Himenul – Dacă Se Rupe Mai Ești Virgină? Cum Se Poate Verifica?

Virginitatea a fost întotdeauna legată de existența himenului. Foarte mult timp timp, oamenii au crezut că sângerarea care apare în urma primului contact sexual se datorează ruperii himenului. Faptul că himenul nu fusese rupt până atunci, era dovada clară că femeia era virgină și nu mai făcuse sex.

Însă, se pare că starea himenului nu are neapărat legătură cu activitatea sexuală a femeii.

Ce este himenul?

Himenul este o membrană fină situată în interiorul deschiderii vaginului, ce separă labiile de cavitatea vaginală. Foarte multe persoane cred că himenul acoperă complet intrarea în vagin, însă acest lucru nu este real. Cele mai multe himene au fie unul, fie mai multe orificii, prin care se scurge sângele menstrual.

Produse de Top din Sex Shop. Vezi Ofertele

Unele femei au himenul fibros, iar altele se nască fără el, acestea din urmă suferind de o malformație congenitală. În plus, himenele nu sunt la fel, acestea au forme și dimensiuni diferite.

Ce rol are himenul?

Deocamdată scopul fiziologic al acestei membrane situată în interiorul deschiderii vaginului este necunoscut. Chiar dacă nu pare a avea un rol anume, specialiștii sunt de părere că himenul poate împiedica germenii și mizeria să pătrundă în vagin.

Mai mult, acesta poate preveni introducerea obiectelor în vagin, în special în cazul copiilor.

himenul-si-virginitatea

Himen intact – ce reprezintă?

Medicii consideră că ideea de himen „intact” nu ar trebui să existe și este doar un mit, pentru că himenul diferă ca formă, dimensiune și grosime. Unele himene acoperă în totalitate cavitatea vaginală și au o gaură în mijloc (himene inelare), în timp ce altele sunt de forma unui sept și împart orificiul vaginal în două, pe verticală (himene septate).

Cele mai multe himene nu acoperă toată cavitatea vaginală și permit scurgerea sângelui menstrual. Deoarece este o membrană elastică, în momentul în care vaginul este penetrat, himenul se rupe.

Legătura dintre virginitate și himen

Deoarece himenele au diferite forme și dimensiuni nu pot fi considerate un indicator al activității sexuale. Forma inițială a unui himen poate fi modificată în timpul masturbării, folosirii tampoanelor sau jucăriilor erotice. De asemenea, există posibilitatea ca în timpul inserării tampoanelor în vagin, structura himenului să nu fie afectată.

Așadar, nu se întâmplă de fiecare dată ca himenul să fie rupt în urma contactului sexual, de aceea nu toate femeile se vor confrunta cu durere și sângerare în timpul primei partide de sex. Mai mult, potrivit unor studii, doar jumătate dintre femei sângerează la primul raport sexual.

Ideea potrivit căreia femeile trebuie să sângereze în timpul primului contact sexual este doar un mit, care a fost propagat de culturile ce încă mai practică ritualul de a arăta în public lenjeria de pat după prima experiență sexuală a unui cuplu.

Sângele de pe lenjerie dovedește faptul că femeia a fost virgină și nu a făcut sex înainte de căsătorie. Însă, după cum am precizat și mai sus, himenul nu poate fi considerat un indicator relevant al virginității și nu este obligatoriu ca femeia să sângereze când face sex pentru prima dată. Va las 2 articole utile:

  1. Virginitatea și casatoria – trebuie sa fii virgina cand te casatoresti?!
  2. Prima Data Cand Faci Sex – Cum Este? Ce Trebuie Sa Stii? Cum Eviti Durerea?

Cea mai Nouă Colecție de Dildo-uri

5 Lucruri pe Care Nu Le Știai despre Himen

Există multe mituri ce se învârt în jurul acestei membrane. Multe persoane fac o legătură directă cu virginitatea unei femei atunci când aud de himen. Totuși, nu tot timpul este cazul. Iată 5 lucruri pe care nu le știai despre acesta.

1. Himenul nu acopera vaginul cu totul

Înainte de toate, haideți să vedem ce înseamnă himen. Acest cuvânt provine din greacă și înseamnă „membrană”. Este o bucată de piele ce se găsește la deschizătura vaginului. În cidua numelui său, acesta nu acoperă toată deschizătura vaginului. La urma urmei, sângele menstrual curge prin vagin înainte ca o fată să-și înceapă viața sexuală.

Există totuși și câteva femei care se nasc cu un himen imperforat. Acesta, practic, nu are nicio deschizătură. Necesită o chirurgie minora pentru a lăsa sângele menstrual să curgă. Cu toate acestea, cele mai multe persoane au un himen de forma unei gogoși, cu o gaură în mijloc (în unele cazuri, chiar mai multe găuri). Acest lucru ne duce la al doilea lucru pe care nu îl știi despre acesta..

2. Există mai multe forme de himen

Așa cum și vulva poate avea diferite forme, la fel și himenul poate arăta diferit de la o femeie la alta. Unele femei au himenul mai mare, altele mai mic. Unele îl au în formă ovală, altele rotund. Nu există un himen care să arate mai „normal” decât altul. Forma acestuia diferă de la o persoană la alta și atât timp cât sângele menstrual poate ieși în siguranță, nu există niciun moti de îngrijorare dacă forma unuia este diferit față de altul.

Dacă ești curioasă cum arată himenul tău, poți folosi o oglindă și o lantenră. Dacă deschizi labiile, poți veedea himenul la deschizătura vaginală. Nu-ți face griji dacă nu îl găsești: în unele cazuri, acesta este atât de mic încât poate fi greu de văzut.

3. Himenul se lărgește – nu se rupe

Multe persoane cred că atunci când îți începi viața sexuală, himenul se rupe. Adevărul este că acesta nu se rupe, ci pur și simplu se lărgește. Himenul este deja perforat – știm că sângele poate trece prin acesta înainte de începerea vieții sexuale. Atunci când facem sex pentru prima dată, himenul nu se rupe, ci pur și simplu se lărgește.

Exist un concept în popor conform căruia când o femeie își începe viața sexuală, himenul se rupe. În realitate însă, din punct de vedere biologic, nu există o schimbare majoră la nivelul corpului nostru.

rolul-himenului

4. Nu orice femeie are himen

Unele femei se nasc cu un himen foarte mic iar unele chiar nu au deloc. Nu este nicio problema din punct de vedere medical și nu ar trebui să fii îngrijorată din acest lucru. La multe femei, himenul poate fi lărgit înainte de a face sex prin penetrare. Sunt multe lucruri ce îl pot lărgi cum ar fi activitățile sportive, auto-explorarea sau folosirea de produse menstruale intravaginale, cum ar fi tampoanele sau bilelor vaginale.

Poți verifica dacă ai himen, dar nu trebuie să te sperii dacă nu ai. Lipsa acestuia nu reprezintă o problemă de sănătate și femeile ce au himenul mic sau nu au deloc se pot bucura de activități sexuale la fel de plăcute și sunt la fel de fertile precum toate celelalte. Pentru a te liniști însă, poți discuta cu un medic.

Vibratoare de Top. Colecție Nouă

5. Nu poți verifica la un medic dacă ești sau nu virgină

Multe fete adolescente care și-au început viața sexuală sunt îngrijorate ca mama lor să nu le ducă la ginecolog să verifice dacă sunt sau nu virgine. Adevărul este că aceste examinări nu sunt recunoscute din punct de vedere medical.

Nu poți spune dacă o femeie este sau nu virgină uitându-te la vaginul ei. Având în vedere că forma himenului diferă de la o persoană la alta, este imposibil ca un examen ginecologic să determine dacă ești sau nu virgină. Ideea că himenul se rupe atunci când faci sex prima dată a făcut de asemenea multe femei să creadă că primul act sexual ar trebui să fie dureror. Adevărul este însă că durerea în timpul penetrării apare mai degrabă de la anxietate sau de la lipsa de experiență și nu are neapărat legătură cu lărgirea himenului.

Cu toate că nu există o metodă sigură pentru a determina dacă o femeie este sau nu virgină, în unele culturi încă se mai practică „teste de virginitate”. Problema este că multe femei, în anumite culturi pot fi acuzate pe nedrept că și-au început viața sexuală, când, de fapt, lipsa sau lărgirea acestuia nu este influențată neapărat de activitățile sexuale.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.