Un studiu realizat recent a aratat ca femeile care sufera de incontinenta urinara si au intre 43-65 de ani au mai multe sanse sa fie depresive decat femeile cu varste cuprinse intre 65-89 ani.

Cercetatorul Jody Avery spune ca femeile tinere sunt mai afectate de incontinenta urinara decat femeile in varsta care tind sa accepte mai mult starea lor de sanatate. Multe aspecte ale vietii femeilor tinere sunt afectate de incontienta, inclusiv relatiile sexuale, de familie, sportul si activitatile de agrement.

Nefiind capabile sa mearga la sala, sa faca sportul preferat, sau sa mearga la plimbare fara teama de a fi departe de o toaleta, femeile cad in depresie.

Studiul a aratat ca 20% dintre cei care sufera de incontinenta au depresie. Suferinzii sunt adesea prea jenati pentru a solicita ajutor si prefera sa sufere in tacere. Atitudinea fata de incontinenta urinara se schimba, deoarece starea poate fi atenuata fie prin exercitii pentru pedeaua pelvina, fie prin interventie chirurgicala.

Atunci cand li se prezinta o femeie care se confrunta cu incontienta urinara, profesionistii din domeniul sanatatii trebuie sa fie constienti de impactul pe care acest lucru il are asupra starii ei mintale si sa gaseasca modalitati de a atenua problema.

Femeile care au nascut au un risc mai mare de a se confrunta cu incontinenta urinara

Incontinenta urinara afecteaza aproximativ 35% din populatia feminina, in special pe femeile care au dat nastere unui copil. Femeile care dezvolta aceasta afectiune dupa ce a nascut au cu 50% mai multe sanse sa dezvolte depresie post-partum, o afectiune care are impact asupra mamei, copilului, partenerului si a altor copii din familie.

Cercetarile facute de profesorul Wendy Sword de la McMaster University School of Nursing (2011) au aratat ca incontienta urinara dupa nastere a fost unul dintre cei cinci predictori ai depresiei post partum. Tipul nasterii nu are impact asupra dezvoltarii depresiei.

Cum se rezolva problema?

Royal College of Midwives (RCM) si the Chartered Society of Physiotherapists isi propune sa se asigure ca toate femeile primesc sfaturi despre sanatatea pelvina in timpul si dupa nastere. Aceasta actiune este condusa de fizioterapeuti pentru sanatatea femeilor care considera ca este nevoie de o abordare mai proctiva a sanatatii pelvine.

Potrivit lui Mary Steen, profesoara la University of Chester, multe probleme de continenta se rezolva de la sine in primele saptamani de la nastere – dar moasele ar trebui sa verifice intestinul si functia urinara a pacientei in timpul controalelor prenatale pentru a se asigura ca problemele nu apar postnatal. Daca o femeie considera ca functia vezicii urinare/a intestinului este anormala, ar trebuie sa discute acest lucru cu moasa si sa fie trimisa la medicul competent.

Unele dintre problemele care apar in timpul sarcinii sunt considerare a fi normale, insa daca femeile se simt foarte rau, ar trebui sa solicite ajutor. Interventia timpurie poate preveni problemele pe termen lung dupa nastere.

Daca suferi de incontinenta urinara datorita faptului ca ai o podea pelvina slaba, ar trebui sa investesti intr-un set de bile Kelge care iti antreneaza muschii. Daca nu esti sigura cu privire la modul in care se fac exercitiile pentru podeaua pelvina, cere ajutorul unui medic fizioterapeut.

Urmareste discutiile, recenziile si ghidurile noastre pentru diferite produse din sex shop. Toate ghidurile oferite de noi sunt 100% gratuite, iar scopul lor este sa te ajute sa intelegi jucariile erotice, sa intelegi modul lor corect de utilizare si intretinere si nu in ultimul rand, sa te poti bucura de o viata sexuala perfecta.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *