Despre plăcerea sexuală – De ce simțim plăcere în timpul sexului?

placere sexuala

Iti place sexul? Bineinteles, cui nu ii place! Dar de ce? De ce ne place atat de mult sexul? Ce anume oferă atata plăcere in timpul actului sexual? Cercetatorii au studiat foarte mult aceasta intrebare. Iata concluziile la care au ajuns.

Conform stiintei, exista mai multe faze a sexului

Cercetatorii sustin ca exista mai multi factori datorită carora simtim plăcere in timpul sexului. Senzațiile de plăcere sunt datorate unei serii de experiențe (atat fizice cât și emotionale) pe care le traim atunci cand facem sex sau suntem excitati. Iata care sunt fazele prin care trecem in timpul sexului, care ne oferă placere.

Cele patru faze ale placerilor sexuale sunt:

  1. excitarea
  2. sexul propriu-zis
  3. orgasmul
  4. relaxarea

Acestea sunt cele 4 faze pe care le experimenteaza femeile și barbații in timpul sexului și a masturbarii. Fiecare persoana experimenteaza plăceri la intensitati diferite, deoarece organismul nostru este diferit.

Faza 1 de placere: excitarea

Faza de excitare are loc in timpul preludiului si este momentul in care placerea incepe sa se adune. In timpul acestei faze, se intampla foarte multe schimbari in organism, așadar este important ca preludiul sa fie de lungă durată.

In timpul fazei de excitare, tu și partenerul tau puteti experimenta:

  • Tensiune musculara crescuta
  • Cresterea batailor de inima
  • Respiratie mai rapida
  • Sfarcuri tari și erecte
  • Cresterea fluxului de sange la organele genitale (ce cauzeaza umflarea clitorisului și a labiilor interne la femei iar la barbati provoaca erectia)
  • Producerea lubrifiantului natural de catre organele genitale
  • Cresterea sanilor femeilor
  • Umflarea peretilor vaginali
  • Umflarea testiculelor
  • Intarirea scrotului

Toate acestea sunt cauzare datorită nivelului ridicat de plăcere in timpul sexului sau a masturbarii. Cu toate acestea, daca unele nu sunt prezente, nu înseamnă ca nu exista placere. De exemplu, pot fi femei foarte excitate care sa nu aiba sfarcurile intarite.

De asemenea, exista chiar și barbații care sunt extrem de excitati, insa nu reusesc sa se lubrifieze natural sau să obțină o erecție completa. Exista multe suplimente care ii pot ajuta.

Produse pentru o erecție puternică la bărbați

Faza a doua: sexul propriu-zis

In faza a doua are loc sexul, deci se intampla, practic, actiunea. In aceasta faza nu avem multe experiențe noi (cu toate ca sunt cateva), insa cam toate cele de la faza 1 se intensifica.

Experientele din faza a doua:

  • Respiratia devine mai alerta
  • Bataile inimii cresc și mai mult
  • Muschii devin mai tensionati
  • Fluxul de sange din zona vaginala atinge cote maxime
  • Testiculele se ridica iar scrotul devine mult mai strans
  • Clitorisul femeilor devine sensibil la atingere

Pentru a te bucura de plăcere intensa in timpul acestei faze, expertii recomanda ca preludiul sa fie suficient de lung pentru ca femeia sa fie foarte excitata.

In aceasta faza, nivelul de plăcere este foarte ridicat și constant. Asadar, pe tot parcursul acestei faze vei experimenta plăceri intense. Pentru ca femeia sa poata ajunge la faza urmatoare, este indicat ca faza a doua sa dureze mult. Din fericire, exista foarte multe suplimente care te pot ajuta sa rezisti suficient.

Cele mai bune suplimente pentru combaterea ejaculării precoce

Faza a treia: Orgasmul

Faza a treia este cea in care se ajunge la orgasm. Acum vei experimenta cele mai intense placeri. Aceasta este de scurta durata (dureaza doar câteva secunde), insa placerea pe care o simti este incomparabila.

In timpul acestei faze, vei experimenta:

  • Contractii musculare involuntare
  • Spasme musculare intense
  • Eliberare brusca și rapida de tensiune sexuala
  • Contractii musculare vaginale și contractii ritmice ale uterusului

Femeile pot experimenta mai multe orgasme in timpul sexului, așadar după obtinerea unui orgasm, acestea pot continua. Barbatii insa trebuie sa astepta o perioada inainte sa poata experienta alt orgasm.

Perioada de asteptare difera de la barbat la barbat și sunt mai multi factori care ii pot influenta cum ar fi varsta, sanatatea sistemului reproducator, conditia fizica etc.

Daca femeile nu pot ajunge la acest punct, exista o serie de produse care le pot ajuta.

Produse de TOP care ajută femeile să aibă orgasm mai repede

Faza a patra: relaxarea

In aceasta faza, placerea nu mai este cauzata de sex, ci de eliberarea sexuala. In timpul acestei faze, organismul revine la starea lui initiala:

  • Erectia se retrage iar penisul revine la culoarea și dimensiunea lui dinanite de sex
  • Respiratia se normalizeaza, fluxul de sange de asemenea

In timpul acestei faze, vei simti o stare generala de bine atat fizica cât și psihica, care iti provoaca o plăcere confortabila. Este senzatia de după sex.

De ce sexul provoaca și plăcere psihica?

Creierul este propriul centru de plăcere din timpul sexului. Doar prin simplul fapt ca te afli langa o persoana de care iti place, ajuta la cresterea nivelului de oxitocina in organism. Acest hormon îți oferă o stare de bine, de siguranta, provocand plăcere psihica.

Oamenii de stiinta sustin ca exista anumite parti ale creierului care provoaca placere. Acestea sunt stimulate atunci cand mananci sau faci sex. Din acest motiv, in timpul acestor doua activitati, simtim plăcere atat fizica cât și psihica.

Cum sa obtii plăceri mai puternice in timpul sexului

Cel mai bun mod prin care poți poti obtine plăceri mai intense in timpul sexului este prin ascultarea corpului și a creperului. Ce și cine anume iti provoaca plăceri mai puternice in timpul sexului?

Iata câteva sfaturi pentru a te bucura de o plăcere crescuta in timpul sexului:

  • Alege partenerul potrivit. Pentru ca sexul sa fie mai placut, este indicat sa alegi un partener fata de care sa simti o atractie fizica. Atat femeile cât și barbații ar trebui sa aleaga bine partenerul daca vor sa se bucure de plăcere in timpul sexului.
  • Alege pozitia care iti provoaca mai multa placere. Exploreaza-ti corpul și invata ce pozitii te satisfac cel mai mult. Poti experimenta prin masturbare, sau poți pur și simplu sa te gandesti ce pozitii te excita.
  • Vorbeste cu partenerul tau despre ce ii provoaca lui placere. Pe langa intarirea relatiei, o discutie deschisa va ajuta pe amandoi sa va bucurati mai mult de sex. Cine stie, poate afli de niste pozitii care-ti plac, la care nici nu te-ai fi gandit!
  • Incearca și lucrurile care ii plac partenerului. Incercati atat lucrurile care-ti plac tie, cât și cele care ii plac lui.. Afla ce anume ii provoaca plăcere lui și fa in asa fel incat sa va provoace amandurora placere
  • Fiti creativi! Sexul nu este doar despre placere. Acesta te ajută să iti cunosti organismul, sa te cunosti mai bine pe tine. Toata acea intimitate din cuplu întărește relatia și va ajuta sa va cunoasteti la un nivel la care nimeni nu mai are acces. Toate acestea va ajuta sa aveti mai multa incredere unul in celalalt și sa va bucurati de partide mai intense de sex.

Sexul trebuie sa fie mereu sigur pentru a provoca placere

Daca nu doresti un copil și nu folosesti o metoda de contraceptie, nu te poți bucura prea mult de sex. Orice plăcere simti este anulata de grija faptului ca poți oricând sa ramai insarcinata. Cea mai plăcută partida de sex este una sigura!

Siguranta sexuala ar trebui sa fie mereu pe primul loc. Vorbeste cu partenerul tau inainte sa faceti sex și asigura-te ca doriti amandoi acest lucru. Doar atunci te vei putea bucura de adevăratele plăceri din timpul sexului!

Prezervative pentru sex fără griji

Acestea sunt motivele pentru care sexul face parte (sau ar trebui, cel putin) din activitatile noastre, cel putin saptamanale. Provoaca plăcere și te echilibreaza psihic.

Asadar, sexul nu trebuie vazut doar ca pe o metoda de concepere, ci și ca o activitate pentru un stil de viata fericit și sanatos. Sexul înseamnă placere, înseamnă fericire!

Pozitii sexuale care îți oferă mai multa placere

Daca doresti sa experimenteziadevărate plăceri in timpul sexului, alegerea pozitiei potrivite este foarte importanta. Exista multe pozitii care pentru tine pot fi foarte placute, dar nu și pentru partener. Totodata pot fi pozitii care sa-i placa lui, dar nu și tie.

Subiectul pozitiilor sexuale este in mare parte foarte subiectiv. Cu toate acestea, exista câteva la care nimeni nu ar spune niciodată „nu”. Iata care sunt pozitiile sexuale care cu siguranta iti vor provoca plăcere in timpul sexului.

Pozitia misionarului – Pozitia clasica provocatoare de placere

Pozitia misionarului este cea mai clasica pozitie de sex. Femeia sta intinsa pe spate, iar barbatul se pune pe ea. Aceasta pozitie este extrem de intima, deoarece va oferă posibilitatea sa va sarutati in timpul sexului și sa va priviti ochi in ochi. Din acest motiv, nu provoaca doar plăcere fizica, ci și psihica.

Ambii parteneri se vor bucura de plăceri intense in timpul acestei pozitii sexuale, in care intimitatea atinge cote maxime. Este perfectă pentru cuplurile care adora sa fie intime și doresc o partida romantica.

Doggy Style – O pozitie kinky

Pozitia Doggy Style, sau in termeni romanesti „pozitia capra„, este o pozitie sexuala care provoaca plăceri ambilor parteneri. Cu toate ca partenerii nu au contact decat fizic, acesta este de o intensitate atat de mare incat nici nu este nevoie de apropiere psihica.

In timpul acestei pozitii, vei experimenta plăceri cum n-ai mai simtit niciodată!

Femeia deasupra – O pozitie sexuala ce garanteaza placeri

Stii ca lucrurile vor fi placute atunci cand femeia se urca pe barbat. Pozitia in care femeia sta deasupra oferă barbatului posibilitatea sa se bucure de toata frumusetea unei femei. Stand dedesubt, acesta ii va vedea sanii miscandu-se și o poate privi excitata. Este o pozitie intima care iti poate provoca plăceri atat de puternice incat vei ajunge imediat la orgasm!

Sunt multe alte pozitii care iti pot provoca placeri, insa acestea sunt cele mai comune, adorate de toata lumea. Este indicat sa vorbesti cu partenerul pentru a incerca alte pozitii sexuale deoarece multe dintre ele e posibil sa nu ii placa, insa niciodată nu va spune nu la una din acestea 3!

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

One thought on “Despre plăcerea sexuală – De ce simțim plăcere în timpul sexului?

  1. Pingback: 5 Sfaturi pentru Cuplurile care fac Sexul pe Canapea mai Intens • Just Love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.