Boli cu transmitere sexuala – Cum recunoști când o fată are BTS

relatiile-de-cuplu-si-bolile-transmisibile

Sa fim sinceri: nimeni nu cauta despre boli sexuale pentru ei, toata lumea cauta pentru un prieten. Nimeni nu recunoaste cand sufera de o asemenea afectiune, nu e ceva cu care te lauzi. Totusi, acestea nu sunt o joaca, multe dintre acestea, daca nu sunt tratate, pot avea urmari grave.

Care sunt cele comune boli cu transmitere sexuala?

Daca faci sex fără prezervativ, exista foarte multe boli pe care le poți contacta. Printre acestea, cele mai comune sunt:

  • gonoreea
  • clamidia
  • herpes genital
  • negi genitali

Altele mai putin comune sunt:

  • sifilis
  • hepatita B
  • HIV (care duce la SIDA)

Pe scurt, o definitie despre aceste boli cu transmitere sexuala și simptomele acestora

Gonoreea

Gonoreea este o afectiune foarte rezistenta la antibiotice care se manifesta la barbati printr-o senzatie puternică de ardere in timpul urinarii și printr-o secretie galbuie. Simptomele apar cam la o saptamana dupa

Multe femei nu au niciun simptom. Unele pot experimenta secretii vaginale și durere cand urineaza. Daca infectia se raspandeste la uter, poate provoca dureri abdominare și dureri vaginale in timpul sexului.

Desigur, exista multa alte simptome, insa acestea sunt cele mai comune ale acestei boli cu transmitere sexuala.

Gonoreea este tratata cu antibiotice. Tratamentul este diferit in functie de zona in care ai contactat aceasta boala. Nu este recomandat sexul, nici macar cu prezervativ pana nu te vindeti complet.

Clamidia

Clamidia este cea mai comuna boala cu transmitere sexuala din Australia, foarte des intalnita la persoanele intre 15 și 25 de ani. Aceasta boala este foarte serioasa și precum orice alte boli cu transmitere sexuaal, se transmite prin contactul sexual cu o persoana infectata.

Clamidia poate fi transmisa prin sex vaginal, anal sau oral neprotejat. Femeile insarcinate pot transmite clamidia copiilor cauzand infectii ale ochilor și ale plamanilor serioase. Persoanele care au clamidia sunt mai predispuse la contactarea virusului HIV daca intra in contact cu o persoana infectata.

Problema acestei boli este ca multe persoane nu stiu ca au aceasta boala pentru ca nu oberva niciun simptom, și o transmit mai departe.

Majoritatea barbatilor nu au niciun simptom, dar cele mai comune la cei care se gasesc sunt:

  • secretie albuie sau galbuie din penis
  • durere și sau senzatie de arsura in timpul urinarii
  • iritatii și durere in jurul uretrei

De asemenea, femeile nu au simptome deseori, insa exista câteva femei care au urmatoarele simptome:

  • durere sau senzatie de ardere in timpul urinarii
  • secretii neobisnuite din vagin
  • durere in zona abdominala
  • dureri in timpul sexului
  • sangerari neobisnuite sau pete intre perioadele de menstruatie

Cum se trateaza Clamidia

Aceasta boala cu transmitere sexuala se trateaza cu antibiotice. Partenerul tau sexual trebuie de asemenea sa faca un test și sa se trateze. Nu este indicat sa faceti sex, nici macar intre doua persoane infectate, pe timpul tratamentului deoarece puteti lua iar unul de la celalalt. Daca nu este tratatat, poate avea urmari grave.

Herpes genital

Herpesul genial este o boala cu transmitere sexuala care arata ca niste rani la nivelul vaginului. Acesta se transmite prin contactul de piele intre doi parteneri, inclusiv prin contactul cu pielea infectata in timpul sexului.

Tratamentul herpesului genital

Nu exista tratament pentru acest virus. Odata contactat, acesta sta in nervii zonei infectate. Poate disparea și aparea după ceva timp.

Herpesul este cel mai infectios de la primele simptome care includ rani, amorteli in zona respectiva sau chiar dureri puternice pana cand crustele dispar. Se poate transmite chiar daca nu e vizibil iar probabilitatea de a fi transmis e mai mare in primii 2 ani de la infectare.

Nu se poate transmite de la o persoana la alta decat daca ai contact cu pielea zonei infectate.

Negi genitali

Negii genitali sunt una din bolile cu transmitere sexuala. Acestia se pot vedea in zona genitala precum niste negi mici pe care ii poți vedea și simti. Deobicei sunt nedurerori. Acestea sunt cauzati cauzati de virusul HPB. Negii genitali pot aparae pe:

  • vagin
  • vulva
  • col uterin
  • anus
  • penis
  • uneori in gura sau in gat

Sunt diferiti de negii pe care ii ai pe mana sau in alte zone ale corpului. Simptomele acestei boli sunt insusi negii. Uneori acestia nu se pot vedea dearece se afla in vagin sau in uretra. Exista diferite tratamente pentru negii genitali.

Sifilis

Sifilisul este o boala cu transmitere sexuala foarte serioasa care iti poate afecta creierul sau alte organe. Este ușor de tratat daca este diagnosticat din timp. Acesta se transmite prin sexul vaginal, anal și oral. De asemenea, se poate raspandi prin contactul cu pielea unei persoane infectate.

O mama care are sifilis ii poate transmite copilului prin placenta in timpul sarcinii.

Primele semne și simptome nu dureaza mult, așadar e posibil sa ai și sa nu stii. Unele persoane spun ca au avut niste ulceratii sau niste rani in zona genitala sau la gura intre 3 și 12 saptamani după infectare. Deobicei nu este durerus și nu sangereaza. Este ca un buton tare pe piele.

Daca nu este tratat, acesta se trateaza și dispate după câteva saptamani, dar inca esti infectat. Intre 2 și 6 luni după infectare, poți avea dezvolta iritatii pe fata, palme și pe talpile picioarelor. De asemenea, ti se pot umfla glandele sau poți avea dureri de cap și dureri musculare sau articulare.

Tratament sifilis

Sifilis este tratat cu penicilina și alte antibiotice. Dupa tratament, trebuie sa faci un test sa vezi daca mai ai sau nu in sange virusul. Daca esti infectat, nu fa sex, nici macar cu prezervativ pana cand nu iti trece de tot. Sifilisul este foarte infectiios, mai ales in primele 2 stadii.

Hepatita B

Hepatita B este o inflamatie a ficatului. Poate fi cauzat de virusi, precum hepatita A, B, C, D, E și G, alcool, unele chimicale sau medicamente dar poate fi tratat și prin contact sexual.

Simptomele apar in generala bia după câteva luni iar acestea includ:

  • febra
  • oboseala puternica
  • lipsa apetitului
  • greata și voma
  • dureri arteriale
  • icter

Tratament hepatita B

Acesta se trateaza prin pe termen lung, de catre medic

Daca ai hepatita B și esti insarginata, copilul tau poate risca sa ia și el hepatita B.  Majoritatea adultilot se vindeca complet de hepatita B și nu mai iau niciodată.

HIV

HIV este un virus care slabeste sistemul imunitar și face mult mai grea lupta cu infectiile. Acesta se contacteaza prin contactul sexuali și este una din cele mai grave boli cu transmitere sexuala. Cu toate ca nu exista un tratament inadevăratul sens al cuvantului, persoanele infectate pot lua medicamente zilnic și pot trai vieti lungi și sanatoase. Daca nu este trattt, HIV poate cauza SIDA, ceea ce duce la slabirea sistemului imunitar.

Simptome HiV

Imediat după infectia cu HIV, unele persoane se simt de parca au racit, au febra, durei de cap, oboseala și iritatii. Totusi, unele persoane nu au niciun simptom și se pot simti sanatoase. Multe persoane nu realizează ca au pentru ca nu isi pot da seama.

Pe masura ce avanseaza, simptomele se inrautatesc:

  • oboseala constanta
  • glande umflate
  • scadere rapida in greutate
  • transpiratie nocturna
  • diaree

Fara tratament eficient, aceste simptome pot progresa pana al punctul in care sistemul imunitar devine fragil și susceptibil sa faca SIDA.

Acum cativa ani am lucrat ca barman intr-un club. In fiecare seara de marti, era noaptea doamnelor. Atunci femeile veneau in club și consumau bauturi alcoolice la jumatate de pret. Multe dintre fete, intrau in club, se imbatau și apoi incepeau sa flirteze cu mine, intreaga noapte.

Intr-o seara am intalnit o fata și am inceput sa ies cu ea, iar apoi dintr-o vorba in alta am ajuns in apartamentul ei. Am fost intotdeuana paranoic și mi-a fost frica sa nu iau vreo boala cu transmitere sexuala. Din fericire, nu s-a intamplat asta, desi nu am fost cea mai grijulie persoana din lume.

De fiecare data cand ajungeam in apartamentul unei fete ma uitam in cutia ei cu medicamente, din baie. Verificam daca are anticonceptionale.

In primul rand, voiam sa ma asigur ca ia pilule anticonceptionale sau ceva de genul acesta. Daca nu, foloseam un prezervativ.

Am fost invatat sa nu am incredere in ceea ce spune o femeie cand vine vorba de sex pentru ca nu stii niciodată ce femei intalnesti. Cunosc multe femei, care au in jur de 30 de ani și spun ca iau anticonceptionale, cand de fapt ele isi doresc doar sa ramana insarcinate și cauta un barbat pentru asta. Imi amintesc ca intr-o noapte am inceput sa cotrobai prin baia unei fete. Am dat drumul la apa pentru ca ea sa nu auda cum deschid sertarele. Am invatat cum sa deschid un dulap de medicamente și cum sa umblu in el astfel incat sa nu cada nimic din el.

M-a infierbantat rapid fata asta. Am mers la baie. Voiam sa ma asigur ca totul este in regula. Asa ca am inceput sa caut prin dulapul cu medicamente și am gasit o cremă pe care scria ca se aplica pe vagin de 2-3 ori pe zi. M-am panicat imediat. Nu aveam cum sa fac sex cu ea, și crede-ma ca imi doream tare mult sa o fac.

Am incercat sa memorez repede numele cremei pentru a cauta informatii despre ea. Daca s-ar fi intamplat asta acum as fi putut sta in baie și sa caut numele pe Google afland imediat tot ce ma interesa, insa, in acele vremuri trebuie sa ai ceva ce se numeste „memorie”. Apoi trebuia sa mergi și sa cauți pe cineva care stia ceva despre aceasta crema.

Am iesit din baie, m-am uitat la ea și i-am spus ca trebuie sa plec. S-a uitat la mine și a spus: Nu pleca, mai stai!

M-am uitat la ea și i-am spus ca trebuie neaparat sa plec. Esti uimitoare, i-am spus, dar o sa continuam alta data ceea ce am inceput. Urmatoarele nopti sunt la serviciu, dar ne putem intalni duminica. Am lucrat urmatoarele doua nopti și am tot sperat sa treaca pe la mine prietenul meu care era doctor, pentru a-l ruga sa-mi ofere informatii despre acea crema. Am notat numele cremei pe o hartie. Din pacate, prietenul meu nu mai aparea, iar eu trebuia sa ma vad din nou cu fata aceea.

Trebuia sa aflu neaparat pentru ce era crema aia.

Vineri pe la miezul nopti, intra și doctorul in bar, iar eu ma uit la el panicat și il intreb despre crema. El se uita la mine și spune: Nu poți folosi aceasta crema, este doar pentru femei.

L-am intrebat pentru ce este și mi-a raspuns: Este pentru eruptii cutanate. Atunci l-am intrebat daca este periculos pentru mine și m-a linistit. Nu era nimic contagios. Dupa ce i-am spus toata povestea a inceput sa rada puternic.

Imi amintesc și acum de zilele acelea. Erau distractive, inocente și diferite. Acum poți sta in baie, cautand pe Google tot ce te intereseaza.

Avem reduceri in fiecare saptamana în sex shop. Vezi catalogul nostru de produse pentru adulti si → acceseaza pagina de reduceri ❤ și bucură-te de o gamă uriașă de jucării erotice la preturi speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletterul nostru:

* indicates required

Informații și noutăți. Ne străduim să fie 100% utile și cu aplicabilitate directă.

Te poți dezabona oricând. Ne asigurăm că iți trimitem doar informații prețioase.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.