Ghid de curățare a vibratorului. Cum și de ce este important să cureți vibratorul?

cum se curata un vibrator

Jucariile tale nu ar trebui sa fie niciodată murdare. Infectiile bacteriene și bolile cu transmitere sexuala nu sunt deloc sexy, dar multi nu stiu pasii pe care trebuie sa-i faca pentru a se proteja. Asadar, sa vorbim despre curatarea jucariilor pentru adulti și despre cum ne mentinem jucariile curate chiar și atunci cand prin minte ne trec o multime de lucruri murdare.

Cei mai multi dintre noi stim deja cat este de important sa mentinem jucariile sexuale curate. Igiena poate insemna diferenta dintre a contracta o infectie și a ramane sanatos. Insa curatarea vibratorului, a dildoului sau a oricarei alte jucarii nu este la fel de simpla precum spalarea lor in chiuveta cu putin detergent și apa calda. Foarte multe lucruri trebuie luate in considerare cand vine vorba de igiena jucăriei sexuale: materialul jucăriei, daca are sau nu un motor, și asa mai departe.

Un vibrator sau o jucarie te poate costa o multime de bani, de aceea este important sa nu o deteriorezi. De asemenea, trebuie sa alegi produse de curatare care sunt sigure pentru corpul tau. La urma urmei, jucariile sexuale intra in contact cu noi, și partenerii nostri – asa ca nu vom dori sa folosim agenti de curatare, cum ar fi substante chimice dure, despre care stim ca ar putea provoca daune corporale.

Daca esti coplesit de toate informatiile despre intretinerea și igiena jucariilor sexuale, atunci relaxeaza-te, deoarece ne ocupam noi de asta.

In acest articol, iti vom oferi diferite optiuni de curatare a vibratorului și vom discuta despre bacteriile și bolile pe care le previi atunci cand mentii igiena jucariilor.

De ce ne curatam jucariile sexuale

Hai sa vedem de ce curatarea jucariilor este imperativa. Un vibrator curat te va proteja de:

Bacterii:

  • Escherichia coli
  • Staphylococcus aureus
  • Streptococcus sp.
  • Gardnerella vaginalis
  • Lactobacillus acidophilus
  • Candida albicans

Multe dintre aceste bacterii pot parea infricosatoare, și crede-ne, asa sunt. Sunt cunoscute pentru ca se agata și se repoduc pe jucarii care nu sunt curatare corect. Aceste bacterii pot porovca probleme vaginale și anale. Daca doresti sa te distrezi cu vibratorul tau, atunci este important sa-l cureti imediat după utilizare.

Aceste bacterii pot creste pe tot felul de jucarii, indiferent de forma, functia sau materialul lor. Indiferent daca vibratorul sau dildoul tau este format din silicon, sticla, plastic sau jeleu, aceste bacterii adora sa-si faca o casa din ea – nu exista nicio jucarie care sa fie scutita de colectarea bacteriilor daunatoare.

Multi dintre noi prefera sa amane curatarea jucariilor. Din pacate, acest lucru poate duce la formarea unui biofilm. Adica un ecosistem de bacterii pe intreaga jucarie, in special in locurile dificil de atins. Acest biofilm face jucaria și mai greu de curatat și te lasa vulnerabil in fata bacteriilor.

Vibratoarele din silicon medicinal sunt mai rezistente la bacterii, deoarece acestea nu au pori și nu retin bacteriile. Cu toate acestea, și acestea trebuie spalate, dar ca sansele de infectare cu anumite bacterii sunt mult mai scazute.

Vibratoare din silicon medicinal

Boli cu transmitere sexuala

Jucariile sexuale nu sunt create pentru a fi folosite doar de o singura persoana, iar pentru cei care impart jucariile un un partener, devine și mai important sa curete jucariile pentru a se proteja de boli. Jucariile sexuale care nu sunt igienizate pot transmite urmatoarele boli:

  • Chlamydia
  • Sifilis
  • Herpes
  • Vaginoza bacteriana

Acum, după ce am descoperit partea neplacuta și murdara, este timpul sa ne ocupam de modul in care ar trebui sa ne curatam jucariile.

Din ce este confecționat vibratorul tau preferat?

Este important sa retii ca, in functie de materialul jucăriei, aceasta este poroasa sau non-poroasa. Jucariile poroase, precum cele din platic și jeleu, vor absorbi mai ușor bacteriile și vor fi mai greu de curatat. In mod alternativ, jucariile non-poroase, precum cele din silicon, sticla sau otel inoxidabil, nu vor absorbi bacteriile de pe suprafata lor.

Din acest motiv, jucariile non-poroase sunt de obicei mai sigure și mai igienice – daca jucaria ta este poroasa, ia in considerare utilizarea unui prezervativ pentru a mentine lucrurile curate, mai ales daca imparti jucaria cu un partener. Daca nu stii din ce este făcută jucaria ta, verifica ambalajul sau numele produsului pe Google. Trebuie sa cunosti materialul jucăriei pentru a o igieniza cat mai eficient.

Protejarea vibratorului

Inainte de a afla mai multe despre curatarea vibratorului, este important sa vorbim despre protejarea acestuia.

Pana la urma, curatarea vibratorului este importanta, dar daca nu este depozitat corect, toata treaba este in zadar. Un vibrator care sare liber intr-un sertar va strange murdaria, firimiturile, firele de par. Jucariile sexuale care sunt depozitate împreună pot provoca probleme. Anumite materiale le pot deteriora pe altele daca intra in contact.

Asigura-te ca pastrezi separat vibratoarele și jucariile sexuale. Poti folosi pungi din materiale moi sau recipiente dure. Desigur, ai putea sa te bazezi intotdeauna pe cutii de depozitare speciale daca vrei tot ce e mai bun pentru vibratorul tau. Este important insa, sa eviti pungile din plastic. Aceste materiale plastice pot scurge substante chimice in jucariile tale de aceea ar trebui evitate.

Cum sa iti cureti vibratorul (si alte jucarii sexuale)

Masina de spalat vase

Iti poți curata jucariile sexuale simplu și ușor punandu-le in masina de spalat vase. Desigur, o multime de jucarii electronice, s-ar putea sa se strice daca sunt spalate in masina de spalat, de aceea este important sa verifici tipul jucăriei inainte de a o spala.

Anumite materiale nu se comporta bine in apă caldă și se pot topi sau deforma daca sunt supuse unui ciclu complet de spalare. De asemenea, aceasta nu pare o fi o metoda tocmai potrivita daca ai copii prin preajma sau chiar colegi de camera.

Jucariile pentru adulti ce pot fi bagate in masina de spalat vase:

  • Silicon
  • Pyrex
  • Otel inoxidabil

Jucarii pentru adulti ce nu pot fi bagate in masina de spalat vase:

  • Jucarii care functionează pe baza de baterii
  • Jucarii electronice
  • Jucarii poroase
  • Jucarii din sticla

Spalare manuala cu sapun

Spalarea jucariilor cu apă caldă și săpun antibacterian este un mod accesibil și ușor de a curata jucariile sexuale. Evident, atunci cand ai de-a face cu un vibrator care nu este rezistent la apă, va trebui sa renunti la scufundarea completa  a acestuia. Opteaza pentru o carpa umeda și un pic de sapun.

Desi aceasta este cea mai accesibila și usoara modalitate de a curata jucariile sexuale, are și unele dezavantaje. Spalarea manuala nu este foarte minutioasa și pentru jucariile care nu pot fi scufundate complet in apa, și nu pot fi curate in toate zonele, bacteriile și alte chestii daunatoare pot prolifera in acele locuri ratate.

Jucarii sexuale care pot fi spalate manual:

  • Jucarii poroase și non-poroase

Aceste jucarii pentru adulti nu trebuie spalate manual:

  • Jucarii non-impermeabile
  • Jucarii cu unghiuri și crapaturi

vibratoare rezistente la apă

Utilizara alcoolului sau a altor dezinfectanti chimici

In timp ce alcoolul și dezinfectantii sunt foarte buni pentru eliminarea germenilor, ei sunt destul de nocivi atât pentru tine, cât și pentru jucariile tale. Materialele poroase se pot deteriora daca sunt spalate in alcool.

Cu toate acestea, daca iti speli obiectele din piele, cum ar fi biciul, alcool va face o treaba buna. Doar asigura-te ca folosesti apoi un balsam de piele pentru a impiedica pielea sa crape sau sa se usuce.

Aceste jucarii pentru adulti pot fi curatate cu alcool:

  • Jucarii din sticla
  • Jucarii din otel inoxidabil
  • Accesorii din piele

Aceste jucarii pentru adulti nu trebuie curatate cu alcool:

  • Jucarii poroase

Apa clocotita

Desi majoritatea germenilor și bacteriilor nu pot supravietui punctului de fierbere, este nevoie de o expunere mai lunga pentru a fi eliminate complet. De aceea, apa clocotita nu este o metoda de curatare foarte eficienta pentru vibratorul și dildoul tau.

Turnarea apei peste jucarii poate fi destul de ineficienta, deoarece apa se raceste atunci cand este luata de pe aragaz. Si, in timp ce apa clocotita iti va curata jucariile, acestea ar trebui sa fie scufundate complet timp de cel putin câteva minute – o metoda care ar putea distruge vibratoarele și ar putea topi materialul poros.

De aceea, aceasta este o alta metoda pe care nu o recomand, deoarece daca nu este făcută corect poate distruge jucariile preferate.

Aeste jucarii pentru adulti pot fi spalate cu apa clocotita:

  • Jucarii din otel inoxidabil

Aceste jucarii pentru adulti nu pot fi spalata cu apa clocotita:

  • Jucarii cu motor
  • Bagheta magica
  • Jucarii care nu sunt impermeabile
  • Jucarii poroase
  • Jucarii de sticla

Curatarea vibratoarelor folosind un toy cleaner – Cea mai sigura metoda

Daca nu esti sigur cum poți curata vibratorul, cea mai sigura metoda prin care nu ai cum sa dai gres este prin utilizarea unui toy cleaner. Aceste solutii de curatare asigura ca bacteriile nu se raspandesc fără sa afecteze materialul jucăriei, indiferent din ce sunt facute. Fiind special concepute pentru astfel de situatii, poți fi sigur ca sunt cea mai buna varianta pentru curatarea jucariilor erotice.

Pe de alta parte, nu este esential sa fie folosit in cazul jucariilor rezistente la apa care pot fi spalate la fel de eficient cu apa și sapun. Daca nu vrei sa risti sa deteriorezi maerialul sau chiar sa intre apa in vibrator și sa nu mai functioneze vibratiile, iti sugerez un toycleaner. 

CBL Toycleaner – Solutie speciala pentru curatarea jucariilor din orice material, 150 ml

Cum sa cureti o jucarie sexuala Womanizer

Curatarea unei astfel de jucarii sexuale poate fi putin complicata. Womanizer este alcatuita din doua parti: capul și corpul. Capul din silicon poate fi indepartat pentru igienizare completa, dar corpul nu este rezistent la apă și este confecționat dintr-un material diferit (plastic dur). Pentru a curata capul de silicon, scoapte-l și spala-l bine cu sapun. Foloseste o carpa umeda pentru a sterge corpul din plastic.

Pentru cei care impart Womanizer cu un partener, ar trebui sa aveti un cap de silicon de rezerva pe care sa-l schimbati intre utilizari.

Cum sa cureti o jucarie sexuala Eva

Intregul corp al acestei jucarii este confecționat din silicon medicinal. Se poate spala cu apa și săpun antibacterian. Eva nu face fata la temperaturi inalte, de aceea apa folosita ar trebui sa fie calduta, nici pre fierbinte, nici prea rece. Intrucat intregul corp al acestei jucarii este din silicon, este important sa o depozitezi in siguranta, singura – prevenind deteriorarea și raspandirea bacteriilor.

Cum sa cureti o jucarie sexuala Minna Limon

Minna Limion este super draguta; mititica, in intregime din silicon si, prin urmare, ușor de curatat. Pur și simplu foloseste apa și săpun sau servetele dezinfectante. Daca utilizezi dezinfectant, incearca un produs potrivit pentru jucarii. Produsele chimice dure și alcoolul pot deteriora jucaria, dar iti pot face rau și tie. In cele din urma, Minna Limon trebuie depozitat separat de alte jucarii pentru a nu se deteriora.

Cum sa cureti un vibrator pentru punctul G

Un vibrator pentru punctul G este rezistent la apă și poate fi scufundat complet in apa, ceea ce înseamnă ca il poți spala complet sub robinet. Foloseste un produs de curatare sigur pentru jucarii sau un sapun antibacterian. Este important sa cureti vibratorul imediat după utilizare.

Curata-ti vibratorul corect

Un vibrator iti poate condimenta viata sexuala, adaugand un zambet in timpul jocului. Deoarece jucariile pentru adulti pot aduce atat de multa bucurie in vietile noastre, este important sa avem grija de ele. Jucariile curatate în mod necorespunzator pot duce la raspandirea infectiilor și a bolilor, iar acesta este, cu siguranta, un pret prea mare pentru un orgasm fantastic.

Daca stai bine cu limba engleza, iata un video in care ti se explica cum se spala o jucarie erotica.

 

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.