GHID: Cum Curățăm Jucăriile Sexuale? – Pas cu Pas!

jucarii-erotice-curatare

In acest articol vei gasi toate informatiile de care ai nevoie pentru a-ti curata și ingriji corespunzator vibratoarele, dildourile, masturbatoarele, dopurile anale și celelalte jucarii sexuale. Materialele folosite pentru confectionarea jucariilor sexuale nu sunt create la fel, asa ca ar trebui să știi cum sa le ingrjesti corect.

Curatarea corecta a unei jucarii este foarte importanta pentru sanatatea și siguranta ta, precum și pentru longevitatea articolelor tale. In acest ghid vei gasi o multime de mentiuni despre materialele poroase și non-poroase. Jucariile sexuale non-poroase sunt singurele care pot fi partajate in siguranta (fara a fi nevoie de un prezervativ drept bariera).

O nota cu privire la utilizarea unui prezervativ cu o jucarie sexuala: asigura-te ca achizitionezi mereu prezervative nelubrifiate, sau prezerative care specifica ca pot fi folosite cu lubrifianti pe baza de apa. Majoritatea prezervativelor care sunt lubrifiate, folosesc un lubrifiant pe baza de silicon, de obicei de calitate slaba.

Acestea, cel mai probabil, vor reactiona cu jucariile din silicon. Pentru materialele din silicon sau materialele dure, poți folosi un prezevativ din latex daca nu ai alergie la latex. Pentru materialele poroase, cel mai bine ar fi sa folosesti prezervative din poliuretan – multe materiale poroase folosesc ulei pentru a se inmuia, iar uleiul nu este compatibil cu latexul.

Vibratoare de lux, de calitate superioară

Inainte de utilizare: Inainte de a incepe, ia-ti un minut pentru a inspecta vizual jucaria. Asigura-te ca nu exista fisuri, care ar putea rani tesuturile delicate, sau bacterii. Porneste jucaria și asigura-te ca bateriile sunt puternice sau ca a fost incarcata recent – nu este nimic mai neplacut decat sa ajungi in punctul culminant și sa observi ca vibratorul tau prevferat s-a oprit. Asigura-te ca nu exista pete vizibile sau fire de par de la animalele de companie.

Metode de curatare

Voi trece prin fiecare tip de jucarie/material pentru a-ti spune ce metoda de curatare trebuie sa folosesti.

Igienizare

Poti igieniza doar un material non-poros. Vei avea nevoie de un produs de igienizare, doar daca te vei afla la o petrecere și vei impartasi jucariile sexuale cu o alta persoana. Poti, de asemenea, doar sa acoperi jucaria cu un prezervativ. Adesea, aceste spray-uri de curatare antibacteriene sunt comercializate pentru a face materialele ieftine, de proasta calitate să pară mai bune. Dar nu exista absolut nicio modalitate de a omori bacteriile și ciupercile care-si pot face rapid o casa in porii jucăriei sexuale.

Poti curata exteriorul jucăriei, dar nu poți curata complet toata suprafata. Cu toate acestea, pentru materiale precum silicon, plastic ABS, metal, ceramica și lemn, poți intotdeauna sa scufunzi jucaria intr-o solutie cu 10% inalbitor. Clateste-o bine dupa.

Unele dildouri, dopuri anale din sticla, metal sau silicon pot fi fierte timp de 3-5 minute, sau bagate direct in masina de spalat vase fără detergent sau alte vase la cicluri de igienizare (daca masina ta de spalat are un astfel de program, daca nu, este inutila). Majoritatea jucariilor din metal, plastic, lemn și silicon pot fi sterse cu spirt.

Curatare rapida

Daca ai jucarii non-poroase și nu ai in prezent o infectie cu drojdie sau o infectie bacteriana, atunci o spalare rapida cu sapun și apa pot curata lubrifiantii și lichidele de pe jucarie (daca nu ai impartit jucaria cu nimeni). Dopurile anale ar trebui tinute putin timp in apa clocotita pentru a scapa de mirosul neplacut.

Doar clatire cu apa: Aceasta metoda se aplica doar mastrubatoarelor Fleshlight

Vibratoare

Curatarea vibratorului este destul de simpla – trebuie doar sa utilizezi metoda de stergere. Evident, deoarece are motor, nu ar trebui fiert sau bagat in masina de spalat vase. O multime de vibratoare vor avea fisuri și crapaturi fie acolo unde se intalnesc diferite materiale (sa spunem ca o parte este din plastic și o parte din silicon), fie din cauza materialului de slaba calitate. Aceste fisuri și crapaturi sunt similare și necesită o atentie deosebita atunci cand sunt curatate.

Cele mai performante vibratoare

Este recomandat sa folosesti o periuta de dinti veche și moale. Vibratoarele din silicon și plastic ABS nu sunt poroase și pot fi igienizate. VIbratoarele din toate celelalte materiale moi sunt poroase și nu pot fi niciodată curatate cu adevărat – continua sa citesti pentru a afla toate detaliile.

Silicon

Siliconul pur nu poate fi complet igienizat și este non-poros. Poti folosi orice metoda de curatare. Nu stii daca jucaria ta este din silicon pur? Testul cu flacara poate fi greu de descifrat iar unele rezultate pot fi confuze in functie de moetoda folosita și de tipul de silicon, dar am descoperit ca a fost util pentru mine odata ce am aflat ca anumite tipuri de silicon pot lua foc, se pot dezinfecta și pot deveni lipicioase. Articolele care arata ca jeleul (sau ca bomboanele) nu vor fi niciodată facute din silicon.

Producatorii vor folosi termenul „silicon” atunci cand poate nu exista niciun tip de silicon prezent.

Cum sa-ti cureti jucaria sexuala din silicon

Ai o multime de optiuni aici. Cat de temeinic vei efectua curatarea depinde de articol. Daca este destinata jocului anal, fierbe-o după câteva utilizari, daca este posibil. In timp ce siliconul este considerat non-poros, este de fapt, microporos și poate pastra mirosurile. Daca este vorba de un vibrator, care nu este acoperit 100% cu o suprafata din silicon, atunci trebuie sa acorzi o atentie desoebita canelurilor dintre portiunea de silicon și portiunea de plastic, din jurul butoanelor, etc. Examineaza design-ul cu atentie.

Daca lichidele pot intra inauntru atunci bacteriile se pot inmulti la suprafata. Daca imparti jucariile cu altii, atunci ar trebui sa te gandesti sa igienizezi jucaria. Fierbe dildourile și dopurile anale intr-o solutie cu 10% clor sau sterge-le cu alcool (doar daca producatorul nu interzice acest lucru).

Chiar și daca inmoi juicaria in spirt intreaga zi, nu ar trebui sa se intample nimic cu materialul. Cu toate acestea, am vazut producători care interziceau acest lucru, deoarece vibratoarele erau confectionate dintr-un tip de silicon care era moale și matasos. Asigura-te intotdeauna ca citesti manualul de instructiuni inainte de a curata jucaria sexuala.

O simpla spalare cu apa și săpun in chiuveta poate fi intr-adevar eficienta pentru multi oameni și multe jucarii.

Urmatorii termeni sunt meniti sa creeze confuzie și un fals sentiment de securitate; termenii nu sunt exacti și sunt creeati complet de catre producator sau vanzator: TPR-Silicon, amestec silicon-elastomer, Cyber-Silicon, Sil-A-Gel. Ultimul termen nu este, de fapt, un material, este un aditiv pus in unele jucarii sexuale extrem de poroase care actioneaza ca o substanta anti-microbiana.

Acuraterea acestei afirmatii nu a fost, desigur, niciodată dovedita de un laborator. Nu inplica „silicon” desi consumatorii care vor vedea „sil” pot crede ca este vorba despre „silicon”.

Jucarii din silicon folosite cu lubrifiant

Majoritatea oamenilor și magazinelor vor sublinia ca trebuie sa folosesti intotdeauna lubrifiant pe bază de apă cu jucarii sexuale din silicon. Siliconul ultra premium/platinum poate fi combinat cu anumiti lubrifianti siliconici de inalta calitate. Daca nu vrei sa folosesti un lubrifiant pe baza de silicon, și utilizezi jucaria in apa/baie/dus, incearca sa folosesti ulei de nuca de cocos ca lubrifiant natural. Este sigur cu jucariile din silicon.

Retine, de asemenea, ca este un mit ca nu poți depozita jucariile sexuale din silicon una langa alta pentru ca altfel se vor topi. Acest mit a aparut in perioada in care producatorii aveau mai multe sanse să folosească cuvantul silicon, dar jucaria era confectionata din alt material, probabil TPR/TPE/Jelly.

Jucariile respective se topesc cand intra in contact una cu alta, deoarece materialul se descompune și elibereaza uleiuri de inmuiere.

Sticla, ceramica, lemn

Acestea sunt, in general, considerate a fi non-poroase, asa ca ai putea folosi metoda de stergere in majoritatea circumstantelor. Jucariile din sticla și ceramica trebuie examinate de fiecare data cand sunt folosite pentru a se depista daca exista fisuri; in astfel de cazuri, jucariile trebuie inlocuite imediat.

Cum sa iti cureti jucariile sexuale din lemn

Cele mai multe jucarii sexuale din lemn sunt finisate dintr-un poliuretan sau lac care este sigur pentru corp. Ar trebui sa examinezi cu atentie jucaria inainte și după fiecare utilizare. Dildourile de la companii profesionale au un finisaj permanent care nu se va dezlipi cu usurinta. Curata-ti jucariile sexuale din lemn cu o carpa moale și nu folosi produse de curatat abrazive.

Cum sa-ti cureti dildoul sau dopurile anale din sticla

Eu nu as expune ceramica sau sticla la temperaturi ridicate, apa fiarte sau masina de spalat vase – pentru ca as risca sa o distrug. Majoritatea jucariilor din sticla ar putea fi bagate in masina de spalat vase sau in apa clocotita, dar acestea vor ramane extrem de calde pentru o perioada de timp.

Este recomandat sa pui un prosop mic de maini in oala pentru a impiedica dildoul din sticla sa cada pe partea laterala a vasului. Tine cont, intotdeauna, de instrucțiunile producatorului, inainte de a pune jucariile in apa clocotita sau in masina de spalat vase. In timp ce sticla borosilicata rezista mai bine la schimbarile de temperatura și la caldura ridicata a unei masini de spalat vase sau a apei clocotite, alte tipuri de sticla s-ar putea sa nu fie la fel de rezistente. O clatire cu inalbitor ar putea fi o optiune buna pentru aceste jucarii, la fel și o simpla spalare cu apa și sapun, daca nu este nevoie de igienizare.

Sticla, ceramica și lubrifiant

Stcial și ceramica: foloseste lubrifiant pe bază de apă sau de silicon, sau chiar pe baza de ulei, dar probabil vei descoperi ca nu ai nevoie de atat de mult lubrifiant ca la o jucarie din silicon.

Metal

Inca un alt material non-poros, deci poți folosi orice metoda de curatare. As spune ca ai putea sa fierbi jucariile din metal sau sa le bagi in masina de spalat vase. Atentie, metalul are proprietati uimitoare de mentinere a temperaturii. Lasa-l sa se raceasca. Nu folosi niciodată nimic abraziv pentru a curata jucaria.

Metal și lubrifiant

Poti folosi lubrifiant pe baza de apa, silicon sau chiar ulei, dar probabil vei descoperi ca nu ai nevoie de foarte mult lubrifiant.

Plastic dur

Plasticul ABS este non-toxic și non-poros. Este folosit in multe jucarii sexuale. Uneori il vei vedea notat ca PU – ceea ce înseamnă poliuretan. Aceste jucarii nu se fierb. Pentru curatare se poate folosi apa și sapun. Plasticul ABS stralucitor poate suporta frecarea cu alcoool, insa stratul de poliuretan nu. Consulta instrucțiunile producatorului. SIngurele jucarii problematice din plastic dur sunt cele acoperite cu o vopsea metalica – aceasta va ceda.

Plastic și lubrifiant

Orice tip de lubrifiant este potrivit pentru jucariile din plastic.

Termoplastice

Aceste jucarii sexuale sunt plasate in zona ciudata a jucariilor sexuale – toate sunt lipsite de ftalati și de substante toxice, dar cele mai multe dintre ele sunt poroase. Toate jucariile termoplastice au fost initial din plastic dur și apoi au fost inmuiate. Multe termoplastice par să folosească ulei mineral sau o substanta similara ca plastifiantul (agent de imnuiere a plasticului). Aceste este inca un material foarte instabil și se descopune in timp. Daca ai alergie la uleiul mineral, s-ar putea sa faci o reactie alergica și la jucariile termoplastice.

Cum se curata jucariile termoplastice

Jucariile termoplastice sunt poroase. Acestea iti pot oferi infectii cu drojdie, vaginoza bacteriana și iti pot expune vaginul/anusul al chimicale dure, mucegai și multe altele. Nu exista nicio metoda de curatare care sa dezinfecteze aceste jucarii. Din moment ce aceste jucarii nu pot fi dezinfectate, tot ce trebuie sa faci este sa le speli cu apa și sapun.

TPR / TPE / Elastomer

Cauciuc termoplastic sau elastomer termoplastic. Aceasta versiune este poroasa, dar este inca un material mai bun decat cauciucul, deoarece are mai putine sau nu are deloc chimicale. Nu ar trebui sa pastrezi aceste jucarii mai mult de 6 luni daca le folosesti pentru insertie. Asigura-te ca sunt 100% uscate inainte sa le depozitezi intr-un sertat. Verifica daca au pete, mirosuri neplacute sau daca jucariile isi schimba culoare. In acest caz ar trebui sa le inlocuiesti.

Jucarile sexuale TPR nu pot fi dezinfectate și pot fi curatate doar la suprafata. Spray-urile de curatare și servetele sunt inutile, deoarece acestea curata doar suprafata. Daca simti mancarimi sau senzatie de arsura in timp ce folosesti jucaria sau după ce folosesti, inlocuieste-o imediat.

TPR Silicon/CyberSilicon/Silicon-Elastomer Blend

Acesti termeni sunt folositi pentru a crea confuzie. Care ar fi rostul sa adaugi silicon intr-un material poros sau ieftin? S-ar face deodata non-poros. De fapt, nu va oferi niciun beneficiu. Companiile de jucarii sexuale au aflat ca multi oameni doresc silicon, asa ca au inceput sa ofere modalitati inteligente prin care par ca vand ceva special.

Elastomed

Modificarea unei litere, de la elastomer la elastomed schimba totul…presupun. Jucariile elastice sunt etichetate ca fiind non-poroase, inodore și nu contin ftalati. Cu toate acestea, companiile de jucarii sexuale pot minti, deci nu ar trebui sa ai incredere 100% in ceea ce spun.

Termoplastice și lubrifianti

Lubrifiantii pe baza de ulei nu ar trebui folositi cu jucariile termoplastice. In schimb, cele pe bază de apă sau pe baza de silicon ar trebui sa fie in regula.

Materiale realistice

Acesta sunt facute pentru a se simti ca pielea reala, dar, din pacate, au un miros groaznic. Vin sub diferite nume precum CyberskinTM, UR3, FuturoticTM, NeoSkin®, Soft TouchTM, UltraSkin și FauxskinTM si sunt frecvent utilizate atât pentru jucarii masculine, cum ar fi inelele de penis și mansoanele, cât și pentru dildouri și vibratoare.

Acest material este foarte poros și nu ar trebui impartasit cu o alta persoana, decat daca este folosit cu prezervativ (doar prezervative poliuretanice). Curatarea ar trebui sa se faca doar cu apa și sapun. Asigura-te ca este 100% uscata inainte de a fi depozitata, pentru ca altfel ar putea mucegai. Nu curata aceste jucarii sexuale cu substante chimice dure – substantele chimice pot ramane in porii materialului și vor intra apoi in contact cu tesutul delicat al vaginului sau al anusului.

Vibratoare din materiale super realistice realistice

Aceasta clasa de „materiale” nu este intr-adevar un material, ci mai mult o descriere și nu ar trebui considerata sigura pentru toata lumea. Multe jucarii realistice folosesc, de asemenea, vopsea pentru a adauga culoare venelor.

Fleshlight

Este un material realistic, dar nu trebuie folosit niciodată cu sapun. Asigura-te ca jucariile sunt 100% uscate inainte de a le depozita, deoarece acestea pot mucegai. Daca ai nevoie de ceva mai puternic decat apa, poți folsoi spirt pentru a curata Fleshlight, dar daca ramane un miros persistent, atunci ar trebui sa inlocuiesti jucaria.

Masturbatoare Fleshlight cu design ultra realistic, din materiale de calitate superioară

Verifica, de asemenea, interiorul și exteriorul materialului pentru a vedea daca sunt pete negre, mucegai.

Tenga

Anumite produse Tenga sunt infuzate cu argint anti-microbian, care are o durata de viata limitata, dar poate impiedica bacteriile și mucegaiurile sa-si faca o casa in jucaria ta. Ca și in cazul Fleshlight, acest material este non-toxic, dar extrem de proos, asa ca ar fi bine sa examinezi mirosurile ciudate și punctele negre. Produsele Tenga trebuie curatate doar cu apa și sapun.

Pentru aceste jucarii trebuie sa folosesti lubrifiant pe baza de apa. Lubrifiantuele pe baza de silicon și apa vor distruge materialul.

PVC/Jeleu/Cauciuc/Latex

Din nou, materiale mai poroase. Acestea prezinta, de asemenea, un risc ridicat de a contine ftalati și multe alte substante chimice care pot cauza arsuri sau eruptii cutanate, de aceea este recomandata utilizarea prezervativului chiar daca jucaria este folosita doar de o singura persoana. Aceste jucarii nu pot fi dezinfectate, deci nu poți decat sa le speli cu apa și sapun.

PVC / jeleu / cauciuc / latex și lubrifiant

Nu folosi lubrfiant pe baza de ulei. Lubrifiantii pe bază de apă sunt intotdeauna o buna alegere.

Depozitarea jucariilor sexuale

Daca jucariile tale sexuale sunt din silicon sau plastic ABS stralucitor, nu trebuie sa le depozitezi intr-un loc special. Le poți pune pe toate intr-un loc, deoarece nu se vor deteriora.

Vibratoarele reincarcabile care au optiunea de a se bloca, ar trebui sa fie intotdeauna blocate. Vibratoarele care functionează pe baterii ar trebui sa fie depozitate fără baterii in interior, cu exceptia cazului in care vorbim de o jucarie pe care o folosesti zilnic. In caz contrar, bateriile ar putea sa se scurga incet sau vibratorul ar putea porni cand este atins. Daca pui vibratorul in bagaj atunci cand calatoresti, scoate-i intotdeauna bateriile.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.