Importanța Prieteniei – Cum să-ți Alegi Prietenii?

despre prietenie

Familia nu ne-o putem alege, însă prietenii da! Relațiile sociale ne aduc fericirea, este suficient să discutăm cu un prieten atunci când suntem triști pentru a uita timp de câteva minute de problemele pe care le avem. Uneori, ne este mai ușor să discutăm cu un prieten, decât cu familia. Un prieten adevărat ne răspunde la telefon chiar și dacă îl sunăm la miezul nopții. Acesta ne dă sfaturi utile și ne ajută să scăpăm de griji și de stres.

Potrivit studiilor, fericirea este o resursă investită de multe ori în activități care ne consumă din punct de vedere energetic, cum ar fi lucratul peste program. Pentru că muncim prea mult, ajungem uneori să ne neglijăm prietenii și familia.

Totuși, la un moment dat, realizăm că avem nevoie să petrecem puțin timp în compania unui prieten drag. Este mult mai important să avem sprijinul unui prieten, decât să primim un bonus financiar de la serviciu. Cu toții ar trebui să ne evaluăm obiectivele și prioritățile și să ne facem timp pentru ceea ce contează cu adevărat. O prietenie solidă ajută la menținerea sănătății creierului și la eliminarea stresului. Este suficient să petrecem puțin timp în compania unui prieten optimist pentru a ne schimba perspectiva de viață. Prietenii ne oferă spațiu emoțional stabil, dar în același timp ne determină să ieșim din zona noastră de confort.

Afrodiziace De Top - Cele Mai Noi Afrodiziace Super Prețuri

Potrivit unui studiu recent efectuat pe 280 de mii de persoane, cei care au o relație bună cu prietenii au un nivel de bunăstarea fizică și emoțională mult mai ridicat decât cei care au relații sociale nesatisfăcătoare. Aceștia din urmă s-au dovedit, de asemenea, mai predispuși la boli cronice pe perioada studiului, care a durat 6 ani.

Prieteniile îmbunătățesc calitatea vieții și ne ajută să trăim mai mult. Probabil cu toții vom ajunge la un moment dat să conștientizăm cât este de important să avem un prieten care să ne înțeleagă și să fie mereu pregătit să ne ofere o mână de ajutor.

Cum ne alegem prietenii?

cum iti alegi prieteniiadevărati

Astăzi ne putem împrieteni cu oameni din toate colțurile lumii, pentru că avem la dispoziție internetul. Totuși, dacă vrem să ne bucurăm de beneficiile prieteniei, trebuie să ne uităm puțin în jur și să vedem câți prieteni adevărați avem.

O vorbă din bătrâni spune „Cine se aseamănă se adună”, de aceea avem tendința de a ne împrieteni cu cu cei care au valori și principii similare cu ale noastre. Relațiile de prietenie care se formează între persoanele ce privesc viața într-un mod similar sunt mai durabile. Și diferențele dintre oameni sunt binevenite pentru că îi ajută să crească și să se dezvolte.

În general, suntem atrași de persoanele care au un comportament asemănător cu al nostru, pentru că ne dau un sentiment de familiaritate. În momentul în care creierul primește un mesaj care i se pare cunoscut, se simte în siguranță. De obicei, ne alegem prietenii în funcție de personalitatea pe care o avem. Un introvertit are dificultăți în a se conecta cu persoanele din jurul lui, de aceea, are mai puțini prieteni. În schimb, un extrovertit este mai sociabil și leagă ușor prietenii.

Unele persoane vor să fie mereu în centrul atenției și sunt prietenoase cu toată lumea, pentru că își hrănesc ego-ul cu laudele pe care le primesc de la ceilalți.

Putem defini prietenia adevărată ca o relație stabilă dintre două sau mai multe persoane cu valori comune care sunt dispuse în orice moment să-și ofere ajutorul una alteia.

Cum ne ajută prietenii să avem o viață mai bună?

cum te ajuta prietenii

Calitatea vieții depinde, într-o anumită măsură, de relațiile pe care le avem. Relațiile de prietenie sunt bune atunci când au o influență pozitivă asupra noastră. Dacă prietenul nostru cel mai bun ne oferă un sentiment de siguranță, ne înțelege și ne oferă sprijinul lui ori de câte ori avem nevoie, atunci putem spune că are un impact pozitiv asupra vieții noastre.

În schimb, dacă simțim că nu ne putem baza pe un prieten, iar de cele mai multe ori când ne întâlnim cu el ne simțim tensionați, singuri sau nedreptățiți ar fi bine să încheiem acea relație de prietenie, pentru că este toxică și ne complică viața.

Conflictele în relațiile de prietenie

Chiar și în cele mai bune relații de prietenie, există conflicte. Din fericire, unele certuri, nu fac decât să-i apropie mai mult pe prieteni, pentru că astfel ajung să vorbească despre nevoile lor și despre lucrurile care îi deranjează în relația respectivă.

Stimulente De Top, Pentru Cupluri

Este normal să apară conflicte între prieteni, din când în când, iar aceștia trebuie să învețe să treacă cu bine peste ele și să nu renunțe la relația lor. Prietenia ne învață că trebuie să devenim empatici, să îi acceptăm pe cei din jurul nostru și să-i înțelegem.

Există prietenie între o femeie și un bărbat?

prietenia intre un barbat și o femeie

Mulți sunt de părere că o prietenie între un bărbat și o femeie nu este posibilă. Totuși, eu cred că acest lucru depinde atât de modul în care cele două persoane văd o relație de prietenie, cât și de contextul vieții personale.

Pentru ca două persoane de sex opus să aibă o relație de prietenie benefică, este important ca nevoile lor sexuale să fie satisfăcute de partenerii pe care îi au acasă. În cazul în care aceștia nu sunt mulțumiți de partenerii lor, s-ar putea ca între ei să se creeze mai mult decât o relație de prietenie.

Un bărbat și o femeie care au relație de prietenie trebuie să stabilească de la început anumite reguli, pentru a nu lăsa uși deschise către alte zone.

Uneori femeile nu observă că prietenii lor, bărbați, încearcă să le cucerească. De aceea, este foarte important ca aceștia să fie sinceri și deschiși, dacă vor să rămână prieteni în continuare. Dacă unul dintre cei doi, nu este sincer, atunci relația de prietenie riscă să se destrame.

Colecție Nouă De Parfumuri Cu Feromoni, Din Sex Shop

De la prietenie se poate ajunge la iubire?

Cele mai simple relații de prietenie sunt cele dintre două persoane care nu s-au simțit niciodată atrase una de alta, din punct de vedere sexual. Tiparele lor psihologice îi ajută să păstreze o relație asexuală. Însă, atunci când unul dintre cei doi are un interes sexual față de celălalt, poate apărea un sentiment de confuzie.

Iubirea care există în relațiile de prietenie, trebuie să fie diferită de iubirea dintre doi parteneri care formează un cuplu. Iubirea dintre doi prieteni se aseamănă cu iubirea dintre frați și nu este deloc sexaulă și romantică.

Dacă ai un prieten de sex opus și ai fost lângă el atunci când a trecut prin momente grele sau s-a despărțit de partenera lui, probabil relația dintre voi doi este una destul de strânsă și nu există șanse să se transforme într-o relație de dragoste. Însă, dacă ați depășit limitele și ați ajuns să faceți sex, relația voastră de prietenie s-ar putea să aibă de suferit. Încercați să discutați și să stabiliți împreună ce veți face de acum în colo.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.