Vaginismul – o afecțiune foarte frecventă. Se poate trata ușor!

vaginism-durere-sex

Vaginismul este o afectiune ce provoaca o strangere involuntara in vaginul unei femei care incearca sa faca sex sau să folosească un tampon.

Vaginismul poate fi primar (prezent dintotdeauna) sau secundar – se dezvolta după traume fizice, experienta sexuala proasta, nastere sau menopauza. Uneori apare fără niciun motiv evident și poate fi deranjant, deoarece afecteaza calitatea vietii unei femei, relatiile intime, planificarea familiala, respectul de sine și increderea. Cand esti aprinsa și doresti sa faci sex sau incerci pur și simplu sa introduci un tampon, este frustrant sa observi ca trupul tau pune un „perete” in calea ta, incercand sa te opreasca.

Cauzele vaginismului

Cauzele fizice includ infectii ale tractului urinar, boli inflamatorii pelvine, endometrioza, vulvodinia, psoriazis sau eczeme, menopauza și traumatisme la nastere. Aceasta este o afectiune pe care medicul o poata diagnostica și trata în mod corespunzator. Cu toate acestea, in majoritatea cazurilor, vaginismul apare in urma unei combinatii de probleme fizice și psihologice.

Este o manifestare fizica a unei probleme psihologice„, spune un specialist in sanatatea femeilor. Exista o legatura puternică intre dezgust și o puternică educatie morala sau religioasa și vaginism. Deoarece vaginismul este o problema psihologica și fiziologica, poate fi tratata doar prin abordarea ambelor aspecte.

Simptomele vaginismului

Simptomele pot varia in functie de gradul de vaginism. O femeie poate gasi sexul dureros și dificil dar in acelasi timp poate sa ii fie ușor să folosească tampoane. Este posibil sa tolereze atingerea clitorala, dar sa inghete odata cu contactul vaginal. Ea se poate lipsi de orice forma de atingere sau intimitate și poate experimenta pierderea libidoului și depresia.

Vaginismul poate fi tratat, iar rata de succes este mare. Necesita o combinatie de auto-ajutor, consiliere cu un terapeut sexual și fizioterapeut. Primul pas este sa pastrezi un jurnal de simptome pentru a afla ce tip de durere intampini. Durerea este superficiala sau adanca in interiorul vaginului? Medicul iti va adresa câteva intrebari pentru a pune un diagnostic, de aceea este bine sa te gandesti la raspunsuri in avans.

Fii proactiva și pozitiva – este sub controlul tau și poți lucra prin el. Implica-ti partenerul, deoarece se poate simti dat la o parte, și probabil se va intreba daca el este de vina. Terapia sexuala te va ajuta sa treci peste problemele legate de imaginea corpului și sexualitatea si, probabil, ti se va recomanda sa faci exercitii care implica bile vaginale de diferite marini. Bilele pentru exercitii Kegel pot fi folosite pentru a ajuta la tonifierea peretelui vaginal. Scopul este sa incepi cu cea mai mica dimensiune și greutate și treptat sa te indrepti sprea bilele de dimensiuni și greutati mai mari. Acest proces va dura ceva timp. Nu te grabi!

Vibratoarele mici și dildourile sunt, de asemenea, puncte de plecare excelente care te pot ajuta sa iti redobandesti increderea. LELO Liv, the Fiery Dong, JeJoue Uma and Cuddle sunt vibratoare clasice mici, care nu sunt deloc intimidante și sunt confectionate din silicon ultra neted. In mod alternativ, pentru cei care prefera o jucarie cu un grad de flexibilitate mai ridicat, exista vibratorul flexibil Rocks Off Slinky Pinky. De asemenea, și un dildo din silicon iti poate satisface nevoile. Fun Factory Amor este un dildo din silicon neted, flexibil, dar ferm care are dimensiuni mici. nu este intimidant și este extrem de ușor de utilizat.

De asemenea, ai putea incerca CalExotics Inspire Dilator Kit, acest kit ofera 5 dilatatoare curbate ergonomic și ușor de utilizat. Spre deosebire de majoritatea dilatatorilor medicali, acestea sunt fabricate din silicon moale, flexibil, catifelat, sigur pentru piele.

Pentru persoanele care sufera de vaginism, ungerea este esentiala pentru cresterea confortului in timpul sexului. Se recomanda ca lubrifiantul organism sa fie folosit cu dilatatoarele medicale sau jucariile sexuale mici, pentru a reduce frecarea.

Muschiul PC și vaginismul

A cunoaste anatomia și modul in care functionează podeaua pelvina este un start bun pentru inceput. Daca poți identifica, inclesta și relaxa muschii PC, ii poți opri sa reactioneze reflexiv. Vei prelua controlul asupra muschilor deoarece vei putea sa ii strangi și sa ii relaxezi după bunul plac. Iti refaci „memoria musculara” a corpului și creezi noi obiceiuri.

Muschiul PC este mare și puternic, formand cifra opt in jurul vaginului și anusului. Este un inel care se intinde, se strange și se relaxeaza pentru a sustine functiile corporale si, de asemenea, actioneaza ca un hamac pentru a tine organele la locul lor. Cheia este sa inveti cum sa il relaxezi suficient pentru a te simti confortabil in timpul penetrarii. Investitia in unele bile Kegel te va ajuta sa iti controlezi muschii vaginali și sa iti recastigi increderea.

Corpurile noastre se schimba pe masura ce imbatranim, iar acest lucru poate afecta raspunsul și placerea noastra sexuala. Doar pentru ca ai probleme cu vaginismul, nu înseamnă ca viata ta sexuala s-a incheiat. Te poți bucura in continuare de masaj și intimitate senzuala prin Tantra, preludiu, masturbare reciproca și sex oral.

Este un moment bun sa-si cunosti corpul și sa fii mai creativ. Masajul aromaterapeutic este vindecator și hranitor și il poți experimenta cu partenerul tau. Lumanarile parfumate de masaj sunt perfecte pentru a crea o dispozitie senzuala.

Cum sa tratezi vaginismul acasă?

Unele femei prefera să folosească dilatatoare medicale in timp ce altele opteaza pentru vibratoare. Folosirea unui vibrator sau a unul dildo subtire este o modalitate excelenta de a-ti recastiga increderea. Vibratoarele pot produce orgasme clitorale, ajutandu-le pe femei sa se relaxeze și sa isi exploreze clitorisul și vaginul. Dupa ce scapa de simptomele vaginismului, femeia poate folosi vibratorul in timpul sexului pentru a spori placerea.

In plus, se poate bucura de intimitate și plăcere sexuala faca contact sexual prin atingeri intime, saruturi, sex oral, stimularea sfarcurilor, masturbare reciproca și folosirea jucariilor sexuale. Exista multe jucarii sexuale masculine care sunt ideale pentru cuplurile care se joaca fără penetrare.

Cayona de la Fun Factory

vibrator Cayona dimensiuni

Cayona este un vibrator puternic cu 6 viteze. Arborele neted din silicon este ingust și foarte flexibil, fiind perfect pentru toti incepatorii. Este ideal pentru cei care doresc sa incerce un vibrator, dar sunt preocupati și de dimensiuni.

Lungime totala: 17.6 cm, diametru: 4.8 cm

OhMiBod Cuddle

OhMiBod Cuddle este un vibrator reincarcabil cu forma curba și cap ușor conic. Excelent pentru jocul extern, OhMiBod Cuddle are un design realistic. Fabricat din silicon sigur pentru corp, acest vibrator este rezistent la stropi (nu scufundati) și se incarca prin USB.

Dimensiune: lungime inserabila 11.5 cm, diametru 10 cm

Mia 2 Lelo

vibrator mic mia 2 lelo

Mia 2 Lelo este un vibrator subtire pe care il poți folosi pentru a usura simptomele vaginismului. Fabricat din silicon sigur pentru piele, este conic la capat și permite o insertie blanda. Este reincarcabil, rezistent la apă, fiind excelent pentru utilizara in cada sau dus. Combinatia de apă caldă și vibratii va face ca vaginul sa se relaxeze.

Dimensiune: lungime inserabila 11 cm, diametru 2.2 cm

Fiery Dong

Fiery Dong - cap rotativ

Fiery Dong este un vibrator cu baterii. Fabricat din silicon sigur pentru piele poate fi introdus cu usurinta in vagin. Vibratiile puternice permit atat stimularea clitorala cât și cea vaginala, oferindu-ti posibilitatea de a te bucura de orgasme puternice.

Fiind rezistent la apă, Fiery Dong este ideal pentru jocul in cada sau dus.

DImensiune: lungime inserabila 20 cm, diametru 3.5 cm

CalExotic Inspire Silicone Dilator Kit

CalExotic Inspire Silicone Dilator Kit ofera 5 dilatatoare curbate ergonomic și ușor de utilizat. Spre deosebire de majoritatea dilatatoarelor medicale, acestea sunt fabricate din silicon moale, flexibil, sigur pentru piele.

Multe femei combina folosirea dilatatoarelor cu un vibrator subtire, cum ar fi Slinky Pinky, pentru a se relaxa și a incepe sa experimenteze senzații sexuale placute.

BIOglide – lubrifiant natural pe bază de apă

Utilizarea unui lubrifiant bun pentru explorarea clitorisului și vaginului te poate ajută să te relaxezi, producand sentimente intense de plăcere sexuala și emotie. Printr-un masaj bland iti vei cunoaste corpul și te vei familiariza cu sentimentele placute asociate cu atingerea intima.

BIOglide-–-lubrifiant-natural-pe-bază-de-apă

Vei fi mai increzator in actul sexual daca vei sti ce te face sa te simti bine. Arata-i partenerului cum sa-ti maseze clitoriul și te vei putea relaxa sub mangaierile lui senzuale.

Multe femei sufera de uscaciune vaginala la un moment dat in timpul vietii, dar sunt prea jenate pentru a discuta despre problema aceasta sau pentru a cere ajutor.

lubrifianți care pot ameliora simptomele uscăciunii vaginale

Adesea un simptom al menopauzei, uscaciunea vaginala poate fi cauzata de stres, anxietate și modificari hormonale datorate sarcinii. Nivelurile de secretii vaginale difera de la o persoana la alta și utilizarea lubrifiantilor naturali sau aritficiali poate ajuta la cresterea umezelii care, la randul sau, îmbunătățește placerea sexuala.

Lubrifiantii organici BIOglide vin in diferite variante: pe bază de apă sau pe baza de ulei, conceputi atât pentru barbati cât și pentru femei. Deoarece contin doar extracte din plante, lubrifiantii BIOglide nu porovaca reactii alergice sau iritatii la nivelul pielii din zona genitala.

Unele femei prefera să folosească lubrifianti pe baza de silicon, deoarece fac pielea moale și matasoasa. Cu toate acestea, lubrifiantii pe baza de silicon nu pot fi utilizati cu jucarii sexuale din silicon, ci pot fi folositi cu jucarii din sticla, metal sau plastic ABS.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.