Transsexualitatea – Ce este și Ce Declanșează Acest Fenomen? Cum Devine Cineva Transexual?

totul despre transsexualitate

Transsexualitatea se caracterizează prin dorința de apartenență la sexul opus. O persoană de sex feminin poate ajunge, la un moment dat, să-și dorească să fie recunoscută ca bărbat. Dacă persoana respectivă își dorește cu adevărat acest lucru, își schimbă stilul vestimentar și apelează inclusiv la intervenții chirurgicale. Altfel spus, va începe să trăiască exact ca un bărbat.

Nu se poate evalua prevalența transsexualității pentru că nu există foarte multe persoane care urmează un tratament. Totuși, se crede că 1 bărbat din 100.000 își dorește să fie femeie, în timp ce 1 femeie din 400.000 își dorește să devină bărbat.

În Suedia raportul este de 1 la 37.000 respectiv 1 la 103.000, în timp ce în Anglia, cifrele arată că 1 bărbat din 30.000 vrea să fie femeie, iar 1 femeie din 100.000 vrea să fie bărbat.

Irigatoare Anale - Cele Mai Bune Prețuri Din Sex Shop

Fenomenul transsexualității nu a apărut acum, ci în urmă cu foarte mulți ani și s-a manifestat în diferite societăți. Deoarece medicina a evoluat foarte mult în ultimul timp, a devenit posibilă tranziția de la femeie la bărbat și invers cu ajutorul chirurgiei și a hormonilor. Cu toate ca homosexualitatea a devenit din ce in ce mai acceptata in societate, transsexualitatea ramane unul din cele mai putin recunoscute fenomene.

Cum se manifestă transsexualitatea?

Cei mai mulți transsexuali adulți susțin că aveau o repulsie față de genul lor înainte de pubertate. Aceștia nu vor să-și aducă aminte de perioada pubertății, pentru că au trecut prin diferite schimbări hormonale, iar corpul lor a început să capete trăsături care pentru ei erau total străine.

La pubertate, majoritatea transsexualilor și-au dat seama că își doresc să-și schimbe genul și să scape de caracteristicile specifice sexului cu care s-au născut. Sunt situații în care repulsia față de sexul de la naștere apare în copilărie. Unii băieței ar putea purta rochițe și s-ar putea juca cu păpușile arătând că este interesat de activități pe care le fac fetițele.

Studiile arată că băieții care au un astfel de comportament în copilărie, au mai multe șanse să devină homosexuali decât transsexuali.

Transexualitatea și homosexualitatea sunt același lucru?

Transsexualitatea și homosexualitatea sunt două lucruri diferite. Transsexualitatea reprezintă dorința unui homosexual de a-și modifica aspectul corpului pentru a arăta ca persoanele de sex opus. O persoană transsexuală poate fi homosexuală, heterosexuală, lesbiană ori bisexuală.

Cu alte cuvinte, un bărbat care a trecut prin mai multe schimbări pentru a deveni femeie, ar pute fi considerat heterosexual dacă are o relație cu un bărbat. În schimb, dacă are o relație cu o femeie, o astfel de persoană este considerată lesbiană.

Procesul de transformare

Acest proces implică atât măsuri sociale, cât și măsuri medicale și juridice. În ceea ce privește măsurile sociale, acestea implică schimbarea numelui, alegerea hainelor și exprimarea gesturilor caracteristice persoanelor de sex opus.

transsexualitatea

Măsurile sociale includ intervenții chirurgicale și terapii hormonale ce ajută la obținerea unui aspect similar cu cel al persoanelor de sex opus. Persoanele transsexuale pot avea probleme cu autoritățile care nu vor să le recunoască noul nume și noul sex. Transsexualitatea nu este un fenomen cunoscut de autoritati, in special in Romania.

Cauze

S-au făcut multe cercetări în această direcție, însă nu s-au descoperit cauzele exacte ce duc la aceste manifestări. Cercetătorii cred totuși că transsexualitatea este influențată de genetică, educație, hormonii din viața uterină ori structura creierului.

Intervenție chirurgicală pentru schimbarea sexului

Înainte de a fi supus unei operații de schimbare a sexului, pacientul este evaluat psihologic. Intervențiile chirurgicale pentru schimbarea de sex și tratamentul hormonul sunt aplicate doar după ce pacientul primește diagnosticul de transsexualitate. De asemenea, este necesar ca specialiștii să-și dea acceptul pentru ca operația să fie efectuată.

De obicei, pacienții apelează la această intervenție chirurgicală când ajung la finalul adolescenței, dar trebuie să precizăm că nu există limită superioară de vârstă în ceea ce privește schimbarea de sex.

Transsexualii au instincte sexuale la fel ca cei cu sexualitate normală. Foarte mulți transsexuali sunt implicați într-o relație atunci când apelează la operația pentru schimbare de sex.

Jucării Anale La Super Prețuri - Ideal Indiferent de Orientarea Ta Sexuală

Trebuie menționăm că, de cele mai multe ori, transsexualii nu sunt atrași de activități homosexuale. Foarte rar, operația pentru schimbare de sex este făcută la persoane în vârstă.

Riscuri

La fel ca orice altă operație, și intervenția chirurgicală pentru schimbare de sex implică anumite riscuri. De obicei, în cazul celor care vor să treacă de la sexul masculin la cel feminin poate apărea riscul de stenoză vaginală.

Uneori, din motive anatomice, vaginul ar putea fi îngust și scurt, iar pentru îmbunătățirea aspectului labiilor ar putea fi nevoie de alte intervenții. În cazul unor pacienți poate apărea stenoza uretrei.

În ceea ce privește operația de schimbare de sex în rândul celor ce vor să treacă de la sexul feminin la cel masculin, pot apărea complicații precum necrozarea zonei testiculare. De asemenea, este posibil ca pacientul să se declare nemulțumit de felul în care arată după operație.

Intervențiile chirurgicale de succes

De obicei, operația de schimbare de sex, are o rată mai mare de succes în rândul celor care trec de la genul masculin la cel feminin, deoarece aceștia sunt mai mulțumiți de noul aspect estetic.

În plus, perioada de recuperare este mai scurtă, iar operația reprezintă doar o etapă din procesul de schimbare de sex. Mai târziu însă ar putea apărea nemulțumiri provocate de schimbarea vocii, creșterea sânilor sau a părului de pe corp.

În ceea privește schimbarea de sex în cazul persoanelor de sex feminin, aceasta nu este la fel de optimă, deoarece până acum nu s-a descoperit cea mai bună tehnică de faloplastie.

Înlocuirea organului sexual feminin cu cel masculin se realizează prin tehnici realizate gradual, pentru că pot exista probleme de natură fizică ori sexuală. În plus, dacă se face o intervenție precum faloplastie, penisul nu ar mai putea menține un act sexual.

Dificultăți întâmpinate

Intervenția chirurgicală de schimbare de sex nu poate fi realizată în următoarele situații:

  • Pacientul a suferit o operație de schimbare de sex de a presupus eliminarea penisului și a testiculelor
  • Femeia care a apelat la o schimbare de sex pentru a deveni bărbat ar putea ajunge să nu-și mai folosească vaginul. În anumite situații, vaginul este folosit la construcția noii uretre.

Operație de schimbare de sex – ce este posibil și ce nu

  • Dacă se folosesc proteze gonflabile, este posibil să ca pacientul să aibă o erecție satisfăcătoare
  • Ejacularea însă nu este posibilă, pentru că nu există lichid spermatic. Atât testiculele cât și prostata sunt absente.
  • Femeile care apelează la o schimbare de sex, pot face, în continuare sex cu o femeie.
  • Ovulația este imposibilă, pentru că nu se produc ovule.
  • Menstruația nu poate avea loc deoarece nu există uter și ovare.
  • Cei care trec printr-o schimbare de sex pot avea orgasm.
  • Alăptarea nu este posibilă..

ce este transsexualitatea

Terapie hormonală

Terapia hormonală este necesară după operația de schimbare de sex. Medicamentele hormonale se administrează pentru stimularea unor caracteristici sexuale secundare, deoarece operația are rolul de a corecta doar caracteristicile principale.

În cazul în care terapia hormonală nu duce la schimbarea vocii, pacienții ar putea apela la chirurgia laringelui.

Implicații psihologice

Avand in vedere ca transsexualitatea nu este cel mai recunoscut fenomen, mai ales in Romania, aceste persoane se pot simti foarte judecate de cei din jur. Unele persoane s-ar putea să nu se simtă bine în prezența celor care au trecut printr-o operație de schimbare de sex. Chiar dacă cel care a apelat la o astfel de intervenție are acum trăsăturile unei persoane de sex masculin, este posibil să aibă aceeași personalitate din trecut.

Nu este bine să judecăm o astfel de persoană și, de asemenea, nu ar trebui să ne schimbăm atitudinea față de ea. Ar trebui să realizăm că aceasta are multe calități, care nu se vor pierde în urma operației de schimbare de sex.

Colecție Nouă De Vibratoare Anale - Pentru Orgasme De Neuitat

În plus, odată ce trece printr-o astfel de schimbare, transsexualul se simte mai bine în pielea sa.

Mutilarea organismului

Cele mai multe persoane nu au o problemă cu genul cu care s-au născut și nici nu se gândesc să-și modifice anumite părți ale corpului. Operația de schimbare de sex ajută la construirea unei noi identități, iar rezultatul ei poate avea un impact major asupra psihicului.

În cazul în care o persoană ce trece printr-o astfel de intervenție chirurgicală nu este mulțumită de transformările sale fizice poate apărea o senzație de disconfort.

Cum să-i sprijini pe transsexuali?

Un transsexual poate fi ajutat prin multe moduri. Dacă ai o astfel de cunoștință ar fi bine să o susții și să fii alături de ea când trece prin aceste transformări. Arată-i că se poate baza pe tine și îți poate cere ajutorul ori de câte ori are nevoie de sprijin.

Când te adresezi persoanei respective, folosește numele modificat de curând. Astfel, îi arăți că iei în serios decizia lui și o și ajuți să se acomodeze cu noul nume. De asemenea, ar fi bine să-ți petreci timpul liber cu ea și să faceți diferite activități recreative. Dacă vrei să le povestești și altora despre experiența prin care a trecut prietenul tău, fă-o doar după ce primești acordul lui.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.