Froteurismul este o parafilie, o tulburare sexuala in care o persoana obtine plăcere atunci cand isi atinge sau freaca organul genital de un strain fără consimtamantul acestuia si, cel mai adesea, fără sa fie vazut.
Actul de froteurism este cel mai des intalnit in locurile foarte aglomerate (cum ar fi in tramvaie, metro, lifturi, trenuri sau autobuze) in care victima crede ca contactul fizic dintre el și persoana ce sufera de aceasta tulubrare este accidentala.
Persoanele ce practica froteurism aleg intotdeauna locurile supraaglomerate sperand sa gaseasca o victima timida care, chiar daca ii prinde, se va simti prea stanjenita pentru a spune ceva cu voce tare.
Unele teorii sustin ca persoanele ce practica froteurism vad atingerea zonei genitale de o alta persoana ca un gest intim, avand impresia ca astfel creeaza o activitate intima intre el și victima. Totusi, aceasta teorie are inca nevoie de studii.
Dupa aplicarea acestei practici, acestia cauta intotdeauna un mode de a scapa. Uele persoane poarta o masca în jurul penisului pentru a ascunde orice dovada de ejaculare care a rezultat in urma contactuli. Aceste masti au fost folosite ca dovada de a dovedi intentia de a comite froteurism in unele cazuri.
Prezervative super confortabile, exact pe mărimea ta. Calitate absolută
In cazuri extreme, persoanele ce practica froteurism pot ejacula direct pe victima.
Ce înseamnă froteurism?
Termenul „froteurism” vine din franceza de la verbul „frotter” care înseamnă ” a freca”.
In mod original, froteurismul era cunoscut sub numele de „frotaj”, care inca este inca folosit.
Păpuși gonflabile de top. Perfete pentru menținerea dorințelor sexuale sub control
Termenul de frotaj in zilele noastre poate cauza confuzie deoarece acum se refera la actul sexual in care partenerii se freaca reciproc unul de celalalt, cu acord din partea amandurora.
Ce persoane sunt predispuse sa aiba dorinte de froteurism cel mai adesea?
Majoritatea persoanelor care au astfel de dorinte au intre 15 și 25 de ani. Froteurismul s-a observat de asemenea ca fiind comun și in cazul persoanelor batrane, timide sau care au dorinte sexuale inhibate. Majoritatea actelor de froteurism sunt puse in aplicare cu foarte multa grija pentru a evita sa fie prinsi. Cu toate acestea, se intampla sa fie descoperiti.
Majoritate vitcimelor ale celor care practica froteurism sunt femei.
Simptomele principale
In cartile specializate de psihiatrie se spun ca o persoana este diagnosticata cu profeurism in urmatoarele situatii:
- Daca o persoana are dorinte sau fantezii intense, constante ce implica frecarea de o persoana straina fără acordul acesteia
- Daca o persoana nu poate functiona normal datorită acestor dorinte, devenind o obsesie
Care este diferenta intre froteurism și frotaj?
Froteurismul este o agresiune sexuala ce implica frecarea zonei genitale de o victima, de obicei o persoana straina (insa nu neaparat), fără acordul acesteia. Aceste activitati au loc in general in spații publice.
Aceasta este considera o problema psihiatrica și necesită adesea tratament. Adesea aceste persoane sustin ca simt ca creeaza o legatura intima intre ei și partener in timp ce practica aceste activitati.
Frotajul este o activitate sexuala care implica frecarea zonei genitale de o persoana, insa cu acordul acesteia. Aceste activitati au loc in spații private iar ambii parteneri se simt bine, deoarece ambii si-au dat acordul, așadar nu este considerat o agresiune sexuala ci o tehnica sexuala de satisfacere.
Frotajul poate implica unuia de parteneri de celalalt sau frecare reciproca. De asemenea, poate insemna și frecare zonelor genitale. Cel mai adesea aceste activitati sunt intalnite in cazul homosexualilor (in barbati).
Cauze și tratament
Nu se stie exact ce anume cauzeaza oamenii sa fie pasionati de froteurism. Cu toate acestea, exista câteva teorii:
- Datorita unui incident care a făcut persoanele sa isi atinga zona genitala de o alta persoana intr-o zona aglomerata i-a făcut sa se excite, dezvoltand astfel acest fetish.
- Anumiti factori psihologici fac persoanele acestia sa aiba impresia ca atingerea unei persoane cu penisul reprezinta un act intim, romantic. Astfel, acestia au impresia ca asa pot avea parte de un act intim cu o persoana pe care, în mod normal nu ar fi avut curajul sa o abordeze
- Experientele neplacute din copilarie, inclusiv abuzul sexual poate duce la dezvoltarea tulburarilor sexuale. Froteurismul poate fi unul din aceste tulburari
Cu toate ca multi barbati ar putea sa considere sexy sa isi atinga organul genital de o femeie de care se simti atrasi, doar cei care pun in practica aceasta activitate sufera de aceasta tulburare, deoarece majoritate reusesc sa isi mentina sub control dorintele.
Suplimente pentru o erecție puternica. Orgasme garantate femeilor!
Tratamentul pentru froteurism consta in terapie cognitiv comportamenentala și psihoterapie. In terapia cognitiv comportamentala, persoana care sufera de forteurism trebuie sa invete sa isi controleze impulsurile de a atinge (cu organul genital) o victima fără acordul sau. De asemenea, uneori se poate oferi și acetat de medroxiprogesteron, un hormon predominant feminin ce se considera ca scade dorintele sexuale.
Cu toate acestea, nu exista nicio metoda prin care aceasta dorinta poate fi complet indepartate. Asdar, cei care practica astfel de activitati ar putea sa caute comunitati in care sa practice aceste fetish-uri in jocuri de roleplay, cu consimtamantul tuturor.
Parfum cu feromoni special conceput pentru bărbați. Vei avea orice femeie dorești la picioare!
Hot Pheromon Tokyo Urban Man – Parfum cu Feromoni pentru Barbati, 30 ml
Cine ar trebui sa caute un tratament pentru froteurism?
Froteurismul este considerat o formă de agresiune sexuala și este ilegal. Daca o persoana sufera de aceast tulburare, ar trebui sa consulte un medic specialist cat mai repede posibil. Aceasta tulburare nu este de invonivatit atat timp cat nu a fost pusa in practica. Un medic te poate indruma la un psiholog bun care sa te ajute sa iti mentii aceasta dorinta sub control.
Concluzie
Daca o persona sufera de aceasta tulburare, nu ar trebui invinovatita ci ajutata sa isi depaseasca aceste dorinte. Este important sa intelegem ca, la randul ei, și persoana care are aceste dorinte este o victima. Important este sa isi mentina dorinta sub control și sa nu aplice aceasta practica.
Cu toate ca exista câteva teorii, nu se stie exact care este cauza pentru care apare aceasta tulburare, deoarece studiile nu sunt inca concludente.
Cu ajutorul unui psihoterapeut și a medicatiei corespunzatoare, exista sanse de a mentine aceasta dorinta sub control.
Surse de informare
- Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders: DSM-5. 5th ed. Washington, D.C.: American Psychiatric Association, 2013. Print.
- LeVay, Simon, Janice I. Baldwin, and John D. Baldwin. Discovering Human Sexuality. 2nd ed. Sunderland, MA: Sinauer Associates, 2012. Print.