Cel mai bun afrodisiac – cum functioneaza? Au aceste substante efecte secundare?

afrodisiace-pareri-forum-pret

Un afrodisiac bun este destul de greu de gasit deoarece efectele difera de la o persoana la alta. Si nu numai in ideea de a gasi produsul in sine ci și in ideea de a gasi produsul care ni se potriveste, intrucat, un afrodisiac care este perfect pentru cea mai buna prietena a mea, poate fi mai putin eficient pentru mine de exemplu. Asadar, daca cauți un afrodisiac foarte bun, din pacate, parerile sunt subiective.

In acest articol vom discuta pe larg „problema” afrodisiacelor te voi ajuta sa le intelegi și sa-ti dai seama care sunt cele mai bune. Inarmeaza-te cu putina rabdare, deoarece urmeaza un articol lung, cu multe exemple concrete, care-ti va lua cel putin 15 minute, dar care iti va schimba viata sexuala și … nu numai.

Prof. Univ. Dr. Dorin Sarafoleanu, s-a amuzat putin pe tema sumelor destul de mari pe care barbații și femeile le cheltuie anual pe tot felul de suplimente afordisiace care sa le imbunatateasca viata sexuala. Acesta a spus:

Afrodisiace pentru femei

Cel mai puternic afrodisiac este fânul proaspăt cosit, mirosul fânului cosit de curând. Asta explică și de ce foarte mulți copii la țară sunt concepuți în perioada cositului fânului

Industria farmaceutică și cei care se ocupă cu producerea și comerțul cu parfumuri n-au descoperit, din păcate pentru ei, acest secret, care nici măcar nu e păzit de cineva

Prin definitie, afrodisiacele sunt elementele care evoca sau stimuleaza dorinta sexuala. Companiile care produc medicamente sau preparate care pretind ca imbunatatesc viata sexuala eticheteaza gresit aceste suplimente ca fiind afrodisiace. Pentru a fi un afrodisiacadevărat, trebuie sa provoace dorinta nu sa imbunatateasca performanțele și abilitatile sexuale. „Pastiluța Albastră”, de exemplu, nu este un afrodisiac.

Inainte de a determina daca ceva functioneaza, trebuie sa intelegem ce ar trebui sa faca pentru a lucra cum trebuie. In cazul afrodisiacelor: Ce se intampla in corp și in minte cand suntem excitati sexual? Atat pentru barbati cât și pentru femei totul se reduce la hormoni – in special la hormonul masculin.

Cu alte cuvinte, suntem controlati de nivelul hormonilor, iar hormonul masculinul este cheia. Daca balanta nu este echilibrata, este posibil ca lucrurile sa nu functioneze asa cum ar trebui.

O reactie in lant incepe atunci cand vedem, auzim, simtim, gandim, atingem, mirosim sau intalnim un stimulator sexual. In primul rand, semnalele sunt trimise din lobul limbic al creierului prin sistemul nervos catre regiunea pelviana. Aceste semnale fac ca vasele de sange sa se dilate. Aceasta dilatare creeaza o erecție (atat la femei barbati cât și la femei – tesuturile erectile feminine se gasesc in clitoris și in regiunea dîn jurul vaginului). Vasele se inchid astfel incat aceste tesuturi erectile sa ramana in stare erecta. Aceasta erecție este insotita de o frecventa cardiaca rapida. In acelasi timp, creierul nostru elibereaza norepinefrina și dopamina, neurotransmitatorii care ii spun corpului ca se intampla un lucru placut.

Daca nu avem hormonul masculin suficient, atunci interesul pentru sex scade. Alti factori precum stresul, oboseala și depresia pot avea un impact major asupra interesului sexual. Afrodisiacele cu cele mai sigure efecte sunt cele care au fost descoperite atunci cand oamenii au raportat o crestere a activitatii sexuale ca efect secundar al unui medicament prescris. Multe companii folosesc acest efect secundar neasteptat pentru a dezvolta medicamente care combat lipsa dorintei sexuale.

Ce sunt și ce fac afrodisiacele?

Expertii sustin ca afrodisiacele pot lucra in doua feluri:

  1. exista acele afrodisiace care creeaza o dorinta sexual lucrand cu mintea, și acelea care cresc dorinta sexuala prin sensibilizarea unor parti ale corpului. De exemplu, ceva care creste fluxul sangvin in organele sexuale ar putea stimula sentimentele actului sexual și astfel se va crea dorinta.
  2. de asemenea, exista lucruri care pot face ca organismul nostru sa produca mai multe substante chimice asociate cu dorinta sexuala. Ceva ce ne scapa de inhibitii, cum ar fi alcoolul, ne poate creste apetitul sexual.

afrodisiace-pentru-femei

Exista și lucruri care inhiba dorinta sexuala. Acestea se numesc anafrodisiace, iar exemplul pe care cred ca-l cunoastem cu totii, deoarece pe vremuri, era folosit pe soldati atunci cand este Bromura.

Cercetatorii au constatat ca unele mancaruri, ierburi și suplimente stimuleaza productia de hormoni care ne influenteaza libidoul. Nu exista multe cercetari in aceasta zona deoarece libidoul este destul de dificil de studiat. Potrivit FDA, afrodisiacele nu au nicio baza stiintifica și sunt pur și simplu un mit. Desi acest lucru ar putea fiadevărat, multe persoane jura ca anumite produse, ierburi și minerale au efect afrodisiac.

De ce ar crede cineva ca un corn de rinocer poate avea aceeasi putere ca un afrodisiac? Ei bine, dintr-un singur motiv, pentru ca un corn de rinocer se aseamana cu un penis erect. Aceasta asemanare cu organele sexuale a făcut multi oameni sa creada ca poate avea puteri sexuale. Legumele, cum ar fi morcovii, castravetii, sparanghelul au fost asociate cu afrodisiacele chiar daca structura lor chimica nu are nicio legatura.

Afrodisiace pentru bărbați

Daca arata ca un organ sexual, trebuie sa faca ceva… Esti ceea ce mananci…

In afara de asemanarea cu organele sexuale, de-a lungul istoriei, oamenii au asociat afrodisiacele cu animalele pe care le stiau a fi virile și prolifice, precum iepurii, tigrii, caprele și taurii. Oamenii au ingerat organele sexuale ale acestor animale pentru a obtine un efect afrodisiac și pentru a-si imbunatati performanțele sexuale. Picturile din pestera ii arata pe vanatori in timp ce mananca testiculele animalelor pe care le-au omorat in speranta ca vor prelua caracteristicile acelui animal.

Am auzit de oameni ce au folosit magiun themra. Dupa câteva cautari, am gasit pareri bune despre acesta, insa sunt multe alte afrodiziace eficiente pe care le poți consuma. Multe alimente au puteri afrodiziace. Iata ce trebuie sa mananci pentru a creste libidoul. Nu se stie sigur care este un afrodisiac foarte bun, insa un lucru e clar: acestea iti pot imbunatati la maximum viata sexuala.

Alimente afrodisiace – ce sa mancam pentru un libido marit?

alimente considerate un afrodisiac foarte bun

Mai jos veti gasi o lista a alimentelor care actioneaza precum afrodisiacele. Unii spun ca ar avea efecte afrodisiace din cauza formei pe care o au, altii din cauza aromei, in timp ce unii pretind ca baza chimica este raspunzatoare pentru puterile dragostei. Apropo de alimente cu efecte afrodisiace, daca vrei sa citesti mai multe, am scris aici un articol foarte lung și complet pe tema asta. Iata alimentele pe care unele persoane le considera un afrodisiac foarte bun.

  1. Anason – vechii greci și romanii au trait cu credinta ca isi pot creste dorinta sexuala daca vor suge semintele de anason. Anasonul contine compusi estrogeni (hormoni feminini) care au acelasi efect ca și hormonul masculinul.
  2. Avocado –  Copacul de avocado a fost numit de catre azteci „copacul testiculelor” deoarece fructele atarna in perechi și se aseamana cu testiculele masculine. Valoarea sa afrodisiaca se bazeaza pe aceasta asemanare.
  3. Banane – pe langa faptul ca forma sa se aseamana cu organul genital masculin, bananele sunt bogate in vitamine B și potasiu, necesare pentru productia de hormoni sexuali.
  4. Busuioc dulce – de-a lungul timpului, oamenii au spus ca busuiocul stimuleaza fertilitatea și îmbunătățește starea de spirit. Mirosul de busuioc i-ar face pe barbati sa devina mai „salbatici” – atat de mult incat femeile ar fi pus praf de busuioc uscat pe sanii loc. Busuiocul este considera adesea cel mai bun afrodiziac deoarece are proprietatea de a imbunatati circulatia.
  5. Cardamom – este un condiment aromat. Anumite culturi considera ca este un afrodisiac puternic și este benefic pentru tratarea impotentei. Este bogat in cineol, care poate creste circulatia sangelui in locurile in care este aplicat.
  6. Ciocolata – mereu a fost asociata cu iubirea și romantismul. A fost gasit initial in padurile tropicale din America de Sud. Civilizatiile Maya se inchinau la copacul de cacao și il numeau „hrana zeilor”. Conform zvonurilor, Montezuma, conducatorul Aztec a baut 50 de pahare de ciocolata in fiecare zi pentru a-si imbunatati performanțele sexuale. Cercetatorii au făcut studii pe ciocolata și au descoperit ca aceasta contine feniletilamina și serotonina, substante chimica care imbunatatesc starea de spirit. Ele exista in corpul nostru și sunt eliberate de creier atunci cand suntem fericiti sau cand ne simtim bine. In plus, fata de cele doua substante chimice, cercetatorii de la Neuroscience Institute din San Diego, California, sustin ca ciocolata poate contine și o substanta ce are acelasi efect asupra creierului ca și marijuana. Substanta este un neurotransmitator numit anandamida. Cantitatea de anandamida nu este suficienta pentru a duce o persoana in stadiul in care o duce marijuana, dar poate sa imbunatateasca starea de spirit. Asta înseamnă ca poate creste dorinta sexuala? Probabil nu – dar daca te face sa te simti bine, te-ar putea scapa de inhibitii și ai putea deveni mai receptiv la sugestii.
  7. Morcovi – datorită formei pe care o au, acestia au fost asociati cu stimulatorii sexuali inca din cele mai vechi timpuri și au sot folositi in trecut pentru seductie chiar și de membrii familiei regale din Orientul Mijlociu. Cu toate ca multi nu sunt constienti de efectele sale, altii chiar il considera cel mai bnu afrodiziac.
  8. Ardei iuti – consumul de ardei iuti genereaza raspunsuri fiziologice in corpul nostru (ritm cardiac crescut, transpiratie) care sunt similare cu cele pe care le experimentam in timpul sexului. Capsaicina care se gaseste in ardeii iuti este responsabila de acest efect și este de asemenea un remediu bun pentru durere. Un alt efect raportat in urma unui consum mare de ardei iuti este iritatia organelor genitale și a tractului urinar care s-ar resimti exact ca excitarea sexuala.
  9. Castraveti – se crede ca mirosul castravetilor stimuleaza femeile prin cresterea fluxului sangvin catre vagin.
  10. Smochine – o smochina deschisa ar semana cu organele sexuale ale femeii, de aceea se crede ca aceste fructe sunt afrodisiace.
  11. Usturoi – cu mult timp in urma, calugarii tibetani nu aveau voie sa intre in manastire daca mancau usutori deoarece se spunea ca starnecs pasiune. Ustoriul îmbunătățește circulatia sangvina. Pe langa efectul sau antibiotic, usturoiul este cunoscut și ca fiind un afrodisiac foarte bun.
  12. Ghimbir – oamenii au considerat radacina de ghimbir un afrodisiac datorită mirosului care incita și pentru ca stimuleaza sistemul circulator.
  13. Mierea – in timpurile medievale, oamenii beiau mierea, de fapt o bautura fermentata făcută din miere, pentru a-si creste dorinta sexuala. In Persia antica, cuplurile beiau miere in fiecare zi timp de o luna (cunoscuta și ca luna de miere) după ce se casatoreau pentru a intra in cadrul potrivit pentru o casnicie reusita. Mierea este bogata in vitamina B și bor(ajuta metabolismul sa utilizeze estrogenul). Unele studii au aratat ca mierea poate creste nivelul de hormonul masculin in sange.
  14. Lemn dulce – In China antica, oamenii foloseau lemn dulce pentru a-si spori iubirea și dorinta. Mirosul poate fi deosebit de stimulant. Alan R. Hirsch, MD, directorul neurolog al  Smell and Taste Treatment and Research Foundation din Chicago, a realizat un studiu care analiza modul in care diferite mirosuri stimuleaza excitarea sexuala. El a descoperit ca mirosul de lemn dulce a crescut fluxul sangvin in penis cu 13%. In momentul in care a fost combinat cu mirosul de gogosi, procentul a crescut pana la 32%.
  15. Nucsoara – In China antica, femeile considerau ca nucsoara este un afrodisiac, iar cercetatorii au descoperit ca nucsoara poate imbunatati comportamentul de imperechere al soarecilor. Insa, nu exista dovezi care sa demonstreze ca acelasi lucru se intampla și la oameni. Consumata in cantitate ridicata, nucsoara poate produce efect halucinogenic.
  16. Stridii – Romanii au sustinut ca stridiile sunt afrodisiace deoarece sunt bogate in zinc (asociat cu cresterea potentei sexuale la barbati). Recent s-a constatat ca scoicile, midiile și stridiile contind Acid D-aspartic și compusi NMDA eficienti in eliberarea hormonul masculin și a esterogenului.
  17. Papaya –  este estrogenic, ceea ce înseamnă ca are compusi care actioneaza ca hormonii feminini. A fost folosit ca un remediu popular in stimularea menstruatiei și a productiei de lapte, facilitand nasterea și cresterea libidoului feminin.
  18. Nuci de pin – oamenii au folosit nuci de pin pentru a stimula libidoul inca din timpurile Medievale. La fel ca și stridiile, sunt bogate in zinc. Nucile de pin au fost folosite de secole pentru a face potiuni magice de dragoste. Studentul medical arab, Galen recomanda consumul a o suta de nuci de pin inainte de culcare.

Aceste afrodiziace sunt bune și pentru ea, și pentru el.

Aceste alimente reprezinta un afrodisiac foarte bun natural. Sunt recomandate de toti specialistii (in cazul in care nu esti alergic la vreunul dintre alimente) și îți oferă energia și pofta sexuala de care ai nevoie. Daca ai probleme cu libidoul sau pur și simplu doresti ceva mai mult, consuma aceste afrodisiace naturale și iti vei recapata vitalitatea sexuala. Totusi, multe dintre acestea ajuta datorită vitaminelor și mineralelor pe care le contin, astfel ca efectul lor se va vedea in timp.

Acum sa aruncam o privire asupra afrodisiacelor non-alimente. Ca și alimentele afrodisiace enumerate anterior, unele dintre ingredientele afrodisiace care se gasesc in suplimente ar putea fi sustinute de anumite studii.t

Ce substante ar trebui sa contina un afrodisiac bun?

Ginseng-afrodisiac-femei
Ginseng –  afrodisiac renumit
  1. Arginina – este un aminoacid ce se gaseste in carne, nuci, oua, lapte de cocos și branza. Formeaza oxid nitric in corp care îmbunătățește fluxul sangvin catre organele genitale. Arginina, cand este combinata cu alte suplimente, ar trebui sa creasca dorinta sexuala a femeilor. Acest ingredient se gaseste și in crema Dragon de la Shunga. Nu poate fi numit un afrodisiac foarte bun deoarece este un ingredient, dar cu siguranta ajuta afrodiziacele sa devina mai eficiente.
  2. Epimedium – conform unor studii, epimedium îmbunătățește functia sexuala a animalelelor mascule. Actioneaza ca un androgen și stimuleaza dorinta sexuala a femeilor care au deficit de androgen.
  3. Chimen dulce – se spune ca ar creste nivelul libidoului atat la femei cât și la barbati. Chimenul dulce are compusi asemanatori cu hormonul feminin. Cu toate acestea, consumat in cantitate ridicata (mai mult decat o lingurita) poate fi toxic.
  4. Ginseng –  este adesea considerat un afrodisiac foarte bun. In studiile pe animale, ingerarea ginsengului nu pare sa aiba efect rapid asupra nivelului de hormonul masculin, dar poate declansa alte mecanisme care sa imbunatateasca performanțele sexuale și libidoul. Capsulele PRORINO au de exemplu acest ingredient in compozitia lor.
  5. Corn de rinocer – este in primul rand un tesut fibros bogat in calciu și fosfor. Deoarece nivelul scazut al acestor minerale poate duce la oboseala generala și stare de slabiciune, consumarea unei doze mari din aceste elemente poate creste rezistenta, daca nivelele sunt scazute. Persoanele care nu avea deficit de aceste minerale nu resimteau aceleasi efecte. Cu toate ca multi considera acest aliment ca fiind un afrodisiac foarte bun, nu este foarte cunoscut, motiv pentru care nu este atat de popular.
  6. Spion spaniol – probabil unul dintre cele mai faimoase afrodisiace este spionul spaniol. Cu toate ca are un mod cel putin ciudat de a fi conceput, e considerat adesea un afrodisiac foarte bun. Este făcut dintr-un gandac care secreta un acid precum sucul, numit cantaridina, din articulatiile piciorului. Pentru ca ar putea fi destul de dificil sa scoti doar sucul, intregul gandac este uscat și zdrobit pentru a produce pulbere. Cand pudra de spion spaniol este ingerata, organismul excreta cantaridina in urina. Aceasta provoaca iritiatie intensa și arsura in tractul urogenital, ceea ce poate duce la mancarimi și la imflarea organelor genitale. Aceasta senzatie de arsura a fost asemanata la un moment dat cu excitarea sexuala și de aici și convingerea ca spionul spaniol ar avea calitati afrodisiace. Dat cantaridina este foarte toxica. Rinichii se pot inflama și pot fi distrusi. Spionul spaniol poate provoca tulburari gastro-intestinale grave, convulsii și chiar moarte.
  7. Yohimbe – este folosit atat ca o planta afrodisiaca dar și ca un medicament prescris pentru tratarea disfunctiilor erectile la barbati. De multi, este considerat un afrodisiac foarte bun. Provine din coaja desprinsa dintr-un vechi copac din Africa de Vest. Yohimbina, ingredientul activ din yohimbe blocheaza receptorii adrenergici alfa-2 și creste dilatarea vaselor de sange. Daca este ingerata in cantitate ridicata, yohimbe poate fi periculoasa.Contrar credintei populare, rinocerii nu sunt pe cale de disparitie din cauza faptului ca le-au fost folosite coarnele ca afrodisiace. Acest ingredient face parte din compozitia picaturlor Erotisin Forte.

Potrivit World Wildlife Organization, cornul de rinocer este un ingredient valoros in medicina traditionala Chineza și este folosit efectiv pentru reducerea febrei, pentru hipertensiune arteriala și pentru tratarea altor afectiuni. Folosirea cornului de rinocer este interzisa in majoritatea tarilor din Asia; dar sute de rinoceri au fost ucisi inainte de aceasta interdictie, iar multi sunt inca ucisi ilegal. Pe langa faptul ca sunt folosite in medicamente, coarnele de rinocer sunt sculptate pentru a se face manere pentru pumnale ceremoniale.

Pe langaalimente, exista și alte afrodiziace despre care cosumatorii au pareri bune cum ar fi magiun themra. Acesta cât și alte suplimente pe care le gasesti in sex shop te pot ajuta sa duci noptile de amor la un alt nivel.

Alte tipuri de afrodisiace

Parfumurile au un efect puternic atunci cand vine vorba de romantism. Amintirea parfumului pe care il purta un partener romantic poate ramane cu noi mult timp după ce romatismul a disparut – atat de mult incat atunci cand vom trece pe langa acelasi miros, cativa ani mai tarziu, ne vom aminti imediat de o poveste plina de amintiri și sentimente. Asta înseamnă ca parfumul este un afrodisiac?

femeie-afrodisiac

Intr-un fel, da, mirosul poate provoca dorinta. A fost elaborat un studiu care a analizat modul in care diferite mirosuri au stimulat excitarea sexuala. S-a descoperit ca unele mirosuri sunt mai eficiente decat altele. De exemplu, mirosul de pizza cu branza a crescut fluxul sangvin catre penis cu 5%, popcornul cu unt cu 9%, iar lavanda și placinta cu dovleac cu 40% fiecare. Pentru femei, lavanda și placinta cu dovleac au de asemenea un efect stimulativ. Mirosul lemnului dulce combinat cu mirosul de castravete au declansat cea mai mare crestere a fluxului sangvin catre vagin.

Feromonii umani pot creste interesul sexual. Cuvantul feronom provine din cunvintele grecesi „pherein” și „hormone” care înseamnă „purtator de entuziasm”. In lumea animalelor, feromonii sunt amprente individuale de miros ce se gasesc in urina sau transpiratie, care dicteaza comportamentul sexual și atrag sexul opus. Ajuta animalele sa se identifice și sa-si aleaga un partener cu un sistem imunitar diferit de al lor pentru a se asigura ca vor avea pui sanatosi. Au un organ special in nas numit organ vomeronasal și detecteaza substanta chimica inodora.

Stimulente pentru femei

Cercetatorii de la Chemical Senses Center din Philadelphia au descoperit existenta feromonilor umani in 1986. Ei au gasit aceste substante chimice in transpiratia omului. Un vomeronasal uman a fost gasit și la unii oameni, dar nu la toti. Chiar daca vomeronasal nu se gaseste in noi toti – și nu functionează la toti cei care il au; exista inca dovezi ca mirosul este un aspect important al dragostei. Cercetatorii au efectuat un experiment folosind gemeni. Ambii gemeni s-au asezat la bar și unul dintre ei a fost pulverizat cu feromoni fabricati. Rezultatul a demonstrat ca cel care a primit feromoni a fost abordat de trei ori mai des decat celalalt.

Muzica poate stabili starea de spirit, o poate sustine și o poate distruge. Ceea ce pare a fi elementul cel mai eficient al muzicii este amintirea cu care o asociem. Daca ai amintiri placute de dans lent pe o melodie speciala cu o persoana pe care ai iubit-o in trecut, cu siguranta acea melodie va avea un impact asupra ta mai tarziu. La urma urmei, dansul este un ritual de imperechere pe care majoritatea persoanelor l-au experimentata cel putin o data in viata.

Exercitiile fizice nu sunt bune doar pentru sanatate, ci și pentru o viata sexuala buna. Calitatile afrodisiace ale exercițiilor fizice sunt asociate cu endorfinele care sunt eliberate in creier. Endorfinele sunt acele substante care imbunatatesc starea de spirit. Alte efecte afrodisiace ale exercițiilor provin din exercițiile care maresc fluxul sangvin catre organele genitale. Aceste exerciții pozitioneaza corpul in diferite feluri care stimuleaza fluxul sangvin și imbunatatesc abilitatile sexuale și dorinta.

Chiar exista afrodisiace sau e totul doar in capul nostru?

Unii spun ca puterea afrodisiacelor este doar in capul nostru. Este un efect placebo – daca tindem sa credem ca ceva ne va duce in starea perfectă pentru dragoste, atunci vom ajunge acolo. Afrodisiacele pe care le consumam, pot sau nu sa aiba legatura cu asta.

cel-mai-bun-afrodisiac
femeia pe care o iubești este un afrodisiac foarte bun

Suntem deja la jumatatea drumului daca doar ne gandim ca va functiona? Raspunsul, conform celor mai multe surse este da. Unele studii au aratat ca agentii care par sa functioneze uimitor de bine prima data s-ar putea sa nu aiba acelasi efect data viitoare. Acest lucru ii determina pe majoritatea oamenilor de stiinta sa creada ca afrodisiacele au un efect mult mai mare in capul nostru decat in alte parti ale corpului. La urma rumei, cel mai puternic organ sexual este creierul. Daca mintea ta nu este in locul potrivit, nimic nu se va intampla.

Este posibil ca afirmatiile istorice despre efectele afrodisiace ale anumitor alimente sau suplimente sa fi avut mai mult adevar la momentul respectiv decat in prezent, deoarece hrana nu era la fel de buna atunci. Alimentele nu se gaseau la fel de ușor ca acum și subnutritia era un lucru obisnuit. Mancand sau luand ceva bogat in substante nutritive ar fi avut un efect mai puternic asupra sanatatii generale, care ar fi dictat dorinta sexuala și astfel plantele medicinale și alimentele pareau sa aiba calitati afrodisiace. Oamenii sunt pur și simplu mai sanatosi acum decat in trecut, deci este mai greu sa vezi efectele anumitor alimente bogate in nutritienti.

Tumultul stilului de viata modern, instabilitatea generala, sociala și economica, plus oboseala accentuata sunt doar câteva dintre cauzele ce stau la baza cresterii fără precedent a numarului de persoane ce sufera de stres și anxietate. La acestea, mai pot fi adaugate situatiile familiale, traumele emotionale și psihologice și istoria de viata formata din experiențele unice ale fiecarui individ in parte.

Acestea fiind spuse, sunt multe afrodiziace care ne pot ajuta – nu doar alimente, ci și alte suplimente cum ar fi magiun themra despre care consumatorii au pareri bune in general.

Influenta stresului in viata de zi cu zi și viata sexuala

Stresul a devenit parte din viata fiecaruia și oricat de mult am incerca sa luptam impotriva lui, stilul de viata agitat ne tradeaza. Potrivit statisticilor anuale efectuate de catre specialisti, reiese faptul ca unul din doi romani este stresat, iar la nivelul tarii, peste jumatate din populatie este supusa acestui fenomen de stres, sub mai multe forme ale sale.

Suplimente ce te pot ajuta să-ți menții capacitățile sexuale în perioadele stresante

Multe fructe și legume te ajută să scapi de stres. Mai mult de atat, au efecte benefice chiar și pentru potență, fiind cunoscute pe post de afrodisiac natural.

Ce este stresul și cand apare?

Specialistul in psihoterapie atrage atentia asupra faptului ca stresul reprezinta o stare de tensiune venita ca reactie a organismului la orice schimbare, fie de natura pozitiva sau negativa, care necesită o ajustare sau un raspuns in perioada urmatoare. Corpul reactioneaza la aceste schimbari cu raspunsuri, fizice, emotionale și mentale.

Este dovedit faptul ca stresul apare atunci cand suntem supusi ușor situatii sau cerinte, percepute de catre noi ca fiind dificile, diureroase sau de o mare importanta.

Cauzele ce stau la baza aparitiei stresului

Analizarea cauzelor ce duc la aparitia stresului determina o clasificarea a acestora in doua mari categori: cauze de natura interna și cauze de natura externa. Asadar, in cadrul cauzelor externe se regasesc schimbarile majore ce au loc in viata personala, munca, scoala, problemele ce survin in relatie, dificultatile financiare, timpul prea incarcat sau cerintele și nevoile care apar cu privire la copii și familie.

Din categoria cauzelor interne se numara pesimismul, gandirea mult prea rigida, incapacitatea de a accepta incertitudinea, asteptarile nerealiste sau lipsa flexibilitatii. De asemenea, tendintele ușor depresive, prin care descriem doar intr-un sens negativ propria persoana determina sau perspectiva și atitudinea pesimista fata de orice experienta, eveniment sau proiect de viitor creeaza o tensiune continua de stres in interiorul persoanei.

Schimbarile pe care le sufera organismul in timpul stresului

Perioadele de stres determina o serie de efecte asupra corpului și organismului nostru, iar functiile fizice normale, sistemul digestiv și imunitar sunt incetinite. In plus, toate resursele pot fi concentrate pe respiratia rapida, fluxul sangvin și utilizarea musculara.

Asadar, schimbarile, percepute la nivelul organsimului, pe durata stresului sunt:

  • Tensiunea arteriala și frecventa pulsului cresc;
  • Activitatea imunitatii scade;
  • Sistemul digestiv incetineste, motiv pentru care scade și pofta de mancare;
  • Respiratia este mai accelerata;
  • Muschii devin mai tensionati;
  • Prezenta unei stari sporite de vigilente care impiedica somnul.

Unele studii au aratat ca femeile prezinta un mod de a reactiona diferit de cel al barbatilor in fata stresului, diferenta pe care unii o atribuie naturii hormonale. Aceasta diferenta implica faptul ca femeile suporta mai ușor stresul, insa sunt mai predispuse la depresii.

Ajutorul din partea psihologului in lupta cu stresul

Precum in cazul oricarei afectiuni și probleme ce tine de nivelul emotional al unei persoane, specialistii vin in ajutor cu o serie de metode și tehnici prin care sa te ajute sa tii la distanță stresul și sa devii imun in fata oricarui factor specific acestuia.

A alege sa colaborezi cu un psiholog înseamnă o contribuie insemnata in identificarea, inainte de toate, a motivelor ce stau la baza stresului și evaluarea capacitatii de a face fata consecintelor aduse de acesta. Pe aceasta cale vei descoperi moduri eficiente de gestionare mai corecta a timpului, a situatiilor stresante din viata, imbunatatind astfel abilitatile de comunicare și relationare.

Stresul cunoaste mai multe forme; este vorba de existenta unui stres negativ, eustres și stres pozitiv care te tine mereu activ in scopul de a finaliza o sarcina. Psihologul iti va permite sa intelegi care sunt mecanismele psihice și hormonale cauzatoare de stres, oferindu-ti in acest sens metode și tehnici de identificare și gestionare a emotiilor. Te va sustine in schimbarea perspectivei din care privesti realitatea, atrenandu-te in dezvoltarea unei strategii optime de management al timpului.

Din punct de vedere psihologic, stresul este o activare a organismului și a psihicului menite sa constribuie in infruntarea unor situatii prezente. Cei mai multi oameni au tendinta de a prelungi aceasta activare prin faptul ca rememoreaza experiențe suparatoare din trecut sau care se ingrijoreaza pentru viitor, devenind in acest fel o parte integranta a vietii lor. Cu ajutorul terapiei psihologice, vei intelege cum sa ramai ancorat in prezent și sa iti activezi resursele de care ai nevoie pentru a face fata.

Un psiholog bun nu iti va forma o dependenta fata de ajutorul lui, ci te va pregati sa iti explorezi solutiile salvatoare in potentialul tau. Cu ajutorul lui vei ajunge in zona de echilibru dintre relaxare și indatorire, fără a fi macinat de stari de presiune.

Adevărul despre feromoni

S-ar putea sa te ingrijorezi atunci cand vezi pe cineva plangand, insa cercetatorii spun ca mirosul lacrimilor are un efect diferit. Probabil te vei gandi ca mirosul lacrimilor ar putea crea empatie. Cu toate ca nu este chiar un aliment, ci un hormon, adesea feromonii sunt considerati un afrodisiac foarte bun.

Parfumuri cu feromoni de top

Oamenii de stiinta au pus o femei sa urmareasca o scena trista dintr-un film, i-au adunat lacrimile și au plasat mostre de lichid neidentificat sub nasul barbatilor. Lacrimile nu au provocat empatie, dar, in schimb, au redus excitatia sexuala a barbatilor și nivelul de hormonul masculin.

Se pare ca lacrimile au trimis un mesaj ca romantismul a disparut. Acest studiu oferă unele dintre cele mai recente dovezi conform carora oamenii percep tot felul de lucruri interesante prin olfactie. Moelculele purtate prin aer care provoaca o reactie intr-un membru al aceleasi specii se numesc feromoni, și cele mai cunoscute sunt afrodisiacii puternici, precum androsteron și androstenol din saliva mistretilor masculi.

Feromonii sunt niste afrodiziace pentru ea dar și pentru el, ce pot sa creasca nivelul de atractie intre parteneri.

Daca o femeila fertila simte mirosul acestor molecule, va intoarce spatele masculului, un gest universal in dialectul porcilor salbatici care înseamnă „sa incepem o familie”.

Cercetatorii (precum și companiile de parfumuri) spera de ani de zile sa gaseasca un feromon uman, dar pana in prezent, nu au reusit. De aceea unii au ajuns sa creada ca feromonii sexuali umani nu exista.

Intr-un studiu din 2005, barbatii homosexuali carora li s-au oferit mostre anonime de transpiratie au preferat mirosul barbatilor, iar barbații heterosexuali au preferat parfumul femeilor. Nasul poate ajuta, de asemenea, la identificarea unui partener genetic compatibil.

Cercetatorii au cerut femeilor sa evalueze mirosurile tricourile purtate de diferiti barbati. Femeile preferau barbații al caror ADN era suficient de diferit de al lor astfel incat sa creasca probabilitatea de a crea un copil cu un sistem imunitar robust. Asadar, nu doar ca sunt considerati un afrodisiac foarte bun, dar poate avea efecte benefice și din alte multe de vedere.

Nou-nascutii depisteaza rapid mirosul sanilor. Adultii pot spune, de asemenea, doar prin miros, daca persoana care a produs transpiratia este anxioasa sau nu.

Daca vrei sa afli mai multe despre afrodiziace, iata aici un video ce te poate ajută să afli mai multe

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

2 thoughts on “Cel mai bun afrodisiac – cum functioneaza? Au aceste substante efecte secundare?

  1. Carina says:

    Eu cred ca depinde foarte mult si de seductie. O sa expun cateva semnalele sexuale secrete ale barbatilor. La unele dintre ele nu te-ai gandit niciodata.

    Noaptea trecuta, un prieten a iesit cu o femeie. L-am intrebat: „Ce te-a atras atat de mult la ea?”.

    Mi-a spus: „Nu cred ca femeile inteleg. Nu era modul in care ma saruta. Nici felul in care ma privea. Era despre felul in care imi atingea spatele.” Stiu ca acum probabil te gandesti, „spatele”?

    Dar barbatii au semnale sexuale secrete pe tot corpul. Semnale pe care nici macar nu le stii. Ar putea fi vorba despre felul in care te uiti la el, felul in care stai intinsa pe canapea. Felul in care il saruti, poate pe gat sau oriunde altundeva. Cele mai multe femei, si am fost cu multe, merg direct spre penis si fac o mare greseala.

    Am fost odata cu o femeie pentru care preludiu insemna sa imi sarute buzele timp de zece secunde. Sa imi sarute gatul pentru 5 secunde si apoi sa coboare imediat jos. Acum probabil multi va ganditi ca asta este visul unui barbat. Dar pentru mine a fost totul prea repede. Nici macar nu m-am incalzit. Nu esti singura care are nevoie de incalzire. Avem puncte sensibile pe intreg corpul.

    Avem multe semnale sexuale secrete pe care multe femei nu le inteleg. Acestea sunt semnale sexuale pe care fiecare barbat le are: cum se gandesc la sex, de ce se gandesc la sex, cand se gandesc la sex.

    Odata ce intelegi cum sunt barbatii, vei intelege semnalele sexuale secrete. Vei intelege totul despre ceea ce il motiveaza. Si nu despre asta e vorba? Sa intelegem sexul opus, pentru ca intalnirile sa decurga mai bine, relatiile sa fie mai satisfacatoare si sa fim capabili sa ne apropiem mai mult fata de persoanele pe care le iubim.

    • Flavius says:

      Buna, Carina. De acord cu tine, de multe ori ne simtim atrasi de lucruri la care nici nu ne gandim. De altfel, acesta este si motivul pentru care exista atat de multe tehnici de seductie pe net.

      Cu toate astea, sunt multe afrodiziace care pot creste nivelul de artactie intre doua persoane. Asa cum o atingere pe spate poate fi ceea ce face un barbat sa se simta atras de o femeie, asa si mirosul il ajuta.

      Oricum, poti fi sigura ca nu acesta era ceea ce il facea sa se simta cel mai atras de ea. Cel mai probabil atingerea pe spate era acel contact fizic de care avea nevoie pentru a simti ca are atentia ei. In general, atractia fizica este cea mai puternica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.