Negii Genitali – Ce sunt, Cum se Transmit și de ce apar?

negii genitali

Negii genitali se transmit de la un individ la altul prin contactul sexual. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, această boală afectează peste 50% dintre persoanele active sexual.

În fiecare an, circa 500.000 de persoane sunt depistate cu negi genitale, de aceea această boală este considerată a fi una dintre cele mai răspândite afecțiuni cu transmitere sexuală.

De cele mai multe ori, negii genitali sunt atât de mici încât nu pot fi observați cu ochiul liberi. Din acest motiv, multe persoane nu își dau seama că suferă de această boală, decât atunci când se agravează și apar simptome severe.

Negi genitali – Cauze

Diferite tulpini ale virusului HPV (virusul papiloma uman) provoacă apariția negilor genitali. Acest virus cu peste 100 de tulpini diferite poate cauza diferite boli, inclusiv negi în zona genitală sau în altă zonă a corpului. Tot virusul HPV poate provoca și multe afeciuni grave, inclusiv cancer, de aceea populația ar trebui să se vaccineze împotriva acestui virus.

Un sistem imunitar puternic poate lupta împotriva virusului HPV, împiedicându-l să se răspândească. Însă, o persoană cu un sistem imunitar slăbit nu poate învinge virusul, iar acesta ajunge să se dezvolte și să cauzeze diferite afecțiuni, inclusiv negi genitali.

De cele mai multe ori, tulpinile HPV 6 și 11 provoacă apariția negilor genitali. Cei cu un sistem imunitar slăbit au risc mai ridicat de a se confrunta cu o astfel de infecție, în comparație cu cei care au un organism sănătos, pregătit să lupte oricând împotriva infecțiilor.

Cum se transmit negii genitali?

totul despre negii genitali

Negii genitali se pot transmite de la o persoană bolnavă la una sănătoasă prin contactul direct al pielii. Factorii de risc pentru negii genitali includ raporturile sexuale cu persoane necunoscute, contact sexual neprotejat, începerea vieții sexuale la o vârstă fragedă.

Negii genitali se pot transmite și de la mamă bebelușul nou-născut. De aceea, este recomandat ca femeile gravide să se testeze pentru a verifica dacă suferă de această afecțiune. În cazul în care testele arată că femeia suferă de negi genitală, trebuie să urmeze un tratament înainte de a naște copilul.

Negi genitali – simptome

Pentru ca această afecțiune să fie tratată, trebuie mai întâi să fie identificată. Din păcate, negii genitali nu sunt ușor de depistat, de aceea trebuie să fim atenți la toate simptomele de mai jos:

În plus, trebuie să știm care sunt zonele în care negii genitali obișnuiesc să apară. La bărbați, aceștia pot apărea pe penis, scrot și anus. La femei, negii genitali apar, în general, pe pereții vaginului, cervix, vulva și în zona dintre anus și organele genitale.

Simptomele prezentate mai sus pot apărea între 6 săptămâni și 6 luni din momentul infectării, deoarece perioada de incubație a virusului este destul de mare. Negii genitali pot fi de diferite mărimi, unii pot avea un diametru mai mic de 1 mm, iar alții pot avea chiar și câțiva centimetri.

Diagnosticarea negilor genitali

Dacă te confrunți cu cel puțin unul dintre simptomele enumerate anterior, trebui esă mergi la medicul ginecolog pentru a primi un diagnostic corect.

Inițial, medicul va aplica o soluție cu acid acetic în zona afectată pentru a evidenția negii care sunt prea mici și nu pot fi văzuți cu ochiul liber. Medicul va analiza apoi negii genitali, folosind un instrument de mărire.

Femeile pot face un test pentru a depista la timp această afecțiune, este vorba despre testul Babeș-Papanicolau. Acesta ar trebui efectuat cel puțin o dată pe an pentru a identifica și preveni diferite boli ale organelor genitale.

Afrodiziace

Complicații

Dacă negii genitali nu sunt tratați corespunzător, se pot dezvolta, ducând la apariția unor complicații grave precum:

Cancer de col uterin

Persoanele infectate cu virusul HPV pot face cancer de col uterin. Bineînțeles, nu toți pacienții vor ajunge să sufere de cancer, însă dacă nu se tratează corespunzător, au un risc ridicat de a se confrunta cu această boală necruțătoare.

Negii genitali sunt provocați de tulpini HPV cu risc oncologic scăzut, asta înseamnă că persoanele care s-au infectat cu tulpinile 6 și 11 nu sunt neapărat predispuse la cancer cervical. În general, cancerul de col uterin este cauzat de tulpinile HPV 16 și 18.

Virusul HPV poate provoca și alte forme de cancer, inclusiv cancer la penis, anus sau vulvă.

Complicații la bebelușii nou-născuți

Așa cum am precizat și în rândurile anterioare, femeile gravide care au negi genitale își pot infecta copilul nou-născut. Un copil atât de mic are un sistem imunitar slab dezvoltat și suferă mai mult decât o persoană adultă, atunci când este infectat cu negi genitali.

În plus, negii genitali prezenți pe peretele vaginal al femei gravide pot duce la apariția unor dureri puternice în timpul nașterii, pentru că împiedică țesuturile vaginale să se întindă.

Tratament pentru negii genitali

tratament pentru negii genitali

Dacă medicul specialist constată că suferi de negi genitali, îți va prescrie un tratament. Tratamentul diferă în funcție de sexul persoanei infectate, de stadiul bolii și de organismul pacientului. Negii genitali pot fi îndepărtați prin intervenții chirurgicale, sau tratament medicamentos.

Se apelează la intervenția chirurgicală abia în momentul în care organismul nu răspunde la tratamentul medicamentos.

Tratament chirurgical:

  • Excizie chirurgicală – implică tăierea negilor direct de la rădăcină și eliminarea lor de pe piele. Operația se face cu anestezie locală.
  • Electrocauterizare – presupune îndepărtarea negilor prin curent electric de intensitate scăzută
  • Congelare cu azot lichid (crioterapie) – presupune înghețarea negilor și eliminarea lor
  • Tratamente cu laser – cum ar fi utilizarea unui fascicul de lumină pentru eliminarea negilor. Această metodă de tratament chirurgical este foarte eficientă, însă și destul de costisitoare.

Alte metode de tratament

Medicul ginecolog ți-ar putea recomanda și alte metode de tratament precum:

  • Vaccinarea împotriva virusului HPV – boala va fi tratată corect și nu va recidiva
  • Folosirea acidului tricloracetic – substanță chimică care cauterizează și îndepărtează negii în momentul în care este aplicată în zona afectată. Trebuie să menționăm că acest acid poate provoca durere și iritații.
  • Folosirea cremelor cu imiquimod – acționează împotriva virusului HPV întărind imunitatea. Aceste creme pot provoca reacții adverse cum ar fi durere, tusea sau erupții cutanate.
  • Utilizarea podofilinei și podofiloxului – două substanțe extrase din plante ce distrug țesutul negilor. Aceste substanțe sunt toxice și trebuie folosite doar la recomandarea medicului.

Remedii naturiste pentru negii genitali

În completarea tratamentului medicamentos prescris de medicul ginecolog poți folosi și remedii naturiste ce ajută la vindecarea bolii și întărirea imunității.

Oțet de mere

Înmoaie un tampon din bumbac în oțet de mere și aplică-l pe zona afectată. Deoarece conține acid acetic, oțetul de mere, reușeste să îndepărteze celulele moarte.

Usturoi

Taie un cățel de usturoi și aplică-l pe zona afectată, iar negii se vor usca și vor cădea.

Suc de ceapă

Sucul de ceapă se folosește la fel ca oțetul de mere. Acesta combate microbii și previne răspândirea infecției.

Sare

Presară puțină sare pe zona afectate pentru a împiedica răspândirea infecției. Sarea de masă are efect antiseptic.

Venin de albină

Se găsește în multe creme disponibile în farmaciile naturiste. Crema cu venin de albină se aplică pe zona afectată o dată pe zi. În timp, negii se vor usca și vor cădea. Pentru a împiedica reapariția infecției, tratamentul cu venin de albine trebuie urmat încă 1-2 săptămâni după ce negii au dispărut.

Ulei de chiparos albastru

Acest tip de ulei se aplică pe zona afectată de negi o dată pe zi. Este eficient în tratarea negilor genitali, dar și a altor infecții genitale.

Ulei de ricin

Uleiul de ricin luptă împotriva virusului HPV responsabil de apariția negilor genitali. Uleiul de aplică pe zona afectată o dată pe zi.

Frunze de gălbenele

Acestea se pun în oțet de mere și se prepară un suc. Se înmoaie un tampon din bumbac în sucul respectiv și se tamponează zona afectată de câteva ori pe zi. Acest remediu se folosește zilnic până când negii se usucă și cad.Și tinctura de gălbenele este la fel de eficientă.

Cea mai nouă colecție de vibratoare

Tinctură de propolis

Propolisul are numeroase beneficii pentru sănătate, de aceea este folosit de mult timp la tratarea afecțiunilor respiratorii și digestive. Tinctura de propolis ajută sistemul imunitar să lupte cu infecțiile, bacteriile și diferiți paraziți. Aceasta poate fi folosită pentru tratarea negilor genitali.

Suc de rostopască

Se obține prin ruperea plantei și se aplică pe zona afectată de câteva ori pe zi. Sucul de rostopască trebuie lăsat să acționeze asupra negilor pentru a-i putea elimina.

Infuzie de melisă

Această infuzie se obține prin adăugarea a două linguri de iarbă de melisă într-un vas cu două pahare de apă clocotită. Se lasă infuzia să se răcească, apoi se consumă câte jumătate de pahar, de 3 ori pe zi.

Unguent cu sinecatechine

Acest unguent se găsește în farmaciile naturiste și conține extract din ceai verde, eficient în tratarea negilor genitali. Unguentul se aplică pe zonele afectate, conform recomandărilor medicului. Rezultate eficiente se obțin doar dacă unguentul este aplicat corect, pentru o perioadă de aproximativ 3-4 luni.

Extract de ciuperci japoneze

Ajută la tratarea negilor genitali, pentru că acționează direct asupra virusului HPV. Substanța AHHC (Active Hexose Correlatex Compound) care se găsește în aceste ciuperci are proprietăți imunomodulatoare și ajută la eliminarea negilor genitali.

AHCC crește numărul de celule albe care au rolul de a lupta împotriva infecțiilor. În plus, această substanță previne creșterea tumorilor și oprește răspândirea virusului HPV.

Ulei de cocos

Acesta poate fi utilizat pentru ameliorarea simptomelor specifice negilor genitali, dar și pentru întărirea imunității, deoarece conține vitaminele E și K, fier, acizi grași Omega-6 și grăsimi saturate. Beneficiile uleiului de cocos asupra organismului se datorează acizilor grași cu lanț mediu care stimulează sistemul imunitar.

Curcumin

Curcuminul se găsește în turmeric și este utilă pentru persoanele care se confruntă cu negi genitali pentru că are acțiune puternică împotriva virusului HPV. Potrivit unui studiu publicat în 2013, curcuminul are proprietăți antioxidante, antivirale și antiinflamatorii asupra tulpinei HPV 16.

Ciuperci Maitake

Aceste ciuperci de origine japoneză oferă numeroase beneficii pentru organismul uman. Extractul de ciuperci Maitake are proprietăți imunostimulatoare, antivirale și antitumorale și luptă împotriva virusului HPV.

Goldenseal

Această plantă medicinală are un puternic efect antibiotic, de aceea este folosită la tratarea infecțiilor și a altor afecțiuni. Luptă împotriva virusului HPV și ajută la tratarea negilor genitală. Goldenseal conține uleiuri volatile, alcaloizi izochinolinici, vitamine și minerale.

Sfaturi pentru prevenirea și tratarea negilor genitali

cum descoperim negii genitali

Te poți feri de negii genitali dacă respecți următoarele recomandări:

Ai grijă de tine și de partenerul tău

Într-un cuplu, ambii parteneri ar trebui să aibă grijă unul de celălalt. Negii genitali apar, de cele mai multe ori, în locuri în care nu pot fi observați, de aceea, ar fi bine să îți examinezi partenerul pentru a depista la timp negii genitali.

Colecție nouă de lenjerie intimă pentru femei

Mergi la medic imediat ce te confrunți cu primele simptome ale negilor genitali

Cu cât începi tratamentul mai repede, cu atât vindecarea va fi mai ușoară. Dacă te confrunți cu oricare dintre simptomele de mai sus, sună-ți medicul ginecolog și fă-ți o programare.

Nu te baza pe noroc

Protejează-te când faci sex, pentru a preveni bolile cu transmitere sexuală. Nu te baza pe noroc, pentru că acesta nu este mereu de partea ta. Folosește prezervativul în timpul unui contact sexual pentru a reduce riscul de a contracta infecția cu negi genitali.

Epilează-te cu atenție

Atunci când folosești o cremă depilatoare sau te razi cu lama în zona genitală, creezi un mediu propice pentru înmulțirea negilor genitali. Nu împărți niciodată obiectele de uz personal cu altcineva.

Evită contactul sexual cu persoane necunoscute

Dacă faci sex cu persoane necunoscute ai un risc crescut de a suferi de o boală cu transmitere sexuală.

Nu merge desculț în locurile publice

Evită să pășești cu picioarele goale în vestiare, piscine sau alte zone cu suprafețe umede, deoarece riști să contractezi virusul responsabil de apariția negilor genitali,

Evită încălțămintea strâmtă

Dacă porți o încălțăminte strâmtă, picioarele îți vor transpira și astfel vei crea un mediu favorabil pentru dezvoltarea infecției.

Adoptă un stil de viață sănătos

Încearcă să faci cât mai multă mișcare și să consumi alimente sănătoase, în special fructe și legume pentru a-și întări sistemul imunitar și a-ți ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor.

Reține că este mult mai ușor să previi o boală decât să o tratezi!

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.