Bicarbonatul de sodiu – Menține Igiena Zonei Intime

bicarbonatul-de-sodiu-pentru-vagin

Bicarbonatul de sodiu este folosit în general în bucătărie, însă acest produs aparent banal poate fi util și în ameliorarea unor afecțiuni cu care se confruntă femeile. Foarte multe produse promit să mențină zona intimă cât mai curată, însă multe dintre ele conțin substanțe chimice care pot modifica nivelul pH-ului vaginal.

Evită aceste produse și creează-ți singură o soluție pentru igiena zonei intime, folosind un ingredient pe care probabil îl ai deja în bucătărie. Bicarbonatul de sodiu te va ajuta să scapi de infecțiile vaginale și de mirosurile neplăcute.

De ce să folosești bicarbonatul de sodiu pentru spălarea zonei intime?

Un vagin sănătos are un pH ușor acid, cuprins între 3.5 și 4.5. În momentul în care valoarea pH-ului se modifică, pot apărea probleme precum:

  • Infecții micotice
  • Scurgeri vaginale abundente
  • Miros neplăcut
  • Dureri în timpul contactului sexual
  • Mâncărime

În astfel de cazuri, spălarea zonei intime cu o soluție pe bază de bicarbonat de sodiu poate contribui la restabilirea pH-ului. Deoarece este alcalin, bicarbonatul poate regla nivelul pH-ului vaginal, neutralizând produșii acizi.

Cele mai Noi Produse de Igienă din Sex Shop - Pentru O partidă de Amor Mai Sigură ca Niciodată

Cum se poate utiliza bicarbonatul de sodiu?

Iată cum ar trebui să folosești bicarbonatul de sodiu pentru a te bucura de beneficiile sale:

Utilizează-l ca sare de baie

Toarnă jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu într-un lighean cu apă călduță. Amestecă bine apoi toarnă soluția obținută în cada cu apă (doar un sfert din cadă trebuie să fie umplută cu apă) și fă o baie relaxantă. După 20 de minute de stat în cadă, trebuie să te clătești și să te ștergi cu un prosop.

Pregătește o soluție pentru spălarea zonei intime

Adaugă două lingurițe de bicarbonat de sodiu într-o cană umplută cu apă călduță și amestecă bine. Spală-te în zona intimă cu această soluție, iar la final, clătește-te cu apă curată și șterge-te cu prosopul. Nu adaugă prea mult bicarbonat în cana cu apă pentru că ai putea crea o soluție mult prea alcalină.

Când trebuie folosită soluția de bicarbonat pentru spălarea zonei intime?

Încearcă să utilizezi acest produs de curățare creat chiar de tine în următoarele situații:

După menstruație

După menstruație, mucoasa vaginală se usucă și încep să apară mâncărimi, deoarece pH-ul sângelui menstrual este de 7.5. De aceea se recomandă spălarea zonei intime cu o soluție pe bază de bicarbonat.

După folosirea lubrifiantelor parfumate

În general, pH-ul gelurilor lubrifiante este de 8, asta înseamnă că usucă mucoasa vaginală. După ce folosești un astfel de lubrifiant, ar trebui să te speli în zona intimă cu o soluție de bicarbonat.

Lubrifianți de Top, pentru Partide de Amor Mai Intense

Înainte și după contactul sexual

Sperma este alcalină, deoarece are un pH cuprins între 7.1 și 8, ceea ce înseamnă că poate modifica pH-ul vaginal.

Fluctuații hormonale

Fluctuațiile hormonale duc la un dezechilibru al florei vaginale și modifică pH-ul. Folosirea unei soluții cu bicarbonat pentru spălarea zonei intime poate fi utilă în astfel de situații.,

Mâncărimi și mirosuri neplăcute

Aceste simptome sunt specifice infecțiilor vaginale. Din fericire, bicarbonatul de sodiu ajută la eliminarea senzației de mâncărime și a mirosurilor neplăcute din zona intimă.

Trebuie menționat faptul că soluția pe bază de bicarbonat nu poate ajuta la tratarea tuturor afecțiunilor ginecologice, de aceea este recomandat să-ți faci o programare la medic dacă te confrunți cu simptome precum scurgeri vaginale excesive, mâncărimi sau mirosuri neplăcute.

Când ești plecată în vacanță sau nu ai timp să-ți prepari o soluție pentru spălarea zonei intime, poți folosi șervețele intime cu bicarbonat. Acestea ajută la eliminarea disconfortului și a mirosurilor neplăcute.

cum-poti-folosi-bicarbonatul-de-sodiu-pentru-spalarea-vaginala

Metodă de utilizare a bicarbonatului de sodiu pentru a spăla zona vaginală

Bicarbonatul de sodiu ajută la echilibrarea pH-ului în mod natural. Datorită faptului că este alcalin poate distruge celulele candide și ce pot duce la infecții vaginale. Spălarea zonei intime cu biracbonat de sodiu poate ajuta la prevenirea acestor probleme și poate chiar grăbi procesl  de vindecare, datorită proprietăților sale naturale.

Dacă și tu vrei să folosețti bicarbonatul de sodiu pentru zona intimă, iată o metodă prin care îl poți utiliza:

Adaugă două lingurițe de bicarbonat de sodiu în cadă. Amestecă-le până ce bicarbonatul de dizolvă. Stai 10-15 minute în cadă și clătește zona vaginală. Această metodă poate ajuta la tratarea a diferite probleme ce pot cauza infecții vaginale.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.