De ce apar mâncărimi în zona intimă?

ce-cauzeaza-mancarimi-in-zona-intima

Senzația de mâncărime care apare la nivelul vaginului este foarte neplăcută, mai ales dacă este însoțită de durere. Aceste senzații de mâncărimi în zona intimă apar din diferite motive. În general, acestea apar din cauza substanțelor chimice care se găsesc în produsele utilizate zilnic: absorbante, gel de duș, tampoane, lubrifiante și produse pentru spălături vaginale. Acestea pot fi provocate și de diferite boli de piele ori infecții cu transmitere sexuală. Iata care sunt principalele cauze ce pot duce la apariția acestor neplăceri:

Mâncărimi în zona intimă – Cauze

De la produse chimice cu efect iritant până la boli banale sau mai serioase, motivele ce cauzează mâncărimi vaginale pot fi nenumărate. Totuși, există unele cazuri în care șansele aparițiilor acestui simptom sunt mai ridicate. Iată care ar putea fi cauza senzațiilor de mâncărime.

Vaginoza bacteriană

Această afecțiune ginecologică este întâlnită frecvent în rândul femeilor. Vaginoza bacteriană apare în urma dezechilibrului florei vaginale și se manifestă prin diferite simptome. În general, flora vaginală este compusă din lactobacili. Dacă aceștia sunt înlocuiți cu alte bacterii din vagin, încep să apară mâncărimile.

Produse Noi din Sex Shop. Cele Mai Noi Oferte

Din cauza acestui dezechilibru, bacteria Gardnerella Vaginalis se înmulțește excesiv. Această bacterie aparține florei vaginale, însă atunci când se înmulțește în mod exagerat provoacă infecții.

Simptomele apărute sunt similare cu cele ale infecției genitale, dar scurgerile vaginale sunt mai apoase și au un miros neplăcut. Există mai multe creme create special pentru prevenirea și tratarea vaginozei bacteriene.

Candidoza vaginală

Candidoza este provocată, la fel ca vaginoza, de o ciupercă ce se dezvoltă în exces, denumită Candida Albicans. Când se întâmplă acest lucru, apare un dezechilibru al florei vaginale. Această ciupercă trăiește în mod normal în vagin, dar nu-l afectează.

Printre simptomele candidozei se numără senzația de arsură și mâncărime, scurgeri apoase sau dense de culoare alb-gălbui. Senzațiile de mâncărime și arsură apar în zona vaginului și labiilor. Odată cu ele apare și un miros neplăcut. Candidoza poate să apară după un tratament cu antibiotice, din cauza stresului sau a dietei modificate.

În general, vulva se umflă și apare senzația de durere atât în timpul urinării, cât și în timpul raportului sexual.

Dermatită de contact

Iritațiile în zona intimă pot să apară și din cauza alergiilor dezvoltate la diferite produse care au în compoziția lor aditivi ori parfum, precum prezervativele, gelurile de duș, lubrifiantele etc. Inclusiv hârtia igienică parfumată sau colorată poate duce la apariția iritațiilor.

Iritațiile la nivelul vaginului se manifestă prin senzație de mâncărime, înroșirea și umflarea pielii.

Persoanele sensibile ar putea dezvolta alergii chiar și atunci când se epilează în zona intimă, de aceea medicii ginecologi îi sfătuiesc să nu mai facă acest lucru.

Nu doar alimentele pe care le consumăm trebuie să fie cât mai sănătoase, ci și produsele de igienă intimă. În magazine putem găsi produse naturale care nu conțin substanțe chimice și nu au efecte nocive.

Chiar și dușurile vaginale pot crea un dezechilibru al florei vaginale. Trebuie menționat faptul că vaginul se curăță singur, și nu ar trebui spălat pe interior. Zona intimă ar trebui spălată doar la exterior, prin folosirea unui gel intim ce are un pH corespunzător.

mancarimi-in-zona-intima

Mâncărimi în zona intimă cauzate de boli cu transmitere sexuală

Persoanele care fac sex neprotejat se pot alege cu boli cu transmitere sexuală. Chlamydia, gonoreea, herpesul genital se manifestă prin senzație de mâncărime și usturime, scurgeri vaginale cu miros specific, dureri în timpul raportului sexual, răni la nivelul organelor genitale.

Toți cei care se confruntă cu astfel de simptome ar trebui să-și facă o programare la medicul ginecolog. Dacă sunt diagnosticați cu o boală cu transmitere sexuală trebuie să urmeze un tratament corespunzător.

Eczeme

Anumite afecțiuni cutanate (eczeme, psoriazis) se pot manifesta prin senzații de mâncărime în zona intimă, roșeață și erupții. Prin efectuarea unor spălături, recomandate de medicul ginecolog, aceste simptome neplăcute se pot ameliora.

Lichen scleros

Cauzele acestei boli cronice nu se cunosc încă. Fetele tinere care suferă de lichen scleros pot constata, după pubertate, că boala a dispărut, însă le-au rămas semne pe piele. Medicii presupun că această boală cronică este provocată de suprasolicitarea sistemului nervos sau dezechilibrele hormonale.

Lichenul scleros apare sub forma unor pete albe care cresc în dimensiune odată cu trecerea timpul. Cei care suferă de această boală se pot confrunta cu mâncărimi, erupții cutanate și sângerări. Dacă medicul ginecolog constată că pacientul suferă de această boală îi va recomanda un tratament.

Colecție de Vibratoare de Top

Probleme hormonale

De fiecare dată când glandele secretă o cantitate mai mare sau mai mică de hormoni există riscul să apară mâncărimi vaginale. Acest lucru se poate întâmpla în timpul sarcinii, la menopauză, etc. Medicul ginecolog poate recomanda utilizarea unei creme hormonale pentru ameliorarea simptomelor.

Toți cei care se confruntă cu astfel de simptome ar trebui să-și facă o programare la medic pentru a primi un diagnostic și un tratament corespunzător.

Produse iritante – Unul din principalele cauze de mâncărimi în zona intimă

Expunerea vaginului la chimicale iritante pot duce la apariția senzațiilor de mâncărimi în zona intimă. Aceste produse iritante pot cauza o reacție alergică ce pot duce la apariția unei iritații ce provoacă mâncărimi. Cele mai comune produse iritante sunt:

  • săpunul
  • deodorantele pentru zona intimă
  • detergenții
  • balsamul de rufe
  • hârtia igienică parfumată
  • creme
  • loțiuni
  • contraceptive aplicate local

Persoanele ce sferă de diabet sau incontinență urinară pot de asemenea să aibă mâncărim cauzate de propria urină

Stresul

Stresul fizic și emoțional poate fi un factor ce cauzează iritații și mâncărimi în zona intimă, cu toate că acest simptom nu este foarte comun. Poate apărea atunci când nivelul de stres este atât de ridicat încât slăbește sistemul imunitar, ceea ce face organismul mai predispus la infecții.

principale-motive-mancarimi-vaginale

Cancerul vulvar

În cazuri rare, senzația de mâncărimi în zona intimă poate fi un simptom de cancer vulvar. Acesta este un tip de cancer care se dezvoltă la nivelul vulvei, o parte externă a organului genital feminin. Vulva este formată din clitoris, labiile mici și mari (interne și externe) și include de asemenea și deschizătura vaginului.

Cele mai Noi Stimulente pentru Femei. Pentru Senzații de Neuitat

Cancerul vulvar nu cauzează întotdeauna simptome. Cu toate acestea, când acestea apar, se manifestă sub formă de mâncărimi în zona intimă, sângerări anormale sau durere. Această formă de cancer poate fi tratată cu succes în cazul în care este depistată de medici din timp, un motiv pentru care să mergi la medic atunci când observi astfel de simptome.

Mâncărimi în zona intimă – Când să mergi la medic?

Este important să vorbești cu un medic dacă senzația de mâncărimi în zona intimă este atât de puternică încât să îți afecteze viața de zi cu zi, să te pună în senzații stânjenitoare sau dacă îți afectează somnul. Cu toate că majoritatea cazurilor nu sunt o problemă serioasă, există câteva tratamente care pot scădea senzația de disconfort.

De asemenea, este indicat să consulți un medic în cazul în care această senzație de mâncărimi în zona intimă persistă pentru mai mult de o săptămână sau dacă observi de asemenea următoarele simptome:

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.