de fier care s-a dovedit ca protejeaza ADN-ul. Este de faptul unul dintre cele mai studiate și promitatoare uleiuri esentiale de detoxifiere. Intr-un studiu, rozmarinul a depasit performanțele altor uleiuri esentiale de detoxifiere precum ulei de oregano, cimbru, salvie și cuisoare.

Aplicare: Pregateste un amestec pentru imunitate cu scortisoara, cuisoare, eucalipt, lamaie, portocala și rozmarin. Adauga o picaturi din acest amestec in putina miere și ulei de cocos pentru o curatare ulterioara. Retine ca utilizarea interna nu trebuie repetata zilnic o perioada lunga de timp.

Radacina de valeriana

Uleiul esential de radacina de valeriana este un alt chelator de fier. Este interesant de observat ca studiille au sugerat ca extractul metanolic de valeriana poseda cea mai buna activitate de chelare, in timp ce extractele apoase și uleiurile esentiale nu sunt la fel de eficiente in studiile clinice. Asta nu înseamnă ca uleiul esential este inutil ci pur și simplu sugereaza ca și alte forme, ce nu contin ulei, sunt eficiente.

Aplicare: Difuzeaza 3 picaturi de valeriana, 2 picaturi de vetiver și 1 picaturi de lemn de cedru pentru a prepara un ulei esential detoxifiant ce alunga emotiile negative.

Smirna

Cu cat se efectueaza mai multe cercetari, cu atat descoperim ca stresul este una dintre principalele cauze a multor boli. Nu e de mirare ca un antioxidant puternic av avea beneficii variate. Emulsia de smirna are un efect antioxidant suficient de puternic pentru a proteja ficatul – organul bombardat in fiecare zi cu toxine.

Aplicare: Creeaza un ulei esential detoxifiant prin adaugarea a 3 pciaturi de smirna, 2 de tamaie, 2 de nard, 1 picatura de valeriana și 30 ml de ulei de cocos. Aplica pe zona rinichilor.

Cum sa faci aceste uleiuri esentiale de detoxifiere

Exista mai multe modalitati de a prepara un astfel de ulei, insa trebuie sa ne amintim ca uleiurile esentiale pentru detoxifiere sunt substantel puternice și trebuie folosite cu grija. Ele sunt de asemenea agenti puternici de detoxifiere și te pot ajuta sa elimini toxinele și sa-ti cureti pielea și cavitatea bucala. Acestea sunt câteva modalitati eficiente prin care te poți bucura de puterea detoxifierii în mod regulat:

  • Bai de detoxifere regulate de 2-3 ori pe saptamana.
  • Ulei de tragere cu uleiuri esentiale de 3-4 oi pe saptamana.
  • Difuzarea zilnica și reducerea stresului.

Pentru toate afectiunile grave legate de suprasolicitarea toxica, este putin probabil ca un detox de ulei esentiale sa te poata vindeca. Ar fi bine sa mergi la un medic specialist penru a primi un tratament adecvat.

Sticluțe cu uleiuri esentiale de detoxifiere pentru întreaga familie

Este important sa ai la indemana o trusa de prim ajutor cu uleiuri esentiale pentru detoxifiere pentru familia ta. Cei mici se zgarie de multe ori și au nevoie de ingrijire. Cu ajutorul uleiurilor esentiale, poți trata o multime de probleme. De la intepaturi la alergii sezoniere, aceste remedii sunt de real ajutor.

Roll-on pentru inlaturarea mancarimilor

Ingrediente:

  • O sticluta roll-on de 10 ml
  • 4 picaturi de ulei esential de levantica
  • 3 picaturi de ulei esential de menta
  • ulei purtator

Instructiuni:

  1. Adauga uleiurile esentiale in sticluta,
  2. Umple spatiul ramas cu uleiul purtator ales de tine.
  3. Agita bine.
  4. Aplica peste intepatura pentru a elimina mancarimea și usturimea.

Info:

Indiferent de ce alergii ai, exista un ulei purtator care este potrivit pentru tine. Poti folosi oricare dintre acestea: avocado, cocos fractionat, seminte de struguri, jojoba, migdale.

cum-se-prepara-uleiurile-esentiale-de-detoxifiere

Roll-on pentru respiratie usoara

Ingrediente:

  • O sticluta roll-on de 1- ml
  • 2 picaturi de ulei esential de menta
  • 1 picatura de ulei esential de cardamom
  • 1 picatura de ulei esential de eucalipt
  • 1 picatura de ulei esential de lamaie
  • 1 picatura de ulei esential de arbore de ceai
  • 1 picatura de ulei esential de rozmarin
  • Ulei purtator

Instructiuni:

  1. Adauga uleiurile esentiale in sticluta.
  2. Umple spatiul ramas cu uleiul purtator selectat.
  3. Agita bine.
  4. Aplica pe pieptul copilului pentru a-l ajuta sa respire mai bine.

Roll-on pentru intarirea sistemului imunitar

Ingrediente:

  • Un flacon de 10 ml
  • 1 picatura de ulei esential de cuisoare
  • 1 picatura de ulei esential de eucalipt
  • 1 picatura de ulei esential de rozmarin
  • 1 picatura de ulei esential de portocale
  • 1 picatura de ulei esential de lamaie
  • Ulei purtator

Instructiuni:

  1. Adauga uleiurile esentiale in flacon.
  2. Umple spatiul ramas cu uleiul purtaror ales de tine.
  3. Agita bine.
  4. Aplica in partea din spate a gatului, in zona glandei pentru a creste imunitatea.

Roll-on pentru arsuri

Ingrediente:

  • O sticluta de 10 ml
  • 3 picaturi de ulei esential de lavanda
  • 2 picaturi de ulei esential de menta
  • 2 picaturi de ulei esential de arbore de ceai
  • Ulei purtator

Instructiuni:

  1. Adauga uleiurile esentiale in sticla.
  2. Umple spatiul ramas cu uleiul purtator ales de tine.
  3. Agita bine.
  4. Aplica pe zona cu arsura atunci cand este nevoie.

De ce sunt aceste uleiuri esentiale pentru detoxifiere eficiente in trusa de prim ajutor?

Multe uleiuri esentiale au proprietati de vindecare care le fac eficiente in aceste amestecuri. Uleiurile esentiale pentru vindecare au fost folosite de-a lungul anilor, iar studiile au demonstrat beneficiile acestora.

De ce este uleiul de lavanda atat de eficient?

Uleiul esential de lavanda este folosit pentru sanatatea creierului, calmarea iritatiilor pielii, ameliorarea stresului și anxietatii, și multe altele. Nivelurile antioxidante din uleiul esential de lavanda ajuta organismul sa controleze stresul oxidativ.

Cum folosim uleiul esential de menta?

In aceste amestecuri de prim ajutor, folosim uleiul de menta pentru a ameliora durerile și a imbunatati respiratia.

Care sunt beneficiile uleiului de eucalipt?

Uleiul esential de eucalipt este eficient atât pentru intarirea imunitatii cât și pentru usurarea respiratiei. Eucaliptul ajuta organismul sa elibereze mucusul și sa sustina vindecarea respiratorie.

Cum poți folosi uleiul esential de lamaie?

Iubim uleiul esential de lamaie deoarece poate fi folosit in multe feluri. Acesta poate fi utilizat atât pentru intarirea sistemului imunitar, dar și pentru vindecarea bolilor respiratorii.

De ce trebuie sa utilizezi uleiuri esentiale pentru detoxifiere din arbore de ceai?

Uleiul esential de arbore de ceai este unul dintre cele mai flexibile uleiuri esentiale, de aceea este prezent in mai multe retete de prim ajutor. Proprietatile antibacteriene ne pot ajuta sa evitam utilizarea inutila a antibioticelor. De asemenea, are proprietati analgezice.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

One thought on “Uleiuri Esențiale pentru Detoxifiere – Cum se folosesc? Care sunt cele mai bune?

  1. Pingback: Sare De Baie - Câte Tipuri Există? Chiar Au Efect?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.