Daca le vei spune parintilor si bunicilor despre aplicatiile de contraceptie si fertilitate, acestia vor spune ca sunt unele dintre cele mai utile inventii pentru femei. Pilula le-a adus un sentiment de siguranta, autonomie si imputernicire. Datorita acetei forme moderne de contraceptie, femeile din anii 1960 puteau sa faca sex fara a se teme ca vor ramana insarcinate. S-a schimbat totul.

Cu toate acestea, potrivit unui studiu realizat recent de Power to Decide and Cosmo, perioada de aparitie a pilulei se apropie de sfarsit. Femeile de astazi se indreapta spre – ce altceva? Aplicatii, desigur, pentru a-si controla sanatatea reproductiva.

In era telefonului inteligent, exista o aplicatie pentru orice, chiar si pentru prevenirea/planificarea sarcinii. Pentur a evita efectele sexundare si a pune hormonii in corpul lor, multe femei spun ca nu sunt multumite de metodele de prevenire a sarcinii din trecut. In schimb, aleg aplicatiile.

Aceasta generatie a telefoanelor inteligente se indreapta catre aplicatii precum Dot, pentru a-si urmari ciclurile de reproducere, evitand astfel sa ia pilula in fiecare dimineata. Si companiile precum Cycle Technologies (care au creat Dot) vad aceasta tendinta si doresc sa ajute femeile de astazi sa detina puterea asupra sanatatii lor reproductive folosind mijloace sigure si inteligente.

“Noi cream solutii simpli de planificare familiala pentru a ajuta la abordarea nevoilor reproductive ale femeilor” spune Cycle Technologies. Fondatorul Leslie Heyer spune ca aplicatii precum Dot, care au fost supuse unor studii de eficacitate pe scara larga si care s-au dovedit a fi foarte eficiente sunt exact ceea ce isi doresc femeile milenare.

Cea mai buna parte a acestei metode de contraceptie este ca le ofera femeilor putere sa previna sarcini nedorite, le invata despre corpurile lor si le atentioneaza cand pot ramane insarcinate. Aceleasi aplicatii care le ajuta sa previna sarcinile, de asemenea, le ajuta sa ramana insarcinate.

Leslie Heyer sustine totusi ca femeile ar trebui sa-si ia masuri de precautie daca intentioneaza sa utilizeze aplicatii contraceptive pentru prevenirea sau planificarea unei sarcini. In primul rand, ea implora femeile sa mearga la un medic ginecolog. Industria de aplicatii este in plina expansiune, si poate oferi informatii false. O aplicatie contraceptiva de incredere, va avea suport stiintific concret si dovezi pentru a sustine metodele sale. De asemenea, Heyer le reaminteste utilizatorilor ca aceste companii care creeaza aplicatiile primesc informatii personale, asa ca ar fi bine sa citesti foarte bine toate detaliile inainte de a-ti da acordul.

In plus, Heyer afirma ca aplicatiile precum Dot le trimite utilizatoarelor o analiza, precizand care sunt zilele cu gradul mai ridicat si mai redus de a ramane insarcinate. Este important ca femeile sa inteleaga aceste riscuri si sa utilizeze metode de contraceptie precum prezervativele, pe baza informatiilor furnizate de aplicatie.

Ea doreste, de asemenea ca femeile sa-si aminteasca faptul ca la fel ca pilula si contraceptia hormonala, aplicatiile nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala. De asemenea, femeile cu ciclu extrem de neregulat (mai putin de 20 de zile sau mai mult de 40 de zile) pot folosi aplicatia, dar ar trebui sa vorbeaca cu medicul lor, deoarece acesta lucru ar putea indica anumite probleme de sanatate. Si ar trebuie sa utilizeze contraceptie alternativa, deoarece aplicatiile nu vor fi eficiente pentru o femeie ce are un ciclu extrem de neregulat.

Aplicatiile conduc lumea in zilele noastre – chiar si planificarea familiala. Si desi este un lucru bun sa imbratisam facilitatile tehnologiei moderne, la fel de important este sa ne educam si despre riscuri. Femeile ar trebui sa consulte intotdeauna medicii cu privire la sanatatea lor reproductiva. De asemenea, ar trebui sa stie cum functioneaza aplicatiile, sa faca cercetari pentru a se asigura ca aleg una cu eficacitate dovedita si sa ia masuri de precautie suplimentare atunci cand este necesar.

Cel mai important, femeile pot folosi aceasta tehnologie moderna pentru a afla cat de uimitoare sunt corpurile lor.

Urmareste discutiile, recenziile si ghidurile noastre pentru diferite produse din sex shop. Toate ghidurile oferite de noi sunt 100% gratuite, iar scopul lor este sa te ajute sa intelegi jucariile erotice, sa intelegi modul lor corect de utilizare si intretinere si nu in ultimul rand, sa te poti bucura de o viata sexuala perfecta.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *