Cum te poți angaja la un sex shop? Cum este sa lucrezi intr-un sex shop? Experiența unui fost angajat

In Romania, magazinele de tip sex shop devin din ce in ce mai comune. Daca in 2010 era un tabu sa comanzi un vibrator, acest lucru a devenit din ce in ce mai comun. Cu toate inca suntem departe de a fi la fel de deschisi la a cumpara și utiliza produse dintr-un astfel de magazin precum unele tari cum ar Danemarca, Suedia sau Rusia, ușor-usor prindem curaj. Parerea mea este ca principalul motiv pentru care refuzam din start ideea de a folosi o jucarie erotica se datoreaza ideilor noastre preconcepute, ca popor.

Romanii au tendinta sa priveasca cu dispret tot ce apare nou fără sa se informeze inainte. Numeroase studii au demonstrat cate beneficii poate aduce un vibrator nu neaparat pentru sanatatea fizica, ci pentru psihic și chiar pentru cupluri.  Cu toate acestea, romanii devin din ce in ce mai deschisi la ideea de a intra intr-un sex shop pentru a cumpara un produs care sa ii ajute in dormitor. Iata care a fost experienta mea pe parcursul perioadei in care am lucrat la un sex shop.

Interviul la un sex shop este la fel ca oriunde in alta parte

Cand am avut interviu la sex shop, am fost foarte emotionat. Nu ideea de interviu m-a speriat, ci faptul ca este un interviu la un sex shop. Imi faceam tot felul de filme: „Oare cum va fi interviul? Oare ce intrebari vor fi?”. Daca esti in situatia in care am fost și eu, iti sugerez sa te relaxezi: interviul este ca orice alt interviu. Intrebarile vor fi destul de generale, in functie de angajator. Sunt unii angajatori care doresc sa ai deja cunostinte de gestiune, să știi sa folosesti o casa de marcat și să știi sa vorbesti cu un om. Cu toate acestea, angajatorii sunt dispusi sa te instruiasca deoarece nu sunt multe persoane care depun CV la un sex shop, cu atat mai putin persoane cu experienta.

Dupa ce inveti partea „tehnica” despre cum se foloseste o casa de marcat și unde se afla produsele, urmeaza partea mai grea care tine foarte mult de personalitatea ta, la care angajatorul va fi atent din momentul in care intri in biroul sau, la interviu. Este important sa te simti detasat cand vorbesti despre jucariile sexuale, sa nu te simti ca un copil mic care a auzit pentru prima data un cuvant urat. Cand un client vine și te intreaba despre un anumit produs, este esential sa ai o atitudine profesionista și sa emani incredere. Totusi, pentru a emana acea incredere, iti trebuie timp sa te obisnuiesti cu produsele.

Primele 2 saptamani intr-un sex shop sunt cele mai grele

Nimeni nu se poate simti complet relaxat sa recomande sau sa vorbeasca despre un produs pe care nu-l cunoaste, așadar la inceput va trebui sa te familiarizezi cu produsele și jucariile din sex shop. La orice job este greu la inceput, pana capeti experienta necesara pentru a intra in rutina. Aceasta industrie insa este foarte specifica iar pentru majoritatea angajatilor, primele 2 saptamani sunt cele mai grele deoarece nu au avut niciodată contact cu astfel de produse. De la diferenta intre vibratoare și dildo-uri, la produse pentru marire, pentru intarziere sau pentru erectie, toate acestea pot coplesi un angajat. Sunt foarte multe informatii pe care le vei acumula intr-un timp foarte scurt, deoarece practc va trebui sa te familarizezi cu produsele dintr-o industrie cu care cel mai probabil nu ai avut niciodată de a face. Din acest motiv, foarte multe persoane se pot simpli coplesite și renunta.

Nu te gandi ca trebuie sa cunosti fiecare jucarie in parte dar trebuie să știi care este rolul fiecarei categorii de produse. De exemplu, exista vibratoare clasice și exista vibratoare care au de asemenea atasat un stimulator pentru clitoris. Nu trebuie să știi ce dimensiune are fiecare jucarie in parte, insa este important sa faci diferenta intre un vibrator rabbit, unul clasic și unul realistic. De asemenea, va trebui sa inveti cum sa recunosti un vibrator rezistent la apă și va trebui sa inveti ce înseamnă anumiti termeni de care nu ai auzit niciodată daca nu prea esti fanul filmelor porno cum ar fi: swinging, BDSM, gagging și multi altii. Dupa ce te vei familiariza cu jucariile din magazin, totul va deveni mult mai ușor. Vei avea in continuare multe de invatat, insa le vei invata pe parcurs, intr-un ritm la care vei face fata. Important este sa nu te simti descurajat la inceput. Dupa ce te vei familiariza cu produsele din sex shop, iti va veni mult mai ușor sa vorbesti liber, plin de incredere despre acestea.

Trebuie de asemenea sa fii foarte detasat

Vor veni clienti care iti vor cere foarte multe tipuri de produse. Este esential să știi sa vorbesti cu acestia și sa nu te apuce rasul daca ei vor avea dorinte care tie poate ti se par ciudate sau amuzante. In cazul in care nu rezisti sa te abtii din ras (se poate  intampla la inceput), invata sa glumesti despre acest lucru, mai bine faci o glumita nevinovata decat sa creezi o stiuatie stanjenitoare. Exista o categorie intreaga de produse pentru fetish-uri care tie ti se par ciudate, insa trebuie sa lasi orice urma de empatie la o parte și sa ai o atitudine profi: trebuie sa asculti ce doreste clientul și sa ii recomanzi produsul dorit. Un aspect foarte important de precizat este ca majoritatea clientilor din sex shop nu cunosc produsele, așadar tu trebuie sa fii dispus sa le recomanzi ceva.

Trebuie sa inveti cum sa citesti repede functiile unei jucarii. Ceea ce doresc in general clientii sa afle despre un vibrator, de exemplu este:

  • numarul de vibrații
  • materialul din care este facut
  • daca se incarca prin baterie sau USB

Aceste informatii sunt esentiale pentru un client. Avand de obicei câteva mii de produse, este imposibil sa inveti informatii despre fiecare in parte, așadar trebuie sa inveti cum sa le citesti de pe cutie, deoarece acestea sunt scrise de cele mai multe ori mare, pe cutie.

Mai mult de atat, multi dintre acesti clienti sunt foarte timizi cand iti spun ce vor. In special cei care vin cu probleme de natura medicala, de exemplu clientii care sufera de ejaculare precoce sunt foarte timizi, le este greu sa vorbeasca despre acest lucru cu tine, care esti, practic, un strain. Nu empatiza cu acestia, nu ii fa să se simtă prost. Din proprie experienta iti spun ca daca incerci sa empatizezi, daca incerci sa vorbesti cu el despre problema sa, acesta se va simti extrem de prost și cel mai probabil nu va veni a doua oara. Orice problema ar avea, tu trebuie sa ii recomanzi anumite produse, fără sa vorbesti despre problema sa.

In niciun caz nu ii pune intrebari personale. Niciodata!

Sunt cazuri in care trebuie sa afli mai multe despre persoana respectiva. De exemplu, daca un client doreste o pompă pentru mărirea penisului sau un prelungitor, acestea se recomanda in functie de marimea penisului respectiv: sunt pompe potrivite pentru un penis de sub 13 cm dar sunt și pompe recomandate pentru un penis de peste 18 cm. Majoritatea clientilor care doresc o astfel de pompa se simt foarte complexati din cauza marimii penisului lui (motiv pentru care doresc sa cumpere un astfel de produs) și le este foarte greu sa vorbeasca cu tine despre acest lucru. Trebuie sa inveti cum sa pui intrebarile. De exemplu, in niciun caz nu vei intreba clientul ce marime are penisul sau. Chiar daca tu trebuie sa afli pentru a-i recomanda o anumita pompa, trebuie sa inveti cum sa il intrebi. In aceasta situatie, cel mai indicat ar fi sa ii spui „pompa x este pentru un penis sub 13 cm, pompa y este pentru un penis intre 13 și 18 cm iar pompa z este pentru un penis de peste 18 cm.”. Acesta va intelege aluzia și va cumpara pompa care i se potriveste.

Care sunt beneficiile pentru a lucra intr-un sex shop?

In orice domeniu exista avantaje și dezavantaje. Exact asa stau lucrurile și pentru un angajat din sex shop. Iata care sunt beneficiile pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand te angajezi intr-un sex shop și care ar trebui sa te mentina motivat la inceput, cand totul ti se pare nou și ai impresia ca nu te descurci.

Dupa cele 2 saptamani, jobul devine relaxant

Dupa ce te-ai familiarizat cu produsele și cum sa vorbesti cu un client, totul va fi mult mai ușor. Probabil ca stii deja ca fluxul de persoane dintr-un sex shop nu este la fel de mare precum cel dintr-un magazin alimentar, de exemplu. Foarte rar se va intampla sa intre mai multi clienti și sa stea la coada. Nu doar ca fluxul este mai mic, dar uneori chiar vei observa ca sunt clienti care prefera sa iasa afara și sa astepte pana ce toti ceilalti termina cumparaturile, după care intra sa vorbeasca doar cu tine, fără sa fie altcineva in jur. Asadar, daca datorită ta este doar sa vinzi jucarii erotice in magazin, jobul tau va deveni chiar relaxant.

Salariul este posibil sa fie mai mare decat in alte industrii

Multe persoane aplica la magazine alimentare, magazine de moda etc. Totusi, numarul de CV-uri este redus drastic atunci cand vorbim de un sex shop. Inca imi amintesc cat s-a chinuit și cate interviuri a avut fostul angajator pana sa gaseasca un nou angajat. Majoritatea oamenilor sunt sceptici atunci cand vine vorba de aceasta industrie și o coreleaza eronat cu videochatul sau chiar prostitutia. Din acest motiv, salariul este posibil sa fie putin mai mare decat in alte industrii. Cu toate astea, acest lucru nu este o regula: avand in vedere ca fluxul de persoane este mic, multi angajatori considera – pe buna dreptate ce e drept – ca salariul nu ar trebui sa fie mai mare, deoarece volumul de munca este mult mai mic.

Care sunt dezavantajele cand lucrezi in intr-un sex shop?

Exista, bineinteles și câteva dezavantaje care la inceput pot fi suficiente pentru a spune „pas” la un astfel de job. Totusi, vei observa ca avantajele pe care le ai sunt mult mai importante decat dezavantajele. Iata asadar, ce nu e OK ca angajat intr-un sex shop.

Te asteapta o perioada de initiere grea

Dupa cum spuneam, inceputul este greu, poate chiar descurajant de greu. Totusi, daca ai pe cineva langa tine sa iti explice cum și ce sa recomanzi, iti va fi mult mai ușor. Asteapta-te sa inveti multe lucruri despre jucariile erotice pe care trebuie sa le stii inainte de poți vinde unui client pentru ca acestia de multe ori vor sa le faci o descriere cat mai ampla despre acele produse.

Asteapta-te sa fii catalogata gresit uneori

Poti acum sa mergi la parinti și la prieteni sa le spui ca lucrezi la un sex shop? Evident ca nu, iti este greu, te gandesti ca isi vor face o parere proasta despre tine. Este aproape la fel de rau ca și cum ai spune „hey, tocmai am primit un job la un studio de vieochat!”. Cam asa suna in mintea lor. Acest lucru il gandesc și clietenii. Mai ales daca esti fata, unii clienti chiar vor indrazni sa te intrebe daca nu oferi și „altfel de servicii”. Nu te simti insultata, aceasta este mentalitatea lor. Explica-le frumos ca tu tot ce faci este sa vinzi jucarii.

Concluzie

Dupa ce vei trece de perioada grea, in care te vei obisnui cu aceasta industrie, vei avea parte de un job foarte relaxant. De cele mai multe ori, angajatii din sex shop mai au și alte atributii, cum ar fi sa scrie articole pe website (majoritatea sex shop-urilor vand și online, pe website). Daca ai și aceasta atributie, evident și salariul creste. Asadar, avantajele tale cresc. Chiar consider ca un job la un sex shop este de folos multor persoane, deoarece te ajută să iti deschizi mintea și sa observi ca nu e totul atat de negru in aceasta industrie.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

One thought on “Cum te poți angaja la un sex shop? Cum este sa lucrezi intr-un sex shop? Experiența unui fost angajat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.