Simptomele sarcinii – cum îți dai seama că ești gravidă înainte de a face testul?

simptomele-sarcinii

Starea de spirit ți se schimbă constant? Dormi mai mult decât de obicei și nu mai poți mânca ciorba preferată? Nu te îngrijora! Cel mai probabil nu suferi de vreo boală, ci ești însărcinată.

Îți dai seama că viața ta urmează să se schimbe în momentul în care ai un test de sarcină pozitiv. Însă, poți să presupui că ești însărcinată și înainte de a face un test. Multe femei își dau seama că sunt gravide chiar dacă nu își fac un test de sarcină.

Potrivit specialiștilor, unele semne te pot avertiza că ești însărcinată. Fii atentă la simptomele timpurii ale sarcinii!

Primele semne ale sarcinii

Unele femei se pot confrunta doar cu unul sau două simptome ale sarcinii, în timp ce altele le-ar putea resimți pe toate. Dacă dimineața ai o senzație de greață, probabil te gândești deja că ai fi însărcinată, însă trebuie să știi că nu toate femeile se confruntă cu acest simptom. Iată care sunt primele semne ale sarcinii:

Lipsa menstruației

Femeile care în mod normal au ciclu menstrual regulat vor merge imediat la farmacie pentru a-și cumpăra un test dacă menstruația pare să întârzie. În schimb cele care nu au menstruație regulată, probabil nu vor realiza că sunt însărcinate dacă menstruația întârzie.

Jucării de Top din Sex Shop. Vezi Ofertele

Urinări frecvente

După ce rămâi însărcinată în organismul tău se produc mai multe schimbări care duc la creșterea fluxului sangvin ce trece prin rinichi. Prin urmare, rinichii se vor umple mult mai rapid și va apărea nevoia frecventă de urinare. Acest simptom poate apărea în primele săptămâni de sarcină și nu va dispărea prea repede.

În timpul sarcinii, volumul de sânge crește continuu, ceea ce înseamnă că rinichii tăi vor trebuie să proceseze o cantitate mai mare de lichide. În plus, în ultimul trimestru al sarcinii, uterul mărit ce apasă pe vezica urinară, duce de asemenea la urinări frecvente.

primele-semne-de-sarcina

Sensibilitatea sânilor

Majoritatea femeilor se confruntă cu acest simptom al sarcinii. Din fericire, sensibilitatea sânilor dispare, în general, în cel de-al doilea trimestru de sarcină.

Oboseală

Deși dormi suficient, pare că nu ești destul de odihnită. Ești epuizată, iar de vină pare a fi nivelul progesteronului care crește destul de repede la începutul sarcinii. Senzația de oboseală dispare, de regulă, în trimestru doi, însă este posibil să reapară în ultimul trimestru al sarcinii.

Greață

De obicei, femeile gravide au grețuri dimineața. În cazul unora, acest simptom apare după aproximativ 1-2 luni de sarcină, în timp ce alte femei au grețuri chiar din primele zile de când au rămas gravide. În general grețurile apar dimineața, dar asta nu înseamnă că este imposibil să apară și seara.

Stimulente pentru Femei. Cele mai Noi Produse

Majoritatea femeilor scapă de senzația de greață după primul trimestru de sarcină.

Balonare

Este posibil să observi că te balonezi după fiecare masă, indiferent de ce alimente mănânci. Se pare că senzația de balonare este provocată de hormoni.

Sângerare ușoară

Probabil te vei speria dacă vei observa o sângerare ușoară, însă trebuie să știi că acesta poate fi un semn al sarcinii și marchează momentul implantării embrionului în uter.

Modificări ale gustului și mirosului

Este posibil ca în timpul sarcinii să devii sensibilă la mirosuri și să nu-ți mai placă gustul anumitor mâncăruri. S-ar putea să simți chiar și un gust ușor metalic în gură. De asemenea, este posibil să începi să ai pofte.

Constipație

Printre primele simptome ale sarcinii se numără și constipația. De vină pentru apariția constipației este nivelul crescut de progesteron care încetinește digestia și determină relaxarea intestinelor.

Temperatură bazală ridicată

Dacă obișnuiești să-ți măsori temperatura bazală în mod constant și observi că timp de 18 zile aceasta a fost mai ridicată este posibil să fii însărcinată.

Dacă te confrunți cu aceste simptome, probabil ești gravidă, așa că ar fi bine să-ți suni medicul ginecolog și să-ți faci o programare.

Ce se întâmplă cu corpul tău în momentul în care apare o sarcină?

Bile Kegel de Top - Ideale După Naștere, Pentru Refacerea Vaginului

Hormonul de sarcină, denumit hormon hCG apare în organism chiar de la implantarea ovulului și este secretat de placentă în primele luni de sarcină. Rolul acestui hormon este de a asigura buna dezvoltare a fătului. El este responsabil pentru schimbările prin care trec femeile în timpul sarcinii.

În aproximativ 2-3 zile, concentrația hormonului se dublează și continuă să crească până atinge nivelul optim. Dacă nivelul hormonului hCG este mai mic de 5 mIU/ml înseamnă că sarcina este absentă, în schimb dacă nivelul este mai mare de 10 mIU/ml înseamnă că femeia este însărcinată.

În cazul în care ești nerăbdătoare să afli dacă ești însărcinată, fă-ți un test de sarcină care poate depista hormonul hCG după ce a atins nivelul de 10 mIU/ml. Trebuie menționat faptul că cele mai multe teste de sarcină pot depista doar o concentrație de 25 mIU/ml. Hormonul hCG ajunge la acest nivel în prima zi de întârziere a menstruației.

Toate femeile experimentează simptomele sarcinii?

Fiecare femeie este diferită iar organismul tău poate reacționa diferit față de cel al mamei sau al unei prietene. Din acest motiv, în timp ce unele femei pot experimenta din plin simptomele sarcinii, la altele acestea pot ca abia să fie vizibile. În general, nu este un motiv de îngrijorare dacă simptomele sarcinii sunt inexisteste sau mai ameliorate.

De aseemenea, nici dacă acestea sunt mai severe nu este o problema. Totuși, în cazurile în care nu estistă absolut niciun simptom că ești însărcinată dar testul arată pozitiv, ar trebui să discuși cu un medic. De asemenea dacă simptomele sarcinii sunt foarte severe, ar putea fi timpul să discuți cu medicul tău.

Simptomele sarcinii pe săptămâni

simptomele-sarcinii-pe-saptamani

Cu toate că simptomele pot fi diferite de la o persoană la alta, există unele pe care majoritatea femeilor le observă la fiecare săptâmână. Așadar, în continuare îți vom explica care ar putea fi simptomele de sarcină pe care ai putea să le experimentezi, de la o săptămână la alta.

  • Săptămâna 1 – Nu ești încă însărcinată practic, deoarece medicii calculează data de sarcină de la prima zi a ultimei menstruații. Simptomele sunt cele obișnuite ale unei menstruații: sângerări, crampe, dureri de sâni, schimbări de comportament
  • Săptămâna 2 – Ovulația apare în a doua săptămână. Ovarele eliberează un ovul matur care traversează în tubul falopian, unde așteaptă să fie fecundat de spermă. Simptomele ovulației includ dureri abdominale, secreții albicioase și creșterea ușoară a temperaturii
  • Săptămâna 3 – În această săptămână, ovului fertilizat intră în uter. Unele femei experimentează crampe abdominale ușoare. Dacă observi sângerări puternice sau crampe intense, vorbește de urgență cu un medic pentru a te asigura că nu este vorba de o sarcină ectopică.
  • Săptămâna 4 – În această săptămână ai putea observa testul pozitiv – felicitări! Principalele simptome ar putea fi oboseală, constupație, balonare și schimbări de comportament
  • Săptămâna 5 – Pot exista diferite stări datorate schimbărilor hormonale: poți trece rapid de la o stare de fericire la o stare depresivă sau nnervoasă.
  • Săptămâna 6 –  Unele femei experimentează unul din cele mai neplăcute simptome: grețurile matinale (cu toaet că aceastea pot apărea și în alte săptămâni ale sarcinii). Grețurile matinale pot fi observate până în al doilea trimestru de sarcină, așadar ar trebui să cauți metode pentru a le menține sub control. Unele femei preferă să mânânce cantități mai mici de mâncare, de mai multe ori pe zi. Altele încearcă diferite metode cum ar fi consumul de ghimbir sau chiar și utilizarea de benzi pentru acupresură.
  • Săptămâna 7 –  În această săptămână, poți observa faptul că mergi mai des la baie. Unul din simptomele sarcinii din această săptămână este creșterea frecveneței urinării, fiind cauzată de 2 factori: hormonul de sarcină hCG și de uterul ce tot crește, punând presiune pe vezică. De asemenea, rinichii tăi lucrează mai intens pentru a elimina resturile din organism. Așteaptă-te să mergi mai des la baie în această perioadă.
  • Săptămâna 8 – Simptomele sarcinii pot apărea în forță acum: greață, oboseală, urinări mai frecvente, balonare, schimbări de comportament etc. Multe din aceste simptome pot fi observate începând de acum până la finalul primului trimestru.
  • Săptămâna 9 – Știai că sarcina are anumite efecte asupra sistemului digestiv? Multe femei se confruntă cu exces de gaze, constipație și greață – nu-ți face griji: simptomele gastrointestinale vor trece după ce se termină primul trimestru.
  • Săptămâna 10 –  Se crede că în această săptămână unele femei încep să „radieze”. Multe persaone susțin că femeiele în a 10-a săptămână încep să aiba o strălucire aparte, pe care o ai doar în sarcină. Altele se pot confrunta cu acnee cauzată de schimbările hormonale.
  • Săptămâna 11 – Bebelușul tău ar putea începe să lovească. Poate fi extrem de plăcut să observi primele sale mișcări: începi să te atașezi din ce în ce mai tare de acesta. Totuși, în același timp poți experimenta dureri, crampe și disconfort.
  • Săptămâna 12 – Știai că volumul de sânge poate crește cu până la 50% în timpul sarcinii? Unul din efectele secundare sunt venele mai vizibile pe piele. Acest lucru este mai vizibi la femeile slabe.
  • Săptămâna 13 – Pe măsură ce te apropii să terminarea primului trimestru, multe femei pot observa cum simptomele sarcinii înceă să se amelioreze. Totuși, în această săptămână poți observa ușoare amețeli cauzate de schimbările hormonale și de reducerea fluxului de sânge.
  • Săptămâna 14 – Ai intrat oficial în al doilea trimestru de sarcină” Multe femei observă un apetit crescut, au mai multă energie și un apetit sexual mai intens pe care îl au în următoarele săptămâni.
  • Săptămâna 15 – Al doilea trimestru de sarcină vine cu niște simptome ciudate. Poți experimenta nas înfundat (cauzat de creșterea nivelului de sânge în membrana mucoasă și gingii mai sensibile. De asemenea, este posibil să devii puțin mai stângace deoarece se eliberează de asemenea un hormon de relaxare în această perioadă.
  • Săptămâna 16 – Unul din simptomele sarcinii pe care 90% dintre femei le experimentează în această peripadă este înnegrirea pielii, a sfărcurilpr și a zonei de subraț. Uneori, înegrirea se poate extinde până la obraji și nas.
  • Săptămâna 17 – Durerile de spate sunt inevitabile datorită hormonilor de sarcină. De asemenea, e posibil să uiți mai ușor lucruri în acestă perioadă.
  • Săptămâna 18 – Acum cu siguranță se va observa că ești însărcinată. Sânii tăi vor deveni mai mari deoarece se pregătesc pentru alăptare. Poți observa că iei în greutate până la naștere (cam 500 mg pe săptămână) și câteva vergeturi.
  • Săptămâna 19 – Unul din simptomele sarciii pe care femeile le observă în al doilea trimestru sunt arsurile la stomac. Încearcă să mânânci cantități mai mici de mâncare și mânâncă stând în poziție dreaptă. Evită mâncărurile acide, cu grăsimi sau picante. De asemenea, poate apărea și constipația având în vedere că bebelușui apasă pe intestine.
  • Săptămâna 20 – Acum, micuțul va începe să bată din ce în ce mai tare în burtică. Poți observa de asemenea crampe la picioare, umflături, ochi uscați, vene varicoase și probleme cu somnul.
  • Săptămâna 21 – Cu toate că ai observat până acum dureri cauzate de sarcină, e posibil ca acestea să crească în intensitate pe măsură ce bebelușul crește. Vei observa durei mai intense în zona intimă, a șoldurilor sau a abdomenului, deoarece acestea vor încerca să se miște pentru a face loc uterului. Uterul crește din ce în ce mai mult, punând de asemenea presiune pe plămâni, cauzând probleme de respirație.
  • Săptămâna 22 – Cu toate că ai luat în greutate în mod constant, acum vei fi mai frumoasă ca niciodată. Sarcinăa face părul să fie mai gros și mai strălucitor și unghiile să crească mai repede deoarece organismul face un stoc suplimentar de nutrienți. Totuși, poți observa de asemenea pielea uscată, iritată la stomac.
  • Săptămâna 23 – Burtica ta va fi din ce în ce mai mare. Nu-ți face griji însă: va scădea după naștere. În această săptămână poți experimenta crampe la nivelul picioarelor, dureri mai puternice de spate, dureri de cap și secreții vaginale mai frecvente.
  • Săptămâna 24 – Cu toate că unele femei au un apetit sexual cerscut, altele nu mai au chef deloc de sex. Unu din simtpomele sarcinii ce pot apărea sunt sângerări gingivale sau umflături ale membranelor.
  • Săptămâna 25 – În această săptămână, poți observa senzații de furnicături la nivelul mâinilor și a picioarelor, cauzate de retenția de fluide. Aceste senzații trec după naștere. Între timp, evită să dormi pe mâini și mișcă-ți încheieturile cât mai des de-alungul zilei.
  • Săptămâna 26 – Somnul poate deveni din ce în ce mai dificil pe măsură ce te apropii de al treilea trimesstru, fie din cauza anxietății, a crampelor la picioare sau a urinării frecvente. Poți de asemenea să experimentezi mâncărimi la nivelul mâinilor și a picioarelor.
  • Săptămâna 27 – În ascestă săptămână, unele femei pot observa apariția hemoroizilor. Aceștia pot apărea datorită creșterii fluxuui de sânge și se pot întăutiți datorită constipației. Există diferite metode prin care poți ameliora durerea – întreabă-ți medicul pentru a te asigura că folosești o metodă potrivită în sarcină.
  • Săptămâna 28 – Oficial ai intrat în al treilea trimestru! Pe măsură ce te apropii de finalul sarcinii, te poți simți din ce în ce mai extenuată și inconfortabil. Durerile sunt din ce în ce mai comune și unele femei experimenteaza disfunctia simfizei pubiene ce pot face oasele pubiene să devină mai moi și mai instabile.
  • Săptămâna 29 – Pe măsură ce organismul tău se pregătește pentru alăptare, poți observa apariția colostrului. Acesta este esențiam pentru cel mic, după naștere.
  • Săptămâna 30 – Mâncărimile, umflăturile și durerile încă nu au dispărut și continuă să persiste. Vor trece după naștere
  • Săptămâna 31 – Unele din simptomele care au dispărut în primul trimestru pot reapărea. Te vei simți extenuată până și la cel mai mic efort. Încă puțin și va trece!
  • Săptămâna 32 – Simptomele sarcini în această perioadă sunt muțin mai ciudate. Corpul tău poate începe să practice contracții, pentru a se pregăti de naștere. Aceste contracții sunt numite Braxton Hicks. În general, contracțiile țin între 30 secunde și 1 minut. Dacă experimentezi contracții mai puternice și mai frecvente, discută cu meidicul: poate fi vorba d o naștere prematură.
  • Săptămâna 33 –  Bebelușul tău devine din ce în ce mai mare și apasă din ce în cem ai tare pe organele interne. Din acest motiv, poți observa incontinență urinară, dificultăți de respirație și disconfort general.
  • Săptămâna 34 –  Simptomele sarcinii vor trece în doar câteva săptămâni. Principalele pe care le vei observa acum sunt constipația, scurgeri de lapte, hemoroizi, dureri de cap și bătăi frecvente ale bebelușului.
  • Săptămâna 35 – Te apropii din ce în ce mai tare de naștere, așadar contracțiile Braxton Hicks sunt din ce îăn cem ai frecvente. Asigură-te că știi diferența între acestea și contracțiile adevărate ale nașterii. Având în vedere că iei din ce în ce mai mult în greutate, te poți confrunta de asemenea cu insomnie.
  • Săptămâna 36 – Cel mic încele să se miște din ce în ce mai tare. Acum va coborî în zona de jos a pelvisului, așadar va scădea puțin presiunae de pe organe
  • Săptămâna 37 – Cel mic va pune mai multă presiune pe abdomen și zona pelviană.
  • Săptămâna 38 – În această săptămână, majoritatea femeilor elimină dopul gelatinos. ce protejează bebelușul de gemeni, pentru a se pregăti de naștere. Practic, poți observa eliminarea unui dop gros și gros.
  • Săptămâna 39 –  Poți naște oricând. Fi atent la semne ce indică nașterea cum ar fi contracții regulate, durere sușoară de spate, presiune pelviană și o senzație de neliniște.
  • Săptămâna 40 – Vei continua să experimentezi simptome precum insomnia, umflături, urinări frecvente și disconfort pelvian pânp la apariția beeblușului. Dacă vrei să faci cezariană, acum va trebui să discuți cu medicul pentru o programare în următoarele zile sau săptămâni.
  • Săptămâna 41 – Cel mic se va naște oricând. Fi atent la semne!
  • Săptămâna 42 – Majoritatea bebelușilor se nasc până la 42 săptămâni, dar dacă medicul tău este îngrijorat,p poate recomanda metode pentru inducerea travaliului. Vei cvontinua să observi simptome precum dureri de spate și neliniște, pănă la naștere.

ce-semne-indica-sarcina

Cele mai Noi Dildo-uri. Prețuri Imbatabile

Sper ca acest articol să te fi ajutat să înțelegi care sunt simptomele sarcinii. Ține cont de faptul că fiecare organism reacționează diferit iar în timp ce o persoană poate experimenta toate aceste simtpome, altele pot să treacă mult mai ușor prin sarcină. Tu ce simptome ai avut?

Pot sa raman gravida daca ..?

Întrebarea ” Pot sa raman gravida ?„ este una dintre cele mai comune printre femei. Astăzi o să vă lămurim în legătură cu toate variantele. Indiferent că încercați de ceva timp să aveți un copil, aveți o viață de aventurieră sau sunteți elevă la liceu, cum se ramane gravidă trebuie sa știți foarte bine. O să vă răspundem în continuare la toate întrebările.

Când penetrarea se produce doar pentru 10 sau 20 de secunde, mai pot ramane insarcinata?
In fiecare caz in care penisul penetreaza vaginul exista varianta de a ramane gravida. Probabilitatea este mult mai mica in cazul in care partenerul nu a ejaculat, dar totusi se poate. De altfel și sanatatea este pusa in pericol, câteva secunde fiind suficiente pentru a se transmite o eventuala boala sexuala.

In cazul in care doar ne frecam organele genitale fără penetrare, mai pot ramane gravida?
În acest caz probabilitatea de a ramane gravida este aproape nula, dar ramane pericolul de transmitere a unor boli sexuale.

Pot sa raman gravida daca iubitul a pre-ejaculat?
Pre-ejacularea este lichidul de culoare albicioasa care se scurge in timpul actului sexual, fără ca barbatul sa isi dea seama. Acesta contine spermatozoizi și poate duce la sarcina. Acesta este motivul principal pentru care scoaterea penisului inainte de ejaculare nu este o metoda eficienta tot timpul pentru a evita sarcina.

Pot sa raman gravida daca nu am avut orgasm?
Bineinteles! Nu are nici o legatura una cu alta. Se poate ramane gravida indiferent daca ajungi la orgasm sau nu. Disponibilitatea ovulului este cu totul alta discutie.

E posibil ca sperma sa treaca prin haine?
Daca ati patit astfel de lucruri nu aveti de ce sa va faceti griji. In cazul in care o haina chiar și plina de sperma daca atinge vaginul, este foarte foarte greu sa penetreze vaginul. Sansele in acest caz sunt aproape nule.

Pot sa raman gravida daca am făcut sex in apa?
Raspunsul este un mare DA! Actul sexual făcut sub apa are acelasi efect sau rezultat la fel ca și cel din dormitor sau din alte locuri. Exista penetrarea, deci spermatozoizii au sanse reale sa isi faca rolul.

Pot sa raman gravida daca iubitul sau altcineva a ejaculat in apa?
Poate va mira intrebarea, dar este și aceasta destul de des pusa. Va raspundem spunandu-va ca nu aveti de ce sa va faceti griji. Viata spermatozoizilor este de câteva secunde, iar in cazul in care apa are o temperatura mare, sau este tratata cu tot felul de chimicale, nici macar atat.

Pot sa raman gravida daca am făcut sex anal?
Sexul anal nu poate duce la sarcina! Singura probabilitate este in cazul in care se prelinge din anus in vagin. Asa ca putina atentie nu strica!

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.