Virginitatea și casatoria – trebuie sa fii virgina cand te casatoresti?!

casatoria-virginitatea

Virginitatea nu mai este neaparat un tabu in ziua de azi, la fel cum nici casatoria nu mai este neaparat privita ca un “must”. Te casatoresti sau nu, e decizia ta, la fel cum a ramane sau nu virgina pana la casatorie este tot o decizie care depinde tot mai mult de persoana in cauza și nu de familie, viitorul sot sau cine stie ce norme ancestrale.

Dar, totusi, mai exista anumite zone, chiar anumite tari, in care, a fi virgina la casatorie este de mare importanta, influentand atat pozitia familiei tale, cât și onoarea mirelui și a familiei in care intri, precum și cat de mare va fi zestrea primita.

Aceasta discutie, a te casatori sau nu virgina, era un subiect putin dezbatut in secolele trecute. Virginitatea nu era o optiune: era clar ca o femeie trebuia sa se casatoreasca virgina și sa nu aiba alt barbat, decat sotul ei, pana la moarte.

Nu conta ca el te insela, nu conta ca nu sunteti compatibili sexuali, ca el te bate, s.a.m.d. Nu conta nimic, singurele reguli importante, si, de altfel, acceptate, erau regulile societatii din care faceai parte.

Religia a jucat dintotdeauna un rol important in aceasta dezbatere

Catolicismul interzice relatiile sexuale pana la casatorie – casatorie care nu se poate finaliza decat la moarte, deoarece divortul nu este permis -, in timp ce islamismul considera un pacat demn de moarte ca o femeie sa de daruiasca unui barbat inainte de casatorie, chiar daca acesta ii va fi sot.

Cu atat mai grav este pacatul daca acesta nu este cel sortit de familie sa ii fie sot, sau ea comite adulter in timpul casatoriei. Virginitatea este mult mai pretioasa in cardul religiei, astfel persoanele credincioase tind sa se pastreze pana la casatorie

Acelasi lucru este valabil și in cardul barbatilor, acestia trebuie sa se pastreze virgini. De altfel, preotii catolici nu au voie sa se casatoreasca niciodată, fiind virgini toata viata.

Pe de alta parte insa, nu aceasi este discutia pentru partea masculina a unui cuplu. Un barbat este considerat partea puternică și pregatita a cuplului și a familiei, de aceea el trebuie sa fie gata pentru orice ii rezerva viata. El trebuie sa fie cel care isi ghideaza sotia in traiul împreună, cel care o invata cum sa se comporte in anumite momente.

De aceea, inca cu mult dinaintea secolului in care ne aflam acum barbatii, in diverse culturii de pe mapamond, erau incurajati inca de la varsta pubertatii sa descopere singuri anumite experiențe, inclusiv cea sexuala. De ce credeti ca au existat bordeluri inca din cele mai vechi timpuri?

Insa lucrurile s-au mai schimbat, iar femeia s-a emancipat, incetul cu incetul. De la a purta pantaloni pana la vot, de la a scrie și a publica articole și carti, pana la a candida la diverse alegeri, femeia a avut de demonstrat ca poate sa fie mai mult decat o casnica și o mama.

Dar, totusi, de ce se tine atat de mult la aceasta virginitate a femeii?

E vorba de onoare și putere : nu iei ceva folosit, iei ceva nou. Pentru ca a-ti permite ceva nou și a nu te lasa pacalit sa iei ceva ce a trecut deja prin patul a unu, sau mai multi, barbati, denota capacitatile tale de judecata și puterea ta. Sa fim sinceri, barbații și acum sunt gelosi cand aud ca vorbesti de fostul sau fostii, cand cunosti unul din acesti „fosti”, și cand orice alta persoana de sex masculin se apropie de femeia lor.

Virginitatea inainte era considerat ceva sacru iar femeile care nu mai erau virgine erau privite mult mai rau. Inca mai exista unele culturi in care femeile virgine nu se pot casatori.

E vorba de onoare, competitie, putere, precum, in cele mai multe cazuri, se intampla in regnul animal unde competitia intre masculi se reduce la putere, care, in sine, duce la stabilitate, aceasta fiind perceputa pozitiv de femele.

Din aceasta cauza masculul cel mai puternic va fi inconjurat de cele mai multe femele. In cazul oamenilor nu se ajunge asa de departe, dar, totusi, se simte o nevoie de proprietate, de a da de inteles ca femeia de langa tine e numai a ta și ca tu esti cel mai bun.

Orice discutie, sau confruntare cu alt mascul, fost sau potential intrat in viata partenerei tale, provoaca accese de gelozie și lupte – mai mult sau mai putin tacite – pentru aceea partenera.

Si atunci ne mai miram de ce unii inca isi prefera partenera virgina?

Nu, atunci cand e vorba de putere. Intr-adevar, ne-am mai modernizat și putini se asteapta ca la 25 de ani femeia de langa ei sa fie virgina si, mai mult decat atat, sa devina intrutotul a lor, cu atat mai mult inainte de casatorie. Dar se mai gasesc și astfel de cazuri, mai rare, ce-i drept.

Pe de alta parte, se poate pretinde ca unele femei considera acest aspect o tactita, bazandu-se pe dorintele masculine: „ii sucesc mintile, el ma va dori foarte tare, eu voi pleda argumentul „virginitatii pana la casatorie” si, puf! uite cum vine inelul”. Da, din pacate, mai exista și cazuri din acestea in ziua de azi. Dar, asa cum femeile s-au emancipat, asa s-au desteptat și barbatii.

Numai unii care nu gandesc, intr-adevar, mai pot cadea intr-o astfel de capcana in ziua de azi, sau, nu se pot asigura pentru viitor. De aia s-a inventat și contractul prenuptial, daca ati auzit de el.

Pe de alta parte, s-au mai schimbat din conceptii in anumite zone. Daca in zona rurala, pana mai secolul trecut se practica “mireasa virgina”, acum , mai in gluma, mai in serios, se practica “incercatul miresei”. De cele mai multe ori, la o nunta in aceasta zona, mireasa a trecut deja prin patul a 2-3 invitati, cel putin. Iar mirele se obisnuieste cu aceasta idee, ba chiar primeste sfaturi de la “fosti”, daca mireasa se merita sau nu luata, din acest punct de vedere. Intr-adevar, o schimbare.

Un argument impotriva virginitatii la casatorie ar fi și compatibilitatea dintre cei doi parteneri din punct de vedere sexual. Nu este o gluma ca multa lume isi inseala partenerul, sau ca multe persoane divorteaza, pentru ca nu s-au simtit bine împreună, daca intelegeti idea. Fie ca e un subiect de ras, sau mai putin dezbatut, statisticile nu inseala.

Si, chiar daca nu toti vor sa recunoasca, oricat de excelenta bucatareasa, oricat de frumoasa e partenera, sau oricat de prosper este partenerul, acest aspect poate omori tot romantismul din relatie, si, in timp, chiar relatia dintre doua persoane.

Asa ca, se mai merita sau nu virginitatea la casatorie?

Cat mai este ea de actuala? Este la fel de actuala ca și situatia in care mireasa a avut „n” parteneri inainte de nunta, sau doar 1, sau ca mirele a fost un fustangiu toata viata lui. Nu mai este un subiect tabu, asta e clar. E ceva normal, o situatie cu care la fel te bine te poți intalni sau nu. Insa, daca te intalnesti cu ea și intre cei doi parteneri chiar e dragoste adevărată, atunci, trebuie apreciata.

Cu toate astea, virginitatea si-a pierdut din importanta. In Occident mai ales, femeile care sunt virgine la casatorie sunt privite cu ochi rai, de parca este ceva ciudat la o femeie care doreste sa se pastreze pana la casatorie. La noi, virginitatea inca mai este respectata in unele cazuri, desi acestea se imputineaza.

Putine sunt femeile care mai tin la acest aspect, atât pentru ca marea majoritate vor sa experimenteze – face parte din idea de emancipare –, ci și pentru ca unora a inceput sa li se para mult prea veche și lipsita de sens aceasta ideea. Iar pentru multi barbati, a auzi ca femeia care ii intereseaza e inca virgina reprezinta o problema; multi isi pierd interesul in acest caz, iar acest lucru „incurajeaza” femeile sa incerce plăcerile trupesti inca dinainte de casatorie, unele, chiar cu mult inainte.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.