Inca de pe la 30 și putin de ani, dezechibilrul hormonal iti poate afecta viata sexuala, afectandu-ti nivelul de energie, plăcerile fizice și dorinta sexuala. Iata care sunt cele mai comune efecte negative pe care le poate avea dezechilibrul hormonal asupra vietii tale sexuale.
Ce se intampla?
Pe masura ce inaintezi in varsta, nivelul de hormoni incepe sa se dezechilibreze, afectandu-ti în mod direct viata sexuala și nu numai. Vei deveni mai obosit, mai sensibil iar libidoul tau va ajunge la pamant. Iata care sunt motivele pentru care viata ta sexuala va fi afectata.
- Nivelul de estrogen din organism se va schimba radical. Acesta fie va creste semnificativ, fie va scadea. In orice caz, se va dezechilibra, ceea ce iti va taia automat apetitul sexual.
- Nivelul de hormonul masculin scade odata cu inaintarea in varsta, mai ales in cazul barbatilor. Acest lucru iti poate afecta viata in multe feluri (muschii se lasa mai repede, grasimea se depune mai ușor), și va avea și un impact majori și asupra vietii tale sexuale, scazand calitatea erectiei și dorinta sexuala.
- Nivelul de prasteron de asemenea scade și cu toate ca acesta nu este un hormon sexual, ii va afecta pe acestia în mod direct.
Sfat: Daca ai probleme cu erectia, incearca Dragon Power, suplimentul care te ajută să obtii o erecție puternică și de lungă durată.
Fluctuatiile de estrogen
Inainte de menopauza, pe la 30 și ceva de ani, nivelul de estogen va incepe sa scada, cauzand menstruatii iregulate. Cu toate acestea, asta nu înseamnă ca toate femeile de peste 30 de ani vor avea libidoul scazut. La unele femei, nivelul de estrogen poate scadea foarte ușor, astfel ca acestea isi vor pastra apetitul sexual ridicat chiar și după 50 de ani.
Suplimente de potență - Pentru o erecție uriașă, puternică
La femeile care au kilograme in plus, grasimea va produce estrogen in exces, chiar și atunci cand ovarele nu mai pot produce, afectand astfel nivelul de progesteron. Astfel, femeile vor avea dispozitie proasta, oboseala, anxietate și vor creste in greutate.
Daca vrei sa afli nivelul de estrogen, analizele de sange sunt indicate, cu toate ca și secretiile vaginale il pot determina.
Deficienta de estrogen de asemenea cauzeaza uscare vaginala și subtierea peretilor vaginali. Daca ai dificultati de lubrifiere sau daca simti durere in timpul sexului, acestea sunt niste metode prin care vaginul tau te informeaza ca in organism exista un dezechilibru hormonal, nivelul de estrogen fiind prea scazut.
Deficitul de hormonul masculin
Atat in cazul barbatilor cât și in cazul femeilor, nivelul de hormonul masculin incepe sa scada după 30 de ani. Acesta poate cauza cresteri in greutate, transpiratii nocturne, insomnie, uscaciune vaginala, urinare frecventa și multe alte probleme.
Pe langa astea, deficitul de hormonul masculin afecteaza în mod direct apetitul sexual și erectia, astfel ca barbatilor le va veni mai greu să obțină sau sa mentina o erecție puternica.
Incearca picaturile afrodiziace Spanish Love Drops – Cresc romantismul și apetitul sexual
Spanish Love Drops, 30 ml – Picături Afrodiziace pentru Creșterea Dorinței Sexuale
Dupa 30 de ani, glandele tale inca produc cantitati semnificative de hormonul masculin, insa scade în mod constant, ajungand cu timpul la nivele suficient de mici pentru a fi nevoit sa folosesti suplimente pentru erectie.
Femeile de asemenea au nevoie de hormonul masculin pentru o viata sexuala sanatoasa. Cu toate acestea, nivelul necesar unei femei este mult mai mic, acestea producand aproximativ 0.25 miligrame de hormonul masculin pe zi in timp ce barbații produc intre 4 și 7 miligrame.
La femei, hormonul masculinul este produs de ovare și glandele andrenale iar la barbati este produs de testicule și glandele andrenale.
hormonul masculin, numit și „hormonul placerii” afecteaza în mod direct dorinta sexuala atât în cazul femeilor cât și al barbatilor. Asadar, un nivel mic de hormonul masculin înseamnă automat o calitate mai proasta a sexului.
Scaderea nivelului de prasteron
Nivleul de hormonul masculin este un alt hormon care afecteaza nivelul hormonilor de sex, influentand astfel viata sexuala. Acesta scade în mod natural odata cu varsta iar pe la varsta de 80 de ani nivelul de producere va ajunge la 5-10%.
Varsta nu e singului nivel de prasteron care influenteaza nivelul de prasteron. Stresul cronic afecteaza de asemenea în mod direct nivelul de prasteron din organism. Studiile arata ca nivelul de prasteron scade odata cu varsta.
Maraton Classic – Suplimentele care te ajută să ai un act sexual lipsit de probleme.
Varsta și sexualitatea
In ultimii ani, sexualitatea din timpul și după menopauza nu a fost foarte studiata. Multe femei au ezitat sa raporteze scaderile apetitului sexual datorită rusinii, astfel ca nu exista date concrete in ceea ce priveste sexualitatea in aceasta perioada.
Cu toatea acestea, exista foarte multe femei care se bucura de o viata sexuala activa chiar și după menopauza. De fapt, libidoul și functia sexuala ar trebui sa fie componentul principal al strategiei tale medicale pentru o viata sanatoasa.
Cum pot combate dezechilibrul hormonal, crescand în mod natural nivelul acestora?
Dezechilibrul hormonal este foarte raspandit in aceasta perioada. Acesta iti poate afecta în mod direct viata sexuala, astfel ca nu te vei mai putea bucura de momente la fel de plăcută alaturi de partener. Acest lucru se poate vedea chiar și in viata de zi cu zi deoareece certurile devin din ce in ce mai dese și ambii parteneri sunt mai tensionati.
Afrodiziace de calitate, pentru persoanele ce doresc o noapte mai intensă
Cu toate ca multe probleme pot cauza un dezechilibru asupra hormonilor tai sexuali, partea buna e ca multe femei il pot echilibra în mod natural, fără medicamente.
Strategiile pentru echilibrarea nivelului de hormoni
Dezechilibrul hormonal este cauzat in primul rand de mancarea necorespunzatoare. Daca mananci prea mult zahar, vei produce mai multa insulina, ceea ce înseamnă mai mult estrogen și hormonul masculin. Orice tip de faina sau zahar poate produce dezechilibru hormonal.
Branzeturile și laptele – Principalul cauzator de dezechilibru hormonal
Branzeturile și glutenul pot cauza în mod direct un dezechilibru hormonal. De asemenea, substantele aflate pe fructe și legume precum pesticidele pot afecta în mod direct nivelul de hormoni. Pentru echilibrarea acestora, este recomandat sa urmezi o cura de detoxifiere.
Branzeturile pot cauza rapid un dezechilibru hormonal deoarece laptele, branza și cascavalul sunt toate pline de hormoni. Mai ales daca laptele vine de la vacile gestante, acesta este o adevărată bomba de hormoni. Daca vrei sa echilibrezi nivelu de hormoni, trebuie sa renunti renunti – cel putin temporar – la branzeturi și lapte.
Dupa ce ai scos aceste alimente din alimentatie, este timpul sa adaugi alimente care sa te ajute. Consumul legumelor bio neprocesate și a carnii neprocesate te poate ajută să aduci nivelul hormonal la un nivel obisnuit. Atunci cand vrei sa tii o astfel de dieta, trebuie sa reduci pe cat posibil cantitatea de xenoestrogen, hormoni și antibiotice consumate (antibioticele trebuie luate la recomandarea medicului).
Fa pasi mici și siguri, precum alegerea alimentelor neprocesate, bio in locul cleor pocesate și consumul apei filtrate in locul celei imbuteliate.
Uleiul de peste și alte vitamine/minerale combat dezechilibrul hormonal
Uleiul de peste, vitamina D și B îmbunătățește nivelu de estrogen. Probioticele, antioxidantii, fitonutrientii și grasimile omega-6 imbunatatesc nivelul de hormoni și te ajută să te bucuri de sex ca inanite.
Exercitiile fizice combat dezechilibrul hormonal
Atunci cand faci exerciții fizice, vei observa ca simptomele de SPM se vor reduce. Din acest motiv, trebuie sa gasesti ceva ce iti place sa faci. Fugitul, plimbarile lungi, exerciții cardio, dansatul sau orice alta activitate care iti place. Daca faci o activitate care nu iti face placere, nu vei reusi niciodată sa te tii de aceasta. Din acest motiv, este important sa gasesti anumite activitati care iti fac placere.
Redu stresul, dormi mai mult, redu consumul de alcool
Stilul de viata este un factor principal pentru dezechilibrul hormonal din organismul tau. Stresul, oboseala și excesul de alcool pot cauza probleme hormonale grave. Incearca sa reduci nivelul de stres, sa dormi suficient și sa elimini sau sa reduci consumul de alcool pentru a combate dezechilibrul hormonal.