Cele mai comune tipuri de vagin – Cum arata un vagin normal? Cum stii daca ai un vagin prea mare sau prea mic?

Vaginul, sau mai bine spus vulva este un organ sexual feminin ce poate avea diferite forme, marimi, culori, gusturi si chiar mirosuri. Exista foarte multe tipuri de vagin, așadar este foarte greu sa spui care arata „normal„.

Cand vine vorba de organul lor reproductiv, majoritatea femeilor se intreaba „oare e normal?„. Aceasta intrebare este cat se poate de naturala, datorită faptului ca instinctul nostru reproductiv este foarte prezent in viata noastra, chiar daca nu suntem constienti de acesta.

Din acest motiv, oamenii pun mult accent pe sanatatea organului lor genital. In continuare vom discuta despre cele mai comune tipuri de vagin.

Tipurile de vagin, in functie de dimensiunea acestuia

Majoritatea studiilor sustin ca fiecare vagin are propriile sale dimensiuni. Nu exista un tipar după care sa facem diferenta intre un vagin normal și unul anormal.

De fapt, dimensiunea vaginului nu ar trebui sa ingrijoreze femeile, deoarece de cele mai multe ori nu reprezinta un diagnostic medical. Daca nu este insotit de alte simptome, dimensiunile vaginului nu reprezita un motiv sa mergi la medic. Care este lungimea pentru tipurile de vagin normale?

Multe studii sustin ca nu exista o anumita lungime pe care sa o aiba vaginele, acestea putand ajunge pana la 17.7 cm. Cu toate ca lungimea poate fi diferita de la un vagin la altul, in medie, acestea au 9.6 cm.

Precum și barbatii, organul genital feminin se mareste atunci cand acestea sunt excitate. Asadar, lungimea vaginului poate creste considerabil pentru a acomoda orice penis, deget sau jucarie sexuala introdusa.

Jucării sexuale pentru femei

Atunci cand femeile se excita, fluxul sanguin din vagin creste Acest lucru face ca acesta sa se mareasca iar uterul sa se ridice mai sus, pentru a face loc penisului.

Cu toate ca se mareste, tipurile de vagin de dimensiuni mai mici au totusi un dezavantaj: acestea pot experimenta disconfort in timpul sexului sau atunci cand folosesti o jucarie de dimensiuni prea mari.

tipurile de vagin

Care este diametrul normal pentru vagine?

Exista foarte multe tipuri de vagin, de lungime și diametru foarte diferit. Cu toate ca acesti factori nu reprezinta un diagnostic medical, ei pot influenta calitatea sexului. Daca un vagin este prea stramt sau prea larg, poate provoca neplaceri in timpul penetrarii.

In primul rand, este bine de precizat faptul ca vaginul nu se mareste din cauza sexului prea des sau cu prea multi parteneri. Da, acesta isi poate schimba diametrul datorită nasterilor naturale sau avortului, dar daca femeile nu au trecut prin astfel de procedee, vaginul are dimensiunile stabilite de la nastere.

In al doilea rand, chiar daca dimensiunile vaginului au fost afectate, acesta va reveni la forma lui initiala. Poti folosi diferite creme pentru strâmtarea vaginului, pentru a face procesul mai rapid și mai sigur.

Produse de TOP pentru strâmtarea vaginului

Diametrul unui vagin, de regula este intre 2.1 și 3.5 cm, dar acesta este foarte elastic, pentru a putea acomoda orice penis sau jucarie.

Cu toate ca diametrul nu face diferenta intre un tip de vagin normal sau anormal, acesta poate cauza probleme medicale, cum ar fi incontinenta urinara in cazul vaginurilor prea largi.

Tipurile de vagin, in functie de forma acestuia

Precum și in cazul marimii, vaginul poate avea foarte multe forme. Un vagin niciodată nu va arata la fel ca altul. Totusi, acestea au trasaturi  specifice. Cercetatorii au grupat tipurile de vagin și le-au catalogat pentru a intelege ce înseamnă un „vagin normal” și cand ar trebui sa mergi la doctor.

Formele vaginului

Cand oamenii se refera la vagin, acestia se refera in general la partea vizibila, partea externa care se numeste, de fapt, vulva.

Vulva include mai multe componente ale organului genital, precum labiile exterioare și interioare. In functie de dimensiunea și forma acestora, vulva poate arata foarte diferit de la o femeie la alta. Cu toate astea, nu înseamnă ca o vulva este mai normala ca alta.

Tipurile de vagin, in functie de labii

Labiile vaginului pot avea diferite forme, marimi și chiar și textura acestuia poate fi diferita de la un vagin la altul. Iata care sunt cele ma comune tipuri de vagin, in functie de forma și marimea labiilor.

In functie de labiile mici

 

Labiile mici ale vulvei sunt mult mai proeminente la unele femei. Aceste labii pot avea mai multe forme, așadar exista mai multe tipuri de vagin care au labiile mici in exterior.

  • Labii mici asimetrice – Daca una din labiile mici este mai mare, mai groasa sau mai lunga. acestea sunt considerate asimetrice. Este de fapt destul de comun ca labiile sa nu fie de aceeasi marime.
  • Labii mici proeminente – Cu toate ca este foarte comun ca labiile mici sa iasa in exterior, de multe ori acestea sunt deosebit de proeminente. Exista anumite cazuri in care labiile mici pot fi chiar mai proeminente decat labiile mari. La fel ca și in celelalte cazuri, acesta nu reprezinta o problema din punct de vedere medical.
  • Labii mici egale cu cele mari – La acest tip de vagin, labiile mici și cele mari au acelasi dimensiuni. De obicei, ambele sunt la fel de vizibile.

Tipuri de vagin, in functie de forma labiilor mari

 

Labiile mari pot avea diferite forme și marimi, schimband radical cum arata vulva. Iata care sunt principalele tipuri de vagin, in functie de forma labiilor mari.

  • Labiile mari curbate – In unele cazuri, labiile mari pot fi putin mai lungi decat este normal și pot avea o formă curbata. Acest tip de vagin nu este foarte comun, insa nu reprezinta nicio problema de sanatate. In unele cazuri, labiile mari pot fi atat de curbate incat acopera cu totul labiile mici.
  • Labii mari proeminente – In unele cazuri, labiile mari sunt mai pronuntate decat ni se pare normal, făcând pielea mai intinsa. In aceste cazuri, labiile mari pot fi ferme sau pot atarna. In unele cazuri, labiile mari pot fi atat de pronuntate incat pot iesi, din cand in cand, din lenjeria intima. In aceste cazuri, labiile mici pot fi foarte putin vizibile.
  • Labiile mari inchise – La unele tipuri de vagin, labiile mari sunt inchise. In acest caz, labiile mici nu se vad deloc, ci sunt complet in interior. Cu toate ca este destul de des intalnit la filmele pentru adulti, acest tip de vagin este unul din cele mai putin comune.

Care este marimea normala a labiilor?

In 2005 și 2014 s-au făcut 2 studii despre marimea labiilor. Iata la ce concluzii au ajuns:

  • Labiile mari pot avea pana la 12 cm lungime
  • Labiile mici pot avea pana la 10 cm lungime și 6.4 cm în diametru

Acestea sunt o medie, așadar marimea labiilor poate fi cu mult diferite de aceste dimensiuni.

Sfat: Încearcă bilele kegel pentru a strâmta vaginul. Te vei bucura de partide de sex mai intense ca niciodată!

Bile vaginale pentru exerciții kegel

Tipurile de vagin in functie de culoarea labiilor

Este destul de comun ca labiile sa fie mai inchise la culoare decat pielea din jur, insa nu exista o anumita culoare a labiilor. La unele tipuri de vagin, labiile sunt rozalii sau mov, in timp ce la altele rosiatice sau maronii.

Este de asemenea normal ca clitorisul tau și labiile interioare sa devina mai inchise atunci cand te exciti. Acest lucru este datorat faptului ca nivelul de sange este mai pronuntat in acea zona și vor reveni la culoarea initiala după terminarea actului sexual.

Indiferent de ce ai auzit, tunsul parului pubian nu afecteaza culoarea labiilor. Totusi, pielea poate parea mai deschisa deoarece acestea sunt mai expuse odata cu taierea parului.

Schimbarile culorii labiilor nu reprezinta un motiv de ingrijorare decat in cazul in care experimentezi și alte simptome, cum ar fi:

  • Culoarea nu revine la normal după o zi sau doua
  • Labiile tale sunt umflate sau iritate
  • Ai o secretie vaginala verde sau galbena
  • Vaginul tau are un miros diferit
  • Exista puncte ale schimbarii de culoare

Aceste simptome pot reprezenta o infectie și ar trebui sa iei legatura cu un medic.

Alti factori care influenteaza tipul vaginului tau

Vaginul tau este diferit din mai multe motive, nu doar datorită labiilor, clitorisului, parului pubian și a mirosului.

  • Clitorisul – Clitorisul este un organ localizat intre labiile interioare, in partea de sus a vulvei. Acesta poate avea diferite forme, culori și dimensiuni care influenteaza semnificativ tipul vaginului tau.
  • Parul – Majoritatea persoanelor incep sa aiba par pubian odata cu cresterea nivelului de hormoni in timpul pubertatii, insa vaginul poate avea mai multe feluri de par vaginal Poti avea par gros, subtire, rar, des și chiar drept sau cret. Cu toate ca unele tipuri sunt mai comune decat altele, toate sunt normale.

Secretia vaginala

Unele secretii vaginale sunt normale. Acestea sunt adesea cauzate de:

  • Lubrifierea vaginala naturala – Are culoare albuie
  • Secretie datorata excitarii  – Are culoare transparenta
  • Secretie dinainte de menstruatie – Are culoare rozalie
  • Secretie datorata menstruatiei neregulate – De regula are culoare rosiatica sau maronie

Uneori, schimbarea culorii și a texturii secretiilor poate reprezenta o problema medicala și in unele cazuri ar trebui discutat cu un medic despre acestea. Iata cand ar trebui sa apelezi la un doctor:

  • Daca secretia are o culoare gri sau fumurie
  • Daca are un miros foarte puternic și neplacut
  • Daca are o textura mai groasa, branzoasa

Toti acesti factori pot influenta tipul vaginului tau, așadar acesta poate avea nenumarate forme, culori sau dimensiuni. Din acest motiv, nu exista un anumit tipar după care ne putem da seama cand ar trebui sa mergem la un medic.

De regula, indiferent ce tip de vagin ai, nu ar trebui sa te ingrijoreze. Daca nu experimentezi durere sau disconfort, mancarimi, secretii ciudate sau alte simptome, nu ai de ce sa te ingrijorezi. Indiferent de tipul de vagin pe care il ai, un lucru e sigur: barbații nu au preferinte. Le plac toate tipurile de vagin!

Intrebari frecvente despre vagin, forma acestuia și dimensiunile acestuia:

Vaginul unei femei poate avea pana la 18 centimetri, insa acesta se mareste in timpul sexului pentru a permite o penetrare mai ușoară. Nu exista o dimensiune anume a penisului care asigura orgasmul unei femei. Cu toate acestea, un penis de cel putin 12 cm poate oferi orgasm mai repede femeilor.
Daca vorbim de lungime, nu. Se poate insa, ca vaginul sa fie prea mare în diametru, ceea ce duce la scaderea placerilor in timpul sexului. In aceste cazuri, produsele pentru strâmtarea vaginului te pot ajuta.
Bilele kegel sau cremele pentru strâmtarea vaginului îți oferă posibilitatea sa stramtezi vaginul la tine acasa. Sunt ușor de folosit iar daca sunt folosite conform instructiunilor, nu implica riscuri.
Utilizarea jucariilor sexuale cât și sexul cu un penis mare iti afecteaza dimensiunile doar pe termen scurt. In timp, vaginul va reveni la formele sale initiale. Procedee precum nasterea și avortul iti pot afecta permanent dimensiunea vaginului.
Motivul principal pentru care femeilor le este rusine sa aiba un vagin larg este ca exista o asociere intre vaginul larg și numarul mare de parteneri sexuali. Acesta este un mit: vaginul nu se largeste in functie de numarul de parteneri.
Nu exista niciun studiu care sa sustina ca vaginul se largeste in cazul sexului cu barbații cu penisul mare. Vaginul se largeste in timpul sexului, dar revine la forma sa initiala in timpul repausului sexual.
Intr-un vagin pot intra în mod normal 2-3 degete. Cu toate acestea, sunt și femei care s-au născut cu un vagin mai larg, in care pot intra chiar toate 5 sau femei cu vagin stramt in care cu greu pot intra doua.

 

Bonus:

Acum ca am discutat chestiunile principale despre vagin și tipologia acestuia, haideti sa ne și amuzam putin. Probabil multi dintre voi o stiu deja, insa daca nu o stiti, puneti castile in urechi și apasati play:

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.