Mycoplasma Hominis și Ureaplasma Urealyticum – Ce sunt, Ce Simptome Prezintă și Cum Se Transmit?

Ureaplasma-Urealyticum-si-Ureaplasma-Urealyticum

Micoplasmele sunt microorganisme foarte mici care trăiesc liber. Acestea sunt diferite de celelalte tipuri de bacterii și nu au un perete celular, iar asta înseamnă că nu se pot observa pe colorațiile bacteriene precum colorația Gram. Micoplasmele se găsesc în gât, în tractul genito-urinar, dar și în tractul respirator.

Ureaplasma urealyticum și Mycoplasma hominis se transmit pe cale sexuală și sunt responsabile de apariția uretritei nongonococice. De asemenea, acestea provoacă inflamația prostatei (în cazul bărbaților), scurgeri vaginale și afecțiuni inflamatorii pelvine (în cazul femeilor). Aceste micoplasme se pot transmite de la mamă la bebeluș la naștere.

Femeile gravide riscă să se confrunte cu o infecție a fluidului amniotic din cauza micoplasmelor, iar această infecție poate provoca naștere prematură sau probleme de sănătate la copilul nou-născut.

Este recomandat ca bărbatul să ceară ajutorul medicului atunci când are uretra inflamată, dar nu din cauza gonoreei sau chlamydiei. De asemenea, femeia ar trebui să-și facă o programare la medic dacă bănuiește că ar avea o infecție genitală cu micoplasmă.

Cele mai noi produse din sex shop. Super Oferte

Dacă se detectează mycoplasma sau Ureaplasma urealyticum în proba de cultură, pacientul ar putea suferi de o infecție cu mycoplasma, mai ales dacă eșantionul este din sânge. Însă, dacă eșantionul provine din tractul genital, rezultatul pozitiv poate înseamna că mycoplasma face parte din flora normală.

Ureaplasma urealyticum se găsește în tractul genital la circa 60% din persoanele de sex feminin sănătoase, în timp ce mycoplasma hominis este prezentă la circa 20% dintre femei.

În cazul în care mycoplasma nu se găsește în cultură, fie pacientul nu este infectat, fie mycoplasma nu este prezentă într-o cantitate suficient de mare pentru a putea fi observată.

Care sunt cele mai comune tipuri de Mycoplasma care ar trebui sa ne ingrijoreze

Pe langa Mycoplasma Homonis, există multe alte forme care ar trebui să ne ingrijoreze. De fapt, există peste 200 de tipuri de Mycoplasma, dar partea bună este ca majpritatea nu sunt sserioase. Cele mai periculoase sunt:

  • Mycoplasma pneumoniae
  • Mycoplasma genitalium
  • Mycoplasma hominis
  • Ureaplasma urealyticum
  • Ureaplasma parvum

În acest articol vom vorbi în general despre două dintre acestea: Mycoplasma hominis și Ureaplasma urealyticum. Iată tot ce trebuie să știi despre acestea.

Mycoplasma Hominis

mycoplasma-hominis

Mycoplasma hominins este găsită în zona genitală și în tractul urinar și afectează în general femeile. Dacă sistemul tău imunitar este scăzut, atunci este posibil să contactezi această infecție, dar în alte situații, nu există motiv de ingrijorare deoarece această bacterie nu n cauzează o inecție aât de des.

Mycoplasma hominins se transmite de la o persoană prin contact sexual, în cazul în care unul din parteneri este infectat cu această boală. Totuși, se poate transmite și de la o femeie însărcinată la copil în timpul nasșterii. Poate fi de asemenea să cauzeze și boala inflamatorie pelvină, o problemă serioasă de sănătate ce necesită serviicii medicale de urgență.

Femeile însărcinate pot avea următoarele probleme dacă sunt infectate cu această bacterie:

  • Riscul de sarcină ectopică
  • Risc de avort spontan
  • Risc de nașteri premature

Mycoplasma hominins cauzeaza de asemenea febra nou-născuților. Pentru a diagnostica Mycoplasma hominins, se ia o mostra din uretră sau din vagin. Tratamentul se face cu ajutorul tetraciclinei și a doxiciclinei. Cea mai bună metodă de prevenței de Mycoplasma hominins este folosirea unui prezervativ și evitarea sexului cu mai mulți parteneri.

Dildo-uri noi - Colecție de top

Ureaplasma urealyticum

Ureaplasma-Urealyticum

Aceasta se află în mod antural în zona vaginului, a colului uterin în cazul femeilor sănătoase și în zona uretrei în cazul bărbaților sănătoși. Prezenâa acesteia în general nu prezintă probleme de sănătate. Ureaplasma este transmisibilă prin sex de la o persoană infectată la una neinfectată. Poate de asemenea să se transmită de la o mamă însărcinată la copil, în timpul nașterii.

Unul din principalele simptome experimentate de femei sunt:

  • Senzație de înțepături în timpu lurinarii
  • Dureri în zona abdominală
  • Inflamații ale uretrei
  • Secreții din uretră
  • Miros neplăcut și durere în timpul secrețiilor vaginale

Bărbații caresunt infectați cu această bacterie prezintă de asemenea umflături ale uretrei, numită uretrită. Dacă o femeie însărcinată s-a infectat, această infecție poate afecta negativ atât mama cât și copilul. Unele semne și simptome experimentate de femeile însărcinate sunt:

  • Pneumonia
  • Greutate scăzută a fătului la naștere
  • Septicemie sau prezența bacteriei în sânge

Cum se tratează Ureaplasma urealyticum

Pentru a trata această infecție, medicul poate prescrie antibiotice precum tetraciclină sau macrolide

Există de asemenea și unele fluorochinolone ce pot fi recomandate, cu m ar fi moxifoxacina. Dacă o femeie se infectează după concepere, bebelușul terbuie de asemenea să ia o doză de antibiotice.

Cum îți poți da seama dacă partenerul suferă de Mycoplasma hominins sau Ureaplasma urealyticum?

cum-se-transmite-Ureaplasma-Urealyticum-si-Mycoplasma-Hominis

Primele semne care ar trebui să te pună pe gânduri dacă vrei sau nu să faci sex cu noul partener este dacă acesta are uretra inflamată. În acest caz, cel mai probabil este vorba de o boala cu transmitere sexuală.

Dacă nu este cauzată de gonoree sau chlamydia, există foarte mari șanse să sufere Mycoplasma hominins sau Ureaplasma urealyticum. În orice caz, indiferent care ar fi problema, nu îți dorești să faci sex cu o persoană ce suferă de boli transmibile și ar trebui să refuzi, indiferent despre ar ar fi vorba.

Masturbatoare de calitate - Colecția 2023

O femeie poate de asemenea să fie suspectă în cazul în care prezintă o infecție vaginală sau pelvină.

Această boală poate fi detectată medical, prin recoltarea unei probe de cultură. Totușo, dacă infecția este în tractul genital, este posibil ca proba de Ureaplasma urealyticum sau mycoplasma hominis să facă parte din flora, ceea ce este normal. Aproximativ 60% din femeile sănătoase au prezent Ureaplasma urealyticum în tractul genital și 20% au prezentă mycoplasma hominis.

În cazul în care proba are rezultat negativ, este posibil ca fie persoana respectivă să nu fie infectată, fie cantitatea să nu fie suficientă pentru a fi detectată în proba respectivă.

La cât timp după expunere apar simptomele?

De obicei durează aproximativ 2-3 săptămâni înainte apară simptome. Cu toat aecstea, în unele cazuri poate dura până la 4 săptămâni.

Aceste boli pot fi prevenite prin utilizarea unui prezervativ, dar ține cont că dacă partenerul a fost testat pozitiv după contactul sexual, trebuie să vă testați deoarece este posibilă o infecție deoarece așa cum există și sanse mici de sarcină cu prezervative, așa există și sanse de infectare, acestea fiind foarte sigure, dar uneori putând să se rupă sau să apară mici leziuni prin care se strecoară spermatozoizii sau bacterile.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.