Totul despre menstruație – ai voie să faci sex la menstruație?

despre menstruatie

Oamenii (in special fetele) vorbesc foarte mult despre menstruatie. Dar ce este aceasta mai exact și ce anume o provoaca? La femei, prima lor menstruatie este numita menarha și este semnul ca organismul s-a maturizat suficient pentru a sustine o sarcina.

Menstruatia dureaza intre 2 și 7 zile la femei. In acest timp, le curge sange menstrual prin vagin iar majoritatea femeilor elimina aproximativ 30 și 40 de mililitri de sânge în timpul unui ciclu menstrual, deși acest lucru poate varia. Sângerarea abundentă, cunoscută sub numele de menoragie, este când o femeie pierde 60 de mililitri de sânge sau mai mult pe parcursul ciclului menstrual, ceea ce poate fi un motiv de îngrijorare și necesită consult medical. Pentru a preveni sa se murdareasca pe haine, femeile poarta absorbante sau tampoane, care sunt introduse in vagin.

Ce se intampla in organismul unei femei cand apare menstruatia?

Daca o femeie nu intretine un act sexual pentru a fecunda ovulul, acesta este eliminat. Impreuna cu acesta, se elimina și sange menstrual, care este făcut din mucoasa uterina și sange. In fiecare luna, daca un ovul nu este fecundat, acesta va fi eliminat.

Daca un barbat ejaculeaza in interiorul unei femei iar un spermatozoid ajunge la ovul, acesta va fi fecundat. Dupa fecundare, ovulul calatoreste de-alungul trompei uterine pana ajunge in uter. Dupa un timp se fixeaza pe unul din peretii uterului, fenomen numit nidatie.

Acest lucru înseamnă ca femeia a ramas insarcinata iar menstruatia lunara dispare, pana după nastere (in unele cazuri, menstruatia apare după câteva luni de la nastere).

Asadar: daca ovului este fecundat (de un spermatozoid, in timpul sexului), femeia va ramane insarcinata iar acesta se va transforma intai intr-un embrion, după care intr-un fetus, ca intr-un final (dupa aproximativ 9 luni) sa fie născut un bebelus.

sex in timpul menstruatiei

Daca femeia nu a făcut sex sau ovulul pur și simplu nu a fost fecundat, acesta este eliberat prin vagin, împreună cu sangele menstrual. Acest ciclu menstrual se repeta in fiecare luna.

Stimulente la prețuri accesibile

Din acest motiv, femeile care nu doresc un copil sunt foarte ingrijorate atunci cand menstruatia lor intarzie: se tem sa nu fi ramas insarcinate.

Ce înseamnă ciclul menstrual?

Cand oamenii vorbesc despre ciclul menstrual, acestia de obicei se refera la zilele in care sangele menstrual este eliberat prin vagin. Aceasta este cea mai vizibila parte a procesului, iar femeile trebuie sa ia masuri pentru nu se murdari in aceasta perioada.

Totusi, ciclul menstrual nu se refera doar la perioada menstruala, ci la intreg ciclul, care se desfasoara intr-o luna. Un ciclu menstrual normal al unei femei variaza intre 21 și 45 de zile.

Cel mai adesea, doar o saptamana din luna reprezinta menstruatia vizibila (cea in care sangele menstrual împreună cu mucoasa uterina sunt eliminate prin vagin). O perioada menstruala normala tine intre 2 și 7 zile.

In restul timpului, femeile nu au sangerari, insa in interiorul lor se intampla multe alte fenomene de care e posibil sa nu fie constienta.

Cand apare prima menstruatie?

Majoritatea femeilor (sau fetelor in cazul acesta) au prima menstruatie intre 10 și 15 ani. Varsta media la care apare este de 12 ani, insa nu este o regula: Doar după 15 ani ar trebui o fata sa se ingrijoreze daca nu are menstruatie.

Cu toate ca nu exista simptome exacte pentru atunci cand apare prima menstruatie, sunt câteva indicii pe care le-ai putea vedea dinainte. Deobicei, fetele au prima menstruatie după aproximativ 2 ani de cand au inceput sa li se dezvolte sanii. Un alt semn este fluidul vaginal care este eliminat cu aproximativ 6 luni sau chiar un an inanite de prima menstruatie.

Tine minte insa, ca acestea nu sunt neaparat semne clare: la unele femei nu exista aceste reguli.

Ce este normal in timpul menstruatiei?

Mai ales cand acest fenomen este nou, poate fi greu sa iti dai seama ce anume este normal și ce nu. Vorbeste cu mama ta, cu un grup de prieteni sau chiar poți merge la niste cursuri de educatie sexuala pentru a invata mai multe despre acest fenomen. Cu toate astea, eu voi incerca sa iti explic cat pot de multe in acest articol.

Cupe menstruale

🖤 Crazy November - 23%
Prețul inițial a fost: 62,00 lei.Prețul curent este: 48,00 lei.
🖤 Crazy November - 23%
Prețul inițial a fost: 66,00 lei.Prețul curent este: 51,00 lei.

Sunt unele lucruri care nu sunt normale intr-o menstruatie și ar fi indicat sa vorbesti cu medicul tau. Iata care sunt principalele cazuri:

  • Menstruatia ta dureaza mai mult de o luna
  • Daca iti curge prea mult sange și trebuie sa schimbi un absorbant la 1-2 ore
  • Daca au trecut mai mult de 3 luni de cand nu ai mai avut o menstruatie
  • Daca ai sangerari in perioada dintre menstruatii
  • Daca ai dureri foarte puternice in timpul acestui fenomen
  • Daca ciclul menstrual nu este regulat

Ingrijorari pe care femeile le au despre menstruatia lor

Femeile se ingrijoreaza adesea atunci cand vine vorba despre menstruatia lor. Iata care sunt principalele lor motive de stres:

La femeile adulte, ciclul menstrual este regulat de cele mai multe ori. Un ciclu intreg tine aproximativ la fel de mult (21-34 de zile) și au sangerari in aproximativ aceleasi zile precum luna anterioara. Sangerarile nu tin mai mult de o saptamana.

femeie ce sufera de dureri menstruale

Totusi, la inceput, tot acest sistem este imatur, așadar nu va fi bine stabilit. Pot fi luni in care fetele nu au deloc menstruatie fără sa aiba o problema. Este greu sa prezici cand iti va veni menstruatia in primul an in care a inceput.

O idee buna pe care foarte multe femei o practica este sa tina cont de zilele menstruale intr-un calendar. Vorbeste cu medicul tau daca ai ingrijorari in ceea ce priveste durata ciclului.

Dupa aproximativ 6 luni de la prima menstruatie, ciclurile devin mai scurte și mai regulate.

Menstruatie intarziata – Ce anume o cauzeaza ? Care sunt motivele?

Esti ingrijorata ca ti-a intarziat menstruatia, insa testul de sarcina este negativ? Aceasta poate intarzia din multe alte motive, pe langa sarcina.

Exista 2 momente in viata unei femei cand este complet normal ca menstruatia sa intarzie: cand aceasta abia a inceput (la adolescente) sau cand femeile se apropie de menopauza.

Cu toate acestea, exista multe femei carora le intarzie menstruatia. Iata care ar putea fi cauzele acestei intarzieri:

1. Stresul – poate provoca un dezechilibru urias de hormoni in organism, ceea ce influenteaza în mod direct durata ciclului menstrual. In timp, stresul poate cauza și alte probleme de sanatate. Daca stresul a ajuns la nivelul in care sa iti afecteze ciclul menstrual, înseamnă ca este destul de ridicat și este indicat sa mergi la medic sau sa iti pui in ordine gandurile pentru a elimina acest stres. Pot incerca anumite tehnici de relaxare pentru a elimina sau cel putin ameliora stresul din viata ta. Exercitiile fizice și regimul sanatos de viata de asemenea ajuta.

2. Greutate corporala redusa – persoanele care sunt foarte slabe, cu 10% mai slabe decat este normal pot experimenta intarzieri sau chiar lipsa totala a menstruatiei in anumite luni. Este important sa aduci corpul in intervalul corect de greutate corporala.

3. Obezitatea – pe partea cealalta, obezitatea poate de asemenea cauza intarzierea sau lipsa menstruatiei. Este recomanda o dieta sau exerciții fizice pentru a trata aceasta problema.

4. Sindromul ovarelor polichistice –  este un motiv clar pentru care poate cauza intarzierea menstruatiei. Chisturile formate pe ovare pot afecta nivelul de hormoni, ceea ce duce la intarzieri de menstruatie. Anumiti alti hormoni, precum insulina poate dezechiliba nivelul hormonal din organism.

5. Anticonceptionalele – atunci cand iei anticonceptionale, vei putea experimenta schimbari ale ciclului menstrual. Aceste pastile contin hormoni precum estrogen și progesteron care pot face ovarele sa nu mai elibereze ovule. Din acest motiv, timp de 6 luni te poți astepta la intarzieri de menstruatie, după care acesta ar trebui sa se regleze. Anumite tipuri de contraceptive care sunt injectate pot cauza de asemenea intarizierea acestei perioade.

6. Menopauza – majoritatea femeilor au menopauza intre 45 și 55 de ani. Femeile incep sa aiba simptomele aparitiei menopauzei pe la 40 de ani iar printre acestea se numara și intarzierea perioadei menstruale. Atentie: unele femei au menopauza inainte de termen (numita menopauza precoce). Din acest motiv, chiar și femeile sub 40 de ani pot avea intarzieri menstruale datorate menopauzei. Uite aici pe acog.org mai multe informatii pe acest subiect.

7. Infectiile –  in special cele vaginale pot afecta în mod direct perioada menstruala. Uneori aceasta poate veni mai repede iar alteori poate intarzia. Asadar, daca ti-a intarziat menstruatia și ai și alte simptome cum ar fi febra, stari de greata sau stari generale de slabiciune, este indicat sa consulti un medic.

E normal sa am crampe in timpul menstruatiei?

femeie care are crampe menstruale

Durerile minore sunt normale, și poți lua anumite medicamente precum ibuprofen (daca nu esti alergica). Pe langa medicamente, exista și alte metode alternative prin care poți ameliora durerea:

  • Exercitiile regulare
  • Plasturi termici pentru încălzirea abdominala
  • Meditarea și relaxarea

Vorbeste cu medicul tau daca aceste metode nu functionează pentru tine, mai ales daca durerile sunt atat de puternice incat iti impiedica activitatile sociale obișnuite.

Cat sange este normal sa curga?

Pe absorbante, e posibil sa ti se para ca pierzi mult sange, dar fluxul menstrual nu este de obicei chiar atat de mare. Majoritatea fetelor isi schimba absorbantul intre 3 și 6 ori pe zi in timpul menstruatiei.

Femeile folosesc mai multe absorbante in mijlocul menstruatiei, cand fluxul este mare și mai putine absorbante la inceput sau la final, cand fluxul menstrual este mai mic.

Daca fluxul este mai mare decat de obicei sau daca tine mai mult de o saptamana, este indicat sa mergi la medic pentru un consult.

Ce înseamnă menstruatia maro?

Sunt multe femei care au descoperit ca, mai ales in prima zi de menstruatie, aceasta este maro.

Este bine de stiut, ca in majoritatea cazurilor, menstruatia maro este normala. Culoarea și consistenta sangelui se poate schimba in timpul acestei perioade.

Intr-o zi menstruatia poate fi putina și maronie, in alta zi poate fi mai groasa. Este normal ca densitatea și culoarea acesteia sa difere de la o zi la alta.

Aceasta este de regula prezenta la finalul ciclului. Pe masura ce organismul elimina mucoasa uterina in primele zile ale ciclului, sangele este de obicei rosu. Cu toate acestea, la finalul ciclului acesta este mai vechi și poate avea culori diferite. Uneori, vei observa secretii maronii in timpul ciclului, in timpul ovulatiei. Acest lucru este mai comun la fetele tinere care abia au inceput sa aiba ciclu menstrual, la femeile care iau anticonceptionale sau la femeile care sunt aproape de menstruatie.

sangerari-maro-menstruatie

Daca observi sangerari și inca nu a venit timpul sa ai menstruatie, este indicat sa mergi sa discuti cu un medic pentru a te asigura ca este normal. Anumite anticonteptionale pot provoca secretii maronii in timpul menstruatiei sau chiar intre acestea, deoarece aceste medicamente actioneaza direct asupra nivelul hormonal.

In mod normal, pentru a indica o problema, menstruatia maro este acompaniata și de alte probleme. Mergi de urgenta la medic daca observi secretii maronii in timpul sarcinii: acest lucru poate insemna o problema de sarcina și necesită tratament de urgenta. Cauza sangelui maro poate fi data totodată și de sindromul ovarelor polichistice. Nu se stie sigur ce anume cauzeaza acest sindrom dar se stie ca poate fi transmis genetic.

Scurgeri maronii inainte sau după menstruație

Scurgerile maronii sunt practic o secretie vaginala care contine sange. Aceste scurgeri vaginale nu sunt de regula ingrijoratoare, in special daca apar  inainte de menstruatie. De regula, acestea sunt un simptom ca in curand va aparea menstruatia. Daca totusi scurgerile maronii sunt puternice și tin mult timp, este important sa mergi la un medic pentru a te asigura ca nu exista o problema medicala.

Ar trebui sa ma ingrijoreze petele de sange? Ce înseamnă spottingul? Spottingul înseamnă petele care apar in timpul sau inafara perioadei menstruale. Majoritatea femeilor experimenteaza spotting iar pentru unele sunt chiar foarte comune.

Totusi, ce anume le cauzeaza? Petele de sange (spotting) nu înseamnă neaparat ca e ceva in neregula cu organismul tau. Iata care sunt cele mai comune cauze:

  • Ovulatia – Atunci cand ovarele elibereaza ovulul in timpul ovulatiei, un mic folicul se rupe pentru a permite iesirea ovulului. La unele femei, aceasta rupere poate provoca o secretie mica de sange, ca o „pata” numita spotting.
  • Nidatia – Spottingul poate fi cauzat de fenomenul de nidatie (atunci cand ovului se prinde de peretele uterin). Asadar, multe femei pot observa spotting-uri in timpul sarcinii, ceea ce le poate speria foarte tare, crezand ca exista probleme cu sarcina.
  • Anticonceptionalele – aceste pastile actioneaza direct asupra hormonilor, iar petele de sange (spotting-ul) poate fi destul de comum, in special in primele luni de utilizare, pana se echilibreaza hormonii.

Ciclul maro, adică sângerarea de culoare maro în locul menstruației normale, poate fi un semn al diferitelor fenomente sa zic asa, motiv pentru care esteimportant să se ia în considerare contextul și alte simptome asociate. Un ciclu maro poate fi un indicator al următoarelor:

  • Sângerare de implantare: dacă este mai ușoară și apare în afara ciclului menstrual obișnuit, poate fi un semn timpuriu de sarcină.
  • Modificări hormonale: schimbările în nivelurile hormonale pot cauza acest tip de sângerare.
  • Infecții sau afecțiuni ale colului uterin sau vaginului: anumite infecții sau condiții medicale pot schimba culoarea sângerării.
  • Perioada de la începutul sau sfârșitul ciclului menstrual: aângerarea maro poate fi sânge mai vechi care nu a fost eliminat rapid din corp.

În cazul în care acest simptom este nou sau îngrijorător, este important să consultați un medic.

Care sunt simptomele dinaintea menstruatiei?

Perioada premenstruala, numita și sindromul premenstrual (SPM) este o conditie (nu afectiune) medicala care afecteaza starea de spirit a femeilor in perioada de dinaintea menstruatiei.

Sindromul premenstrual este foarte comun: simptomele acestuia afecteaza peste 90% dintre femei. Aceste simptome incep intre 5 și 11 zile inainte de menstruatie și dispar cand aceasta incepe.

Sindromul premenstrual este vazut adesea ca un simptom care sugereaza venirea menstruatiei. De multe ori, in timpul SPM-ului, poți avea anumite simptome, cum ar fi:

Simptomele premenstruale sunt asemanatoare cu cele ale unei sarcini la inceput. O metoda de a le diferentia este faptul ca la persoanele insarcinate nu apare menstruatia. Daca observi aceste simptome iar menstruatia nu apare după aproximativ o saptamana, este indicat sa faci un test de sarcina sau sa mergi la medic.

De ce sunt femeile mai nervoase in perioada premenstruala?

Cauzele PMS-ului nu sunt cunoscute, dar multe studii sugereaza ca aceste schimbari de dispozitie sunt cauzate de schimbarile hormonale, in special de schimbarile hormonilor sexuali și ai nivelului de serotonina.

Nivelul de estrogen și progesteron creste in anumite perioade din luna. Atunci cand acesti hormoni cresc, poți simti stari de anxietate, iritabilitate și schimbari de comportament. Serotonina este hormonul care afecteaza în mod principal starea ta de spirit, emotiile și gandurile.

femeie nervoasa in perioada premenstruala

Schimbarile hormonale pot face femeile sa fie mai suparate sau mai furioase. Acest lucru se intampla de regula in perioada de dinainte și se numeste „Sindrom Premenstrual” (SPM). Este foarte cunoscut acest fenomen, dar daca se ajunge la extrem, iti sugerez sa mergi la medic.

De regula, exercițiile fizice îți oferă o stare de bine în mod natural, așadar e posibil sa te ajute sa combati schimbarile de dispozitie pe care le vei experimenta.

Factorii de risc ai sindromului premenstrual. Exista anumiti factori care cresc riscul ca femeile sa sufere de schimbari de comportament in timpul sindromului premenstrual:

  • Persoanele depresive sau cu stari bipolare
  • Obiceiurile alimentare
  • Fumatul și alcoolul
  • Traumele emotionale sau fizice

Sex in timpul menstruatiei – este sănătos să faci sex la ciclu?

Cu toate ca majoritatea persoanelor refuza sa faca sex in timpul menstruatiei, nu exista dovezi stiintifice care sa afirme ca acest lucru poate fi periculos pentru sanatate. Unele femei chiar au sesizat ca atunci cand fac sex la ciclu se simt chiar mai bine și le atenueaza durerile.

sex-la-menstruatie

Este important de stiut totusi ca, chiar și in aceasta perioada poți ramane insarcinata. De asemenea, bolile cu transmitere sexuala se transmit la fel de ușor, așadar daca folosesti prezervativ pentru actele sexuale inafara menstruatiei, este indicat sa folosesti și in timpul acesteia.

Motive să faci sex la menstruație:

Poate parea ciudat, actele sexuale din timpul menstruatiei pot avea multe beneficii pentru tine. Iata care sunt acestea.

Amelioreaza crampele

Crampele se datoreaza contractiilor uterului atunci când faci sex la ciclu. Multe femei au sesizat ca orgasmele in timpul menstruatiei amelioreaza durerile cauzate de aceste crampe, deoarece mușchii uterului se contracta in timpul orgasmului și vor fi mai relaxati după acesta. Totodata, sexul elibereaza hormonii fericirii numiti endorfine, care amelioreaza durerile in general (nu doar pe cele cauzate de crampe).

Perioada menstruala va fi mai scurta

Contractiile mușchilor din timpul orgasmului fac ca uterul sa elibereze mai repede menstruatia. Astfel, este posibil ca perioada menstruala sa fie mai scurta daca fac sex inainte de menstruatie sau in la ciclu.

Te scapa de durerile de cap

Studiile arata ca activitatile sexuale pot elimina partial sau complet durerea de cap. Nu se stie exact de ce, insa se speculeaza ca acest fenomen este datorat nivelului crescut de endorfine.

Poate fi folosit pe post de lubrifiant

Pentru unii poate parea scarbos, insa daca de obicei, in timpul sexului, vaginul ti se pare ca este prea uscat, in timpul menstruatiei, aceasta poate fi utilizată pe post de lubrifiant natural, făcând sexul mai confortabil.

De retinut despre sexul in perioada menstruala

Sexul din timpul menstruatiei poate fi placut, insa este important sa iti iei anumite masuri pentru ca este cu siguranta diferit fata de sexul în mod obisnuit.

Inca exista sanse sa ramai insarcinata

Cu toate ca sansele sa ramai insarcinata sunt mici, sansele ca aceasta sa apara in timpul sexului in perioada menstruala exista. Spermatozoizii pot trai pana la 5 zile in tractul reproductiv, suficient pentru a fecunda urmatorul ovul, fapt care poate duce la aparitia sarcinii. Multe femei ne intreaba in comentarii sau pe mail daca poți ramaine insarcinata inainte de ciclu, sau după ciclu sau diverse combinatii. Raspunsul la toate este da.

Scoate tamponul

Este important de retinut ca inainte sa sexul propriu-zis(penetrare) sa scoti tamponul deoarece, daca nu este scos, penisul il va impinge mai adanc in vagin, putand sa cauzeze o infectie bacteriana care poate fi nedescoperita pana cand aceasta progreseaza și face complicatii.

Mai mult de atat, un tampon care este introdus prea adanc introdus in vagin e posibil sa poata fi scos doar cu ajutorul unui medic. Deci oricum ai da-o, nu este o combinatie prea plăcută!

Fa sex in zilele mai usoare

De obicei, intre zilele 3-5, menstruatia este mai ușoară. Incearca sa faci sex in aceste zile și nu in cele in care menstruatia este puternica. Totusi, daca un flux mai puternic nu va deranjeaza, puteti face sex in orice zi doriti.

Incearca sa scazi fluxul

Pentru a diminua sangele care curge din vagin in timpul sexului, ar trebui sa folosesti o cupa menstruala – un dispozitiv relativ mic, flexibil care este o alternativa de succes pentru tampoane sau absorbante. O alta varianta pentru a diminua fluxul de sange este utilizarea unui burete vaginal. Acesta mentine sangele și este confortabil. Mai mult decat atat, un burete vaginal poate fi utilizat ca masura contraceptiva.

Cu toate astea, buretele vaginal nu te protejeaza impotriva infectiilor cu transmitere sexuala. Prezervativele sunt cea mai buna varianta pentru a oferi o astfel de protectie. Inainte de a face sex, scoate buretele contraceptiv din vagin.

Ai grija sa ai la indemana prosoape sau servetele

Inainte de a face sex, pune niste prosoape sub tine pentru a nu murdari cearsaful și salteaua. Ai câteva servetele puse deoparte pentru a te sterge după actul sexual.

Fa sex in pozitia misionarului

pozitia misionarului clasica

Statul pe spate in timpul sexului poate scadea fluxul de sange. Nu este indicat ca partenerul sa te penetreze foarte adanc, deoarece cervixul este mai jos in aceasta perioada din luna și este mai sensibil. Daca simti durere, spune partenerului sa se miste mai incet. Uite aici totul despre pozitia misionarului.

Incearca sexul in dus

Sexul in timpul dusului este perfect deoarece sangele nu va lasa pete: acesta va fi clatit imediat ce apare. Daca te gandesi sa folosesti și o jucărie erotica precum un vibrator, ai grija sa fie un vibrator rezistent la apă.

Ai grjia la preludiu

Folosind degetele pentru penetrarea vaginala in timpul preludiului nu e cea mai buna idee deoarece poate face multa murdarie. Daca acest lucru te deranjeaza pe tine și pe partenerul tau, incearca alte metode prin care sa te bucuri de preludiu.

preludiu in timpul menstruatiei

Sexul oral este admis in timpul menstruatiei?

Sexul oral in timpul menstruatiei este permis, atat timp cat iti plac senzatiile extreme. Daca nu vrei sa pui gura pe vagin in timpul acestei perioade, incearca sa folosesti un baraj dentar.

Acest dispozitiv este practiv o bucata de latex care se pune intre vagin și gura. Totodata, dispozitivul poate fi utilizat pentru a scadea sansele infectiilor cu transmitere sexuala in timpul sexului oral.

Nu te supara daca partenerul nu doreste

Nu toata lumea doreste sex in timpul menstruatiei, așadar vorbeste cu partenerul tau dinainte daca doreste. Este important sa respecti dorintele și plăcerile partenerului tau. Daca acesta nu doreste, pur și simplu nu faceti. Veti avea destul timp inafara acestei perioade!

Menstruatia și sexul la ciclu / sexul in menstruatie este un subiect extrem de complex. Acesta nu reprezinta doar ceea ce vedem noi. Fenomenul vizibil este doar o parte din intregul proces. Sper ca acest articol sa-ti fi lamurit orice intrebari ai avea in legatura cu acest subiect.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

3 thoughts on “Totul despre menstruație – ai voie să faci sex la menstruație?

  1. Pingback: Poziții sexuale pentru persoanele supraponderale - Cele mai bune poziții pentru grași

  2. Pingback: Infecțiile cu Transmitere Sexuală (ITS) - Ce Complicații Pot Apărea?

  3. Pingback: Anticoncepționale - Sunt Periculoase? Cât Sunt de Eficiente?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.