Materiale Jucării Erotice – Care sunt cele mai bune?

materiale-jucarii-erotice

Jelly, pastic, PVC, silicon, sticla – toate aceste materiale sunt folosite pentru confectionarea de jucarii erotice. Cu toate astea, nu toate sunt de aceeasi calitate. In timp ce unele sunt foarte sigure de folosit, altele pot contine pori care le fac greu de curatat. Unele pot fi moi și ușor de inserat in timp ce altele pot fi mai tari.

Atunci cand cumperi jucarii erotice, unul din cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont este din ce materiale sunt facute. In general, alegerea acestuia este subiectiva: unele persoane prefera ca jucaria cumparata sa fie mai tare și lucioasa, in timp ce altele prefera una mai moale.

Cu toate astea, uneori alegerea nu tine doar de gusturi ci și de problemele de sanatate. De exemplu, cei ce sufera de multe alergii, trebuie sa caute neaparat jucarii erotice din materiale hipoalergenice pentru a le putea folosi in siguranta.

Daca vrei sa citesti afli cum poți il poți alege pe cel potrivit pentru tine, citeste in continuare. Iti vom spune toate aspectele de care trebuie sa tii cont atunci cand faci aceasta achizitie. Haideti sa incepem.

Din ce materiale sunt facute jucariile erotice

Sunt foarte multe materiale din care pot fi facute aceste jucarii. In continuare ti le voi prezenta pe cele mai cunoscute și iti voi spune in ce situatii sunt potrivite.

Jucarii Erotice din Jelly

Jucariile din jelly sunt unele din cele mai populare deoarece este un material moale, flexibil, ușor de folosit și foarte accesibil la pret. Din acest motiv, au aparut mii de jucarii din acest material. Exista nenumarate forme și culori din care poți alege.

Cu toate astea, unele jucarii din jelly pot contine ftalati – un compus care le face flexibile, dar care pot irita pielea sensibila. Daca vrei sa cumperi o astfel de jucarie, citeste daca aceasta contine sau nu ftalati – de obicei se precizeaza pe ambalaj.

De asemenea, jucariile din jelly pot fi poroase și greu de curatat, așadar se recomanda utilizarea cesora cu un prezervativ pentru a le folosi intr-un mediu cat mai igienic, mai ales daca aceasta este folosita de ambii parteneri.

Este unul din cele mai ieftine materiale pentru jucarii erotice și cu toate ca nu este cel mai de calitate, daca tii cont de sfaturile de baza de utilizare, poți folosi aceste jucarii in conditii igienice și oarecum sigure.

Din Plastic ABS

Daca esti in cautarea unui material rezistent, sigur de folosit, hipoalergenic, foarte igienic și accesibil la pret, trebuie sa iei in considerare jucariile din plastic ABS. Acest material este dur și nu are pori, astfel este ușor de curatat și intretinut.

Indiferent ca doresti dildo-uri sau vibratoare, acest material poate fi potrivit pentru tine. Daca esti in cautarea de jucarii erotice din materiale ferme și lucioase, acesta poate fi cea mai buna alegere. Este de asemenea compatibil cu orice tip de lubrifiant doresti.

Jucarii erotice din silicon – Unul din cele mai bune materiale

Daca vrei sa cumperi jucarii erotice realistice din cele mai bune materiale și esti dispus sa alegi unul la un pret mai ridicat, cele din silicon pot fi alegerea potrivita.

Acest material se aseamana cu jelly la atingere, dar calitatea sa este cu mult superioara. Nu contine pori, așadar este ușor de curatat și intretinut.

Singurul dezavantaj al acestui material este faptul ca nu poate fi folosit decat cu lubrifiantii pe baza de apa, deoarece cei din silicon sau ulei pot deteriora materialul jucăriei. Daca tii cont de acest aspect, te poți bucura de aceasta jucarie pentru multi ani de acum inainte, deoarece este un material foarte rezistent.

jucarii-erotice-din-silicon

Ceea ce face siliconul unul din cele mai bune materiale pentru jucarii erotice este ca are o suprafata fina și catifelata. Este ferm, insa nu la fel ca plasticul, sticla sau metalul. Atat timp cat folosesti lubrifiantul potrivit, este imposibiil sa nu te bucuri de jucaria ta din silicon.

Din sticla

Daca esti in cautarea unei jucarii care nu doar ca este ușor de folosit ci are și un aspect deosebit, ar trebui sa iei in considerare jucariile erotice din sicla.

Acestea devin din ce in ce mai populare datorită aspectului sau elegant. Poate fi de diferite forme, marimi și culori. Multi se tem să folosească acest material crezand ca este fragic și se sparge ușor. Totusi, pentru jucarii erotice se foloseste sticla borosilicata, concepută special pentrua fi rezistenta.

Acestea sunt foarte dure și nu se sparg nici macar daca sunt scapate. Cu toate astea, se recomanda verificarea lor inainte de a fi folosite, mai ales daca au fost scapate. Ceea ce face acest material deosebit este faptul ca poate fi incalzit sau racit pentru a folosi jucaria la temperatura dorita. Fiind un material non-poros și lucios, este foarte ușor de curata.

Totodata, este alunecos, așadar o cantitate mica de lubrifiant este suficienta pentru a-l folosi. Pentru curatare, poți folosi un toycleaner sau pur și simplu apa cu sapun.

Din metal

La un loc cu sticla, metalul este unul din cele mai dure materiale din care sunt facute aceste jucarii erotice, insa este considerat mai rezistent. Este hipoalergenic, ușor de curatat (nu are pori) și poate fi folosit chiar și cu lubrifiantii din silicon.

Cu toatea stea, in timp ce unele persoane adora materialul dur și rigid al acestor jucarii, altele prefera jucarii erotice facute din materiale mai moi. Alegerea este așadar subiectiva. Daca doresti jucăriei dura, ferma și rezistenta, acesta poate fi cea mai buna alegere.

Din latex

Latexul nu este folosit doar pentru prezervative. Acest material este incredibil de flexibil și poate fi folosit penttru conceperea a nenumarate jucarii erotice, in special cele gonflabile.De asemenea, latexul este folosit și pentru lenjeriile erotice sau alte produse cum ar fi mastile de blindfold.

Cu toate astea, latexul necesită putin mai multe ingrijiri. Nu este la fel de ușor de intretinut precum sticla sau plasticul. De asemenea, lubrifiantii din silicon nu sunt potriviti pentru acest material. Asigura-te ca achizitionezi un lubrifiant compatibil cu acest material.

Latexul este un material natural, fiind obtinut prin extragerea sevei din copacul de cauciuc. In general, avand astfel multe din proprietatile cauciucului.

Din TPE sau TPR

Daca vrei sa folosesti jucarii erotice flexibile cu o textura cauciucata, dar din cauza alergiilor sau alte motive nu vrei sa le incerci pe cele din jelly, cele din PVC pot fi cea mai buna alegere. Spre deosebire de alte tipuri de cauciuc, acesta nu contine ftalati. Cu toate astea, este un material mai dus, așadar chiar daca are o textura cauciucata, poate sa nu fie pe gustul celor ce doresc o jucarie moale.

Este alegerea potrivita pentru cei ce doresc sa stimuleze punctul G (la femei) sau punctul P (la barbati) deoarece este ferma și atinge cu exactitate locul respectiv.

Foarte multe tipuri de materiale

Din PVC

Acest material este unul din cele mai accesibile la pret, precum cele din jelly, insa la fel ca acestea, pot contine ftalati. Acesta este un polimer de vinil, foarte flexibil și rezistent, fiind astfel foarte ușor de folosit. Folosind un lubrifiant compatibil cu acest material, te poți bucura din plin de calitatile acestuia.

Din lemn

Lemnul nu este un material foarte comun de jucarii erotice, dar inca se mai foloseste. Este o optiune destul de rar intalnita ce are o texura diferita fata de cele clasice cu care esti obisnuit, din sticla sau silicon.

Jucariile erotice din lemn sunt foarte sigure și nu sunt poroase deoarece sunt lacuite cu un material special. Tot datorită acestui lac nu risti sa iti intre aschii in zona imtima.

Se asemeana cu sticla prin faptul ca este lucios și aluneca ușor, insa este un material putin mai moale decat aceasta și totodată poate fi mai ușor.

Cu toate ca nu mai sunt la fel de folosite ca inainte, aceste jucarii au un aspect special. Chiar daca nu vrei sa le folosesti, merita sa ai una in colectie doar pentru aspectul sau. Asta nu înseamnă ca nu sunt practice: pot oferi orgasme la fel de puternice precum orice alte tipuri de jucarii.

Materiale speciale de jucarii erotice

Exista și anumite materiale concepute de producători pentru a oferi o experiență unica. Cyberskin și SuperSkin. Acestea au o formula speciala formata dintr-o combinatie din materiale precum silicon, TPE, PVC sau jelly care le ajuta sa devina mai moi și placute la atingere. Exista nenumarate formule de materiale. Aproape orice producator renumit are propria formula de material care ii reprezinta brandul.

Jucarii Erotice din Materiale Poroase – De ce sa le eviti?

Probabil ca ai mai auzit pana acum ca exista jucarii erotice din materiale poroase și neporoase. Totusi, ce înseamnă acest lucru? De ce sunt jucariile neporoase mai bune?

Acesti pori sunt niste gauri mici ce se afla pe toata suprafata jucăriei. Cu toate ca la utilizare nu se simt, bacteriile se pot depozita in aceste spatii, făcând igienizarea jucăriei foarte dificila – oricat ai incerca, nu poți inlatura toate bacteriile depozitate in aceste spatii.

Intre utilizari, bacteriile se pot inmulti, făcând jucaria periculoasa pentru a fi folosit. Acesta este unul din principalele motive pentru care se recomanda ca jucariile erotice – mai ales cele din materiale poroase (dar nu numai) sa fie spalate nu doar după utilizare ci și inainte de a le folosi.

Exista insa câteva metode prin care poți face acest material mai sigur de folosit. Unul din aceste metode este sa folosesti un prezervativ deasupra jucăriei. Acesta previne contactul direct dintre jucarie și organul genital, ajutandu-te sa folosesti jucaria in siguranta.

Care sunt cele mai sigure materiale de jucarii erotice?

cele-mai-sigure-materiale-de-jucarii-erotice

In industria jucariilor pentru adulti exista atat materiale sigure cât și mai putin sigure. Exista o diferenta destul de mare de pret intre acestea, din motive evidente. Exista 3 lucruri care influenteaza în mod direct cat de safe este sa folosesti un anumit material:

  • Porozitatea: Unele din materialele folosite pentru a face jucarii erotice sunt poroase. Dupa cum spuneam mai sus, acest lucru înseamnă ca acestea au gauri microscopice in care bacteriile se pot ascunde și reproduce – chiar și după o curatare in profunzime, bacteriile inca pot exista in acesti pori. Din acest motiv, aceste jucarii nu pot fi sterilizate.
  • Chimicalelele continute: Unele materiale pot include diferite chimicale ce pot cauza mancarimi sau chair arsuri la nivelul pielii. De exemplu, ftalatii sunt niste chimicale care fac anumite materiale mai moi și mai placute pentru a fi utilizat, dar care s-a descoperit ca este periculos daca acesta intra in contact cu pielea umana.

Cele mai sigure materiale de jucarii erotice

Unul din cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa cumperi jucarii erotice este sa fie facute din materiale sigure. Iata care sunt cele mai recomandate:

  • Siliconul – Siliconul este unul din cele mai sigure materiale pe care le pot contine aceste jucarii erotice. Este un material neporos, netoxic și extrem de versatil deoarece poate fi mai ferm sau mai moale, in functie de densitatea materialului. Totusi, nu se recomanda utilizarea sa decat cu lubrifiantii pe baza de apa.
  • ABS – Jucariile din plastic ABS sunt mai dure și ferme, dar foarte sigure de folosit. Este materialul ideal pentru cei ce doresc o jucarie sigura de folosit la un pret mic, deoarece este un material destul de ieftin.
  • Metalul și sticla – Metalul și sticla sunt doua materiale de jucarii erotice foarte ferme și rezistente, cu o suprafata lucioasa, neporoasa, ce sunt foarte ușor de curatat și sigure de folosit. Cu toate ca multi ar spune ca sticla este fragila, in acesta industrie se foloseste sticla borosilicata, care este foarte rezistenta. Atat timp cat le folosesti cu atentie, sunt doua materiale de jucarii erotice foarte sigure.

Concluzie

Alegerea materialului potrivit difera in functie de preferinte. In timp ce unele persoane prefera jucarii erotice din materiale moi cum ar fi siliconul sau cauciucul, altele le prefera pe cele mai ferme, cum ar fi cele din sticla, plastic sau metal. Cu toate ca materialele mai ieftine nu sunt la fel de sigure de folosit, tinand cont de câteva masuri de siguranta (cum ar fi folosirea unui prezervativ pe jucarii), le poți face mai sigure.

Alegerea este a ta: Just Love dispune atat de jucarii ieftine din materiale la preturi accesibile cât și de jucarii premium, cum ar fi vibratoarele de lux concepute din materiale de top, sigure cu pielea și placute la atingere.

Cu toate ca nu putem sa iti spunem ce material ti se potriveste tie cel mai bine deoarece alegerea este subiectiva, sper ca acest articol sa te fi ajutat sa intelegi cum recunosti materialul care ti se potriveste.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.