Relație fără viață sexuală – Cum poți readuce viața sexuală înapoi în cuplu?

relatie fara viata sexuala

Inimitatea sexuala nu are loc, pur și simplu. Trebuie sa depui efort pentru a avea parte de intimitate cu partenerul. Din acest motiv, datorită confortului, cuplurile uita adesea sa mai fie intime. A trecut o luna? Cateva luni? Poate chiar cativa ani?

Este mai comun decat ai crede. Tindem sa credem ca toate persoanele din jurul ostru au o relatie exraordinara și o viata sexuala desavarsita. Credem ca e ceva in neregula cu noi pentru ca suntem singurii care nu faciem facem sex și ajungem sa ne certam cu partenerul pe acest subiect.

Adevarul este insa ca este o situatie foarte comuna

Uneori, sexul pur is simplu se opreste. Se intampla ceva, un punct in care pur și simplu de opreste pentru mult timp.

Sfat: Sunt multe cupluri care folosesc afrodiziace din sex shop și sustin ca li s-a imbunatatit radical viata sexuala. Incearca afrodiziacul Cantha-S Drops: perfecte pentru cuplurile care vor sa isi redobandeasca viata sexuala in relatie.

Cantha-S Drops – Afrodiziac pentru Cuplu, 15 ml

Alte cupluri oberva un declin in ceea ce priveste frecventa sexuala, pana in punctul in care pot numara pe degetele de la o mana numarul de partide de sex pe care le-au avut intr-un an.

Si cu siguranta ai numarat. Pentru ca esti foarte suparata pe acest subiect și nu ai cum sa uiti de cate ori ai făcut sex cu partenerul anul acesta.

Uneori, ai impresia ca sexul s-a terminat in relatie de cand au aparut copiii, dar, chiar daca acest lucru nu a ajutat deloc la o viata sexuala activa, cel mai probabil declinul a inceput sa apara dinaintea aparitiei copiilor.

Probabil ca iti doresti sa intelegi de ce sa intampla astfel. Sperand sa rezolvi astfel problemele. Adevarul este ca sunt multe motive pentru care sexul se opreste – este adesea o amestecare de factori, nu un anumit factor.

Este important să știi ca nu este nimic in neregula cu tine

Probabil ca ti-ai dori ca aceasta problema sa se repare de la sine sau ca ti-ai dorit sa mergi inainte cu relatie pur și simplu, fără sex, ca o relatie fără viata sexuala.

Probabil ca ai depus chiar mici eforturi, dar ai observat ca nu au ajutat, așadar ai renunat.

sfaturi pentru o viata sexuala activa in cuplu

Cu cat dureaza mai mult o relatie fără viata sexuala, cu atat este mai dificil

Iti amintesti o perioada in care faceati ddragoste, in care simteai ca exista pasiune intre voi. Dar acest lucru a fost candva, de mult.

Probabil, iti doresti sa fiti iar ca atunci, dar nu stii de unde sa incepi. Se pare ca toate sfaturile sexuale din lume sunt inutile nu te pot ajuta.

Din fericire insa, eu te pot ajuta.

Iata care sunt primii pasi pe care trebuie sa ii faci atunci cand te afli intr-o relatie fără viata sexuala.

Este ceva ce ar trebui să știi despre dorinta sexuala inainte, deoarece schimband modul in care intelegem aceasta dorinta poate face o diferenta mare in modul in care abordam situatia.

Spanish Love Drops – Picaturi afrodiziace  de la sex shop pentru imbunatatirea vietii sexuale in relatie

Spanish Love Drops, 30 ml – Picături Afrodiziace pentru Creșterea Dorinței Sexuale

Tindem sa credem ca doritna este spontana – ca ceva pur și simplu va aparea de nicaieri și vom ajung sa avem iar o relatie sexuala implinita cu partenerul. Lucrurile insa nu se intampla astfel in cele mai multe cazuri. De cele mai multe ori, e nevoie sa depunem eforturi mai mari pentru a avea relatii sexuale împreună cu partenerul. O relatie fără viata sexuala nu se vindeca pur și simplu, peste noapte.

Studiile ne-au aratat ca dorinta sexuala este de fapt un raspuns la stimulii dimprejur. Acest lucru înseamnă ca trebuie sa cream conditii optime daca dorim sa ne bucuram de o iata sexuala activa.

Pentru femei, crearea unei atmosfere erotice se poate face dinainte de a intra in dormitor.

Pricincipalele cauze ale unei relatii fără viata sexuala

cauze relatie fără viata sexuala

Daca experimentezi o lipsa de sex in relatia ta, nu esti singurul. Exista multe persoane care au o casatorie fără sex. De fapt, se estimaeza ca 15% ditnre cuplurile casatorita nu au avut relatii sexuale cu partenerul in ultimele 6 luni sau chiar 1 an.

Exista multe cauze posibile pentru care o relatie poate sa ajunga sa nu mai faca sex. Factorii pot fi atat legati de sanatate, cât și de stilul de viata. Iata care sunt cele mai comun cauze

Problemele de sanatate

Sanatatea fizica a unei persoane și boala sa mentala poate avea un impact major asupra libidoului și a dorintei lor. De asemenea, poate perturba procesul fiziologic de stimulare pentru ambele sexe.

Nepotrivirea libidoului

Nu toat alumea are nevoie de la fel de mult sex. In timp ce unele persoane au nevoei de sex zilnic, sunt altele care simt nevoia saptamanal. Acest lucru poate duce la neintelegere, certuri și poate duce chiar la lipsa de sex pentru mult timp, ajungand eventual la o relatie fără viata sexuala.

Spanish Fly – Pentru un libido fără limite

Spanish Fly – Picaturi Afrodiziace, 15 ml

Nasterea unui copil

Femeile sunt adesea sfatuite de medici sa faca nu faca sex pentru 6-8 saptamani după nastere. Tot stresul de a avea grija de un copil mic, mai ales daca este primul, și toti factorii hormonali pot afecta libidoul unei femei după ce a avut un copil.

Stresul

Stresul excesiv poate provoca haos asupra vietii, inclusiv asupra vietii sexuale. Hormonul stresului, numit cortizol joaca un rol important in scaderea libidoului. Pe langa motivele fizice pentru care hormonul stresului scade apetitul sexual, exista și efecte fiziologice ale tresului care te pot face as devii obosit, anxios și pur și simplu sa iti pierzi dorinta și energia pentru sex.

Problemele de comunicare

Cand esti in conflict cu partenerul, poate fi dificil sa mentii intimitatea. E posibil sa nu vrei sa vorbesti cu acesta; de sex nici nu încape discutia.

Factori care contribuie la lipsa de comunicare:

  • Infidelitatea
  • Dependenta de filme porno
  • Certurile
  • Sentimentele negative
  • Comportamentul pasiv-agresiv

Disfunctia erectila

Dificultatea de a obtine sau de a mentine o erecție este o problema pentru multe persoanee și poate fi cauzat de multe motive. Cu toate ca disfunctia erectila este o cauza comuna, aceasta are efect negativ și asupra anxietatii unui barbat, cât și asupra stimei de sine. Barbatii care  au simptome de disfunctie erectila ar trebui sa vorbeasca cu medicul lor, deorece acesta poate fi un semn de probleme de sanatate.

Apetit sexual scazut

Apetitul sexual scazut poate afecta multe persoane și poate duce la o relatie fără viata sexuala daca nu se iau masuri din timp. La femei, factorii care contribuie la scaderea apetitului sexual includ ciclurile menstruale, contraceptivele hormonale, nasterea, alaptarea, histerectomia și menopauza.

Efectele secundare ale medicamentelor

Multe medicamente au efecte secundare sexuale. Unele din cele care pot cauza disfuncții sexuale sunt decongestantele, antihistaminele, antidepresivele și medicamentele de hipertensiune.

Shunga Body Powder – Pudra cu aroma puternică de zmeura. Pentru cuplurile care doresc sa reaprinda scanteia.

Shunga Body Powder – Pudră cu Aromă de Zmeură, 250 g

Probleme de viata

Nu intotdeauna o relatie fără viata sexuala este datorata problemelor din cuplu. Sunt multe cazuri in care problemele de viata isi pot pune amprenta pe o persoana atat de tare incat considera sexul ca un „lux” pe care si-l pot permite doar persoanele fără probleme. Iata care unele probleme de viata care pot afecta radical viata sexuala in cuplu:

  • Plictiseala
  • Oboseala
  • Doliul
  • Pierderea jobului
  • Problemele financiale
  • Imbatranirea
  • Probleme cu propria imagine

Cum iti poți recastiga viata sexuala intr-o relatie.

cum poți recastiga viata sexuala in cuplu

1. Realizeaza ca intimitatea sexuala este importanta pentru tnie

Va trebui sa faci schimbari mari intr-un timp foarte scurt odata ce intelegi ca de important este pentru tine sa ai o viata sexuala activa.

Studiile arata ca exista doua lucruri care ne pot ajuta sa redobandim o viata sexuala activa in relatie. Primul este de a fi prieteni buni, de a vorbi deschis despre probleme de a-ti ajuta partenerul atunci cand are nevoie iar al doilea lucru este sa faci sexul o prioritate.

Chiar daca sexul nu pare important pentru tine, este important pentru relatia voastra. Nu exista niciun viitor intr-o relatie fără viata sexuala.

Adevarul este ca sexul te poate aduce mai aproape de „cocktail-ul” de hormoni și endorfine pe care ii obtii atunci cand faci sex. Unul din hormonii principali din timpul seuxlui este oxitocina, care ne ajuta sa ne simtim mai conectati unul cu celalalt. Asadar, decide daca un partener iubitor este impotant pentru tine și relatia ta. Aceasta gandire te va ajuta sa te mentii motivata și sa iei actiune.

2. Aratati-va unul celuilalt cat de mult va apreciati

Cand nu exista sex, partenerii se pot simti neiubiti, neapreciati și nedoriti – ceea ce duce și mai mult la lipsa sexului. De asemenea, poate provoca certuri.

Stimulente pentru femeile care doresc să îți îmbunătățească viața sexuală

Atunci cand exista certuri și tensiune intr-o relatie, deseori ne concentram pe lucrurile care ne supara la partener in loc sa ne concentram pe lucrurile care ne aduc fericire.

Acest lucru nu ne ajuta deloc sa tratam problemele cu viata sexuala intr-o relatie.

Aratati-va unul celuilatl ca va apreciati, ca va iubiti și ca va doriti unul pe celalalt. Acest lucru va poate ajută să intelegeti ca de fapt amandoi doriti acelasi lucru, insa lipsa de comunicare v-a adus in acest punct. Mai mult de atat, va arata partenerului ca lipsa dorintei sexuale care a fost in ultimul timp nu este o dovad a lipsei e iubire – acest lucru este mereu confundat.

Cand va concentrati pe lucrurile care le apreciati unul la celalalt, va simtiti mult mai deschisi.

3. Petreceti timp de calitate împreună

Daca ati incetat sa mai faceti sex, cel mai probabil te simti desconectat de partener la mai multe nivele.

Probabil ca nu pur is simplu nu petreceti la fel de mult timp împreună pe cat obisnuiati sa o faceti. Avand in vedere cat de multe lucruri se intampla in viata, nu mai aveti timp unul pentru celalalt.

E posibil sa iti lipseasca toata acea intimitate emotionala care va ajuta sa va simtiti mai apropiati. Sexul nu este doar despre orgasm. Revenirea la o viata sexuala activa intr-o relatie nu este neaparat pentru a avea orgasm, ci pentru a avea acea apropiere de cuplu.

Apropierea de partener necesită sa petreceti timp împreună. Este important sa faci o prioritate din timpul petrecut împreună. Aceasa conesxiune poate sa readuca viata sexuala in relatia voastra.

Nu e nevoie sa stati toata ziua împreună, dar acel timp scurt pe care il petreceti intre voi, sa fie timp de calitate.

Daca viata sexuala din cuplu nu mai este ca la inceput, setul de produse Touch of Romance de la Shunga va poate ajută să aveti parte din nou de momente intense alaturi de persoana iubită.

Touch of Romance – Set de Produse Shunga pentru Escapade Romantice

Chiar și cu 10 minute pe zi in care vorbiti fără sa fiti intrerupti de telefon sau alti factori exteriori este un inceput bun. Important este sa fiti aproape unul de celalalt.

4. Incepe cu o apropiere fizica non-sexuala

Cand nu mai faceti sex, e posibil sa descoperiti ca toat atingerea fizica dintre voi este complet evitata.

Poate ca te indepartezi de el pentru a nu vrei sa ii dai „o idee gresita”. Probabil ca nici nu va mai saturati pasional.

Probabil ca iti doresti sa obtii toate aceste lucruri inapoi. O poți face, cu pasi marunti.

Afectiunea fizica ajuta la construirea oxitocinei, un hormon care va ajuta sa va simtiti conectati unul cu celalalt. Oxitocina este de asemenea importanta pentru lubrifierea femeilor.

Primul pas ar fi sa incepeti sa aduceti atingerile non-sexuale inapoi in relatie, pentru a construi o apropiere și dorinta sexuala.

Nu pune prea multa persiuae pe tine. Relaxeaza-te și lasa totul s avina de la sine. Iata câteva sfaturi despre cum puteti fi mai intimi pentru a va ajuta sa fiti apropiati iar, ușor-usor:

  • Cand va sarutati de „la revedere”, sarutati-va pe bune.. mai mult decat de obicei
  • Imbratiseaza-ti partenerul fără niciun motiv
  • Du-te in bratele partenerului atuunci cand va uitati l aTV împreună
  • Ofera-i partenerului un masaj
  • Invita-ti partenerul in dus sau in cada cu tine

Shunga Bath and Shower – Gelul de dus ce creste intimitatea in cuplu și duce aventurile sexuale la un alt nivele

Gel de dus Shunga Bath & Shower, 500 ml

Aceste sfaturi te pot ajuta sa iti recucereti partenerul și sa va bucurati împreună sa puneti capat odata pentru totdeauna unei relatii fără viata sexuala.

Tine cont de sfaturile de mai sus și vei reusi sa aduci intimitatea in relatia ta. Succes!

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.